Dodaj do ulubionych

czy któras z was "wpadła " biorąc pigułkę?

IP: *.acn.pl 16.08.04, 21:03
Obserwuj wątek
    • Gość: janie Re: czy któras z was "wpadła " biorąc pigułkę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 21:28
      zajrzyj na emamę, tam był taki wątek, okazuje się, że całkiem sporo dzieci się
      rodzi, bo pigułka zawiodła :)
    • aankaa mam bliźniaki :)) 16.08.04, 22:14

• purhed Re: mam bliźniaki :)) 16.08.04, 23:40
        Jedna z moich eks brała pigułki i wpadła... do kanału (brakowało pokrywy).
        Trochę się potłukła, ale spox, wszystko się dobrze zakończyło.

• bazak2020 Re: mam bliźniaki :)) 17.08.04, 00:38
          pigułka nie zawodzi, tylko trzeba umieć ją brać.
          • l0vely Re: mam bliźniaki :)) 17.08.04, 02:46
            bazak2020 napisał:

> pigułka nie zawodzi, tylko trzeba umieć ją brać.

Czyli mówisz, że niemożliwe jest zajście w ciążę biorą pigułki wg. ulotki, nie
            mając problemów żołądkowych, nie biorą antybiotyków i zawsze biorąc ją o tej
            samej godzinie?
            • Gość: listek Re: mam bliźniaki :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 07:49
              Jak bedziesz tego wszystkiego przestrzegac to zabezpieczenie 99%.Az mnie
              zmrozilo na sam temat.........
          • owca Re: mam bliźniaki :)) 17.08.04, 08:05
            bazak2020 napisał:

> pigułka nie zawodzi, tylko trzeba umieć ją brać.

pigułkę wkłada się do ust kładąc delikatnie na końcu języka
            następnie przygototowanym wcześniej wspomagaczem w postaci szklanki wody
            należy próbować zmusić ją do przemieszczenia się w kierunku przełyku
            ;-)))

sęk w tym, że czasem nawet jeśli bardzo skrupulatnie przestrzega się zasad
            przyjmowania pigułek określonych w dołączonej do nich ulotce zdarzają się
            sytuacje, które mocno osłabiają ich działanie

ja na przykład mam dorodnego sześcioletniego synka bo w maju 1997 roku zatrułam
            się kisielem z owocami :-)
            działanie przeczyszczające w/w podziałało również na przyjęte wcześniej hormony
            • paputerek biegunki i takie tam 17.08.04, 08:24
              i dlatego jak sa jakieś zatrucia to przez siedem dni prezerwatywa.
              • owca Re: biegunki i takie tam 17.08.04, 08:33

zatrucie było kilka godzin po przyjęciu tabletki
                teoretycznie hormony powinny sie juz wchłonąć
                praktyka pokazała co innego

ale jest tego ogromny plus!
                okres pieluch i zupek przecierowych mam już za sobą ;-)
              • Gość: kotka Re: biegunki i takie tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 23:30
                paputerek napisała:

> i dlatego jak sa jakieś zatrucia to przez siedem dni prezerwatywa.

dlaczego przez 7 dni???
                • l0vely Re: biegunki i takie tam 18.08.04, 09:58
                  Ulotka głosi, że jesli wystąpiły jakieś "niespodziewane komplikacje" różnego
                  typu, zatrucia, zapomniane pigułki itp, wtedy przez najbliższe 7 dni nalezy
                  stosować dodatkowo inna metodę antykoncepcyjną. Najlepiej chyba prezerwatywę.
    • Gość: detox Re: czy któras z was "wpadła " biorąc pigułkę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 15:37
      Tak, moja przyjaciółka ma bliźniaki. Cały czas brała tabletki, niczego nie
      przegapiła, lekarz jej tłumczył, że zaszła z radości po zdanym egzaminie. No
      przecież się pisze, że tabletki dają 99% pewności
      • vesna3 Re: czy któras z was "wpadła " biorąc pigułkę? 17.08.04, 22:53
        Trudno wierzyć w takie wyznania. Ciężko się przyznać, że się wpadło, bo się
        zapomniało.
    • Gość: kotka Re: czy któras z was "wpadła " biorąc pigułkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 23:34
      Żona brata mojego męża też wpadła i byłyby bliźniaki...niestety ostało się
      tylko jedno...w 4 miesiącu jeden płod obumarł i został wchłonięty przez drugi.
      99% czyli całkowita pewność?? Rzeczywiście spece od reklamy potrafią zrobić
      wodę z mózgu co niektórym...lista rzeczy osłabiających działanie pigułek jest
      dużo dłuższa niż sraczka:)))
    • triss_merigold6 Re: czy któras z was "wpadła " biorąc pigułkę? 18.08.04, 10:04
      Nie. Pigułki brałam w sumie z 8 lat z przerwami. Zdarzało mi się zatruć,
      zachorować, zapomnieć i połknąć pigułkę parę godzin później. Wszystko było ok.
      Gwoli ścisłości - nie brałam takich z dawką hormonów jak dla konia.
    • Gość: Johan Bengtson Re: czy któras z was "wpadła " biorąc pigułkę? IP: 195.245.217.* 18.08.04, 12:24
      Trzeba skontrować, bo się okaże że tabletka to placebo. Trzy i pół roku
      zalegaliśmy tylko na tej metodzie i bez przejazdu. Zatrucia pokarmowe included.
    • janella Re: czy któras z was "wpadła " biorąc pigułkę? 18.08.04, 21:12
      10 lat z przerwami, regularnie z nastawianiem zegarka na określoną
      godzinę,czasami z zagapieniem się i spóźnieniami, ostroznie z alkocholem, bez
      żartów - i nic;
      ale to też może o niczym nie świadczyć, bo inni podobno wpadają
      • Gość: ania Re: czy któras z was "wpadła " biorąc pigułkę? IP: *.westsussex.gov.uk 19.08.04, 16:47
        ja tam nie wierze w historie jak to ktos zaklina sie ze sie zabezpieczal a mimo
        to wpadl... moja kumpela twierdzila tak samo a jej chlopak przyznal sie ze po
        pijanemu zapomnieli uzyc prezerwatywy. wiadomo ze glupio czlowiekowi przyznac
        sie do podobnej lekkomyslnosci.
    • Gość: barbie Re: czy któras z was "wpadła " biorąc pigułkę? IP: *.adsl.proxad.net 20.08.04, 02:11
      Ja sie zapytalam mojego ginekologa, a on na to, ze przez z gora 20 lat
      praktyki jeszcze nie widzial ciazy po prawidlowo branej pigulce...
      Zaznaczam, ze nie jest to polski ginekolog, tylko z takiego obszaru
      kulturowego, gdzie juz od lat 60-tych mamy same prowadza dorastajace corki do
      ginekologa, zeby im dobrac pigulke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka