Dodaj do ulubionych

Facet materializmem stoi.

05.04.15, 15:08
Często się słyszy, że kobiety to materialistki. Ja miałam taką syt. dwa razy, że dwóch mężczyzn okazało się totalnymi materialistami. Stwierdzam, że najmniej jest 1:1 dla obojga płci. Jakież było moje zdziwienie, jak w czasie krótkiej znajomości raczył "doradzać" mi co do kupna inwestycji. Nie pytałam, żeby było śmieszniej. Sam się "dowartościowywał" chyba zakupem jakichś rzeczy. Może są nawet oni większymi materialistami? Jak uważacie?
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus uważam, że możesz trafić teraz: 05.04.15, 15:28
      na trzech idealistów. Albo na dwóch ideologów. Albo na jednego materialistę. Albo na dwóch nihilistów.
      Albo na nikogo.
    • facettt Kobieta niekiedy tez. 05.04.15, 17:52
      ERGO: - uwazamy (jak i moja przedmowczyni) - ze nie jest to cecha plciowa - tylko indywidualna
    • senseiek Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 18:18
      Co rozumiesz poprzez "zakup inwestycji".. ?

Ja raz po uslyszeniu ze moj znajomy programista (chyba 2-3 spotkanie z nim) ma prehistoryczny komputer, zaczalem go namawiac do inwestycji w nowoczesna maszynke za 3-4 tys zl (szczegolnie ze potrafil przegrac 1 tys na dzien na forexie), na ktorej by pracowal duzo wydajniej, niz na swoim gracie Penitum 3 bodajze laptop..
      Czy czyni mnie to materialista ze sie komus doradza w co inwestowac.. ?
      • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 18:40
        Zakup poważnej inwestycji, nieruchomości. W fazie krótkiej znajomości, nie pytałam o rade, zaznaczam. No ja bym nie śmiała podsuwać tego typu pomysłów. Może wzięło się to z tego, że ów gość wybudował dom, no i to prawie dla niego jak świątynia. Przez to taki czuje się Wielki:-)
        • znana.jako.ggigus Ty nie, ale może on jest po prostu 05.04.15, 18:43
          innym typem człowieka? Może Ty doradzasz komuś, jak ma się ubrać, albo co ma obejrzeć w kinie. A on, wybudowawszy DOM, dzieli się wiedzą.
        • senseiek Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 19:18
          sealive2 napisała:

> Zakup poważnej inwestycji, nieruchomości. W fazie krótkiej znajomości, nie pytałam o rade, zaznaczam.

Zeby o czyms takim myslec to bys chyba musiala byc prezesowa...

> No ja bym nie śmiała podsuwać tego typu pomysłów.

A co w tym zlego?
          Jak nie masz z czego to i tak nie zrealizujesz. I bedzie tylko samo gadanie. Mozesz je olac. Ale nie, wolisz z tym na forum..

Jakbyscie sie dobrze znali to by facet wiedzial czy Cie stac czy nie, i wtedy by nie podsuwal pomyslu bo i tak nie stac. Wiec nigdy takiej propozycji bys nie uslyszala od kogos dobrze znajacego.

> Może wzięło się to z tego, że ów gość wybudował dom, no i to prawie dla niego jak świ
          > ątynia. Przez to taki czuje się Wielki:-)

Przeciez budowa domu (szczegolnie na kredyt) to nie jest inwestycja.. To jest anty-inwestycja. Zmarnowanie srodkow pienieznych.
          Chyba ze sie buduje ja jako inwestor albo budowlaniec, ale trzeba od razu sprzedac, zeby odzyskac wklad poniesiony na budowe.

Inwestuje sie w cos co bedzie przynosilo regularny zysk, zeby sie zwrocilo.
          • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 19:41
            No to wyskrobales/wyskrobalas, to takie typowo polskie!:-) czyli mnie znasz i wiesz na co mnie stać, a na co nie zazdrosnico/zazdrosniku:-P nie martw się, stać mnie na wiele więcej niż ciebie:_)))
            • senseiek Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 21:21
              sealive2 napisała:

> No to wyskrobales/wyskrobalas, to takie typowo polskie!:-) czyli mnie znasz i w
              > iesz na co mnie stać, a na co nie zazdrosnico/zazdrosniku:-P

Wnioski kompletnie nietrafione.
              Ja niczego nie zazdroszcze nikomu.

> nie martw się, stać mnie na wiele więcej niż ciebie:_)))

Watpliwe, skoro nie znasz sie na inwestycjach i nie masz ani wlasnego domu ani mieszkania.
              Jakbys miala to by nie bylo calego watku. Widzisz jak latwo cos wydedukowac? ;)
              • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 21:48
                hahahha, doprawdy zabawne. Nie mierz innych swoją miarą!:-)
                • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 21:52
                  Naprawdę bieda ci w oczy wieje. Gdybyś coś posiadał/posiadała, to nie pocieszałbyś się pisząc, że nikogo na nic nie stać. naprawdę zadziwiające to twoje rozumowanie, no ale taki rozumek:-) Pocieszaj się dalej, jak ma ci to ulżyć. Rozbawiłeś/aś mnie, dzięki:-)))
    • gyubal_wahazar Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 18:40
      > Stwierdzam, że najmniej jest 1:1 dla obojga płci

Mało. Najbiedniej 2:2, a może i 3:3
      • facettt bez przesadyzmu, please. 05.04.15, 19:09
        gyubal_wahazar napisał:
        > Mało. Najbiedniej 2:2, a może i 3:3

Najlepiej to 2 : 2
        bo potem to podmianki sa trudniejsze i sie czlekowi myli.
    • dziala_nawalony Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 18:43
      ..e tam, a o czym mial rozmawiac w czasie tej krotkiej znajomosci, odradza doradza.., ale jakie to ma znaczenie?
      wiesz , ja widzialbym tu raczej, jakis zal, tylko nie wiem z ktorej strony,czyTwoj do niego, a moze odwrotnie? W kazdym razie wyczuwam wyraznie zawiedzione nadzieje, ale usmiechnij sie, znajdzie sie Ten Ktos arcyciekawy..dla Ciebie..8)
      • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 18:50
        To jeszcze nie wszystko, zapytał się po jakimś czasie aby mi dopiec, czy już nabyłam ta nieruchomość. Myślę, że jego ego trochę upadłoby, bo moja byłaby droższa. I nie jest to decyzja w jeden miesiąc. Zresztą kobiety zazwyczaj zarabiają mniej od facetów. Perfidny człowiek, dałam sobie spokój, tylko nie mogę wyjść ze zdziwienia, że tacy potrafią być podli, chociaż nie wyglądają.:-)Czlowiek cale życie się uczy.
        • znana.jako.ggigus dlaczego żeby dopiec? 05.04.15, 18:56
          może nie wiedział, o czym z Tobą gadać?
          Mojego eks też zawsze ludzie pytali o mnie, a mnie o niego, kiedy się zjawialiśmy solo.
          Ja dlatego nigdy nie zadaję tego pytania - gdzie jest misio/a, więc się czasem męczę w konwersacji. Nie każdemu udaje się zadać pytanie, żeby pużcił farbę i gadał. gadał, gadał.
          • sealive2 Re: dlaczego żeby dopiec? 05.04.15, 19:00
            Wierz mi to było złośliwe, naprawdę. Powiedział to szyderczym tonem. Zastanawia mnie właśnie takie zachowanie, bo ja nigdy o żadnych zakupach nie wspominalam, a on się chwalił. W tym wypadku to tylko zauważył moje zainteresowanie kiedy jechaliśmy razem. Ja jakoś nie przywiązuje wagi do rzeczy, ich kupna, a do mówienia o nich absolutnie!
            • znana.jako.ggigus czytanie cudzym myśli! 05.04.15, 19:01
              nikt nie myśli o osobie. Każdy myśli wyłącznie o sobie, tak samo jak Ty. Jedna z zasad Olivii Joules.
        • dziala_nawalony Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 18:57
          sealive2 napisała:

> To jeszcze nie wszystko,/...../że tacy potrafią być podli, chociaż nie wyglądają.:-)Czlowiek cal
          > e życie się uczy.

no tak, a i tak jako ten glupi w koncu.., umiera..8)
          • koszmarna.baba Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 21:51
            dziala_nawalony napisał:

>
            > no tak, a i tak jako ten glupi w koncu.., umiera..8)

10/10 :D
        • 10iwonka10 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 18:59
          Gdzie ta podlosc ???? Rozmumiem ze nie stac cie na ta nieruchomosc dlatego dopatrujesz sie podlosci?
          • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 19:02
            To zle iwonka rozumujesz. :-)Zakupiona tylko z opóźnieniem. A podlosc w szyderczym zapytaniu, doczytaj najpierw potem komentuj, bo pudlujesz.
            • 10iwonka10 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 19:21
              Takie pytanie mozna zadac w szyderczym wydaniu ale mozna tez normalnie.Jak piszesz ze w szyderczym to ci wierze.:-).

Materialista to jedno ale sa tez ludzie zazdrosni ktorzy lubia sie porownywac. Mnie to tez spotkalo. Moja nieruchomosc ze wzgledu na lokalizacje wzrosla bardzo duzo w przeciagu kilku lat i tez mam kolezanke ktora nie moze tego strawic.Bo jej niestety nie. Ja o tym nie rozmawiam z nia , raczej omijam temat. Ale to bierna zazdrosoc. Natomiast tobie gosc doradzal ta inwestycje to chyba dobrze ze ci doradzal nie odradzal jesli to dobry zakup.
            • czoklitka Re: Facet materializmem stoi. 09.04.15, 18:50
              >Myślę, że jego ego trochę upadłoby, bo moja byłaby droższa

to byłaby czy nie byłaby? Kupiłaś to w końcu, czy nie?
              • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 09.04.15, 19:23
                Musisz poskromic swoją ciekawość, albo zamiast wytluszczac końcówki:-)) wytezyc skwapliwie wzrok;-)
                • czoklitka Re: Facet materializmem stoi. 09.04.15, 19:53
                  a w którym miejscu mam wytężyć ten wzrok?
    • sid-15 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 19:18
      Rozumiem, że doradzanie w kwestii inwestycji to twój dowód na materializm tego gościa, a w efekcie wszystkich facetów? Aha. Ale ja też miewam tego typu sytuacje, że powiem coś ot tak sobie lub pół żartem, pół serio, a ktoś bierze to bardzo poważnie i dorabia ideologię. Szczerze mówiąc nie umiem rozmawiać z takimi ludźmi.
      • 10iwonka10 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 19:23
        Ja tez tego nie zalapalam ...jako materializm.

Materializm to bylby dla mnie jakby gosc wyliczal mi co ma albo wypytywal mnie doglebnie o moje wszelkie aktywa.
        • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 19:38
          Porównywanie przez niego naszego statusu posiadania, to ja odebrałam jako materializm. Co go obchodzi, czy coś kupie czy nie. To była zbyt krótka znajomość, aby wtykac nos w takie rzeczy.
          • 10iwonka10 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 19:46
            Porownywanie to tak. To jest materializm. Raczej nieciekawy bo moze szacowal czy nadajesz sie na jego partnerke....Zwlaszcza ze nie zna cie zbyt dlugo wiec nie powinna go obchodzic twoja sytaucja finansowa.

Ale sama porada to nic zlego. Zalezy od kontekstu sytuacji ktory czasem trudno wyczuc jak sie czyta watek.
            • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 05.04.15, 19:50
              Tak, racja. Ale najbardziej mnie śmieszy jak nazwał materialistką była swoja partnerkę, a sam stal się materialistą okropnym. Gdzie się podziali normalni mężczyźni.
              • sid-15 Re: Facet materializmem stoi. 06.04.15, 10:17
                Szczerze mówiąc nie sprawiasz wrażenia rozbawionej. :>
              • czoklitka Re: Facet materializmem stoi. 06.04.15, 16:17
                >Gdzie się podziali normalni mężczyźni.

nie materialiści? wolisz yntelektualistów, rozprawiaczy o bólach duszy i d... wolnoduchów, to tylko potem nie zakładam wątku, że twój facet niematerialista nie ma za bardzo z czego żyć.
              • ruda_owca Re: Facet materializmem stoi. 09.04.15, 11:56
                > Tak, racja. Ale najbardziej mnie śmieszy jak nazwał materialistką była swoja pa
                > rtnerkę, a sam stal się materialistą okropnym. Gdzie się podziali normalni mężc
                > zyźni.

Sa w zwiazkach z normalnymi kobietami bidulko :(
                • mendigo Re: Facet materializmem stoi. 09.04.15, 12:05
                  Zwięźle i celnie :D
                  • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 09.04.15, 17:21
                    Uważaj bo się z tej radości oplujesz albo co gorsza usmarkasz;-)
                    • mendigo Re: Facet materializmem stoi. 09.04.15, 17:37
                      Widzę, że dzielisz się wiedzą płynącą z doświadczenia. Chwalebne.
                      • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 09.04.15, 17:53
                        Ja się "zmartwilam" raczej twoim stanem. Chociaż musze przyznać, ze cię podziwiam za szybkość wertowania nowych wpisów, jestes mendigo, nie do zastapienia. Normalnie szybkość błyskawicy. Widac, że życie masz bardzo absorbujace;-) to wirtualne rzecz jasna:-) Jak mniemam, nie zawiedziesz i tym razem i odp.będzie za sekundę;-)))
                        • mendigo Re: Facet materializmem stoi. 09.04.15, 18:35
                          Przyznam, że wzrusza mnie każdy kto przyłazi na forum, żeby truć użytkownikom, że piszą, bo nie mają życia. Widzę, że zbyt bystra nie jesteś, ale chyba nawet ty musisz dostrzec absurd takiego postępowania.
                • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 09.04.15, 17:15
                  Nie jestem większą bidulka od ciebie, nie martw się!:-P
                  • ruda_owca Re: Facet materializmem stoi. 10.04.15, 10:17
                    A, czyli to tylko wprawka do tfurczosci literackiej? Ulzylo mi, jedna bidulke mniej na swiecie :)
                    • sealive2 [...] 10.04.15, 11:03
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • czoklitka Re: Facet materializmem stoi. 06.04.15, 16:13
      uważamy, że po równo. A co, to źle być materialistą?
    • to_ja_pisze Re: Facet materializmem stoi. 06.04.15, 22:32
      To pewnie nie zależy od płci tylko od charakteru.
    • varia1 Re: Facet materializmem stoi. 06.04.15, 23:59
      a ja osobiście spotykam więcej kobiet materialistek i o czym to świadczy? kompletnie o niczym
      a sam fakt doradzania, nawet nieproszonym, w jakiejkolwiek sprawie, to nie jest materializm :D
    • lilith70 Re: Facet materializmem stoi. 07.04.15, 00:06
      Doradzanie raczej nie czyni z kogoś materialisty.....faceci mają manię wielkości, ważności, więc doradzając Ci chciał się zwyczajnie poczuć tym mądrzejszym ;)
      Tak bym to bardziej określiła. Materialista zazwycza wnika w Twoje dochody lub posiadany już majątek, żeby określić czy jesteś warta inwestycji uczuciowych hahah :) :P
    • back.office Re: Facet materializmem stoi. 07.04.15, 09:23
      Dla każdego w pewnym wieku, i przy pewnym statusie społecznym, ważne jest żeby partner zarabiał podobnie. Można sobie wtedy pozwolić na podobny rodzaj rozrywki, na wspólne wyjazdy itd. Romantyczna miłość z pięknym żebrakiem przynajmniej w moim przypadku nie wchodzi w grę.
      • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 07.04.15, 11:22
        Toteż w grę wchodzi tu twoje tylko częste siedzenie:D
        • kalllka Re: Facet materializmem stoi. 07.04.15, 11:32
          Możesz przybliżyć, sea, jak to widzisz ( rozumiesz) pisząc ,ze:
          > czyjeś siedzenie wchodzi w grę..."
          • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 07.04.15, 12:49
            No jak już mnie " cytujesz", to zacytuj uczciwie, a nie tak w cały świat:-) Tak to ja napisałam, że nie rozumiesz?:P
            • 0babciajadzienka Re: Facet materializmem stoi. 10.04.15, 12:56
              czytam, czytam i sie usmiecham od ucha do ucha. jakiz to facet materializmem stoi? Nie zna kobity. Tylko tyle co uslyszy w szpiegowanym telefonie z dalekiego kontynentu, wyczyta na forum u narwanej baby z klimakterium. A pisze jak to kocha? Sorry. Smiechu warte. Pisze bezedury, banialuki do trzeciej potegi. To materializm? Oho ho. Materializm to kiedy gosc przynosi papuge twardej waluty do domu. Kladzie do czarnego portfela i mowi wkladam pieniadze. Albo kiedy po kapieli pachnacy, ogolony popycha na czyste pachnace lozeczko i zabojczo sie usmiecha. Oj co to bedzie sie dzialo? :) To jest materializm to jest realny materializm :).
              • jaquline1 [...] 10.04.15, 14:01
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sealive2 Re: Facet materializmem stoi. 10.04.15, 17:23
      "babciagadzienka"- przemówiła, ciekawe czy zęby włożyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka