Dodaj do ulubionych

czy opalac sie topless????

• Gość: Commo Re: czy opalac sie topless???? IP: 203.212.128.* 05.08.02, 19:23
      Mieszkam w Sydney przy plazy. Tu wiele dziewczyn opala sie topless i jest to
      zupelnie normalne, ale prawde mowiac nie chce by moja dziewczyna opalala sie
      topless. Po co wszystkie dziady maja sie na nia gapic? Na szczescie ona mysli
      podobnie, chociaz z drugiej strony jakby chciala opalac sie topless to bym jej
      tego nie zabronil. Poza tym ze ta biel na piersiach jest sexy.
      Pozdrawiam
      • austinpowers Re: czy opalac sie topless???? 06.08.02, 10:07
        Śmiać mi się chce jak czytam te idiotyczne komentarze o n i e z w y k ł y m
        zainteresowaniu facetów rozebranymi na plaży paniami. We Francji to na plaże
        chodzą pewnie same geje co???:)))
        Myślę, że problem tkwi gdzie indziej, gdyby np we Francji na plaży rozebrała
        się jedna kobitka to wzbudziła by podobne zainteresowanie jak w Polsce.
        I jeszcze jedno, chciałbym zobaczyć tą obojętność z jaką przechodziły by te
        wszystkie cnotki obok rozebranego na plaży faceta :).
      • missy5 Re: czy opalac sie topless???? 06.08.02, 20:57
        chociaz z drugiej strony jakby chciala opalac sie topless to bym jej
        > tego nie zabronil. Poza tym ze ta biel na piersiach jest sexy.

Chce takiego faceta....!Ktory by mi nie pozwolil..hehe;)A poza tym dobrze
        wiedziec,ze biel na piersiach jest sexy...
    • Gość: Bodo Re: czy opalac sie topless???? IP: *.orlen.pl 06.08.02, 10:18
      Nigdy nie wiem od czego to zależy, czy moja żona zdejmuje górę, czy nie - może
      od nastroju, może od oceny otoczenia.
      Nie uwierzę w to, że panie przychodzą na plażę tylko po to by się opalać -
      lubią być oglądane i lubią spojrzeć na jakiegoś faceta. Ja zwykle wracam z
      plaży, gdzie są toplesski bardzo zrelaksowany i w "dobrej formie", co bardzo
      odpowiada mojej żonie.
    • atrakcyjny_kazimierz Re: czy opalac sie topless???? 06.08.02, 12:54
      wszystkie lalunie powinny sie opalać toples w sensie z gołymi tymi no...
      ale przed wejściem na plaże czy też na basen powinni stac tacy jakby
      ochraniarze i pilnować jakości wystawianego towaru żeby jakies płaskie i
      brzydkie nie wchodziły
      • Gość: bah Re: czy opalac sie topless???? IP: 213.192.80.* 07.08.02, 10:09
        Ale cię porąbało !
        Myślę, że brzydkie są tylko ponure, złośliwe kobiety. A pisanie o wyglądzie
        pozostałych jest całkiem bez sensu - przecież są i tacy faceci, którym podobają
        się nawet białe plamy na piersiach i pupce...
        Cześć !
      • Gość: # Dziewczyny pokazujcie swe wnętrze.a nie gruczoły m IP: *.wroclaw.tpnet.pl 07.08.02, 10:23
        atrakcyjny_kazimierz napisał:

> wszystkie lalunie powinny sie opalać toples w sensie z gołymi tymi no...
        > ale przed wejściem na plaże czy też na basen powinni stac tacy jakby
        > ochraniarze i pilnować jakości wystawianego towaru żeby jakies płaskie i
        > brzydkie nie wchodziły

Zyczenie Atrakcyjnego_Kazimierza
        powinno uzmysłowić wlascicielkom by nieopisywaly
        swych gruczolow mlecznych jako "towaru" na rynku erotycznym
        a bardziej zajely sie ubieraniem i koloryzowaniem swego wnetrza.

Mnie podnieca niesamowicie zenska inteligencja,
        kobieca intuicja, dziewczeca logika i damska precyzja.
        Nie mowiac o podlotkowej finezji i sufrazystej esprit!

To jest TO co mnie podnieca, a czytajac Wasze posty
        nie moge sie doszukac ... no... moge lezec na plecach
        na kazdym piachu...znaczy sie...
        co jest? ... widze tylko swoj brzuch!
      • Gość: Marek Re: czy opalac sie topless???? IP: *.skokowka.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 14:32

> brzydkie nie wchodziły

Coś Ci się pomieszało na plażę i basen chodzi się aby odpocząć i zrelaksować. I
        nie ma znaczenia w 100% kształt Kobiety i Mężczyzny.
      • Gość: Wiki Re: DO ATRAKCYJNEGO_KAZIMIERZA IP: 217.153.47.* 09.08.02, 09:38

> brzydkie nie wchodziły

Słuchaj stary, myślę, że jesteś strasznym, zakompleksionym i
        niedowartościowanym palantem. Prawdopodobnie także mało-"atrakcyjny" z ciebie
        Kazimierz... Często podrywają mnie tacy jak ty, którzy widzą tylko moje ciało -
        i takim zawsze mówię -SPADÓWA!!!
        • Gość: ptysiu Re: DO ATRAKCYJNEGO_KAZIMIERZA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 17:45
          Gość portalu: Wiki napisał(a):

> atrakcyjny_kazimierz napisał:
          >
          > > wszystkie lalunie powinny sie opalać toples w sensie z gołymi tymi no...
          > > ale przed wejściem na plaże czy też na basen powinni stac tacy jakby
          > > ochraniarze i pilnować jakości wystawianego towaru żeby jakies płaskie i
          > > brzydkie nie wchodziły
          >
          > Słuchaj stary, myślę, że jesteś strasznym, zakompleksionym i
          > niedowartościowanym palantem. Prawdopodobnie także mało-"atrakcyjny" z ciebie
          > Kazimierz... Często podrywają mnie tacy jak ty, którzy widzą tylko moje
          ciało -
          >
          > i takim zawsze mówię -SPADÓWA!!!
          Haha! to dobre! i ty mowisz kazikowi o kompleksach? dziewczyno przeczytaj
          jeszcze raz co napisalas i lepiej zajmij sie rozwiazywaniem wlasnych kompleksow
          a pozniej innymi. to bylo zalosne
          • Gość: Wiki Re: DO ATRAKCYJNEGO_KAZIMIERZA IP: 217.153.47.* 21.08.02, 15:13
            Gość portalu: ptysiu napisał(a):

> Gość portalu: Wiki napisał(a):
            >
            > > atrakcyjny_kazimierz napisał:
            > >
            > > > wszystkie lalunie powinny sie opalać toples w sensie z gołymi tymi no
            > ...
            > > > ale przed wejściem na plaże czy też na basen powinni stac tacy jakby
            > > > ochraniarze i pilnować jakości wystawianego towaru żeby jakies płaski
            > e i
            > > > brzydkie nie wchodziły
            > >
            > > Słuchaj stary, myślę, że jesteś strasznym, zakompleksionym i
            > > niedowartościowanym palantem. Prawdopodobnie także mało-"atrakcyjny" z cie
            > bie
            > > Kazimierz... Często podrywają mnie tacy jak ty, którzy widzą tylko moje
            > ciało -
            > >
            > > i takim zawsze mówię -SPADÓWA!!!
            > Haha! to dobre! i ty mowisz kazikowi o kompleksach? dziewczyno przeczytaj
            > jeszcze raz co napisalas i lepiej zajmij sie rozwiazywaniem wlasnych
            kompleksow
            >
            > a pozniej innymi. to bylo zalosne

SAM JESTEŚ ŻAŁOSNY, CHŁOPCZE. POZA TYM "ROZWIAZYWANIE KOMPLEKSÓW"?? - WEŻ KILKA
            LEKCJI POLSKIEGO ZANIM WEJDZIESZ NA CZAT!
    • Gość: Piort Re: czy opalac sie topless???? IP: *.ppi / 192.168.1.* 07.08.02, 11:29
      Dziewczyny! Sczególnie te zgrabne! Nie opalajcie się toples!
      Mój kolega został kaleką, bo na wakacjach w Hiszpanii oglądał dziewczyny bez
      staników grające w siatkówkę. Od krecenia głową uszkodził sobie dysk w
      kręgosłupie szyjnym i do tej pory cierpi.
    • ixtlilto Re: czy opalac sie topless???? 07.08.02, 21:15
      Tak, jak najbardziej!
      Pierwszy raz się tak opalałam 3 lata temu w Hiszpanii. Skoro 3/4 pań leży w
      niekompletnych strojach kąpielowych to dlaczego ja mam się tak nie opalać? A
      przy okazji nie będę straszyć białymi ramiączkami jak założę blużkę bez ramion.
      I było wszystko ok. Nikt nie komentował, nikt się nie gapił.
      Rozbawił mnie jednak komantarz ludzi z tego samego turnusu :) Pewna pani gdy
      zobaczyła mnie spaceującą wzdłuż plazy- wieczorem zagadnęła z wyrzutem Moją
      Mame: "Czy Pani wie, że pani córka chodziła z gołym biustem po plaży?".
      Miałyśmy z Mamą ubaw. Niestety nadal w Polsce zdarzają się niemiłe komentarze.
      Na południu topless jest całkowicie normlany.

ozdroofka, Ixtlilto
      • Gość: ela Re: czy opalac sie topless???? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 13:40
        ixtlilto napisała:

> Tak, jak najbardziej!
        > Pierwszy raz się tak opalałam 3 lata temu w Hiszpanii. Skoro 3/4 pań leży w
        > niekompletnych strojach kąpielowych to dlaczego ja mam się tak nie opalać? A
        > przy okazji nie będę straszyć białymi ramiączkami jak założę blużkę bez
        ramion.
        >
        Popieram topless!!!
        Jest to po prostu wygodne i naprawdę nie obchodzi mnie to czy jakiś śliniący
        się dupek będzie się na mnie gapił.
        Opalam się dla siebie i tyle.
        Właśnie wróciłam z Niemiec.
        Tam nawet widok całkowitej golizny na publicznej plaży nie robi na nikim
        wrażenia.
        Starsze kobiety z przywiędłym biustem nie wstydzą się rozebrać a co dopiero
        młode i zgrabne dziewczyny!

> Rozbawił mnie jednak komantarz ludzi z tego samego turnusu :) Pewna pani gdy
        > zobaczyła mnie spaceującą wzdłuż plazy- wieczorem zagadnęła z wyrzutem Moją
        > Mame: "Czy Pani wie, że pani córka chodziła z gołym biustem po plaży?".
        > Miałyśmy z Mamą ubaw. Niestety nadal w Polsce zdarzają się niemiłe
        komentarze.
        > Na południu topless jest całkowicie normlany.

I o to chodzi. Goliznę traktuje się jako coś zupełnie normalnego.
        Zgadzam się w kwestii że niektóre brzuchate osobniki mogą razić poczucie
        estetyki .
        Ale jeżeli komuś to przeszkadza to po prostu się nie gapi.
        W Polsce niestety jest inny stosunek do nagości i opalanie się topless lub o
        zgroza nago traktowane jest jako kuszenie erotomanów lub w najlepszym wypadku
        jako ekschibicjonizm czyli zboczenie.
        Sadzę , że z czasem podejście Polaków do własnego ciała się zmieni.

• Gość: Ewcia Re: czy opalac sie topless???? IP: 63.150.110.* 08.08.02, 16:55
      Mieszkam w Stanach, i chce wam dziewczyny powiedziec ze tam na normalnej plazy
      NIKT sie nie opala topless. Po prostu Ameryka jest zbyt pruderyjna na takie
      posuniecie, wydaje mi sie ze kobieta bylaby usunieta z plazy jezeliby zdjela
      biustonosz...
      • Gość: Miro Re: czy opalac sie topless???? IP: *.pbk.pl / 10.0.100.* 09.08.02, 15:18
        Serdeczne wyrazy współczucia z tego powodu. Z drugiej strony rozumiem
        Amerykanów doskonale. W końcu w kraju w którym 50% ludzi jest otyłych juz
        bikini powinno zostac surowo zakazane :-)
      • Gość: Gargravarr Re: czy opalac sie topless???? IP: *.turboline.be 09.08.02, 16:37
        Na wiekszosci plaz w okolicach Los Angeles wielopunktowa lista zakazow obejmuje
        opalanie sie topless. O porzadek dbaja straznicy w gesto porozstawianych
        budkach i w kolko jezdzacych patrolach.
        • Gość: Marucha Re: czy opalac sie topless???? IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.02, 09:46
          I to ma byc kraj w ktorym prawa czlowieka sa na pierwszym miejscu???
    • ixtlilto Refleksja po wakacjach. 25.08.02, 20:39
      Wróciłam właśnie z nad Bałtyku i powiem Wam, że tak średnio na 50 kobiet były
      dwie opalające się topless. Za bardzo tego nie rozumiem...
      Te "bezwstydnice" nie wysłuchiwały komantarzy innych plażowiczów. Ot się
      opalały. Stwierdzam więc, że opalanie się topless zależy TYLKO od przełamania
      wewnętrznego oporu. Bo ludziom obok to (mówiąc po prostu:) wisi.

Ja się opalałam. Nikt tego nie komentował.

pozdroofka, Ixtlilto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka