wiktorka_24
08.06.13, 17:45
Zawsze byłam przeciwna publicznemu karmieniu piersią- zawsze można się czymś przykryć, pójść do specjalnego do tego przeznaczonego pokoju itd. Moja dzisiejsza wizyta w galerii handlowej przeszła samą siebie ;) Idę sobie z zakupami, patrzę- na samym środku, na ławce(na środku centrum handlowego), siada kobieta, w tłumie ludzi, przed kasami Tesco , podciąga bluzkę, wyviąga wielkiego, obwisłego cycka (całego) i zaczyna karmić. Coś obrzdliwego. Nie próbowała przykryć się żadną chustą, schować, po prostu cały cycek na wierzchu. Zastanawia mnie to czy takie kobiety, po urodzeniu dziecka, mają tak poprzestawiane w głowach, że uważają że z powodu karmienia mogą gołe chodzić? Czy nie pomyślą, że nie każdy ma na to ochotę patrzeć, innym wydaje się to odrzucajace i zaburzające estetykę? Mnie wystarczyło, zebym chwilę zobaczyła, już mi było niedobrze. Jeszcze wspomnę, że 2 kroki za nią byl pokój do karmienia.
Inna sytuacja- w restauracji(!) na przeciwko mnie kobieta wyciąga cycka przy stole! nie no jedząc, nie byłam w stanie tego znieść. Odechciało mi się obiadu, poza tym nie muszę chcieć na to patrzeć (a wystarczy ze przez sekunde zobaczylam), nie muszę odwracać się, aby nie widzieć tego, bo w końcu jestem klientem. Poszlliśmy z chłopakiem do kelnera, aby zwrócil jej uwagę. Kelner zgodził się z nami i poprosił, aby przy stole tego nie robiła... Afera na całą restaurację. Przecież takim matkom uwagi nie można zwrócić! Są agresywne, bo przeciez skoro mają dziecko, to wg nich mogą karmić wszędzie i siedziec z wywalonym cycem. Brrrr