Dodaj do ulubionych

ON MA DZIECKO!!!!!

IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 09.10.04, 21:15
Co ja mam zrobic, wczoaj wieczorem dowiedzialam sie od mojego
chlopaka<przyszlego meza> ze ma dziecko, on tez sam tego dnia sie dowiedzial,
ma je z dziewczyna ktora bl przede mna.. ona nic mu niepowiedziala, dopiero
teraz... chce pieniedzy, w poniedzialek robia badania na ojcostwo. Ja go
kocham on meni tez chcemy byc razem, ale jak zyc z taka swiadomoscia? co
robic? jak wy byscie sie zachowaly w takiej sytuacji? prosze o odp
Obserwuj wątek
    • Gość: Max Re: ON MA DZIECKO!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 09.10.04, 21:20
      "Jak zyc z taka swiadomoscia??? "

Z jaka swiadomoscia?
      Czy myslalas ze bylas jego pierwsza?
      Jesli sie kochacie to miedzy wami chyba nic sie z tego powodu nie moze
      zmienic???
    • Gość: blondyneczka3 Re: ON MA DZIECKO!!!!! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 09.10.04, 21:25
      Swiadomosc-ze on ma syna, dziecko z inna kobieta, ze jak ja urodze nasze dziecko
      to juz niebedzie to pierwsze...Ale i tak z nim bede, pomimo to, poradzimy sobie-oby!
      • Gość: Max Re: ON MA DZIECKO!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 09.10.04, 21:28
        Na pewno sobie poradzicie. Takich zeczy sie nie planuje ale razem mozna sie z
        tym uporac.
        Powidzenia
    • artur737 Re: ON MA DZIECKO!!!!! 10.10.04, 06:28
      Gość portalu: blondyneczka3 napisał(a):

> Co ja mam zrobic, wczoaj wieczorem dowiedzialam sie od mojego
      > chlopaka<przyszlego meza> ze ma dziecko, on tez sam tego dnia sie dowie
      > dzial,
      > ma je z dziewczyna ktora bl przede mna.. ona nic mu niepowiedziala, dopiero
      > teraz... chce pieniedzy, w poniedzialek robia badania na ojcostwo. Ja go
      > kocham on meni tez chcemy byc razem, ale jak zyc z taka swiadomoscia? co
      > robic? jak wy byscie sie zachowaly w takiej sytuacji? prosze o odp

Swiadomosc to jest tak, ze on bedzie mial przez byc moze reszte zycia mniej pieniedzy dla ciebie (na pewno przez najblizsze 20 lat), bo bedzie musial przeciez najpierw placic alimenty a pozniej tez wypada od czasu do czasu sie spotkac i cos podarowac, uczestniczyc w uroczystosciach swojego dziecka np maturze, slubie etc. Niekoniecznie mozesz byc tam mile widziana.
      Zastanow sie, czy jestes na to przygotowana.
    • tropicana Re: ON MA DZIECKO!!!!! 10.10.04, 10:10
      Zajrzyj na stronę "macochy" na E-dziecku. Czytać możesz wszystko; żeby napisać,
      musisz sie zalogować i zgłosić swój udział moderatorce.
    • Gość: evamari Re: ON MA DZIECKO!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:37
      dacie rade, jesli oboje tego chcecie....to jeszcze nie koneic swiata!
      no ale dochodza nowe sprawy, z ktorych musicie sobie zdawac sprawe...obciazenie
      finnasowe, w jakis sposob i czy on chce zajmowac sie dzieckiem...Ty bedziesz
      musiala to zaakceptowac..duzo ze soba na ten temat rozmawiajcie...RAZEM dacie
      rade!
      To ze Wasze dziekco bedzie drugie czy trzecie nie ma zadnego znaczenia.....czy
      tak samo bys sie zamartiwala gdybys byla z nim drugi raz w ciazy? Tez bys sie
      martwila, ze tego drugiego to jzu nie pokocha? Pewnie ze Nie. A wasze dziecko
      bedzie oczekiwane w milosci...to bedzie inna sytuacja...wiec tymsie nie martw.
      Tez polecam forum MACOCHY jak radzila Tropicana...poczujesz ze to normalna
      sytuacja:), ze nie jestes osamtoniona (apropos udzialu na forum, ja zglosilam
      swoja chec 5 dni temu i czekam, czekam i nic:(( )
    • pom Re: ON MA DZIECKO!!!!! 10.10.04, 10:57
      To proste.
      Zamiast zwykłej sielanki, na którą liczyliście oboje, czeka Cię trudny związek.
      Jeśli kochasz narzeczonego i zdecydujesz się wyjść za Niego za mąż,
      prawdopodobnie przez całe życie.
      Czeka Cię dzielenie sie czasem, pieniędzmi, myślenie o potrzebach tego dziecka,
      czekają Cię dylematy, walka w własnym egoizmem i zazdrością o nie.
      Czeka Cię w pierwszych chwilach bunt i płacz w poduszkę nad utraconymi
      marzeniami o Waszym życiu.
      Chciałaś jechać na wspaniałą wyspę a trafiłaś na nieznany półwysep.
      Ale zaręczam Ci, że i tam może być pięknie. Wszystko zależy od Twego podejścia
      i tego, czy naprawdę się kochacie.
    • Gość: Beata Re: ON MA DZIECKO!!!!! IP: *.hcg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 12:48
      Zastanow sie bardzo mocno,to bedzie na cale zycie.Czy dasz rade?
      • Gość: justyna Re: ON MA DZIECKO!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 14:08
        Nie zdręczaj się! W podobnej sytuacji jest większość
        kobiet, ktore wychodzą za mąż za rozwiedzionych facetów.
        I są szczęśliwe.
    • anahella Re: ON MA DZIECKO!!!!! 10.10.04, 16:58
      Masz okazje sprawdzic go jako ojca. I to nie na swoim dziecku tylko na cudzym.
      Moze troche za mocno to mowie, ale chce byc dobrze zrozumiana. Jezeli Twoj
      facet jest ojcem dziecka, to patrzac na jego stosunek do tego dziecka masz
      przedsmak tego jakim ojciem bedzie dla Twoich dzieci. Troche to okrutne co
      pisze, ale z obserwacji wynika jedno: jezeli mezczyzna nie interesuje sie
      pozamalzenskim dzieckiem to dupa z niego nie ojciec.
      • Gość: Asik Re: ON MA DZIECKO!!!!! IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 10.10.04, 17:25
        anahella napisała:

> Masz okazje sprawdzic go jako ojca. I to nie na swoim dziecku tylko na
        cudzym.
        > Moze troche za mocno to mowie, ale chce byc dobrze zrozumiana. Jezeli Twoj
        > facet jest ojcem dziecka, to patrzac na jego stosunek do tego dziecka masz
        > przedsmak tego jakim ojciem bedzie dla Twoich dzieci. Troche to okrutne co
        > pisze, ale z obserwacji wynika jedno: jezeli mezczyzna nie interesuje sie
        > pozamalzenskim dzieckiem to dupa z niego nie ojciec.

Mądre słowa. Wszystkie czyny o nas świadczą.
        Nie można jednych spraw oddzielić od drugich, że niby raz jest tak, a kiedy
        indziej, inaczej:-)Jesteśmy jednym.
    • Gość: blondyneczka3 Re: ON MA DZIECKO!!!!! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 21:57
      Dziekuje serdecznie za pomoc, za słowa otuchy. On nie chce wogle spotykac sie z
      tym dzieckiem, ta dziewczyna powiedziala ze niechce nic od niego,ze moze go
      niebyc tylko chce pieniedzy. Ale ja sie boje... Boje sie bo on jest wrazliwy i
      napewno kiedys bedzie chcial sie spotkac z tym dzieckiem, pieniadze tez mnie
      martwia, bo nie wiem ile taka przyjemnosc wogole kosztuje...Najgorsze jest to ze
      jak pomysle o tej dziewczynie,ktora sama musiala rodzic, bez wsparcia, i ze to
      dziecko nigdy nei ebdzie mialo prawdziwego ojca...Jest mi smutno, zapytalam sie
      go czy niechce byc z ta kobieta to mnie wysmial, on jej przeciez niekocha tak mi
      odpowiedzial.Ale to dziecko to nie jest wina jego tylko tej dziewczyny, bo byli
      ze soba jak ona wiedziala ze jest juz wciazy ale zerwali bo nic do siebie
      nieczuli i nieodezwala sie ani slowem, nic niepowiedzial, dopiero teraz "bo
      dziecko kosztuje"-tak powiedziala!My bedziemy napewno razem, jakos to zniose,
      najgorsze sa teraz te dni, gdy patrze na niego to chce mi sie plakac, bo on ma
      gdzies synka....To straszne uczucie!Ale jemu tez napewno jest ciezko, tylko jak
      mu pomoc jak mi tez jest smutno!i jeszcze go doluje, bo chodze ciagle zamyslona,
      milcze...
      • Gość: trzydziecha Re: ON MA DZIECKO!!!!! IP: 213.17.175.* 11.10.04, 09:20
        Szkoda dziecka, to prawda...Będzie mu brakowało ojca. Ja też jestem "macochą",
        nigdy nie utrudniałam, wręcz przeciwnie, zachęcałam mojego meża do kontaktów z
        synem, razem jeździliśmy na wakacje. Dla mnie było ważne, zeby zobaczyć, zanim
        bedziemy mieli nasze wspólne dziecko, jakim jest ojcem, czy stara się być w
        życiu syna, czy jest dla niego ważny. Dzisiaj jego syn ma 18 lat, a nasz 2.
        Obaj chłopcy podobni są do siebie jak bracia :) Starszy lubi bawić się z
        maluchem, między mną a nim są dobre układy. Z jego matką ja nie utrzymuję
        żadnej znajomości, maż tez za nią nie przepada, ale staraliśmy się, aby nie
        odbijało się to na dziecku. Myslę, ze nam się udało wyjsć z tego dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka