marzena1098 21.11.09, 10:20 Polecam: www.prezentdlaseniora.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula36 Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 24.11.09, 19:46 ja ostatnio wypatrzylam w realu ( ale jest tez na tej stronie) telefon bezprzowodowy z duzymi cyframi i przyciskami i zastanawiams ei czy sie moi staruszkowie 60+ nie obraza na taki prezent:) Odpowiedz Link
stanislaw_poniatowski Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 25.11.09, 14:31 Wiele osób starszych wspomina często historię. Opowiada czasy jakie, już ich dzieci nie pamiętają. Ważne wydarzenia, których oni byli świadkami. Osoby starsze, często są również bardzo religijne, więc można im dać prezent powiązany z tą tematyką. Dobrą propozycją mogą być numizmaty, monety i medale okolicznościowe. Numizmaty z Madonnami, Jasną Górą, Papieżem - będą dobrym prezentem nie tylko dla kolekcjonerów, mogą się spodobać również osobom starszym. Tym bardziej, że są to osoby, które mają inne podejście do numizmatów i często kolekcjonują różne rzeczy. Odpowiedz Link
ultraflex Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 10.12.09, 14:14 A ja myślę, że nie ma to, jak sztuczny kwiatek www.calvado.pl/hiacynt-bialy-w-doniczce-32x26-cm-cat-238-id-1099.aspx zawsze świeży i nie trzeba podlewać :) Odpowiedz Link
magic_cookie Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 25.11.09, 15:09 A może zamiast pozostawiać ich w świecie wspomnień zafundować im nowe przeżycia? Są takie serwisy, które organizują takie rzeczy. Np. wyjatkowyprezent.pl pozwala dać zarówno voucher na masaże, jak i na miłe popołudnie w pijalni czekolady, czy indywidualne zwiedzanie muzeum watykańskiego. Wszystko kwestia pieniędzy. Odpowiedz Link
elektricgirl Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 20.12.09, 17:43 a moze troszeczke nowoczesności? osoby strasznie l;ubia wspominac swoje dzieci wnóków szczególnie gdy nie ma ich blisko. polecam cos ala album-fotoprezent. bo zdjecia nie musza byc w albumie ktory się przeglada od wielkiego świeta. proponuje np. zdjecia wnóków na poduszcze, kubku itp. duzo firm oferuje foto usługi ja moge np. polecic superfoto. naprawde fajne!! Odpowiedz Link
millaisa Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 22.12.09, 15:17 wszystko co związane z wnukami cieszy dziadków :) tak to już jest :) w sumie takie fotoprezenty są naprawdę ciekawe, ale nie muszą być związane tylko i wyłącznie ze zdjęciami rodzinnymi, można przecież zrobić coś ze zdjęciami z jakiegoś miasta, widoczki. Odpowiedz Link
junem Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 21.12.09, 15:08 A ja byłam ostatnio na uroczystym obiedzie u wujostwa, które obchodziło 40 rocznicę ślubu. I para ta dostała taką spersonalizowaną gazetę z artykułem o nich na pierwszej stronie. W ogóle to wszystko zaczęło się od tego, że niby naprawdę napisano o ich rocznicy ślubu i mieliśmy zapowiedziane, że po wejściu mamy im gratulować, że są w gazecie. I nawet się to udało, bo jubilaci uwierzyli. Potem dostali taką gazetę oprawioną w ramę, na pamiątkę do powieszenia na ścianie. Ale tak im się spodobał numer z wkręcaniem, że potem jeszcze przez kilka dni pokazywali gazetę sąsiadom. Super pomysł, mam zamiar wykorzystać taką gazetę przygotowaną w serwisie gazetomania.pl i zrobić taką pracę moim dziadkom na ich styczniowe święta. Odpowiedz Link
eveleen007 Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 22.01.10, 13:32 portrety na podstawie zdjęć, to doskonały pomysł na prezent Więcej informacji na ten temat przykładowe prace oraz cennik na www.kowalska.net Odpowiedz Link
gabgan Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 01.02.10, 16:08 coś poważnego, eleganckiego i oryginalnego - martwa natura lub pejzaż, np. z tej galerii: www.nowagaleria.pl/ Odpowiedz Link
stenimi-pl Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 02.02.10, 14:47 Jesli chodzi o takie prezenty - to ja dla dziadków ,warto kupic cos co bedzie nieustannie zwiazane z wnukami np tego typu foteczki www.fotouslugi.pl/gadzety_ze_zdjeciem.html Odpowiedz Link
dooom-inika Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 28.09.10, 15:48 Myślę, że świetnie może się spisać fotoksiążka. Np. ze zdjęciami wnucząt - dziadków zawsze to rozczula i jest dla nich czymś wyjątkowym i cennym. Piękne fotoksiążki wykonuje firma najlepszefoto z Rzeszowa. To prawdzi profesjonaliści. Polecam. Odpowiedz Link
chromiki Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 25.03.10, 09:04 polecam: www.wyszywalnia.za.pl/ Odpowiedz Link
czaron Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 08.04.10, 11:47 Ładnym prezentem dla rodziców będzie na pewno lniany obrus. Obrusy z polskiego lnu oferuje sklep lnianyzakatek.pl Pozdrawiam Czaron Odpowiedz Link
cyrkonia11 Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 12.04.10, 22:48 a ja zawsze szukam inspiracji na prezent w wyszukiwarce prezentów www.camrneno.pl Dla babci jest ponad 210 pomysłów na prezent a dla dziadka ciut więcej. myślę, że wiele rzeczy się tam znajdzie. Odpowiedz Link
agt_bond Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 11.06.10, 19:28 Polecam voucher na sprzątanie mieszkania/domu :-) Prezent oryginalny i bardzo praktyczny, myślę, że spodoba się osobom w każdej grupie wiekowej. enjoyparty.pl --> zakładka "Daj nas w prezencie" Odpowiedz Link
ecogadget Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 11.08.10, 17:43 Jeżeli obdarowana osoba lubi klimaty ekologiczne, to na pewno spodobają się jej gadżety z: www.ecogadget.pl Taka latarka na korbkę jest bardzo praktyczna i na pewno się przyda. Co ważne - nasz Ukochany Senior nie bedzie już nigdy musiał szukać do niej baterii!!! Odpowiedz Link
okruszek.g Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 23.08.10, 21:06 Dla dziadków myślę, że fajnym pomysłem byłaby fotoksiążka. Oczywiście to nie jest reguła, ale wiele starszych osób uwielbia oglądać zdjęcia, a do tego fotoksiążka robi naprawdę wrażenie. Ważne jest to, żeby wybrać fajne zdjęcia, koniecznie w dobrej jakości. Sama fotoksiążka nie jest specjalnie droga, a w CeWe mają teraz promocję:) Odpowiedz Link
elewicka83 Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 21.09.10, 10:10 Jak niemacie pomysłu na prezent serdecznie zapraszam na moją stronę www.elmodruk.pl Wymyślimy projekt grafiki lub zdjęcia na płótnie:) Odpowiedz Link
coops1 Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 03.12.13, 04:07 Dla starszej osoby dobrym pomysłem może być też Biblia. Pismo Święte w ładnym wydaniu. Np. wydawnicto M ma takie, z dołączoną lupą, aby łatwiej się czytało :p Odpowiedz Link
fatatalna Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 11.12.13, 13:37 Owszem, ta lupa to niezły patent. U nich rzeczywiście parę książek dla rodziców można znaleźć. Odpowiedz Link
nldsgn Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 21.10.14, 23:57 Na prezent dla babci i dziadka polecam herbatki liściaste, w drewnianej skrzyni, ładnie zapakowane. gotowe zestawy www.naturaldesign.com.pl/sklep/pomysl-na-prezent Aby uprzyjemnić im spędzanie długich zimowych wieczorów:) Odpowiedz Link
ostatni_m_ohikanin Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 30.12.14, 12:15 A może fotoksiażka, albo fotokalendarz? :D Co prawda jesli ma się dużo zdjęć, które nei są przebrane, jest z tym sporo roboty. Bo trzeba wybrać, dopasować, edytować i tak dalej - ale przy okazji można zrobić porządek ze zdjęciami :) Natomiast sam program do składania i tworzenie fotoksiażki jest bardzo proste i jest to bardzo fajny, bo osobisty prezent, a najbliżsi będą mieli nas zawsze pod ręką chociażby w postaci zdjęć :) Albo można strzelić odrazu fotoobraz, taki jak tu - www.fotobook.pl/fotoobraz.html, to byłby już w ogóle szał :D Odpowiedz Link
marlena9009 Fotokalendarz - Prezenty dla Rodziców, Dziadków... 05.12.13, 21:39 Myślę, że znakomitym rozwiązaniem jest prezent w postaci Fotokalendarza. Ja zamawiałam w zeszłym roku takie spersonalizowane kalendarze na www.pixbook.pl . W tym roku też tam zamówię, bo A3 mają po 20zł. Niedrogi, ale naprawdę fajny prezent ma święta czy też na inne okazje. Odpowiedz Link
1listekzielony Pomysły 06.12.13, 15:57 Hmm... Są jeszcze opcje 'telekomunikacyjne', chyba niezły pomysł na prezent, jednak raczej po wcześniejszej konsultacji: www.t-mobile-trendy.pl/artykul,6153,idealny_prezent_dla_rodzicow,porady,2.html Odpowiedz Link
achieve Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 09.12.13, 16:49 Może fajne ozdoby, które sami im przykleicie? Zajrzyjcie tutaj: stickytape.pl/index.php?cPath=107&osCsid=bdefe518ee72d205e5a9c45ea7598b76 I tutaj: www.facebook.com/stickytapevinyldecals?fref=ts Odpowiedz Link
arnika_makarek Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 12.12.13, 10:25 Może pomyśl o czymś z asortymentu sklepu ortopedycznego, na przykład tutaj polecane są na prezent poduszki ortopedyczne, piłki czy poduszki do siedzenia. To fajne produkty. www.ortopedyczny24.pl/ Odpowiedz Link
kapik02 Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 05.04.14, 17:43 polecam strone www.ereczniki.pl . Możecie znaleźć tu super prezent na różne okazje. Polecam zwierzaki z ręczników - na pewno spodoba się każdemu. Znajdziecie tu również inne upominki, np haftowane ręczniki, koszulki ze śmiesznymi napisami i inne. Odpowiedz Link
everlastingflowers Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 31.12.14, 00:26 Doskonały pomysł na prezent dekoracje z kwiatów stabilizowanych, drzewka, Bonsai mozna sobie poczytać i kupic www.everlastingflowers.pl Odpowiedz Link
coloraf Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 09.03.15, 15:13 Polecam stronę coloraf.pl Odpowiedz Link
coloraf Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 09.03.15, 15:14 Polecam stronę www.coloraf.pl Odpowiedz Link
coloraf Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 09.03.15, 15:15 Polecam stronę www.coloraf.pl Odpowiedz Link
tynaaa3 Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 01.12.16, 22:03 Ostatnio zamówiłam fotokalendarz dziadkom. Bardzo byli zadowoleni, polecam taki sposób na prezenty. Fajnie sie też sprawdzają inne gadżety np kubki. Dobra oferta fotojoker.pl/fotouslugi.html . Polecam ;) Odpowiedz Link
borowiczek84 Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 05.12.16, 22:42 Witajcie, chcialabym zapytac i poprosic was o rade. Chcialabym kupic dla tesciowej prezent urodzinowo-gwiazdkowy. Mam juz kilka drobiazgow takich jak: zdjecia wnuczki, ramke wlasnorecznie wykonana. To musi byc cos co wyraziloby wyrazy podziekowania. Ostatno duzo nam pomogla. Tesciowa ma 63 lata, jest bardzo optymistyczna osoba, lubi towarzystwo innych osob. W przyszlym roku bedzie miala operacje na jaskre. A w przeszlosci musieli wyciac jej czesc piersi ze wzgledu na guza. Zasluguje na najlepsze :-) Tylko co to moze byc? Nigdy nie bylam dobra w wyborze odpowiednich prezentow. Moze dlatego, ze nie lubie chodzic po sklepach. Moze cos przez internet zaproponujecie? Dziekuje z gory i mam nadzieje, ze ktos mi podpowie i doradzi co wybrac. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
marcia_kw Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 04.09.17, 22:55 Czasami rzeczywiście może być trudno znaleźć dobry prezent dla starszych osób, dlatego myślę, że dobrym rozwiązaniem jest spróbowanie czegoś nieszablonowego i zamiast kolejnego upominku lepiej zorganizować im małą niespodziankę z "efektami specjalnymi", czyli na przykład taki występ: pokazy-iluzji.pl/ Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link
miaann49 Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 07.09.17, 23:17 My z "dziadkiem", 62 lata byliśmy w escape roomie w pokoju Tajne Bractwo. Najpierw była obawa w stylu "czy to na pewno coś dla niego", powie, że jest na stary na takie zabawy itp. A na miejscu okazało się, że cieszył się jak małe dziecko. Ciekawie spędzony czas. Byłem już w kilku i poza pokojami World Escape mogę polecić jeszcze Escapersów i Amazeing Odpowiedz Link
zuzuzuza Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 24.11.17, 14:27 Elegancka polska porcelana, bądź zabawny kubek to świetny pomysł dla rodziców lub dziadków.. sprawdzi się na każdą okazję. Ja porcelanę zamawiałam ze strony tojestkuchnia.pl jest śliczna, nowocześnie zdobiona, rodzice byli zachwyceni. Odpowiedz Link
nutututi877 Re: Prezenty dla Rodziców, Dziadków, starszych os 26.11.17, 14:39 a ja mogę polecić 321prezent.pl jako fajne, personalziowane prezenty :) Odpowiedz Link