Dodaj do ulubionych

Mezczyzni lepszymi modelkami

16.04.13, 10:27
Konkurecja rosnie i to nie wsrod kobiet. W prawdzie moda zawsze szla swoim torem i tacy obojniacy byli w tej branzy zawsze na topie, ale teraz to juz zaczyna byc plaga. Kobiety nie boicie sie konkurencji w "normalnym zyciu" nie tylko takim na wybiegu.

"20-latek z Bośni i Hercegowiny Andrej Pejic jest obecnie jednym z najbardziej rozchwytywanych modeli na świecie. Popularność zawdzięcza nie pięknie wyrzeźbionej sylwetce i męskim rysom twarzy, ale... stuprocentowej kobiecości.
Andrej Pejic jest obecnie jednym z najlepiej rozpoznawalnych modeli na świecie. Fotografowie i projektanci są nim zachwyceni. Andrej został nową twarzą wiosenno-letniej kampanii Marca Jacobsa. Prezentuje też najnowszą kolekcję Jeana Paula Gaultiera. Wystąpił w niej z czeską supermodelką Karoliną Kurkovą. Chyba nawet ona może mu pozazdrościć kobiecości".

Obserwuj wątek
    • rudenko Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 16.04.13, 10:32
      obejrzałam go w googlach i o.O to jest on czy ona bo jakoś nie mogę skumać
    • gree.nka Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 16.04.13, 10:32
      aż byłam ciekawa jk wygląda
      https://www.google.pl/imgres?imgurl=http://images6.fanpop.com/image/photos/33100000/andrej-andrej-pejic-33138718-1996-3000.jpg&imgrefurl=http://www.fanpop.com/clubs/andrej-pejic/images/33138718/title/andrej&h=3000&w=1996&sz=622&tbnid=abcx_Ru7xT2HzM:&tbnh=98&tbnw=65&zoom=1&usg=__sZFUx1Vd-Sx_nJ5vRRyhAK67INA=&docid=WCFHD-oM7CoYCM&sa=X&ei=8gttUbbSAuSB4gTBwIGACw&ved=0CEAQ9QEwBA&dur=9883
      • gree.nka Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 16.04.13, 10:32
        To on
        • rudenko Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 16.04.13, 11:08
          panna młoda :-))) a w noc poślubną ZONG
          • senseiek on ma paskudne pryszcze na twarzy 21.04.13, 13:54
            > panna młoda :-))) a w noc poślubną ZONG

Zobacz inne jego foty- ma paskudne pryszcze na twarzy - akurat na tym zdjeciu go zmake'upowali..
          • akle2 Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 00:12
            rudenko napisała:

> panna młoda :-))) a w noc poślubną ZONG
            >

Niekoniecznie....

• rudenko pytanie stratrgiiczne 16.04.13, 10:37
      ekhę przepraszam za pytanie on ma penisa, bo jakoś nie widać :-))) rozumiem, ze skoro o cyckach można gadac (duże, małe itd.) to o penisach również proszę nie wycinac
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: pytanie stratrgiiczne 16.04.13, 10:39

rudenko napisała:

> ekhę przepraszam za pytanie on ma penisa, bo jakoś nie widać :-))) rozumiem, ze
        > skoro o cyckach można gadac (duże, małe itd.) to o penisach również proszę nie
        > wycinac

Jeszcze nie widziałem "stuprocentowej kobiety" z penisem :D
        Ale tak na serio to chyba ma, co nie znaczy że np. zaburzenia hormonalne nie powodują że jest niezbyt sprawny. Aczkolwiek niekoniecznie. Równie dobrze może tam być stuprocentowym mężczyzną.
        • rudenko Re: pytanie stratrgiiczne 16.04.13, 10:43
          zastanawiam się czy to jest on już po przeróbce czy jeszcze przed, on czy ona licho wie jak o tym pisac

• g.r.a.f.z.e.r.o Re: pytanie stratrgiiczne 16.04.13, 10:47

rudenko napisała:

> zastanawiam się czy to jest on już po przeróbce czy jeszcze przed, on czy ona l
            > icho wie jak o tym pisac

practicalandrogyny.tumblr.com/post/10480176160/abc-news-andrej-pejic-genderless-and-under-the
            Ale on nie jest transseksualistą. Nie czuje sie kobietą, nie widzi potrzeby zmiany.
            Równie dobrze może się okazać że na catwalku pomalowany jak kobieta, a na party wesoło modelki bzyka. Penisem :P
            • 3longina Re: pytanie androgeniczne 16.04.13, 10:48
              tu widac ze ma penisa;)

www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2309151/Coachella-2013-Andrej-Pejic-bares-enviable-figure-crop-music-festival.html?ito=feeds-newsxml
              • gree.nka Re: pytanie androgeniczne 16.04.13, 10:57
                3longina napisała:

> tu widac ze ma penisa;)
                >
                > www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2309151/Coachella-2013-Andrej-Pejic-bares-enviable-figure-crop-music-festival.html?ito=feeds-newsxml

przepraszam, a w którym miejscu?
                • rudenko Re: pytanie androgeniczne 16.04.13, 11:05
                  :-)))) no trzeba trochę wyobraźni
                  • g.r.a.f.z.e.r.o Re: pytanie androgeniczne 16.04.13, 11:06
                    Przepiękny kobiecy wątek - "czy przez spodnie widać mu penisa" :D
                    • rudenko Re: pytanie androgeniczne 16.04.13, 11:09
                      no graf bądź realistą, wielkość penisa widać przez spodnie, w niektórych portkach coś jest a w innych hula wiatr
                      • gree.nka Re: pytanie androgeniczne 16.04.13, 11:11
                        no ale faceci noszą takie szerokie gacie, że nic nie widać ;/
                      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: pytanie androgeniczne 16.04.13, 11:12
                        Jestem realistą. Wiem że widać - mam lustro :P

i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/04/15/article-0-194429E4000005DC-623_634x877.jpg
                        Lewa nogawka.

I jestem w pełni świadomy że kobiety o penisach rozmawiają częściej niż faceci o cyckach :D
                        Bo my mamy jeszcze F-1, wojnę w Korei, czy hodowlę jedwabników :P
                        • rudenko Re: pytanie androgeniczne 16.04.13, 11:16
                          g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Jestem realistą. Wiem że widać - mam lustro :P
                          >
                          ale graf przecież to dla nas nie ma znaczenia :-P wszyscy to wiedzom, że tak na prawdę liczy się grubość portfela
                          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: pytanie androgeniczne 16.04.13, 11:18

> ale graf przecież to dla nas nie ma znaczenia :-P wszyscy to wiedzom, że tak na
                            > prawdę liczy się grubość portfela

A myślisz że dlaczego w przedniej kieszeni noszę? Żeby nigdy nie było wiadomo w której nogawce portfel...
                            • gree.nka Re: pytanie androgeniczne 16.04.13, 11:34
                              g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

>
                              > > ale graf przecież to dla nas nie ma znaczenia :-P wszyscy to wiedzom, że
                              > tak na
                              > > prawdę liczy się grubość portfela
                              >
                              > A myślisz że dlaczego w przedniej kieszeni noszę? Żeby nigdy nie było wiadomo w
                              > której nogawce portfel...

ta, gruby portfel - bo paragonami wypchany :)
                              widziałam taki u jednego miał wprawdzie podobny do mojego :)
                        • gree.nka Re: pytanie androgeniczne 16.04.13, 11:33
                          g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Jestem realistą. Wiem że widać - mam lustro :P
                          >
                          > i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/04/15/article-0-194429E4000005DC-623_634x877.jpg
                          > Lewa nogawka.
                          >
                          > I jestem w pełni świadomy że kobiety o penisach rozmawiają częściej
                          bez przesady, nie aż tak często

niż faceci
                          > o cyckach :D
                          > Bo my mamy jeszcze F-1, wojnę w Korei, czy hodowlę jedwabników :P
                  • mam.kaszel Nie chcę Was obrzydzić drogie dziewczęta, lecz 20.04.13, 15:26
                    ...czytałam kiedyś artykuł o tajskiej trzeciej płci. Stąd wiem,że aby ukryć penisa wystarczy go przykleić na plaster, tam_z_tyłu. I można wystepować jako kobieta, robiąc np. striptiz.
                • maitresse.d.un.francais tam gdzie zwykle? :-P 16.04.13, 16:10
      • rudenko Re: pytanie stratrgiiczne 16.04.13, 11:12
        A tu ma nawet kawałek biustu

Tekst linka
    • rudenko Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 16.04.13, 10:39
      magia fotografii, aparat zdecydowanie go kocha, ma chłopaczek talent
      • 3longina Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 16.04.13, 11:23
        a tu jego "meski" androgeniczny odpowiednik:
        www.google.de/search?q=Grace+jones&hl=de&client=firefox-a&hs=6BO&rls=org.mozilla:de:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bxhtUb6hNKXv0QGbqoDgDA&ved=0CEQQsAQ&biw=1680&bih=959
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 16.04.13, 11:35
          Ale Grece trzeba przyznać że lubiła raczej męskich mężczyzn
          https://storage.sfd.pl/1/images2006/20060823225009.jpg

Pytanie jakie kobiety lubi nasz bohater.
    • thelma333.3 Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 16.04.13, 14:36
      dobral sie gej z gejem;
      i tyle na ten temat;
      w ogole ten caly swiat mody to chory jest; no ale co kto lubi
      • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 16.04.13, 16:59
        thelma333.3 napisała:

> dobral sie gej z gejem;

A co w tym dziwnego? Gej to nie człowiek? Nie może się dobierać i robić tego, co robią ludzie heteroseksulani?

> i tyle na ten temat;
        > w ogole ten caly swiat mody to chory jest; no ale co kto lubi

Chory? A na co?
        • thelma333.3 Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 20.04.13, 17:20
          pewnie, ze moze
          ale normy to nie wyznacza
          • rekreativa Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 20.04.13, 17:34
            " ale normy to nie wyznacza"

I dobrze, bo świat mody nie jest od ustalania norm, tylko od ich przekraczania i łamania konwencji.
            • thelma333.3 Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 21.04.13, 12:39
              zeby wszyscy tak madrze mysleli, to by nie bylo problemu
              a tak to sa dziewczyny chore na bulimie i anorektyczki i masa odchudzajacych sie nastolatek
          • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 10:16
            thelma333.3 napisała:

> pewnie, ze moze
            > ale normy to nie wyznacza

Jak napisałam niżej, norma to pojęcie względne. A poza tym, znormalizowane wszystkiego nie jest możliwe.
    • feel_good_inc Nie ma się czemu dziwić 18.04.13, 08:03
      Skoro banda pedałów, która ogłosiła się dyktatorami mody, wymusza na modelkach przybranie wyglądu wygłodzonego chłopca? No sorry Winnetou ale ładnego chłopca w tym nie pobiją...
      • kbjsht Re: Nie ma się czemu dziwić 21.04.13, 14:45
        100% racja :)
    • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 20.04.13, 15:19
      Bulwersuje mnie sprowadzania kobiecości do wyglądu. To po pierwsze. A po drugie, wystające kości i brak biustu oznaczają kobiecość tylko w świecie mody. W rzeczywistym na szczęście. Chuda kobieta to kobieta postrzegana, na poziomie podświadomości, jako niepłodna, a więc niekobieca.
      A rysy twarzy faktycznie ma kobiece, szokujące to dla mnie. Chyba mu testosteronu zabrakło. Ale to nie wystarczy, aby byc kobietą.
      • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 10:08
        mam.kaszel napisała:

> A rysy twarzy faktycznie ma kobiece, szokujące to dla mnie.

Doprawdy? A co jest w tym szokującego?

> Chyba mu testosteronu zabrakło. Ale to nie wystarczy, aby byc kobietą.

Ale wystarczy, żeby być człowiekiem. Natura nie działa w sposób zerojedynkowy jak umysł ludzki, i dlatego tworzy formy mieszane i pośrednie. Natura nie zna ograniczeń właściwych przepisom prawa, które uznaje tylko dwie formy: żeńską i męską.
        • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 16:22
          Pierwszy raz widzę mężczyznę z twarzą pięlnej kobiety, lekki szok. Wiadomo,że to makijaż, fryzura itp. ale efekt jest mega realistyczno -naturalistyczny :-)

> > Chyba mu testosteronu zabrakło. Ale to nie wystarczy, aby byc kobietą.
          >
          > Ale wystarczy, żeby być człowiekiem. Natura nie działa w sposób zerojedynkowy j
          > ak umysł ludzki, i dlatego tworzy formy mieszane i pośrednie. Natura nie zna og
          > raniczeń właściwych przepisom prawa, które uznaje tylko dwie formy: żeńską i mę
          > ską.

Stokorotko, bez urazy, ale zmień to swoje szblonowe myslenie, bo niepotrzebnie się spinasz. W poście wyjściowym jest postawiona teza, że mężczyźni lepszymi modelkami niż kobiety. Do tego odnosiło się moje stwierdzenie na temat tego,że brak testosteronu i androgyniczny wygląd to dla mnie za mało,żeby loleś był kobiecą kobietą. Teraz czaisz? Może następnym razem pomyśl,zanim coś napiszesz, hm?
          W którym momencie odmówiłam facetowi, o ktłorym mowa,człowieczeństwa...?
          A do tego co napisałaś: natura nie tworzy form pośrednich. Homo sapiens ma dwie płci: kobieta i mężczyzna. Hermafrodyty czy transseksualiści to są pomyłki natury, a nie jej celowe wytwory. (z góry zaznaczam,że to nie znaczy,że stwierdziłam,że Andriej jest hermafrodytą bądź transeksualistą).
          • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 16:43
            mam.kaszel napisała:

> Pierwszy raz widzę mężczyznę z twarzą pięlnej kobiety, lekki szok. Wiadomo,że t
            > o makijaż, fryzura itp. ale efekt jest mega realistyczno -naturalistyczny :-)

Naprawdę to twój pierwszy raz? Młoda musisz być! ;-)

> Stokorotko, bez urazy, ale zmień to swoje szblonowe myslenie, bo niepotrzebnie
            > się spinasz.

Pieniam się? Jesteś pewna, że właściwie odczytujesz moje emocje? Przecież nie użyłam zwrotów, które świadczyłyby o "spienieniu". ;-)

A poza tym, to nie mam pojęcia, co konkretnie rozumiesz przez "szablonowe myślenie" w odniesieniu do mnie. ;-)

> W poście wyjściowym jest postawiona teza, że mężczyźni lepszymi mo
            > delkami niż kobiety. Do tego odnosiło się moje stwierdzenie na temat tego,że br
            > ak testosteronu i androgyniczny wygląd to dla mnie za mało,żeby loleś był kobie
            > cą kobietą. Teraz czaisz?

No, teraz czaję, ale nie jestem wróżką i nie wiem, co siedzi w twojej, głowie dopóki o tym nie napiszesz jasno i wyraźnie. ;-)

A jeśli chodzi o bycie kobietą, to sądzę, że osoba, o której piszesz wcale nie chce być ani kobietą ani mężczyzną w 100%. Myślę, że odpowiadają jej stany pośrednie. ;-)

> Może następnym razem pomyśl,zanim coś napiszesz, hm?

Następnym razem wyjaśnij, o co ci chodzi. ;-)

> W którym momencie odmówiłam facetowi, o ktłorym mowa,człowieczeństwa...?

A czy ja gdzieś napisałam, że odmówiłaś? ;-)

> A do tego co napisałaś: natura nie tworzy form pośrednich. Homo sapiens ma dwie
            > płci: kobieta i mężczyzna. Hermafrodyty czy transseksualiści to są pomyłki nat
            > ury, a nie jej celowe wytwory. (z góry zaznaczam,że to nie znaczy,że stwierdził
            > am,że Andriej jest hermafrodytą bądź transeksualistą).

Wybacz, ale myslisz się bardzo. Natura nie tworzy form pośrednich??? Przecież twojemu stwierdzeniu przeczą naukowo udowodnione fakty - formy pośrednie istnieją w naszej rzeczywistości. ;-D

Popełniasz też inny błąd, który jest zresztą powszechny - natura nie tworzy celowo, nie ma czegoś takiego jak tworzenie różnych form życia podporządkowane jakiemuś abstrakcyjnemu celowi. Natura tworzy różne formy w wyniku (a nie w celu) działania praw fizyki. Wszystko, co tworzy natura jest naturalne. Nie ma pomyłek natury - są tylko przypadkowe zmiany, które są powielane w kolejnych pokoleniach organizmów żywych lub giną wraz z nimi. ;-)
            • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 16:57
              > Pieniam się? Jesteś pewna, że właściwie odczytujesz moje emocje? Przecież nie użyłam
              > zwrotów, które świadczyłyby o "spienieniu". ;-)

Oczywiście, powinno być o "spinaniu" a nie "spienianiu". ;-)
            • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 17:43
              Pierwszy raz widzę mężczyznę z twarzą pięlnej kobiety, lekki szok. Wiadom
              o,że t
              o makijaż, fryzura itp. ale efekt jest mega realistyczno -naturalistyczny
              :-)

Naprawdę to twój pierwszy raz? Młoda musisz być! ;-)
              Serio? a co, znasz jakis pierwowzór Andrieja? Poproszę linka.

>> Stokorotko, bez urazy, ale zmień to swoje szblonowe myslenie, bo niepotrz
              > ebnie
              > > się spinasz.

> Pieniam się? Jesteś pewna, że właściwie odczytujesz moje emocje? Przecież nie u
              żyłam zwrotów, które świadczyłyby o "spienieniu". ;-)

> A poza tym, to nie mam pojęcia, co konkretnie rozumiesz przez "szablonowe myśle
              > nie" w odniesieniu do mnie. ;-)
              Czytając Twoje posty, ma się wrażenie,że postawiłaś sobie za zadanie edukowanie ludzkości. Pewnie stąd te Twoje liczne nietrafione nadinterpretacje i zakładanie z góry, co inni myślą na dany temat.

>> W poście wyjściowym jest postawiona teza, że mężczyźni lepszymi mo
              delkami niż kobiety. Do tego odnosiło się moje stwierdzenie na temat tego,że brak testosteronu i androgyniczny wygląd to dla mnie za mało,żeby loleś był
              > kobie
              > > cą kobietą. Teraz czaisz?
              >
              > No, teraz czaję, ale nie jestem wróżką i nie wiem, co siedzi w twojej, głowie d
              > opóki o tym nie napiszesz jasno i wyraźnie. ;-)
              A to Tobie trzeba tłumaczyć,że jak ktoś odpisuje na post startowy, to odpisuje na post startowy????
              Jeżeli piszę w odpowiedzi do startera, to chyba logiczne, jak należy odnieść moja wypowiedź??????

>
              > A jeśli chodzi o bycie kobietą, to sądzę, że osoba, o której piszesz wcale nie
              > chce być ani kobietą ani mężczyzną w 100%. Myślę, że odpowiadają jej stany pośr
              > ednie. ;-)
              >
              A skąd czerpiesz wiedzę na ten temat? Utozsamiasz wyglądanie z byciem? Może chodzi po wybiegach( i poza) w wersji kobiecej, bo ma z tego kasę? Ja tego nie wiem, więc nie wypowiadam się na ten temat.
              > > W którym momencie odmówiłam facetowi, o ktłorym mowa,człowieczeństwa...?
              >
              > A czy ja gdzieś napisałam, że odmówiłaś? ;-)
              ZASUGEROWAŁAŚ

> > A do tego co napisałaś: natura nie tworzy form pośrednich. Homo sapiens m
              > a dwie
              > > płci: kobieta i mężczyzna. Hermafrodyty czy transseksualiści to są pomył
              > ki nat
              > > ury, a nie jej celowe wytwory. (z góry zaznaczam,że to nie znaczy,że stwi
              > erdził
              > > am,że Andriej jest hermafrodytą bądź transeksualistą).
              >
              > Wybacz, ale myslisz się bardzo. Natura nie tworzy form pośrednich??? Przecież t
              > wojemu stwierdzeniu przeczą naukowo udowodnione fakty - formy pośrednie istniej
              > ą w naszej rzeczywistości. ;-D
              >
              > Popełniasz też inny błąd, który jest zresztą powszechny - natura nie tworzy cel
              > owo, nie ma czegoś takiego jak tworzenie różnych form życia podporządkowane jak
              > iemuś abstrakcyjnemu celowi. Natura tworzy różne formy w wyniku (a nie w celu)
              > działania praw fizyki. Wszystko, co tworzy natura jest naturalne. Nie ma pomyłe
              > k natury - są tylko przypadkowe zmiany, które są powielane w kolejnych pokoleni
              > ach organizmów żywych lub giną wraz z nimi. ;-)

Tak, masz rację. Wszystko, co wytworzy natura, jest naturalne. Ale hermafrodytyczne i transsesksualne osobniki w populacji homo sapiens powstają na skutek jakichs tam błędów. Nie pamiętam jakich, bo matura z biologii była dawno temu ;-)
              Określenie "błąd, pomyłka natury" to określenie potoczne. Chodzi o takie sytuacje, w których geny nie powielają się zgodnie ze scenariuszem (NATURALNYM).

jesteś upierdliwa :-)
              • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 18:03
                mam.kaszel napisała:

> Serio? a co, znasz jakis pierwowzór Andrieja? Poproszę linka.

Linków nie będę szukać, ale w swoim życiu widywałam już facetów pięknych jak kobiety. ;-)
                > Czytając Twoje posty, ma się wrażenie,że postawiłaś sobie za zadanie edukowanie
                > ludzkości. Pewnie stąd te Twoje liczne nietrafione nadinterpretacje i zakładan
                > ie z góry, co inni myślą na dany temat.

A może błędne wrażenie odnosisz? Nie pomyślałaś, że może ja tylko czerpię przyjemność z dyskusji jako takiej? ;-)

> A to Tobie trzeba tłumaczyć,że jak ktoś odpisuje na post startowy, to odpisuje
                > na post startowy????
                > Jeżeli piszę w odpowiedzi do startera, to chyba logiczne, jak należy odnieść mo
                > ja wypowiedź??????

Twój post tylko częściowo odnosił się do tej konkretnej osoby. Większość tekstu miała charakter ogólny.

> A skąd czerpiesz wiedzę na ten temat? Utozsamiasz wyglądanie z byciem? Może cho
                > dzi po wybiegach( i poza) w wersji kobiecej, bo ma z tego kasę? Ja tego nie wie
                > m, więc nie wypowiadam się na ten temat.

Ja też nie wiem i nie ma wiedzy o tej konkretnej osobie. Napisałam tylko, co o tym sądzę, a nie że jestem pewna. ;-)

> ZASUGEROWAŁAŚ

Nie, nie zasugerowałam. To ty moją opinię w tej sprawie odczytałaś jako sugestię odnoszącą się do ciebie samej. ;-)

> Tak, masz rację. Wszystko, co wytworzy natura, jest naturalne. Ale hermafrodyty
                > czne i transsesksualne osobniki w populacji homo sapiens powstają na skutek jak
                > ichs tam błędów. Nie pamiętam jakich, bo matura z biologii była dawno temu ;-)
                > Określenie "błąd, pomyłka natury" to określenie potoczne. Chodzi o takie sytuac
                > je, w których geny nie powielają się zgodnie ze scenariuszem (NATURALNYM).

Moja droga, nie ma czegoś takiego jak scenariusz NATURALNY! ;-) Wszystkie zmiany (te korzystne i te niekorzystne) są efektem przypadkowych mutacji genetycznych. Nie można więc mówić o tym, że "hermafrodytyczne i transsesksualne osobniki w populacji homo sapiens powstają na skutek jakichs tam błędów". Powstają na skutek mutacji, ale na skutek takich mutacji powstał nasz cały gatuek, więc trudno mówić o tym w kategorii błędu. ;-)

> jesteś upierdliwa :-)

Wiem. ;-)
                • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 18:20
                  stokrotka_a napisała:

> mam.kaszel napisała:
                  >
                  > > Serio? a co, znasz jakis pierwowzór Andrieja? Poproszę linka.
                  >
                  > Linków nie będę szukać, ale w swoim życiu widywałam już facetów pięknych jak ko
                  > biety. ;-)
                  A ja nie. Może za mało fashion.tv oglądam :-)

> > ZASUGEROWAŁAŚ
                  >
                  > Nie, nie zasugerowałam. To ty moją opinię w tej sprawie odczytałaś jako sugesti
                  > ę odnoszącą się do ciebie samej. ;-)
                  No, ale pisalaś pod MOIM postem, czyli w odpowiedzi do mnie. To co miałam pomysleć?
                  Nie można więc mówić o tym, że "hermafrodytyczne i transsesksualne osobniki
                  > w populacji homo sapiens powstają na skutek jakichs tam błędów". Powstają na s
                  > kutek mutacji, ale na skutek takich mutacji powstał nasz cały gatuek, więc trud
                  > no mówić o tym w kategorii błędu. ;-)
                  >
                  Mutacje i błędy genetyczne, to pojęcia w biologii używane zamiennie. Chyba,że moja nauczycielka z LO była niedouczona.

>
                  > Moja droga, nie ma czegoś takiego jak scenariusz NATURALNY! ;-)
                  ...jak to nie ma...?
                  > > jesteś upierdliwa :-)
                  >
                  > Wiem. ;-)

Dobre i to ;)

• stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 18:24
                    mam.kaszel napisała:

> Mutacje i błędy genetyczne, to pojęcia w biologii używane zamiennie. Chyba,że m
                    > oja nauczycielka z LO była niedouczona.

No niestety była. ;-) Zgodnie z wiedzą twojej nauczycelki, wszyscy jesteśmy produktem błędów genetycznych. ;-)
                    • rekreativa Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 18:39
                      No niestety, nie była niedouczona, bo w biologii istnieje pojęcie błędu i jest ono właśnie używane na poziomie molekularnym w stosunku do mutacji podczas replikacji DNA i syntezy białek.
                      Zresztą sam organizm "zdaje sobie sprawę" z popełnionych pomyłek, bo po zsyntetyzowaniu takiej nici DNA wysyła cały szereg enzymów, które maja na celu wychwycić nieprawidłowości i je naprawić. Oczywiście, nie wszystko wychwycą, albo i same sie pomylą i od czasu do czasu jakieś mutacje przejdą dalej.
                      Ze scenariuszem w przyrodzie też nie masz racji, bo właśnie na tym poziomie komórkowym scenariusz jest stały: budowa DNA, zawsze według tych samych reguł.
                      • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 09:08
                        rekreativa napisała:

> No niestety, nie była niedouczona, bo w biologii istnieje pojęcie błędu i jest
                        > ono właśnie używane na poziomie molekularnym w stosunku do mutacji podczas repl
                        > ikacji DNA i syntezy białek.

Masz rację.

> Ze scenariuszem w przyrodzie też nie masz racji, bo właśnie na tym poziomie kom
                        > órkowym scenariusz jest stały: budowa DNA, zawsze według tych samych reguł.

To nie jest żaden ustalony scenariusz tylko działanie praw fizyki. Zauważ że nieodłączną cechą tego mechanizmu jest występowanie zmian przypadkowych i nieprzewidywalnych. A zatem ten "scenariusz" wcale nie jest stały na poziomie komórkowym.
                        • rekreativa Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 12:45
                          A prawa fizyki to zawsze działają w ten sam sposób, czy za każdym razem co innego? Dzisiaj przyciąganie ziemskie Cię trzyma, a jutro nie? Dziś prędkość światła jest taka, a jutro inna?
                          No chyba nie?
                          I w budowie DNA jest stały schemat: cytozyna z guaniną, adenina z tyminą, zasada z białkiem, podwójna helisa. Nawet jeśli wystąpią pojedyncze błędy, to nie zaburzają one schematu na tyle, by przestał być widoczny (a jeśli to się stanie, to zwykle kończy się śmiercią komórki).
                          Ale rozumiem w sumie, o co Ci chodzi :)
                          • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 13:30
                            rekreativa napisała:

> A prawa fizyki to zawsze działają w ten sam sposób, czy za każdym razem co inne
                            > go? Dzisiaj przyciąganie ziemskie Cię trzyma, a jutro nie? Dziś prędkość światł
                            > a jest taka, a jutro inna?
                            > No chyba nie?

Ale my nie zrozmawiamy o przyciąganiu ziemskim czy prędkości światła. Rozmawiamy o relikacji DNA, czyli zjawisku złożonym, którego immanentną cechą jest przypadkowość i które podlega również przypadkowym oddziaływaniom czynników zewnętrznych. Dlatego też ten scenariusz jest zmienny i dzięki temu powstał gatunek ludzki. :-)
                            • rekreativa Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 15:18
                              "Rozmawiam
                              > y o relikacji DNA, czyli zjawisku złożonym, którego immanentną cechą jest przyp
                              > adkowość"

Nie, nie, tak nie można powiedzieć. Gdyby replikacja DNA była tak przypadkowa, jak utrzymujesz, to w którymś momencie w przeszłości DNA przekształciłby się w jakis inny związek chemiczny.
                              Tymczasem mutacje w obrębie DNA to są zjawiska rzadkie i jeśli sie dzieją, to dzieją sie zawsze w obrębie schematu. (enzym biorący udział w syntezie może się "pomylić" i sparować cząsteczkę cytozyny z cząsteczką adeniny, zamiast guaniny, może też pominąć jakieś miejsce w łańcuchu i nie dodać żadnej pary, może odciąć parę zasad, może wepnąć dodatkową, ale zawsze popełnia swe błędy w obrębie zasad azotowych, a nie jakichś innych związków chemicznych).
                              Replikacja DNA też przebiega według tych samych zawsze reguł. Co się zmienia wskutek pojedynczych błędów to sekwencja DNA, kolejność zasad (że np. szły w kolejności AAGCT, a po mutacji idą AAGCA). I to właśnie bywa źródłem zmian w cechach organizmów (aczkolwiek żeby aż nowy gatunek powstał to trzeba znacznie więcej niż mutacja punktowa w DNA).
                              • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 15:43
                                rekreativa napisała:

> Nie, nie, tak nie można powiedzieć. Gdyby replikacja DNA była tak przypadkowa,
                                > jak utrzymujesz, to w którymś momencie w przeszłości DNA przekształciłby się w
                                > jakis inny związek chemiczny.

Nie, nie uważam, że replikacja DNA jest w 100% przypadkowa. Powinnam była napisać "jedną z immanentnych cech jest przypadkowość". Tej przypadkowości nie ma w przypadku siły ciążenia lub szybkości światła.

> Replikacja DNA też przebiega według tych samych zawsze reguł.

Zgadzam się z tym pod warunkiem, że do tych reguł włączymy przypadkowość jako jeden z czynników i przypdakowe oddziaływanie czynników zewnętrznych, które powodują, że nie ma ustalonego "scenariusza". Nie twierdzę, że replikacja odbywa się wbrew prawom fizyki. To byłby absurd. ;-) Chodzi mi tylko o to, że ten "scenariusz" posiada zmienne, nie jest stały. ;-)
                          • rekreativa Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 15:22
                            Zasadziłam wyżej byka: miałam w głowie syntezę białka i tak z rozpędu napisałam, że w DNA to zasada + białko. Poprawiam: nie żadne białko tylko cukier, oczywiście, deoksyryboza.
                            • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 15:44
                              Dziękuję za sprostowanie. Teraz już będę wiedziała. :-)
                      • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 09:19
                        I jeszcze jedno: gdyby ten scenariusz na poziomie komórkowym był stały, to nie istniałaby ewolucja. Nie byłoby nas. ;-)
    • rekreativa Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 20.04.13, 17:38

Wszystko już było i się znudziło, no to teraz poprzebieramy ładnych chłopców za kobitki i niech kiecki reklamują, a prosty lud niech się bulwersuje...
      • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 20.04.13, 18:00
        Dokładnie to samo pomyślałam. I najgorsze, że ludzie wzruszają na to ramionami. Bo będzie coraz więcej dziwactw. tzn. nic nie mam do ludzi odmiennych, ale niektóre zjawiska są niepokojące, np. modelki ważące 48 kilo przy wzroście 175, 15-latki "robiące karierę" i pokazujące modę dla dorosłych kobiet (przeciętna kobieta jednakowoż nie jet skrzyzowaniem wysokiego szkieletora bez biustu z twarzą dziecka),wybory miss piekności dla kilkuletnich dziewczynek (USA) itd.
        • rekreativa Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 20.04.13, 18:10
          Ja też nigdy nie mogłam pojąć, dlaczego modę dla kobiet dorosłych (bo takie zarabiają i mają kasę na te wszystkie ciuchy) koniecznie muszą reklamować nieletnie. To akurat łatwo byłoby zmienić, ale jak widać, nikomu nie zależy.
          No cóż, takie czasy. Mamuśki niemowlaka by przebrały w seksi wdzianko, byle tylko była kaska i 5 minut sławy.

A z Andrieja ładna dziewczyna jest :) Niech mu będzie na zdrowie.
          • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 20.04.13, 19:05
            Może dlatego,że ciało 15-latki nie ma cellulitu, a ma już biust...? I jest "świeższe"? makijaż się im zrobi, i wyglądają jak 20-stki, 25-tki.
            Te amerykańskie mamuśki prowadzące swoje małe córeczki na depilację brwi i inne takie to jakiś horror. I te klikulatki kręcące biodrami jak dorosłe kobiety O_o ktoś coś z tym powinien zrobić.
            Andriej ładny faktecznie ale trochę za chuda, zwłaszcza jak na wersję man.
        • senseiek Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 21.04.13, 14:12
          > wybory miss piekności dla kilkuletnich dziewczynek (USA) itd.

A kiedy maja wystepowac, jak 2/3 amerykanow jest otylych.. ? ;)
          Widzialem pare odcinkow "Mala miss" na TLC, i wiekszosc z ich mamusiek wyglada tragicznie, jakby schudly 20 kg to i tak nie zauwazyl bym roznicy..
          • rekreativa Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 21.04.13, 18:10
            A wiesz, miałam te same wrażenia, kiedy oglądałam jakiś dokument o małych miss. Że to sie w oczy rzucało, jakie grubachne i straszne były mamcie tych wypięknionych dziewczynek.
          • akle2 Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 00:14
            Widziałam fotki, jak mamuśki były wystylizowane tak samo, ten sam kostium, ta sama fryzura. To dopiero był widok
        • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 10:12
          mam.kaszel napisała:

> Dokładnie to samo pomyślałam. I najgorsze, że ludzie wzruszają na to ramionami.
          > Bo będzie coraz więcej dziwactw.

No tak, najlepiej byłoby, gdyby wszyscy byli dopasowani do standardowej matrycy, prawda? Ach, te dziwactwa, mnożą się jak drożdże a świat zierza ku Apokalipsie! ;-)
          • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 16:30
            Kobieto, zacznij mysleć, to pogadamy. Ja pisałam o złych dziwactwach. Takich jak nienaturalna szczupłość modelek i wybory miss piękności dla kilkuletnich dziewczynek.

No tak, najlepiej byłoby, gdyby wszyscy byli dopasowani do standardowej matrycy
            > , prawda? Ach, te dziwactwa, mnożą się jak drożdże a świat zierza ku Apokalipsi
            > e! ;-)
            a to już Twoje zdanie.
            • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 16:48
              mam.kaszel napisała:

> Kobieto, zacznij mysleć, to pogadamy. Ja pisałam o złych dziwactwach. Takich ja
              > k nienaturalna szczupłość modelek i wybory miss piękności dla kilkuletnich dzie
              > wczynek.

Dziewczyno, zacznij myśleć przed napisaniem, to pogadamy. ;-)

> a to już Twoje zdanie.

Nie, to był tylko wpis ironiczny. ;-)
              • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 16:13
                Czytaj ze zrozumieniem i nie wycinaj wypowiedzi z kontekstu, bo odechciewa się z Toba gadać.
                • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 16:29
                  Dziękuję za cenne uwagi. Człowiek uczy się cale życie...
      • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 10:10
        rekreativa napisała:

> Wszystko już było i się znudziło, no to teraz poprzebieramy ładnych chłopców za
        > kobitki i niech kiecki reklamują, a prosty lud niech się bulwersuje...

Ale to też już było. To żadna nowość. ;-)
        • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 16:32
          Nie, tego jeszcze nie było. Chyba,że masz na mysli transwestytów. A to nie to samo, co Andriej.
          • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 16:56
            mam.kaszel napisała:

> Nie, tego jeszcze nie było. Chyba,że masz na mysli transwestytów. A to nie to s
            > amo, co Andriej.

Ależ było, było. I nie mam na myśli transwestytów, tzn. nie tylko. To już nawet w dawnych czasach było. ;-) A jesteś pewna, że Andriej nie jest transwestytą?
            • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 14:14
              Pewna nie.
              ale nie mogę stwierdzić, że jest.
              co mnie dawne czasy, rozmawiamy o współczesnym świecie mody.
    • kbjsht Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 21.04.13, 14:43
      kanony mody nie są normalne , tak jak projektanci i cały ten świat szołbizu. wiem coś o tym ;-)
      • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 10:14
        Normalność to pojęcie względne i bardzo rozmyte. ;-)
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 11:29
          stokrotka_a napisała:

> Normalność to pojęcie względne i bardzo rozmyte. ;-)

Nic bardziej mylnego.
          Normalność (a dokładniej normalność 1sigma) to dokładnie 34,1% odchylenia od wartości średniej w danej populacji :D

Ten model/modelka w normie się nie mieści, ale nic z tego nie wynika. A już na pewno nie żadna ocena jego osoby
          • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 12:24
            g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Nic bardziej mylnego.
            > Normalność (a dokładniej normalność 1sigma) to dokładnie 34,1% odchylenia od wa
            > rtości średniej w danej populacji :D

Ty masz 99% odchylenia od wartości średniej, więc jesteś nienormalny. ;-)

> Ten model/modelka w normie się nie mieści, ale nic z tego nie wynika.

Bo ma więcej niż 34,1 % odchylenia? A jak to obliczyłeś? ;-)
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 12:29

>
              > Ty masz 99% odchylenia od wartości średniej, więc jesteś nienormalny. ;-)

A jaką zmienną mierzyłaś? Bo owszem, w niektórych miejscach od normy odstaję (nomen-omen), ale żeby o 99%... :P

> Bo ma więcej niż 34,1 % odchylenia? A jak to obliczyłeś? ;-)
              Długość włosów, BMI, uroda - na pewno bardziej niż 34,1 odchylenia od średniego wyglądu faceta ma :)
              • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 13:29
                g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> A jaką zmienną mierzyłaś? Bo owszem, w niektórych miejscach od normy odstaję (n
                > omen-omen), ale żeby o 99%... :P

Mierzyłam co się dało zmierzyć i wyciągnęłam średnią. Mała ci ta średnia wyszła (nomen omen). ;-)

> Długość włosów, BMI, uroda - na pewno bardziej niż 34,1 odchylenia od średniego
                > wyglądu faceta ma :)

A jak obliczyłeś średnią wyglądu faceta? Bardzo ciekawa jestem w szczególności, w jaki sposób obliczyłeś średnią urody. ;-D
        • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 16:36
          Zależy, w odniesieniu do czego. Np. w odniesieniu do wagi danej osoby stosuje się normy medyczne, i tu granica jest wyraźnie zaznaczona (w kilogramach).

W odniesieniu do tego,że modę dla kobiet prezentują wyłącznie wysokie chudzinki, a reszta kobiet zmusza się do ich naśladowania - widać wyraźnie,że to nienormalne.
          Również waga modelek nie jest normalna (wzrost od 175 cm a waga od 45 kg).
          • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 16:53
            mam.kaszel napisała:

> Zależy, w odniesieniu do czego. Np. w odniesieniu do wagi danej osoby stosuje s
            > ię normy medyczne, i tu granica jest wyraźnie zaznaczona (w kilogramach).

No ale nie ma przymusu powszechnego stosowania norm medycznych. A zatem to co wykracza poza te normy jest nienormalne dla kogoś, a dla kogoś innego może być całkowicie normalne. ;-)

> W odniesieniu do tego,że modę dla kobiet prezentują wyłącznie wysokie chudzinki
            > , a reszta kobiet zmusza się do ich naśladowania - widać wyraźnie,że to nienorm
            > alne.

A kto zmusza kobiety do ich naśladowania? Ja nie czuję się zmuszana i nigdy się nie czułam. Może ty coś wiesz o jakiejś tajnej zmowie dyktatorów mody, którzy zmuszają, a ja biedna całe życie żyję w nieświadomości. Oświeć mnie, proszę! ;-)

A tak na marginesie, to myślę, że za bardzo jesteś przywiązana do normalności. ;-)
            • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 24.04.13, 19:04
              > mam.kaszel napisała:
              >
              > > Zależy, w odniesieniu do czego. Np. w odniesieniu do wagi danej osoby sto
              > suje s
              > > ię normy medyczne, i tu granica jest wyraźnie zaznaczona (w kilogramach).
              >
              > No ale nie ma przymusu powszechnego stosowania norm medycznych. A zatem to co w
              > ykracza poza te normy jest nienormalne dla kogoś, a dla kogoś innego może być c
              > ałkowicie normalne. ;-)
              >
              no ale co to ma do rzeczy?
              Napisałaś,że normy są rozmyte, a ja Ci odpowiedziałam,że niekoniecznie, jako przykład podając normę o wyraźnie, co do kilograma wyznaczonej granicy.
              >
              > A kto zmusza kobiety do ich naśladowania? Ja nie czuję się zmuszana i nigdy się
              > nie czułam. Może ty coś wiesz o jakiejś tajnej zmowie dyktatorów mody, którzy
              > zmuszają, a ja biedna całe życie żyję w nieświadomości. Oświeć mnie, proszę! ;-
              > )
              One się zmuszają same. To nie jest zmowa dyktatorów mody, tylko mężczyzn. Jest to przedstawione w książce Z. Melosika pt "Tożsamość, ciało i władza". Nie mam tyle czasu,żeby wyjaśniać o co chodzi.
              >
              > A tak na marginesie, to myślę, że za bardzo jesteś przywiązana do normalności.
              > ;-)

Jestem 100% hetero, a lubię się czasem całować z dziewczynami.
              Mam prawie 28 a wolę się kumplować z dziećmi niż przeciętną koleżanką w okolicy mojego wieku. Nadal uważasz mnie za przywiązaną do normalności? Do normalności może tak, do norm niekoniecznie.
              • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 09:14
                mam.kaszel napisała:

> no ale co to ma do rzeczy?
                > Napisałaś,że normy są rozmyte, a ja Ci odpowiedziałam,że niekoniecznie, jako pr
                > zykład podając normę o wyraźnie, co do kilograma wyznaczonej granicy.

Ale to jest norma przyjęta tylko przez pewną grupę ludzi. Inni ludzie tej normy nie muszą stosować i uważać, że normą jest coś innego. A jeśli chodzi o normy antropologiczne to nie da się ich jednoznacznie opisać liczbami. ;-)

> One się zmuszają same. To nie jest zmowa dyktatorów mody, tylko mężczyzn. Jest
                > to przedstawione w książce Z. Melosika pt "Tożsamość, ciało i władza". Nie mam
                > tyle czasu,żeby wyjaśniać o co chodzi.

Aaaaa, zmowa mężczyzn! W takim razie mnie to nie dotyczy. ;-D

> Jestem 100% hetero, a lubię się czasem całować z dziewczynami.

Nie jesteś więc w 100% hetero, chyba że pocałunki te w ogóle nie mają charakteru erotycznego.

> Mam prawie 28 a wolę się kumplować z dziećmi niż przeciętną koleżanką w okolicy
                > mojego wieku. Nadal uważasz mnie za przywiązaną do normalności? Do normalnośc
                > i może tak, do norm niekoniecznie.

Nadal uważam. ;-)
                • rekreativa Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 12:56
                  " Ale to jest norma przyjęta tylko przez pewną grupę ludzi. Inni ludzie tej normy
                  > nie muszą stosować i uważać, że normą jest coś innego. A jeśli chodzi o normy
                  > antropologiczne to nie da się ich jednoznacznie opisać liczbami. ;-)"

Przede wszystkim, to, o czym mowa w odniesieniu do świata mody, to nie są żadne normy, tylko kryteria doboru do zawodu. Kryteria, do których osoba nie wybierająca się na modelkę, modela, nie ma ani obowiązku ani powodu się stosować.
                  Natomiast normy antropologiczne, jak np. tabele prawidłowej wagi, czy wzrostu w poszczególnych grupach wiekowych są zawsze od - do, czyli uwzględniają róznorodność ludzką.
                  • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 16:09
                    >
                    > Przede wszystkim, to, o czym mowa w odniesieniu do świata mody, to nie są żadne
                    > normy, tylko kryteria doboru do zawodu. Kryteria, do których osoba nie wybiera
                    > jąca się na modelkę, modela, nie ma ani obowiązku ani powodu się stosować.

Tak masz rację oczywiście, jednak większość tych osób jest z medycznego punktu widzenia niedożywiona. Rzadko która dziewczyna jest jest z natury nienaturalnie (w sensie potocznym tego słowa) szczupła.
                    Mi chodziło bardziej o to,że uważam to za nienormalne zjawisko,że wszyscy akceptują taki stan rzeczy.
                • mam.kaszel Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 16:17
                  > Ale to jest norma przyjęta tylko przez pewną grupę ludzi. Inni ludzie tej normy
                  > nie muszą stosować i uważać, że normą jest coś innego. A jeśli chodzi o normy
                  > antropologiczne to nie da się ich jednoznacznie opisać liczbami. ;-)
                  >
                  Co nie zmienia faktu,że normy nie zawsze są rozmyte.
                  > > Jestem 100% hetero, a lubię się czasem całować z dziewczynami.
                  >
                  > Nie jesteś więc w 100% hetero, chyba że pocałunki te w ogóle nie mają charakter
                  > u erotycznego.
                  Nie jestem pewan, czy mają czy nie mają.
                  • stokrotka_a Re: Mezczyzni lepszymi modelkami 25.04.13, 16:31
                    mam.kaszel napisała:

> Co nie zmienia faktu,że normy nie zawsze są rozmyte.

Nie nie zawsze. Normy przemysłowe są bardzo konkretne. Normy antropologiczne już takie nie są. ;-)

> Nie jestem pewan, czy mają czy nie mają.

Nie jest więc pewne czy jesteś w 100% hetero. Ale nie martw się, nie będę cię napastować seksualnie. ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka