5aga5 15.11.06, 15:25 Czym się depilujecie? Ja zwykłą żyletką. Przymierzałam się do zakupu depilatora, ale wszyscy mi odradzali więc zrezygnowałam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efffe Re: Depilacja 15.11.06, 16:48 hmm odradzali ale z jakich powodów? Od 2 lat korzystam z depilatora, co prawda nie mam spokoju na 3 tygodnie jak reklamują (pewnie te nowsze depilatory są bardziej dokładne) ale na tydzień spokojnie, na dodatek włoski odrastają słabsze, cieńsze. Dużym minusem jest to że niektóre włoski są zbyt słabe i dlatego rosną pod skórą. Do bólu jaki niekiedy towarzyszy już się przyzwyczaiłam, jak goliłam nogi zwykłą maszynką to wiecznie się zacinałam więc i tak jest na plus - przynajmniej nie krwawię Odpowiedz Link
wiolunia79 Re: Depilacja 15.11.06, 18:58 Używam zwykłej maszynki ale jak mam więcej czasu to kremy do depilacji. Obiecuję sobie że spróbuję plastrami z woskiem ale ten ból mnie przeraża Odpowiedz Link
gugitsa Re: Depilacja 20.11.06, 13:36 a co w przypadku depilacji gornych partii nog? boli bardziej? czy tak samo mozna sie przyzwyczaic? Odpowiedz Link
efffe Re: Depilacja 20.11.06, 14:36 Piszę w oparciu o moje doświadczenie: więc depilacja na udach boli bardziej ale można się przyzwyczaić. Zazwyczaj sięgam po depilator po gorącej kąpieli - dużo łatwiej wtedy mi się depiluje, zaczynam od dolnych partii nóg, później górne. No i lepiej jest gdy włoski są w krótsze, gdy się kilka razy zaniedbałam i depilowałam dłuższe to bolało o wiele bardziej. Odpowiedz Link
aga.kulka Re: Depilacja 20.11.06, 15:02 Potwierdzam, górna część boli bardziej. Ja przyzwyczaiłam sie do bólu po jakichś 8- 10 razach, ale na początku niestety musiałam zaciskać zęby... Rzeczywiście po kąpieli jest lepiej, jednak za rzadne skarby nie odważyłabym sie depilować pach tam używam elektrycznej golarki. W sumie to nogi też mozna golić elektryczą maszynką ale uważam że raz na miesiąc to wytrzymam ból zamiast golić całe nogi co drugi dzień. Problem z wrastającymi włoskami miałam tylko na początku, jeśli sie depiluję regularnie jak włoski są jeszce krótkie to nie mam tego problemu. Ja depiluje sie juz 6 lat. Co prawda pierwsze depilatory były okropne, aktualnie są dużo lepsze i sama depilacja trwa krócej (co oznacza że krócej boli). Nie wiem na czym to polega ale nowoczesnymi modelami goli sie szybciej... Aga. Odpowiedz Link
wisienka-w-likierze Re: Depilacja 15.11.06, 19:10 depilatorem. dwa pierwsze razy trzeba zacisnąć zęby, potem człowiek się przyzwyczaja. Odpowiedz Link
olushia Re: Depilacja 15.11.06, 19:32 Jestem właśnie po depilacji, tak jak poprzedniczki używam depilatora i niestety , mimo,że używam go już od jakichś 4 lat dalej boli jak ch....a i włoski wcale nie wydają mi sie słabsze. Pamiętam jak mi kiedyś znajoma mółwiła,że również pachy goli sobie depilatorem to aż sie otrząsnęłam.Niemniej jest to dla mnie jedna z lepszych metod depilacji Odpowiedz Link
efffe Re: Depilacja 16.11.06, 09:37 hihi napewno są słabsze, gdybyś zaczęła się golić zwykłą maszynką różnica byłaby bardzo widoczna, a co do golenia pach, to tam też używam depilatora, pierwszy raz zrobiłam to jak byłam wściekła na cały świat i prawie nic nie czułam, teraz troszkę boli ale nie tak tragicznie jak się obawiałam Odpowiedz Link
olushia Re: Depilacja 15.11.06, 19:32 Jestem właśnie po depilacji, tak jak poprzedniczki używam depilatora i niestety , mimo,że używam go już od jakichś 4 lat dalej boli jak ch....a i włoski wcale nie wydają mi sie słabsze. Pamiętam jak mi kiedyś znajoma mółwiła,że również pachy goli sobie depilatorem to aż sie otrząsnęłam.Niemniej jest to dla mnie jedna z lepszych metod depilacji Odpowiedz Link
gacusia1 Re: Depilacja 16.11.06, 05:33 W Polsce mialam depilator.Nie zabralam go,bo prad i wtyczki tu inne.Nie kupilam nowego i gole sie maszynka meska. Odpowiedz Link
gugitsa Re: Depilacja 20.11.06, 13:38 a nie ma tam w sprzedarzy adaptorow turystcznych? nie wierze, ze nie ma... poszukaj w sklepach! Odpowiedz Link
edelka Re: Depilacja 16.11.06, 12:05 depilatorem, ale 1) trochę boli, choc sie juz przyzwyczaiłam, 2) trochę czasu mi to zabiera, 3) jest dość głośny i obecnie jak mam małe dziecko to nie bardzo mam kiedy go używać (jak śpi to się boję, że się mała obudzi, a ja nie będę słyszeć jak płacze, a jak nie śpi to wydaje mi się, że będzie się bała tego "warkotu") 4) po depilacji przez dzień (czasem dwa) mam niewielkie czerwone ślady na nogach 5) latem lepiej nie wystawiać nóg od razu na słońce, więc używałam też maszynki do golenia 6) włoski muszą być odpowiedniej długości, bo inaczej depilator ich nie łapie DD To tyle Odpowiedz Link
nicolaya79 Re: Depilacja 16.11.06, 14:08 żyleta! kiedys sprobowałam kilka razy depilatorem..o matko z córką! nigdy wiecej! Odpowiedz Link
retinol Re: Depilacja 16.11.06, 17:44 używam maszynki,ale koniecznie najpierw pianka do golenia (mój mężczyzna sie dzieli depilator odradzam-boli jak diabli i często wrastaja włoski, tak samo po kremach pozdr Odpowiedz Link