Dodaj do ulubionych

Nowa twarz.

07.02.06, 16:11
Sprawa dotyczy kobiety, której przeszczepiono część twarzy – dopiero dzisiaj
widziałam zdjęcia „efektu” operacji.
Nie da się zaprzeczyć temu, że z całą pewnością lepiej mieć taką twarz, niż
to, co z tej twarzy pozostało po spotkaniu z psem. Efekt jest wg. mnie
bardziej niż zadowalający.
Jednak…Tak, jednak… patrząc na tę kobitkę zastanawiałam się czy znajdzie się
facet, który ją kiedyś w te nowe usta pocałuje. Czy jej dzieci będą zdolne
przytulać się do jej policzka tak jak robiły to kiedyś?
Moje refleksje wypływają z tego, że jako osiągnięcie medyczne ta operacja
jest niesamowita, ale nie mogę się pozbyć, jakiej formy niechęci, którą jak
podejrzewam odczuwałabym gdybym musiała fizycznie „skontaktować” się z twarzą
tej pani. Może to po prostu, za wcześnie.
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: Nowa twarz. 07.02.06, 16:19
      Jej dzieciom chyba ta twarz nie przeszkadza w przytulaniu się do policzka.
      Mnie by nie przeszkadzała.
      • fe_male Re: Nowa twarz. 07.02.06, 20:45
        Dzieci - OK. Ale jak silne musi być uczucie faceta, żeby z taką sytuacją dać
        sobie radę.
        Powinnam napisać "normalnego faceta", bo z pewnością są i tacy, których taka
        twarz i tylko twarz może rajcować.
        • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 07.02.06, 21:01
          Kliknalem w kosz po raz pierwszy. Przegiecie
          • reniatoja Re: Nowa twarz. 07.02.06, 21:29
            Zeus - nie wierze sama, ze to piszę, ale - zgadzam się z Tobą. Przegięcie. :|
            • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 07.02.06, 22:27
              Taka publiczna gafe ciezko nawet sobie wybaczyc, prawda Reniatoju?
              Co ma powiedziec glowny sieciowy, ze tolerowal cie tyle czasu? No wstyd:)
    • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 07.02.06, 16:21
      Boi w calym problemie pierwsze przeszczepu twarzy najwazniejsze jest to, czy ty
      bys mogla sie przytulic. Lepiej zastanowic sie jak wybic agresywne psiury
    • adawozniak1 Re: Nowa twarz. 07.02.06, 20:22
      Tyle jest przykladow agresywnych zachowan tych psow. Dlaczego ludzie i tak chca
      je miec? Nie rozumiem ,nawet nie sa ladne.
      • extreme_honey Re: Nowa twarz. 07.02.06, 23:47
        adawozniak1 napisała:

> Tyle jest przykladow agresywnych zachowan tych psow. Dlaczego ludzie i tak chca
        >
        > je miec? Nie rozumiem ,nawet nie sa ladne.

zapewne Ty jesteś chodzącym Adonisem w slipach
        • ironia222 Re: Nowa twarz. 07.02.06, 23:49
          posralo cie z takim komentarzem, czy co ?
        • extreme_honey Re: Nowa twarz. 07.02.06, 23:49
          Powybijać owszem, ale LUDZI którzy stworzyli rasy groźnych psów, tych którzy
          szkolą te psy na morderców...im należy się WYROK
    • khaki3 A ja odpowiem na Twoje pytanie 07.02.06, 23:54
      Efekt moim zdaniem jest porazajacy.Trzebapamietac,ze to dopiero poczatek
      rehabilitacji, wiec efekt "koncowy" bedzie widoczny za jakis czas.Sadze,ze to
      naprawde duzy krok w tej dziedzinie.A co do tego czy dzieci beda sie przytulac?
      Sadze,ze tak dzieci nadal beda widzialy kochajaca matke, a maz bedzie widzial
      swoja Ukochana kobiete,zone,matke swoich dzieci.Ludzie czesciej patrza sercem
      niz oczami.Twoje refleksje na ten temat o wszem sa niesmaczne,jednak masz do
      nich prawo.Zapewniam Cie,ze dzisiejsza medycyna i osiagniecia rehabilitacji sa
      powalajace.I za jakis czas nie bedzie widac wyraznych sladow tak powaznej
      operacji.
      • 1zeus1 Re: A ja odpowiem na Twoje pytanie 07.02.06, 23:56
        Kto pozwala na istnienie takich psow? Kto te psy trzyma, ja bym wystrzelal albo
        przejechal
        • extreme_honey Re: A ja odpowiem na Twoje pytanie 08.02.06, 00:06
          1zeus1 napisał:

> Kto pozwala na istnienie takich psow? Kto te psy trzyma, ja bym wystrzelal albo
          >
          > przejechal

Strzelaj śmiało a potem pędzącym samochodem uderz w drzewo. Tylko czym Ty masz
          zamiar strzelać, chyba pistoletem na wodę chłopczyku :)
          • 1zeus1 Re: A ja odpowiem na Twoje pytanie 08.02.06, 00:08
            Musze poszukac w grach, moze jest cos takiego:) Ostatnio jestem do tylu:)
    • ironia222 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:14
      to nie jest odosobniony przypadek. nawet dzis rano w wiadomosciach mozna bylo
      zobaczyc kobiete, ktorej jej ulubiona suczka, pitbulka odgryzla czesc gornej
      wargi. wlascicielka traktowala ja jak wlasne dziecko. a i tak nie uchronila sie
      od jej agresywnosci. najciekawsze jest to, ze zdecydowala sie uspic suke.
      • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:16
        Dla mnie najgorsze jest zostawianie dzieci "pod opieke psu"
        • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:20
          Jak mozna zostawic dzieci z jakims psiurem i isc dawac dupy? Tam najczesciej
          sie to zdarza.
        • ironia222 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:21
          czytajac posty o aborcji mozna dojsc do wniosku, ze sa osoby, ktore skorzystaly
          by chetnie z takiej formy "poznej aborcji".
          niestety glupota ludzka nie zna granic.
          • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:22
            Slyszalem kiedys pizde, ktora sie tlumaczyla w ten sposob
            • ironia222 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:26
              co ty? mowiaca pi..? slyszalam o koniu, ktory mowil. nazywal sie Mr Ed, ale o
              mowiacej pizdzie nie slyszalam.
              • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:30
                Ok, sa tu kozy ktore mowia, psy i ci to nie przeszkadza
            • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:28
              Ponad 8 lat mialam w domu pitbula, i nigdy nikogo nie zaatakowal!Nigdy! Psa
              trzeba wychowywac,ale nigdy nie wolno go bic! Nie wolno zostawiac malych dzieci
              z psami, bo dzieciaki mecza psa, ciagaja za ogon, za uszy, laza pod lapami psa.
              Zaczepiaja go ciagle.A co pies ma powiedziec?"Przepraszam Cie Dziecko ale nie
              zaczepiaj mnie"? Pies mysli, ze dziecko go atakuje, wiec sie broni, jak
              warczenie nie pomaga to gryzie! Tak samo z kotami, jak syczenie nie pomaga to
              drapia i uciekaja. Ale jest zwierze sie bije. krzyczy sie na nie, nie szanuje
              sie zwierzaka to dlaczego mamy oczekiwac od niego wielkiego szacunku i wielkiej
              milosci? Kazdy!!musi byc odpowiedzialny za to co oswoil do konca zycia! Zwierze
              to nie zabawka, zwierze ma uczucia! O zwierze trzeba dbac i zwierze trzeba
              kochac. Wtedy mozemy liczyc na milosc ze strony zwierzecia!
              • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:31
                Ale nie nalezy zwierzeciu ufac na tyle, zeby zostawiac z nim dziecko
                • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:34
                  nalezy pamietac o tym, ze dziecko nie rozumie, ze robi krzywde dla zwierzaka!!
                  zwierze zawsze bedzie wierne i zawsze mozna mu ufac o ile dobrze sie wychowalo
                  zwierzaka! ja ufam swoim zwierzakom i zadne ( a mialam wiele zwierzat) nigdy
                  nie zrobilo mi krzywdy! trzeba pamietac, ze zwierze nie potrafi inaczej sie
                  bronic przed atakiem stworzenia ( dziecko dla psa czy kota to stworzenie ,
                  zwierze NIE rozumie,ze zrobi krzywde dla dzieciaka, ktore szarpie je
                  niemilosiernie). powazny czlowiek, dorosly psychicznie czlowiek nigdy nie
                  zostawi dziecka z psem jesli wie, ze dziecko psa bedzie meczyc! pod moja opieka
                  nigdy nie byly zostawiane dzieci z psami same.A to tylko dlatego, ze wiedzialam
                  do czego dzieciaki sa zdolne. i wiedzialam, ze pies czy kot musi sie bronic
                  jesli ktos go atakuje.
                  • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:36
                    Skoro nie mozna przewidziec zachowania dziecka, jak mozna zachowanie zwierzecia?
              • ironia222 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:34
                nie zgodze sie z twoim pogladem. sa rasy psow, ktore atakuja nagle, bez
                ostrzezenia, nawet swoich wlascicieli. do tej rasy nalezy zaliczyc pitbule. ich
                atak jest nie do przewidzenia, a obrona nieomal niemozliwa. dlatego jestem
                przeciwniczka posiadania takich ras psow.
                • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:36
                  jakis dziwne bo mnie przez tyle lat pitbul nie zaatakowal, jakos dziwne bo
                  nadal mam wielu znajomych, ktorzy maja psy tej rasy i nigdy nikogo pitbul nie
                  zaatakowal. wystarczy wychowac psa poprawnie, nie bic go, szanowac, pokazywac
                  co wolno a czego nie ale NIGDY nie wolno bic psow! wtedy pies traci do nas
                  szacunek! zaczyna nas traktowac jako wroga! proponuje wizyte u behawiorysty z
                  pewnoscia potwierdzi moja opinie na ten temat.
                  • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:37
                    Kiedy zmarl Pawlow? 5 lat tolerancji:)
                  • ironia222 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:42
                    kobieta, ktora dzis pokazywali z przeszczepiona gorna warga tez nie bila
                    swojego psa. byl dlugi program o tym przypadku. ona nie miala dzieci, sama
                    wychowywala go(ja) bez jakichkolwiek negatywnych zachowan. nie twierdze, ze
                    kazdy pitbul sie tak zachowa, ale przerazajaca wiekszosc.
                    osobiscie mialam rotweilera i wiecej nie chce miec takiej rasy. sa bardzo
                    madre, ale bywaja bardzo niebezpieczne.
                    • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:47
                      Skad wiesz ze nie klamie?
                • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:37
                  Ja w ogole nie czuje potrzeby posiadania psa.
                  • asiulka81 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:40
                    1zeus1 napisał:

> Ja w ogole nie czuje potrzeby posiadania psa.

a ja potrzebuje!!!

kocham psiaczki !!!
                    • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:42
                      Czy ja ci bronie?:)
                      • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:44
                        nie ale ty starasz sie udowodnic cos o czym niemasz pojecia. polecam wizyte u
                        behawiorysty badz ksiazki o behawioryzmioe zwierzat w tym przypadku o
                        behawioryzmie u pieskow.
                        • asiulka81 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:45
                          ciekawe czy zeusek wie co to jest behawioryzm:))) he he
                          • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:45
                            powatpiewam:) Ale od czego jest wikipeda? myslisz,ze wie co to wikipeda?
                            • asiulka81 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:48
                              khaki3 napisała:

> powatpiewam:) Ale od czego jest wikipeda? myslisz,ze wie co to wikipeda?

no nie wiem :))) he he :)))

ale moze sie dowie jak mu powiemy :)))
                        • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:45
                          Mnie nie interesuje behawioryzm:)
                          Cokolwiek to znaczy ...
                          • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:46
                            Owszem interesuje behawioryzm bo o nim wlasnie dyskutujesz
                            • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:47
                              NIe zupelnie:)
                              • asiulka81 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:48
                                1zeus1 napisał:

> NIe zupelnie:)

nie kłóc sie! damy zawsze maja racje :)
                                • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:49
                                  Zdefiniuj mi dame i racje:)
                                  • asiulka81 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:50
                                    1zeus1 napisał:

> Zdefiniuj mi dame i racje:)

do wikipedii zajrzyj :)
                                    • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:52
                                      NIe ufam:)
                                      • asiulka81 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:52
                                        1zeus1 napisał:

> NIe ufam:)

a mi ufasz? :)
                                        • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:57
                                          Czy byl dogmat o nieomylnosci ...:)
                                          • asiulka81 buziolki :))) 08.02.06, 00:58
                                            1zeus1 napisał:

> Czy byl dogmat o nieomylnosci ...:)

zmykam do nauki a wy tu sobie podwazajcie prawdy absolutne!
                                    • khaki3 Ale on nie wie co to wikipeda;)ma zaburzony 08.02.06, 00:52
                                      behawioryzm jak to boski mitoman
                              • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:49
                                Jak nie jak tak dyskutujesz o behawioryzmie psow. zapoznaj sie z znaczeniem
                                slowa behawioryzm a pozniej sie wypowiadaj. i polecam ksiazke A. Kulig
                                Behawioryzm zwierzat domowych
                                • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:50
                                  Nie mam kur ani psow:)
                                  • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:51
                                    sluchaj wiesz co to behawioryzm? to cos o czym wlasnie dyskutujesz! starasz sie
                                    mi wmowic, ze zwierze jest nieobliczalne, ze zwierze jest be i fe i trzeba
                                    zabijac rasy obronne. zapoznaj sie z znaczeniem slowa behawioryzm polecam
                                    wikipede a pozniej sie wypowiadaj czy mowisz o behawioryzmie czy nie. bo ja
                                    akurat o nim wiem duuuzo. swiadczy o tym piekna 5 w indeksie:)
                                    • asiulka81 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:52
                                      z czego miałas egzamin khaki3?
                                      co studiujesz?
                                      • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:54
                                        Z prawa:) Pochwale sie skoro pytasz:) Piateczke dostalam:) I z Biologii ( w tym
                                        obszerny temat o behawiorystyce) Pochwale sie jeszcze raz Piateczke dostalam:)
                                        Studiuje Zdrowie Publiczne:) Fajowy kierunek polecam dla kazdego kto lubi i
                                        prawo i medycyne.
                                        • asiulka81 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:56
                                          to na Zdrowiu Publicznym takie przedmioty sa? ciekawe, to musza byc chyba fajne
                                          studia :)

gratuluje ocen! tak trzymac!
                                          • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:57
                                            Wiesz co kierunek jest naprawde cudny! Mamy prawo, biologie, chemie, anatomie,
                                            fizjologie, patofizjologie, i wiele wiele innych ale te sa moje najukochansze.
                                            A Ty co studiujesz?
                                    • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:53
                                      Jak twoj indeks wyglada tak jak wizytowka ... co to mowic:)
                                      • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:55
                                        wiesz co powiem ci boski tak za guupi jestes zeby zrozumiec pewne sprawy :) idz
                                        do swoich tucznikow i wozka z marketu co to mu kawalek blachy z wyrytym bwm
                                        doczepiles. idz poszpanuj w oborze.
                                        • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 01:01
                                          Tylko czemu zawsze chcialas wsiasc do tego BMW a ja nigdy sie na to nie
                                          skusilem?:)
                                          • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 01:04
                                            wiesz co te twoje bmw dla mnie to gruchot.juz o tym pisalam. mam lepsze auto. i
                                            doskonale o tym wiesz.a bmw to dla chlopcykoff z kompleksikami. co to szukaja
                                            naiwnych i glupich dzieffcynek, a powazne i inteligentne( to te,ktore ciebie
                                            zlewaja) nie podniecaja sie zlomem typu bwm!
                                            • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 01:07
                                              Ale BMW to tez klasyka:)
                                              • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 01:09
                                                klasyka? ty chyba nie wiesz co to klasyka! RR to klasyka! co ty wiesz o
                                                motoryzacji? jesli bmw klasyka naywasz hahahaha bmw i klasyka! chyba klasyka
                                                dresowca-kompleksowca! Maybach to dopiero klasyk, pieknosc, elegancja,
                                                dystyngowane auto dla dystyngowanych osob. RR to jest klasyk!!
                                                • 1zeus1 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 01:10
                                                  Bo to reczne robotki?:)
                                                  • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 01:17
                                                    wiesz co to klasyka?

Aston Martin
                                                    Cadillac
                                                    Bugatti
                                                    Maybach

to jest klasyka! ty nawet nie wiesz co znaczy klasyka! klasa to nie to samo co
                                                    klasyka! baaa bwm nawet klasy nie ma. chyba,ze chodnikowa klasa bezrobotnych
                                                    dresiarzy. wtedy to ma klase dla blachar. dziecko najpierw dowiedz sie co to
                                                    klasyka a pozniej mow ze taaaki gruchot jak bmw to klasyka. choc gdyby to
                                                    przzeczytal moj znajomy to by chyba ci morde obil za takie bluznierstwo! bmw i
                                                    klasyka hahahahahahahaha
                                  • asiulka81 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:51
                                    1zeus1 napisał:

> Nie mam kur ani psow:)

a masz kobiete?
                                    chyba nie, co? bo jakbys mial to bys wlasnie koło niej spał a nie wykłócał sie:)
                                    • khaki3 Eeeee to nie sprawiedliwe! 08.02.06, 00:53
                                      Ja mam Ukochanego a siedze tutaj ;( Ale to dlatego, ze ja chora jestem i nie
                                      chce zarazac i Ukochany jutro ma ciezki dzien w pracy :(
                                      • asiulka81 Re: Eeeee to nie sprawiedliwe! 08.02.06, 00:55
                                        khaki3 napisała:

> Ja mam Ukochanego a siedze tutaj ;( Ale to dlatego, ze ja chora jestem i nie
                                        > chce zarazac i Ukochany jutro ma ciezki dzien w pracy :(

wybaczam!!! mozesz spokojnie sie kłócic :)))
                                        • khaki3 Dziekuje :* 08.02.06, 00:56
                                          A swoja droga moze znasz cos dobrego na przeziebienie?( Chcialam odrobine
                                          dramatycznie, ze mam kaszel, obrzek pluc, stan podgoraczkowy i w ogole ale
                                          dramatyzowac nie bede ;p)
                                          • asiulka81 Re: Dziekuje :* 08.02.06, 00:59
                                            najlepiej przelezec, organizm sam sie zregeneruje :)
                                            • khaki3 Heh 08.02.06, 01:01
                                              tyle to i ja wiem.Ale w trakcie sesji nie mam czasu lezec i chorowac.Myslalam,
                                              ze masz cos sprawdzonego:) No nic zerkne do notatek moze sama cos sobie
                                              wybiore.Zabawie sie w lekarza:D
    • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:39
      1936

myslisz,ze nie wiedzialam? dzisiaj mialam egzamin min z jego osiagniec o
      bodzcach.
      • asiulka81 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:40
        khaki3 napisała:

> 1936
        >
        > myslisz,ze nie wiedzialam? dzisiaj mialam egzamin min z jego osiagniec o
        > bodzcach.

LOL
        • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:42
          LOl to byl na egzaminie ;) nawet lol nad lolem byl :) Dlaczego Asiu nie spisz?
          Ktora godzina u Ciebie?
          • asiulka81 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:42
            42 po północy?

a Ty gdzie jestes??? nie w Polandzie?
            • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:45
              w POlandzie :p A wiesz,ze nasza ojczyzna ma imie?? myslisz,ze nazwisko tez ma?
              a bo sprawdzam godzine bo chce ustawic dokladnie u siebie na kompie bo teraz
              mam 13-14 :p
              • asiulka81 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:47
                aha

ja juz spadam, mam egzamin i ide ryc.... a nie spie bo ucze sie nocami, tak ok
                polnocy zaczynami koncze nad ranem, jakos tak sie przyzwyczailam.
                • khaki3 Re: Nowa twarz. 08.02.06, 00:49
                  Powodzenia zycze;) Pomyslnej nauki, milego zdobywania wiedzy i w ogole :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka