20.10.13, 15:47
no właśnie jak spędzacie niedzielę ? co robicie ?
Obserwuj wątek
    • jan_hus_na_stosie2 Re: Niedziela 20.10.13, 16:52
      1) oglądamy glazury i aranżacje łazienek
      2) pracujemy

• es.i Re: Niedziela 20.10.13, 17:40
        1) oglądamy glazury i aranżacje łazienek

no właśnie ;)
        niedługo będę na podobnym etapie więc jeśli masz cos ciekawego to możesz podrzucić linki;)
        • jan_hus_na_stosie2 Re: Niedziela 20.10.13, 18:18
          es.i napisała:

> niedługo będę na podobnym etapie więc jeśli masz cos ciekawego to możesz podrzu
          > cić linki;)

proszę bardzo:

www.homebook.pl/inspiracje/lazienka
          waszewnetrza.leroymerlin.pl/lazienka,2,26.html
          • soulshuntr Re: Niedziela 20.10.13, 22:25
            tutaj jest jeszcze "pare" ciekawych i bardziej "do mieszkania" aranzacji.
      • ipsetta Re: Niedziela 21.10.13, 18:03
        > 1) oglądamy glazury i aranżacje łazienek

Zabawne ;)

https://imageshack.us/scaled/thumb/585/yrhz.jpg

Widziałam gdzieś także toaletę, w której, na pomalowanych ciemnym kolorem ścianach, wisiało mnóstwo obrazeczków w dość grubych złoconych ramach. Efekt był niesamowity.
    • wielkafuria Re: Niedziela 20.10.13, 17:57
      ja pojechałam sobie na kilka godzin na mazurym wrocilam i jest mi dobrze.
    • mila2712 Re: Niedziela 20.10.13, 18:01
      1 nadrabiam zaległości z tygodnia
      2 wybieram meble do domu
      3 prasówka
      4. dobry film / ksiązka
    • headvig Re: Niedziela 20.10.13, 18:04
      spacerujem po wsi :)
    • system.tzw.edukacji Re: Niedziela 20.10.13, 18:10
      > no właśnie jak spędzacie niedzielę ? co robicie ?

Niestety, work, work, work…

Gdybym tylko jako młodzianek nie był tak uparty i skorzystał z usług Gdańskiej Wyższej Szkoły Humanistycznej GWSH, byłbym teraz na szczycie i nie musiałbym tyle pracować, ale cóż… nie chciało się nosić teczki, trzeba dźwigać woreczki.

• system.tzw.edukacji Re: Niedziela 20.10.13, 19:39
          > a nie lepiej żyć sobie tak? :)

Może i lepiej. Szkoda tylko, że stronka tej jego firmy to festiwal amatorszczyzny. Na przykład to:

<noscript> <div class="alert"> <p> Please enable javascript to view this site. </p> </div> </noscript>

albo:

<a class="our-clients-nav" href="...">Our Clients >><span style="DISPLAY:NONE;letter-spacing:1px;">»</span></a>

o, i to ładne:

<a class="slideout" href="javascript:slideonlyone('newboxes');">CLIENTS WE SERVE</a>

W webdeveloperce można sobie szpanować ubrankami, dziarami, sprzętem od śp. Jobsa czy modnymi słuchawkami, ale w ostatecznym rozrachunku liczą się tylko jakość kodu i prawidłowy workflow.

Jak mawia Linus: Talk is cheap. Show me the code.
          • tymon99 Re: Niedziela 20.10.13, 19:43
            system.tzw.edukacji napisał:

> Jak mawia Linus: Talk is cheap. Show me the code.

dixisti.
          • ipsetta Re: Niedziela 20.10.13, 21:54
            <a class="our-clients-nav" href="...">Our Clients >><span s
            tyle="DISPLAY:NONE;letter-spacing:1px;">»</span></a>

o to chodzi Our Clients >><span ? oj, zapomniano poprawić. :)

<noscript> <div class="alert"> <p> Please enable javasc
            ript to view this site. </p> </div> </noscript>

A tu, że niby co? niepotrzebnie wpisano <p>?

<a class="slideout" href="javascript:slideonlyone('newboxes');">CLIENTS
            WE SERVE</a>

A tu to już w ogóle nie rozumiem, o co Ci może chodzić. :) No, ale może się nie znam, tylko przez chwilkę tym kiedyś się parałam.
            • system.tzw.edukacji Re: Niedziela 20.10.13, 22:43
              > <a class="our-clients-nav" href="...">Our Clients >><span s
              > tyle="DISPLAY:NONE;letter-spacing:1px;">»</span></a>
              >
              > o to chodzi Our Clients >><span ? oj, zapomniano popr
              > awić. :)

Style w kodzie HTML, i to jeszcze dużymi literami, do tego niepotrzebny znacznik span. Rozwiązanie akceptowalne to span z klasą, rozwiązanie dobre: generated content.

> <noscript> <div class="alert"> <p> Please enable javasc
              > ript to view this site. </p> </div> </noscript>
              >
              > A tu, że niby co? niepotrzebnie wpisano <p>?

Tu niby o to, że strona powinna zapewniać przy wyłączonym JavaScripcie przynajmniej dostęp do treści. Preferowana metodyka to progressive enhancement.

> <a class="slideout" href="javascript:slideonlyone('newboxes');">CLIENTS
              > WE SERVE</a>
              >
              > A tu to już w ogóle nie rozumiem, o co Ci może chodzić. :)

Tym razem użycie z kolei JavaScriptu w kodzie HTML, a do tego majuskuł w treści znacznika. Rozwiązanie zalecane to nieinwazyjny JavaScript oraz użycie text-transform:uppercase; w CSS-ie, ponieważ duże litery mają tu charakter efektu wizualnego, nie są związane z treścią, jak to bywa przy okazji akronimów czy niektórych nazw własnych – toteż nie mają prawa znaleźć się w kodzie HTML.

HTML służy do opisu treści, CSS definiuje jej wygląd, natomiast JavaScript – zachowanie. Należy w miarę możliwości separować te trzy warstwy.
              • ipsetta Re: Niedziela 21.10.13, 17:41
                Dziękuję za opis i wytłumaczenie!

> HTML służy do opisu treści, CSS definiuje jej wygląd, natomiast JavaScript &nda
                > sh; zachowanie. Należy w miarę możliwości separować te trzy warstwy.

Że też o tym już zapomniałam! No tak powinno się robić, jednakże czasem przy amatorszczyźnie przeglądarka potrafiła się nie "wywalić" i było "elegancko", że tak to ujmę. :)
    • ciasteczkowy_diabelek Re: Niedziela 20.10.13, 18:32
      Najpierw byłam w szkole, ale udało mi się szybko wszystko załatwić, więc pojechałam do muzeum narodowego. Od dłuższego czasu wybierałam się tam. Spędziłam tam ładnych kilka godz :) Później byłam na spacerze. A teraz obejrzałam film (teraz, gdy mam więcej wolnego czasu, staram się nadrabiać zaległości filmowo - książkowe).
    • tymon99 Re: Niedziela 20.10.13, 19:39
      zażywamy wyśmienitego, doborowego wręcz towarzystwa. a poza tym świeżego powietrza, emocji sportowych i umiarkowanego hazardu. i to wszystko naraz.
      • six_a Re: Niedziela 20.10.13, 20:07
        właśnie!
        :D
    • paco_lopez Re: Niedziela 20.10.13, 22:13
      byłem na meczu w 2/4 i u babci na obiedzie w 4/4.
    • lled Re: Niedziela 20.10.13, 22:18
      ja sie marynowalem wiekszosc niedzieli przed tv. to znaczy wczesnie rano pranie, pozniej troche tv (zalegle mecze nagrane z soboty), przy meczach dwa sniadania i dwie kawy, pozniej szybkie porzadki w kuchni, to znaczy zmywanie garow i mycie kuchenki, znowu tv (moj serial tym razem), do serialu kawa, po tv posprzatalem troszke, ale nie za duzo abym sie nie przemeczyl, pozniej nastepny odcinek serialu i wyrzucenie smieci.
      dzien dzisiaj byl sliczny mimo ze nie cieply, ale nie mialem ochoty z nikim sie widziec i wychodzic z mieszkania.
      i tak wlasnie wyglada zmarnowana niedziela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka