Dodaj do ulubionych

strój do operetki

01.01.18, 01:16
Byłam dziś w teatrze. Wystawiano operetkę "Zemstę Nietoperza", przedstawienie sylwestrowe. Ubrałam się w czerwoną bluzkę z linka poniżej. Do niej ubrałam czarne spodnie i bordowe (nie czerwone) kozaki. Moja rodzina stwierdziła że to faux pas :) czy tak było w istocie?

cubus.com/pl/p/topy/bluzki/iris-bluzka-z-falbankami/7208057_F381
Obserwuj wątek
    • strikemaster Re: strój do operetki 01.01.18, 11:10
      Było tak w istocie, do operetki chodzi się w spódnicach.
    • obrotowy strój do operetki ma byc letki :) 01.01.18, 15:04
      no troche to (bylo) faux pas - bo wygladalas jak kozak na manewrach.
      (zwlaszcza, gdy bylo to przedstawienie sylwestrowe)
      pl.depositphotos.com/39715405/stock-photo-girl-on-horseback.html.
      - ale nie przejmuj sie.
      kiedys na przedstawienie do operetki poszedlem w szarym swetrze i nikt z tego powodu nie umarl.
      • strikemaster Re: strój do operetki ma byc letki :) 01.01.18, 15:38
        Ale spodni nie miałeś, mam nadzieję.
        • obrotowy Re: strój do operetki ma byc letki :) 01.01.18, 15:50
          strikemaster napisał:
          > Ale spodni nie miałeś, mam nadzieję.

poviem szczerze, ze nie pamietam...
          ale pamietam, ze przyjaciolke - z ktora bylem w tej operetce
          - bardziej interesowalo, co mam "pod spodem" - a nie na wierzchu...
          • strikemaster Re: strój do operetki ma byc letki :) 01.01.18, 15:57
            Wnętrzem się zainteresowała. Na pewno się ucieszyła, że w kilcie byłeś. :)
            • strikemaster Re: strój do operetki ma byc letki :) 01.01.18, 16:09
              Chyba, że polazłeś tam w spodniach, jak wieśniak i zrobiłeś fopa a przy okazji utrudniłeś życie przyjaciółce?
    • eat.clitoristwood Re: strój do operetki 01.01.18, 15:49
      https://zoznowadeba.pl/files/%20zdjecia%202013/Personel%20Oddzia%C5%82%C3%B3w/Blok%20operacyjny%20dzia%20anestezjologii.jpg
      • eat.clitoristwood Re: strój do operetki 01.01.18, 15:50
        Na sali operecyjnej.
    • l.george.l Re: strój do operetki 02.01.18, 00:38
      Na zwykłe przedstawienie do operetki możesz się ubrać jak chcesz, nawet w jeansy i t-shirt, ale na spektakle sylwestrowe ubieramy się wieczorowo.
      • strikemaster Re: strój do operetki 02.01.18, 16:01
        Jeansy to jawna obraza uczuć Dress Code'a. Tylko spódnica wchodzi w grę.
        • miruka Re: strój do operetki 02.01.18, 18:11
          Eleganckie spodnie traktuję na równi z elegancką spódnicą, moim zdaniem było dobrze i biorąc pod uwagę Sylwestra i operetkę
          • strikemaster Re: strój do operetki 02.01.18, 19:44
            A zdaniem nauki Dress Code'a nie. Spodnie to nowoczesny wymysł projektantów mody, szkodliwy dla tak męskiego, jak i kobiecego zdrowia (dla męskiego znacznie bardziej ale i damom się od spodni obrywa), nieelegancki, nieprofesjonalny, niewygodny, nieudany pod każdym względem.
            • miruka Re: strój do operetki 02.01.18, 20:13
              spodnie są wygodne, dobrze dobrane tuszują mankamenty sylwetki, pozwalają usiąść w każdym miejscu i wyjść na drabinę (a nawet w operze dama musi być na to gotowa) ,
              Spódnica się mnie, podwija, bywa pod nią zimno, wymaga szczupłych nóg i co najgorsze trzeba wkładać rajstopy,
              to mówię ja, właścicielka jednej spódnicy od tygodnia, oczywiście jeszcze nie włożonej, dziewczyny nośmy spodnie do woli!
              • miruka Re: strój do operetki 02.01.18, 20:15
                Spódnice zostawmy mężczyznom, ot co
                • strikemaster Re: strój do operetki 02.01.18, 21:39
                  Spódnic na świecie jest tyle, że dla wszystkich wystarczy. :)
              • strikemaster Re: strój do operetki 02.01.18, 21:14
                "spodnie są wygodne"

Spódnice wygodniejsze.

"dobrze dobrane tuszują mankamenty sylwetki,"

Podobnie jak spódnica.

"pozwalają usiąść w każdym miejscu"

Podobnie jak spódnica.

"i wyjść na drabinę"

Dama nie powinna wchodzić na drabinę, to czynność zarezerwowana dla elektryków, pewnego Prezesa partii oraz personelu czyszczącego żyrandole. Uwaga! nie dotyczy to przeszkleń w wieżowcach, w USA jest firma, która do tego zadania wysyła ekipę w kiltach.

"Spódnica się mnie"

zależy jaka.

" bywa pod nią zimno"

Nie odczułem, a testowałem do -29 stopni.

"wymaga szczupłych nóg"

Nie wymaga. Wygoda i zdrowie albo kompleksy, wybór należy do Ciebie.

"co najgorsze trzeba wkładać rajstopy"

Nie mam rajstop i mieć nie zamierzam.

"to mówię ja, właścicielka jednej spódnicy od tygodnia, oczywiście jeszcze nie włożonej"

To mówię ja, właściciel 7 spódnic noszonych stale od wielu lat.
              • strikemaster Re: strój do operetki 02.01.18, 21:43
                "Spódnica się mnie"

Każdy kilt prasowałem tylko raz, po zakupie. Spódnica potrafi przetrwać bez konieczności prasowania 8 lat intensywnego użytkowania, w tym wyjazdy na wielodniowe festiwale metalowe w plenerze, ileśset prań, w tym w automacie, w przypadku kiltu ślady zużycia pojawiają się wyłącznie na skórzanych paskach do zapięcia a plisy się trzymają.
            • koszmarna.baba Re: strój do operetki 02.01.18, 21:53
              > nieelegancki, nieprofesjonalny, niewygodny, nieudany pod każdym względem.

Nie zgadzam się!
              Spodnie są: eleganckie, profesjonalne, super wygodne i jak najbardziej udane pod każdym względem!!!
              Z prawdziwą przyjemnością oddam panom wszystkie spódnice!

Spódnica: wkurzające, niewygodne, ograniczające, niepraktyczne obrzydlistwo!
              • strikemaster Re: strój do operetki 02.01.18, 22:03
                "Spodnie są: eleganckie"

Zasadą jest, że elegancki jest strój tradycyjny, nowoczesny się raczej do uprawiania sportu nadaje.

"Spodnie są: profesjonalne,"

O ile ktoś jest zawodowcem w dziedzinie wymiany żarówek.

"Spodnie są:super wygodne"

Kwestia osobistych odczuć ale z jakiegoś powodu będąc facetem postanowiłem zaryzykować zmianę spodni na kilt i to w czasach, gdy o rakotwórczości spodni dla mężczyzn w ogóle niewiele wiedziano. Kwestie zdrowotne doszły później i śmiem się przechwalać, że to w znacznym stopniu dzięki mojej skromnej działalności udowodniono.

"Spodnie są:najbardziej udane pod każdym względem!!!"

W świetle powyższego wyraźnie widać, że całkowicie mijasz się z prawdą.
              • strikemaster Re: strój do operetki 02.01.18, 22:10
                Należy jeszcze dodać dwie kwestie:
                1. Spodnie jak i majtki dla kobiet są szkodliwe zdrowotnie. Nie aż tak zabójcze jak dla mężczyzn, ale jednak powodują przypadki infekcji dróg rodnych mogące skończyć się zejściem na tzw. sepsę.
                2. Spódnica znacząco ułatwia zachowanie higieny. Wg. mnie nie wypada kompletnie, by dama bądź dżentelmen podczas spektaklu w operze, mówiąc kolokwialnie, byli skiśnięci i śmierdzieli.
    • mariuszg2 Re: strój do operetki 02.01.18, 23:00
      Jadźka!... Do bluzki w jedwabiu skrojonym w krwistą czerwień zranionych ust....
      pocałunkiem namiętności nietoperza spragnionego ślepo spienionego ciepła żywej krwi po brzegi ust....
      szminką wypełnionych w miejsce stęsknionego pocałunku kochanka zagubionego pomiędzy mrokiem ciszy sylwestrowej przedpółnocy....
      gdzieś na ugorze równiny pomiędzy morza piaszczystym zgrzytem a bolesnym zimnem księżyca co zdumiony zerka na ziemi zgniły ból ludzkich miernot....
      przywdziej proszę czerń bolesną po krańce pończoch gdzieś u ud czystej bieli gubiącej przyzwoitość ...
      siostro moja... kimżesz jest rodzina niepowstydu co o zemstę woła w obcym języku...
      wróćżesz na łono i zaznaj rozkoszy wybaczenia tam gdzieś co było w oddali mającząc zapomnieniem a pochwyć w ramiona skrzypieć dźwięk i altu głos co rani błękitem doznań czerni, po czerwienie bordo w rytmie na trzy ...jakby Wiednia kwiaty rozkwitły nad Wisła w ten styczniowy wieczór nowego roku skradzionymi walca rytmami...
      czujesz jak wirujesz w ramionach ?
      kochaj zatem i nie pytaj o jutro ...czyż nie pięknie tak właśnie tu i teraz najdroższa?
      • mariuszg2 Pytanie do Moderki 03.01.18, 08:15
        o kurfa!...ale pojechałem!... ciekawe ile miałem w wydychanym powietrzu?... zainstaluje sobie w lapku alkomat w miejsce kamerki...

Czy moderka się orientuje czy jest jakiś soft co importuje i wyświetla przy wpisie odczyt alkomatu zainstalowanego na lapku określonego forumowicza lub forumowiczki?

Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka