Dodaj do ulubionych

chce sie zapisac do nowej partii

04.03.05, 13:48
demokratycznej. jak to zrobic? gdzie trzeba sie udac? mam silna potrzebe
przynaleznosi, a do tej pory zadna partia mnie sie nie podobala, poza SLD,
ale oni sie zbłaźnili w moich oczach.
Obserwuj wątek
    • niedzwiedzica_sousie Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 13:51
      moim zdaniem kochana źle targetujesz. ja bym stawiała na partię ojca dyrektora,
      to jest pewna lokata przyszłości
      • alpepe a jak ma sie alergię na mohair, to co??? :-( 04.03.05, 13:58
    • charlie_x Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 13:53
      ..witaj, jak już coś będziesz wiedziała w tym temacie to poproszę o
      info na skrzynkę.Zainteresowała mnie ta partia Frasyniuka,a co do całej reszty
      to kompletna żenada i malaria posypana dziecięcą zasypką na ..
      • miawalles Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 13:57
        naprawdę? ten zlepek pseudo komunistów i byłej UW?
        jak dla mnie beznadzieja:(((
      • midorii Re: ogladalas wczoraj program Tomasz Lisa 04.03.05, 14:01
        co z ta Polska?uczestniczyli:Gilowska,Frasyniuk,Mazowiecki i wielebny kon czyli
        Giertych.Kapitalna szopka Polska.przedtem PO odebralo wyborsow UW a teraz ta
        nowa partia środka odbiera elektorat OP.SDPl odbiera Sld chociaz im nie trzeba
        nic odbierac,sami sobie odebrali
        • miawalles Re: ogladalas wczoraj program Tomasz Lisa 04.03.05, 14:03
          ja oglądałam:))
          ciągle najbardziej podoba mi się Zyta - ostra baba:)) ale na PO głosować tez
          chyba nie bardzo:(
          • midorii Re: ogladalas wczoraj program Tomasz Lisa 04.03.05, 14:09
            Zyta jest niesamowita))niezła prawda wyszla o ojcu Giertycha,ale sie biedak
            zdenerwowal.Stale mowi,ze chce rzadzic Polska a nic o tym jak nia chce rzadzic !
            • squirrel9 Re: ogladalas wczoraj program Tomasz Lisa 04.03.05, 14:16
              Ojciec Giertycha to pikuś, dzidek był lepszy.
              • miawalles a co z dziadkiem? nt. 04.03.05, 14:18
                • squirrel9 Re: a co z dziadkiem? nt. 04.03.05, 14:27
                  Poszukaj w encyklopedii - Jędrzej Giertych. Stary narodowiec i socjalista, syn
                  Maciej i wnuk Roman starają sie podtrzymywać jeno tradycje rodzinne.
                  • miawalles Re: a co z dziadkiem? nt. 04.03.05, 14:30
                    a tez był zwolennikiem teorii spisku, jak roman?
                    • midorii Re: a co z dziadkiem? nt. 04.03.05, 14:35
                      Giertych nauczyl sie paru słow na krzyz i mysli ,ze mu to wystarczy do tego by
                      byc premierem a pewnie i prezydentura mu sie śni,On ma jakies wygórowane chore
                      ambicje,Nie wiem ,ale dostaje wysypki jak go slucham,Zyta to Moj gaworyt.Szkoda
                      tylko,ze nie reaktywuja starej UW na nowych zasadach tylko sie łapia lewicowców.
                      • miawalles Re: a co z dziadkiem? nt. 04.03.05, 14:38
                        dla mnie Zyta to polityczny guru:))
                        a UW nie miałaby szans. zero pomysłu na program wyborczy. zresztą zobacz, co
                        sie dzieje - aby zebrac poparcie nawet PiS się płaszczy w Radiu Maryja -
                        obrzydliwe:((
                        • midorii Re: to fakt 04.03.05, 14:48
                          ze UW nie miala pomysłow wyborczych i na dodatek zrobila sie hermetycznym
                          klubem niepostepowym,ale teraz to jest bigos jakis polityczny(albo i mielony)
                          jeszcze gorszy.ciekawe stwierdzeni,ze Belka jest w opozycji do koalicji w
                          ktorej sie znajduje))Hausner to chuligan)totalna szopka
                          • miawalles Re: to fakt 04.03.05, 14:58
                            aaa, z tym huliganem to mnie zyta powaliła:)))
                            masz rację, szkoda, że UW nie ma szans na reaktywację. miala niestety za mało
                            siły przebicia i za mało stanowczości, chyba zabrakło tam charyzmatycznego
                            lidera.
                    • squirrel9 Re: a co z dziadkiem? nt. 04.03.05, 14:38
                      Wyłącznie. Do tego ogromny zwolennik sojuszu z Rosją co kontunuował Maciej
                      bardzo gorliwie. Romeczek jeszcze nie ujawnia - na razie jest przciwnikiem UE.
            • miawalles Re: ogladalas wczoraj program Tomasz Lisa 04.03.05, 14:17
              a mnie denerwowały te teksty o starym giertychu. bo w końcu stary jest w
              brukseli i powinni dyskutowac, o tym, jaki pomysł na władzę ma LPR i roman.
              co do PD, to ja nie załapałam, jaki oni mają pomysł. cała ta dyskusja to jeden
              wielki teatr - jedni o spiku (girtych), a Mazowiecki i frasyniuk o hausnerze,
              belce i nowym rządzie - paranoja!
              • squirrel9 Re: ogladalas wczoraj program Tomasz Lisa 04.03.05, 14:43
                I tu się mylisz, w rodzinie Giertychów to jak u talibów - jedność poglądów
                obowiązkowa i starszy ma rację. Rodzinne przedwojenne poglądy Jedrzeja Giertych
                są mottem przewodnim całej rodziny. Maciej to pewny kandydat LPR-u na
                prezydenta.
                • miawalles Re: ogladalas wczoraj program Tomasz Lisa 04.03.05, 14:48
                  coś Ty!!! maciej kandydat na prezydenta??? przeciez on siedzi w brukseli
                  • squirrel9 Re: ogladalas wczoraj program Tomasz Lisa 04.03.05, 14:55
                    Co tam Bruksela dla niego, popatrz:
                    www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/091.htm
                    On tylko w Polsce może spełnić swoja narodową msję.
                    • squirrel9 PS 04.03.05, 14:57
                      Jędrzej po wojnie mieszkał w Angli (zmarł w 92 roku chyba) i Maciej tam się
                      wychował i kształci.
                      • miawalles Re: PS 04.03.05, 14:59
                        właśnie widzę, jakie ma wykształcenie - no, no, genetyka, fizjologia roślin:DDD
                        • midorii Re: PS 04.03.05, 15:02
                          czy ja sie przesłyszalam czy wczoraj ktos powiedzial ze Maciej G, byl doradca
                          Jaruzelskiego?
                          • miawalles Re: PS 04.03.05, 15:03
                            tak, tak, tylko nie wiem kto??? chyba frasyniuk
                            • squirrel9 Re: PS 04.03.05, 15:07
                              Oni nie powidzieli, On był doradcą, był też gorącym przeciwnikiem zrywania
                              sojuszów ze Związkiem Radzieckim, przeciwnikiem NATO i UE, oponował przeciw
                              wyjściu żołnierzy radzieckich z Polski.
                              • midorii Re: PS 04.03.05, 15:13
                                podsumowywujac,dobrze zrozumialam?czy Maciej giertych zagorzały socjalista,
                                doradca Jaruzela przeciwnik nato i UE teraz siedzi w Bruxeli tak?kto go wybral
                                na litosc Boska?ta,,KPN tez znikneło ze sceny:(jednak Moczuslki byl słabym
                                mówca z małą siłą trafnych argumentów.Kaczynski jak zostal ministrem
                                sprawiedliwosci to odciemnił pare afer,Ja bym tak na PiS nie najezdzała,Nie mam
                                nic przeciwko nim oprocz tego ze za nimi nie jestem))
                                • miawalles Re: PS 04.03.05, 15:18
                                  ale kaczyński tez otacza się oszołomami!!! jest w Pis taki jeden, nie pamiętam
                                  nazwiska, kto wygłaszła poglądy na temat skuteczno.sci stosowania kar
                                  cielesnych na dziaciach. kaczyński to, mam wrażanie, chciałby z Polski uczynic
                                  państwa policyjne, oparte na terrorze. on sie kreuje na takiego prawprządnego i
                                  uczciwego, ale jakoś nie mam zaufania do tego gbura:(

a paradoks giertycha swiadczy o zakłamaniu polityków, niby przeciw UE, ale jak
                                  można tam kabonke zbijac, to pierwszy leci do brukseli. po co? przeciez nie UE
                                  zwalczac
                                  • midorii Re: PS 04.03.05, 15:23
                                    ale prawo Polskie jest dziurawe!przepisy sa niejednoznaczne,Sady opieszale,kary
                                    niewymierne ,sedziowie totalnie bezkarni w swych wolnych inerpretacjach
                                    prawa.Powinno sie prawo ulepszyc a w PiSie sa prawnicy przeważnie.Partia
                                    potrzebna na Polskiej arenie-tak sadze mimo wszystko
                                    • miawalles Re: PS 04.03.05, 15:26
                                      tylko, zeby oni cos robili, a nie gadali!!! i, na litość boską, ale na partię,
                                      która jest za karą śmierci, nie będę napewno głosować:(
                                • squirrel9 Re: PS 04.03.05, 15:20
                                  Jak to kto wybrał Macieja do Brukseli - babcie beretkowe, Radia Maryja nie
                                  słuchacie bezboznice jedne to nie wiecie co się w tym naszym kraju wyrabia:)))
                                  Wrzuć sobie altavista.pl potem hasło Giertych Maciej i naczytasz się ... nie
                                  wiadomo czy śmieszno czy starszno ...
            • kobieta_na_pasach ogladalam i sie chyba zakochalam 04.03.05, 14:18
              ale nie we Frasyniuku, tylko w Romanie. jakos wyladnial. grzywke skrocil,
              zlagodnial i taka ladna cere dostal. chyba chodzi razem z Andrzejem do
              solarium. stad miedzy nimi taka zażylosc. no i pasuje mi astrologicznie - Ryba.
              ale niestety za mlody.
              • alpepe Re: ogladalam i sie chyba zakochalam 04.03.05, 14:24
                Ryba? To już wiem, czemu mi się tak z karpiem wywracającym gałami kojarzył...
              • miawalles Re: ogladalam i sie chyba zakochalam 04.03.05, 14:27
                to pewnie dlatego, że był przypudrowany, nie slyszałaś? było tez wczoraj o
                pudrze:)))))
              • Gość: kohol Podobieństwa IP: *.crowley.pl 04.03.05, 15:23
                Ojej. Dyć on wygląda jak Large z rodziny Addamsów.
                A czy Hausner nie przypomina Wam krecika? To przez te oczka...
                • miawalles Re: Podobieństwa 04.03.05, 15:27
                  mi świnkę. taki on rózowy i zapuchnięty:)))
                  • Gość: kohol Re: Podobieństwa IP: *.crowley.pl 04.03.05, 15:30
                    Ale mówię Ci, jak zdejmuje okularki, żeby je przetrzeć, to pod spodem ma tylko
                    takie małe kropeczki albo krzyżyki, normalnie jak w kreskówkach :)
                    • midorii Re: Podobieństwa 04.03.05, 15:37
                      Hausner to chuligan jak powiedziała Zyta )co do kary smierci to w stanach sie
                      srawdza pod warunkiem badan DNA,pomysl sobie ogwałcicielu oprawcy albo jakims
                      kacie!to nie czlowiek to zwierze,tez nie jestem zwolenniczka kary smierci ale..
                      • miawalles Re: Podobieństwa 04.03.05, 15:39
                        ja jestem przeciw
                        • midorii Re: Podobieństwa uzasadnij sprzeciw 04.03.05, 15:41
                          chodzi Ci o to,ze Bog jedynie moze odebrac zycie a nie czlowiek?
                          • miawalles Re: Podobieństwa uzasadnij sprzeciw 04.03.05, 15:43
                            wiesz, to trudny temat, nie tak na jedno zdanie. tak jak o aboracji, tak i o
                            karze smierci nie chciałabym sie wypowidać w jednym zdaniu, bo moge nie
                            wyjasnić dokładnie co myslę.
                            tu nie chodzi tylko o Boga i o prawo do zabierania przez nas zycia.
                      • Gość: kohol Re: Podobieństwa IP: *.crowley.pl 04.03.05, 15:39
                        ???
                        A co to ma do jego okularów?
                        • squirrel9 Re: Podobieństwa 04.03.05, 16:14
                          A mnie najbardziej podoba się Wrzodak :) Ktoś kiedyś powiedział,że on sam
                          wygląda jak punkty za pochodzenie :))))))
    • pimpek_sadelko Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 13:54
      najpierw partia musi sie w sadzie zarejestrowac.
      a jak juz to zrobi, da na pewno da znac o punkcie werbunku:)
      powstana lokalne "struktury" kolejnych magikow;)
    • ticoqp znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)))))) 04.03.05, 13:56

• kobieta_na_pasach Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 14:19
        podjalbys sie tej czynnosci?
        • ticoqp Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 14:21
          jakbym gdziekolwiek należał to chetnie:)
          • squirrel9 Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 14:30
            Gybyś należał to wciągnąłbyś na członka i innych ?
            • ticoqp Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 14:33
              bardziej inne niz innych:)
        • charlie_x Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 14:34
          kobieta_na_pasach napisała:

> podjalbys sie tej czynnosci?
          >
          >
          ___
          ..czy to,aby w przypadku tikusia nie byłby deflora..deprawacja
          nieletniego z twojej strony?..8)
          • kobieta_na_pasach Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 14:39
            charlie_x napisał:

> czy to,aby w przypadku tikusia nie byłby deflora..deprawacja
            > nieletniego z twojej strony?..8)

on juz niejednej wprowadzal , sorki, niejedna wprowadzal. tylko sie tak zgrywa.
            • ticoqp Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 14:45
              a skąd ty to wiesz?????????????
              • kobieta_na_pasach Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 14:46
                ticoqp napisał:

> a skąd ty to wiesz?????????????

tak czuje:)))
                • ticoqp Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 14:49
                  eeeee to jak plotki z magla:)))))))
      • pimpek_sadelko Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 15:11
        najlepiej wysunietego z ramienia partii:))))))))))
        • ticoqp Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 15:19
          przez rozporek:)
          • pimpek_sadelko Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 15:26
            ticoqp napisał:

> przez rozporek:)
            jak kukulka;)
            moze zakuka?
            • ticoqp Re: znajdź se najpierw członka wprowadzającego:)) 04.03.05, 15:30
              albo wciagnie zamiast wprowadzić:)))))
    • squirrel9 Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 14:01
      Ostatnio chyba w Forum widziałam takiego opalonego w "narodowym" krawacie i
      mówił był on,że już wszyscy rządzili tylko nie oni, ci co zakładają nowe to
      farbowane lisy. A wyglądał ci on na znawcę lisów jak mało kto...
    • kohol Holender, Ty też? :D n/t 04.03.05, 14:17

• starywyjadacz Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 14:42
      > ale oni sie zbłaźnili w moich oczach.

Wiec teraz ty sie nie blaznij
      • kobieta_na_pasach Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 14:45
        starywyjadacz napisał:

> > ale oni sie zbłaźnili w moich oczach.
        >
        > Wiec teraz ty sie nie blaznij

przeciez wiesz, ze twoje zdanie sie nie liczy.
        • starywyjadacz Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 14:48
          > przeciez wiesz, ze twoje zdanie sie nie liczy.

Ale zawsze trzeba probowac omamionych wyciagnac z omamienia. Bo potem przez
          takich naiwnych wykorzystujacy was dochodza do wladzy i rujnuja wszsytkim zycie.
          • kobieta_na_pasach Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 14:50
            starywyjadacz napisał:

> > przeciez wiesz, ze twoje zdanie sie nie liczy.
            >
            > Ale zawsze trzeba probowac omamionych wyciagnac z omamienia. Bo potem przez
            > takich naiwnych wykorzystujacy was dochodza do wladzy i rujnuja wszsytkim
            zycie
            > .

wiesz, ale ja nie glosowalam na tych, ktorzy byli przed SLD. i co?
            • starywyjadacz Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 15:04
              > wiesz, ale ja nie glosowalam na tych, ktorzy byli przed SLD. i co?

Bo to inni omamieni glosowali. Zwiazkowcy z solidarnosci to tak naprawde tez
              lewica jelsi bys nie wieddziala, i PIS Kaczynskich takze. Kazdy kto wnika w
              programy a nie w slogany wie to dobrze. Tak naprawde jedynymi liczacymi sie
              rozsadnymi silami byla niegdys w pewnej mierze Unia wolnosci i KLD. Potem sie
              zjednoczyly, potem powstalo PO ktore w zasadzie jest czescia UW. W UW pozostal
              jedynie najbardziej lewicowy trzon. Ale i tak na szczescie nie jest az tak ta
              lewicowoscia zarazony. W zasadzie to UW i PO to to samo (obie godne zaufania)
              jedynie roznice wystepuja dotyczace spraw spolecznych takich jak np lustracja.
              Obydwie sily maja dosc potencjalu intelektualnego na wyciagniecie polski z
              dolka ale niestety UW zabiera glownie glosy PO i dlatego jestem przeciw bo
              przez to beda rzadzic polska Gietrychy i KAczynscy z Lepperrami( ktory to jest
              najbardziej lewicowy)

TO juz wiesz o co biega?
          • midorii Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 14:51
            nie Maciejowi sie sni prezydentura,tylko Romkowi.34 letni mlody gniewny.
            • squirrel9 Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 15:24
              wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=6631456&redId=4849926994205b0a631a18&redTs=1107669158&_err=1&ticket
              =cookies_off
    • Gość: kev Re: chce sie zapisac do nowej partii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:32
      słusznie, nick ci będzie prawie pasował po paru latach, będziesz się mogła
      nazywać kobieta w pasiaku. Przecież zbiorowisko miernot, lewaków, biurokratów i
      byłych ub-eków zrobi to co robiło pod innym nazwami i w końcu jakiś Romek
      atomek powsadza część do więzienia.
    • midorii Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 15:58
      popatrz gdzie sie miesci ich siedziba w miejscu Twojego zamieszkania i sie tam
      przejdz,wpiszesz sie i dostaniesz ksiazeczke czlonkowska)
      • truskawka75 Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 16:18
        A czy wy nie macie takie problemu, że nie macie tak naprawdę swoich
        reprezentantów w polityce? Bo ja tak mam. Czasem bym nawet chciała komuś
        uwierzyć i zaufać, ale nie ma szans. Padaka po prostu.
        • kohol Re: chce sie zapisac do nowej partii 04.03.05, 16:32
          Ja tak mam...
          Tak strasznie ciężko, żeby był ktoś rozsądny, normalny, z jakimiś normalnymi
          poglądami (czyt. takimi jak moje).
          Ale przynajmniej mogę sobie narzekać na jakąkolwiek partię rządzącą, bo to nie
          ja na nich głosowałam :) Bo jak na kogoś głosuję, to się zwykle nie dostaje :)
    • squirrel9 Jeszcze o Macieju G. 04.03.05, 18:10
      Z dzisiejszej Gazety:
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2584761.html
    • Gość: przemasb Glupich nie sieja IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.03.05, 00:59
      Trzeba byc naprawde glupim, zeby nie widziec tego przekretu z PD. Trzeba byc
      niespelna rozumu, by oddac glos na SLD w 2001 po tym jak doszedl do wladzy
      partyjny beton pod przywodztwem Millera. Cel nowej partii Frasyniuka jest
      bardzo prosty - uchronic umoczonych ludzi. SLD postawilo krzyzyk na Millerze
      juz 2 lata temu, Kwasniewski pozbyl sie niewygodnego rywala. Ale sie
      przeliczyl, bo teraz jemu dobieraja sie do tylka. SLD zdechlo i juz tylko
      architekci grubej kreski moga pomoc umoczonemu towarzystwu z ulicy Rozbrat i
      Bleweduru. Moze wreszcie dowiemy sie conieco o zyciu naszego prezydenta
      poczawszy od machlojki z FOZZ i Bankiem Inicjatywm Gospodarczych, na Alganowie,
      Kulczyku i Orlenie konczac.

Mysl kobieto, nie daj sie znow oszukac.
      • kobieta_na_pasach czy myslisz, ze "edu" w adresie IP... 07.03.05, 11:20

> Mysl kobieto, nie daj sie znow oszukac.

..upowaznia Cie to takich tekstow? mam juz na tyle duzo lat, zeby wiedziec
        czego chce. moge Ciebie jeszcze nauczyc pewnych rzeczy...i zachowan.
        • przemek1975 Re: czy myslisz, ze "edu" w adresie IP... 31.03.05, 22:05
          Zdaje sie, ze masz jeszcze za malo lat albo jestes niedomyslna.

Odpowiadam po 3 tygodniach, ale to nawet dobrze. Przez ten czas sporo sie
          wydarzylo. Czlowiek Kwasniewskiego Marek Belka juz zglosil akces do PD. W
          miedzyczasie nasz prezydent "zaliczyl" fenomenalny wystep u Olejnik w "Prosto w
          oczy" gdzie puscily mu nerwy po udowodnieniu mu kolejnego klamstwa (wczesnej
          bylo magisterium, Polisa, golen w Charkowie, Alganow i pare innych rzeczy).

Jak nie kapujesz o co chodzi to Ci wytlumacze jak krowie na granicy. Caly
          uklad, ktory rzadzi Polska mniej lub bardziej formalnie, byl wprost
          przeniesiony z PRL i powstal dzieki grubej kresce Mazowieckiego. Centralna
          czescia tego ukladu sa sluzby specjalne czyli w normalnym kraju instytucje
          zajmujace sie gromadzeniem informacji waznych z punktu widzenia interesu
          panstwa na drodze niejawnej. Wykorzystuja przy tym rozne metody: przekupstwo,
          podsluchy, rozne takie historie. Otoz w PRL sluzby byly poza wszelka kontrola
          (poza kontrola Moskwy) i robily co chcialy. Byly w stanie zniszczyc praktycznie
          kazdego czlowieka, ktory zagrazal ich interesom. Po 89 czesciowa weryfikacja
          objela jedynie SB, zupelnie nie ruszono wywiadu wojskowego (teraz to sie zwie
          WSI). I otoz ci ludzie doskonale odnalezli sie w nowych warunkach. Majac te
          wiedze jaka maja i te mozliwosci dzialania mieli doskonaly dostep do informacji
          i pieniedzy. Dzieki temu caly uklad sie ustawil. Oczywiscie, oni nie moga
          dzialac ot tak sobie. W demokracji (a przeciez mamy demokracje) obywatele
          wybieraja sobie sejm i prezydenta wobec tego nie mozna dopuscic do tego by po
          wladze siegnal ktos np. te sluzby rozwiaze albo zlustruje wywalajac te wieksze
          kanalie. Majac teczki na wszystkich ludzi dzialajacych w polityce mozna bardzo
          duzo. Jednych mozna skompromitowac a drugich wykreowac. Politykiem tak
          wykreowanym byl Kwasniewski, on byl gwarantem, ze wszyskto zostanie po staremu.
          Niestety kompletna kompromitacja bylego PZPRu w oczach wyborcow stawia ich
          dzisiaj w dramatycznym polozeniu. Stad te rozpaczliwe ruchy, a to probowano
          wykreowac Jole na prezydenta, a to czlowiek Kwasniewskiego Marek Borowski
          zalozyl nowa partie. Niestety, ani Jola ani Borowski nie porywaja obywateli.
          Stad kolejna proba, przeniesienie wyborow na jesien i utworzenie Partii
          Demokratycznej z ludzmi, ktorzy maja sie kojarzyc obywatelom z sukcesami
          poczatku lat 90-tych i ktorzy nie patrza na dawny PZPR z odraza (zreszta
          Mazowiecki, Kuron czy Modzelewski byli kiedys w PZPR).
      • kobieta_na_pasach to jednak duza odpowiedzialnosci 07.03.05, 11:21
        takie wstapienie do partii. odpowiedzialnosc za losy innych. wlasnie stanelam
        przed dylematem czy wypelnic ankiete na demokraci.pl czy jeszcze sie wstrzymac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka