b-beagle 14.10.05, 14:16 Co robicie gdy wasze dziecko porządnie da wam w kość.Krzyczycie, zabraniecie wychodzić, ograniczcie TV lub komputer a może nie odzywacie się lub zabieracie kieszonkowe? Czy to wszystko jest skuteczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierozek_monika Re: Jakie kary stosujecie wobec swoich dzieci? 14.10.05, 14:19 zależy jakie przewinienie. Czasami jest to rozmowa dyscyplinująco-wyjaśniająca, czasami krzyk, czasami ograniczenie komputera, no nie wiem co jeszcze.... a czasami jest mi smutno i się nie odzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: eh, te dzieci 14.10.05, 14:20 ostatnio moja córka pierwszy raz ode mnie klapsa dostała, ale miała za co!mąż też raz jej klapsa dał i też miał za co.Oprócz tego stosuję kary psychologiczne typu-płaczę po cichu, ale tak żeby słyszała, mówię jej, że jest mi tak bardzo wstyd że nie będę z nią rozmawiać... i nie rozmawiam.W szkole narozrabiała, tak więc dalam jej czas na poprawę (jeden miesiąc). Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: eh, te dzieci 14.10.05, 14:22 a jak się nie poprawi to wpierdziel :> Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: eh, te dzieci 14.10.05, 14:23 eeee, coś ty ;) ale na pewno się wkurzę Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: eh, te dzieci 14.10.05, 14:24 to mnie wynajmij - ja to zrobię :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: eh, te dzieci 14.10.05, 14:25 lena_zet napisała: > ostatnio moja córka pierwszy raz ode mnie klapsa dostała, ale miała za co!mąż > też raz jej klapsa dał i też miał za co. No prosze przemoc fizyczna. > Oprócz tego stosuję kary psychologiczne > typu-płaczę po cichu, ale tak żeby słyszała, mówię jej, że jest mi tak bardzo > wstyd że nie będę z nią rozmawiać... i nie rozmawiam No ładnie wyrafinowana przemoc psychiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach fajne forum Wychowanie 14.10.05, 14:23 tam sobie pogadasz. my tutaj na te osiem godzin chcemy zapomniec, ze mamy dzieci i mezow. Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: fajne forum Wychowanie 14.10.05, 14:25 Ja mam wrażenie ,że to wszystko jest jakieś nieskuteczne. Zdecydowanie wolę wychowywać psy bo to dużo łatwiejsze ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: fajne forum Wychowanie 14.10.05, 14:27 mój pies to istny kretyn do wychowania.Dziecko jest bardziej pojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: fajne forum Wychowanie 14.10.05, 14:29 kluczem do porozumienia z dzieckiem jest wspólnie spędzany czas i rozmowy. przynajmniej u mnie tylko to działa. Trochę nieuwagi, zaniedbania - i już problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: fajne forum Wychowanie 14.10.05, 14:29 b-beagle napisała: > Ja mam wrażenie ,że to wszystko jest jakieś nieskuteczne. Zdecydowanie wolę > wychowywać psy bo to dużo łatwiejsze ;-))) psy sie tresuje, uklada, a wychowuje sie LUDZI. podaj sobie lape z moim mezem. on wlasnie stracil kontakt z wlasnym synem, za to ma nadal swietny z psem. Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: fajne forum Wychowanie 14.10.05, 14:35 kobieta_na_pasach napisała: > b-beagle napisała: > > > Ja mam wrażenie ,że to wszystko jest jakieś nieskuteczne. Zdecydowanie wo > lę > > wychowywać psy bo to dużo łatwiejsze ;-))) > > psy sie tresuje, uklada, a wychowuje sie LUDZI. podaj sobie lape z moim mezem. > on wlasnie stracil kontakt z wlasnym synem, za to ma nadal swietny z psem. No sama widzisz, że to jest dużo prostsze. Nie martw się będzie dobrze ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś