monika1977 10.08.04, 20:22 Pomóżcie Kochane!!! Jestem głodna, mam ogromne ssanie w żołądku i nie mam sił, żeby jeździć już na swoim rowerku, jest mi słabo. Pomóżcie, co zjesc żeby nie nabrać znowu tego co spaliłam dzis na rowerze. DZięki :))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margolka123 Re: POMOCY !!! 10.08.04, 20:36 Byloby moze fajnie, i latwiej poradzic, gdybys sie zwierzyla np., co zjadlas ze jestes glodna. Bo jak sie glodzisz, to ja Ci poradze zebys sie nie glodzila. Zjedz jajko i pomidora, albo jogurt maly i pomidora, albo jogurt zmiksuj z dwoma ogorkami malosolnymi. margolka Odpowiedz Link
monika1977 Re: POMOCY !!! 10.08.04, 20:41 co ja dziś jadłam? jabłko, jogurt, kawałek sera żółtego. Piłam dużo wody i tyle. A nadal czuje starszny głód. Odpowiedz Link
margolka123 Re: POMOCY !!! 10.08.04, 20:46 A chcesz schudnac? To sie odzywiaj normalnie, a nie glodz. Jesli tak sie odzywiasz, to nawet jesli schudniesz przytyjesz z powrotem z nawiazka Odpowiedz Link
monika1977 Re: POMOCY !!! 10.08.04, 20:59 Dzięki za rade, ale to nie jest takie proste. Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link
margolka123 Re: POMOCY !!! 10.08.04, 21:08 Jesli to nie jest takie proste, to przepraszam Cie bardzo, ale ode mnie zadnych rad juz nie dostaniesz indywidualnie. Dieta pt jablko, jogurt i kawalek zoltego sera i wolanie wieczorem, ze Cie ssie bardzo mi sie nie podoba - radz sobie w takim razie sama, moze inne kolezanki Ci pomoga Odpowiedz Link
monika1977 Re: POMOCY !!! 10.08.04, 21:15 a dlaczego sie denerwujesz, przecież nic takiego nie powiedziałam? Chciałam tylko prosić o rade. Przepraszam Cię, jesli Cie uraziłam :)) Odpowiedz Link
margolka123 Re: POMOCY !!! 10.08.04, 21:23 Nie denerwuje sie, i nie urazilas. Po prostu - jesli komus ma sie doradzic cis madrze, tak zeby nie zaszkodzic, to warto o sprawie w ktorej sie radzi cos wiedziec. I dowiedzialam sie tyle, ze uznalam ze moich rad nie potrzebujesz, bo ja nie mam zadnych doswiadczen w odchudzaniu przy pomocy glodzenia sie Odpowiedz Link
moonika_l Re: POMOCY !!! 10.08.04, 21:24 Monika, nie denerwuj się na Margolkę - znana jest z tego, że odchudza się mądrze i osoby jedzące dziennie "listek sałaty" nie znajdą w jej oczach uznania. Poza tym Margolka ma rację - jesli jesz tak mało - to organizm tylko czeka na to, zeby sie wreszcie najesc... najesc... najesc... i odłozyc na biodra i brzuch i uda... Trzeba jesc 4-5 razy dziennie dobrze zbilansowane posiłki - ok. 1000- 1200kalorii dziennie. Jesli odczuwasz głód - rady Margolki są na miejscu. Jestesmy tu po to by się wpsierac, ale w mądrym odchudzaniu, a nie w głodówkach. A wiesz dlaczego? Zeby po zakonczeniu diety nie wpasc tu znowu z wolaniem "Pomocy!!!" - bo wróciłyśmy do starej wagi. Polecam chudnięcie naturalne, a nie na wariata. Dzisiaj na bardzo spóźnioną kolację zjedz pomidora, jogurt czy coś równie lekkiego, a od jutra - zacznij dietę 1000 kalorii. Pozdrawiam i życzę sukcesów M. Odpowiedz Link
margolka123 Re: POMOCY !!! 10.08.04, 21:52 Monika, jestes aniolem mediacji ;) dzieki. Ja obiecuje ze wpisze tu posta o przyczynach tego, ze lepiej i skuteczniej sie chudnie jak sie je 1000-1200 kcal dziennie i nie chodzi glodnym niz wtedy, gdy czlowiek nie je nic lub prawie nic. Moze sie przyda w przyszlosci forumowiczkom. Znana tez jestem z gwaltownych reakcji, i to dotyczylo adipexu, ale tez glodowkowe odchudzanie mam na czarnej liscie. Jesli ktos chce, prosze bardzo, mam ultraliberalne podejscie do sprawy, ale mnie tez wolno wyrazic opinie i nie leciec ze wspieraniem. W kazdym razie jak sie ogarne z robota to cos tu napisze o "madrym odchudzaniu" Odpowiedz Link
monika1977 Re: POMOCY !!! 10.08.04, 21:34 Dziekuje za wyjasnienie i rzeczywiście od jutra zacznę się "normalnie" odchudzać. Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link
kobieta.nad.wodospadem zamiast tego jogurtu i sera żółtego 10.08.04, 21:49 lepiej talerz gotowanych warzyw - ciepły posiłek łagodzi szał głodowy a na takie gwałtowne napady dobrze robi np. arbuz lub morela (owoce słodkie, niekaloryczne i bez kwasu) Odpowiedz Link
monika1977 Re: POMOCY !!! 10.08.04, 21:54 Dziękuje z całego serca za Wasze rady. Mam strasznego doła, nie mogę już na siebie patrzeć, wyglądam okropnie. Ale wiem, że potrafie się odchudzić. Muszę w to wierzyć.... Odpowiedz Link
moonika_l Re: POMOCY !!! 11.08.04, 11:13 Monika, to właśnie jest najważniejsze- uwierzyć w siebie. POtem cała reszta to pestka :) M. Odpowiedz Link