Dodaj do ulubionych

Rajstopy czy ponczochy?

IP: 217.8.161.* 11.10.01, 20:04
Drogie Panie, co jest lepsze ponchochy czy rajstopy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna26 Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.loc.gov 11.10.01, 20:41
      Nie jestem masochistka wiec wole rajstopy.
      • Gość: Killer Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.g1.pl 20.10.01, 05:37
        Ania! A co do tego ma masochizm???
      • Gość: :* Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 17:02
        ja tez nie jestem masochistka, ale uwielbiam ponczochy....
    • Gość: Avis Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: 217.8.161.* 11.10.01, 20:47
      A co to ma wspolnego z masochizmem?
      • Gość: Jacekk Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: 217.8.161.* 11.10.01, 21:10
        A mi sie wydaje, ze ponczochy sa bardziej sexy.
      • Gość: mika Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.proxy.aol.com 11.10.01, 21:13
        Dobre, seksowne ponczochy i nie ma nic lepszego! Mozna sie przyzwyczaic jak
        komus wydaja sie na poczatku niewygodne; grutn to dobrac rozmiar a to sprawa
        nie latwa. Ja teraz nosze ponczochy czesciej niz rajstopy ale poczatki byly
        trudne; pierwsza para zjechala mi z nog po kilku minutach i zamast sexbomba
        czulam sie posmiewiskiem calej okolicy.

Acha, faceci po prostu je uwielbiaja!
        • Gość: sisi Tylko pończochy!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 23:14
          Rajstopy są FUJ. Antyseksualne, niewygodne, a dla osób wysokich (jak ja) wręcz
          nie do noszenia. Krok mam zawsze w okolicach kolan, mimo, że kupuję największy
          rozmiar. Właściwie już nie kupuję. Mam jedną parę, bo muszę ją nosić do
          sukienki z długim rozcięciem. Nawet zimą, gdy mróz noszę pończoszki. Polecam
          firmę Consay. Ale dobre są też kabaretki z "Marylin". Tylko pończochy!!!
          • Gość: Helena Re: Tylko pończochy!!! IP: *.waw.cdp.pl 12.10.01, 10:05
            Ja generalnie wole ponczochy, ale jak jest podle zimno i mowic krotko tylek
            przymarza zdecyduje sie na dobre rajstopy. A najbardziej ze wszystkiego lubie
            kabaretki, ktore i w postaci ponczoch i rajstop nosze od 2 lat. Co
            najzabawniejsze na poczatku wszyscy patrzyli na mnie baaardzo podejrzanie,
            dopoki nie zrobily sie modne... ludzie to dzwni sa, napierw laski patrza na
            twoje nogi na na kocia kupe, a potem wszystkie jak jeden maz biegaja w
            kabaretkach :-))))
          • Gość: Kuba Tylko rajstopy!!! IP: *.pnu.com 25.10.01, 11:19
            Gość portalu: sisi napisał(a):

> Rajstopy są FUJ. Antyseksualne, (...)

Czesc,
            Sa jak najbardziej sexualne. Nawet nie wiecie jak bardzo i dla jak wielu facetow
            rajstopy sa fetyszem. Ja najbardziej lubie te cieniutkie, cieliste z lycra.
            Pozdrawiam,
            Kubek
          • upi Re: Tylko pończochy!!! 04.01.02, 14:45
            Gość portalu: sisi napisał(a):

> Rajstopy są FUJ. Antyseksualne, niewygodne, a dla osób wysokich (jak ja) wręcz
            > nie do noszenia. Krok mam zawsze w okolicach kolan, mimo, że kupuję największy
            > rozmiar. Właściwie już nie kupuję. Mam jedną parę, bo muszę ją nosić do
            > sukienki z długim rozcięciem. Nawet zimą, gdy mróz noszę pończoszki. Polecam
            > firmę Consay. Ale dobre są też kabaretki z "Marylin". Tylko pończochy!!!

Szkoda, że do sukienki z rozcięciem nosisz rajstopy. To mogłoby być interesujące

• yosemite Re: Rajstopy czy ponczochy? 08.03.02, 18:39
          Gość portalu: mika napisał(a):

> Dobre, seksowne ponczochy i nie ma nic lepszego!

Miko, nie wszystkim ponczochy dodaja seksapilu. Jeden z
          moich znajomych z wyraznym obrzydzeniem na twarzy i w
          glosie opisywal mi jak spotkal na imprezie dziewczyne,
          nawet nie gruba tylko troszke zaokraglona wlasnie w
          ponczoszkach i w krotkiej spodniczce. Ponczoszki mocno
          zaciskaly sie jej na udach tak, ze nadmiar ciala sie
          wylewal. I na dodatek nie miala na sobie majtek, tak ze i
          bujne owlosienie tez mozna bylo zobaczyc...

pzr
    • Gość: Ola Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: 157.25.122.* 12.10.01, 10:19
      Dziewczyny - czy mówicie o pończochach samonośnych??? Ja decyduję się na nie
      latem do biura, ale i tak mam potem czerwone pręgi na udach od samoprzylepnego
      silikonu. Czytałam, że noszenia takich pończoch powoduje żylaki... Z kolei
      zwykłe z pasem są koszmarnie niewygodne, pas, choćby niewiem jak zcisło był
      zapięty osuwa się na dół z całą konstrukcją. A nogi wyglądają tak: tam gdzie
      pończochy podtrzymują paski z klamerkami jast OK, pozostała część pończochy smę
      tnie opada na dół. W tej sytuacji rajstopy to sama rozkosz - przezroczyste lub
      z majtkami w koronkowe wzorki mogą być również b. podniecające.
    • Gość: Baby Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: 212.244.106.* 12.10.01, 11:24
      Pończochy- zarówno na codzień jak i na wyjście.
      • frisky2 Re: Rajstopy czy ponczochy? 12.10.01, 12:50
        kto powiedzial ze faceci wola ponczochy? Dla mnie seksowniejsze sa rajstopy.
        • Gość: sisi Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 13:39
          frisky2 napisał(a):

> kto powiedzial ze faceci wola ponczochy? Dla mnie seksowniejsze sa rajstopy.

Więc jesteś zboczony
          • frisky2 Re: Rajstopy czy ponczochy? 12.10.01, 13:46
            Nie wiedzialem, ze tak sie przejawia zboczenie. Ale coz, na nauke nigdy za
            pozno;)
          • Gość: Maggie Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.*.*.* 12.10.01, 13:49
            Hmmm... Interesująca opinia. :-)
            A ja nie noszę pończoch. NIENAWIDZĘ jak mi się przyklejają do nóg. A poza tym
            mam prawie 100cm w biodrach, a pończochy są faktycznie sexy, ale przy bardzo
            zgrabnych nóżkach. A przy takich mniej zgrabnych wyglądają moim zdaniem nieco
            kurewkowato.
        • Gość: EF-ES Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.bytom-lagiewniki.sdi.tpnet.pl 20.10.01, 16:34
          frisky2 napisał(a):

> kto powiedzial ze faceci wola ponczochy? Dla mnie seksowniejsze sa rajstopy.

Zwłaszcza takie rajstopy z dziurką we właściwym miejscu...
    • Gość: mia Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: 157.25.164.* 12.10.01, 12:53
      pończochy. zawsze wszędzie. odzwyczaiłam sie już od rajstop i zimą cierpię w
      nich męki okrutne. poczatki nie były łatwe i myslałam że juz nigdy się nie
      przyzwyczaje. a jednak. teraz niewyobrazam sobie już życia bez samonosiek:
      latem do biura, kiedy trzeba wyglądać porządnie są wręcz idealne. a na
      randki... no cóż, polecam spróbować. w ponczochach i na obcasie zawsze czuję
      się 300% kobietą.
      • Gość: on Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.waw.cdp.pl 17.10.01, 22:08
        Pozwole sobie na zabranie glosu jako bylo nie bylo facet. Na zdecydowanej
        wiekszosci mezczyzn kobieta, ktora przyznaje sie do noszenia ponczoch, robi
        niesamowite wrazenie. Ponczochy z pozoru roznia sie od rajstop niewiele, ale
        zapewniam ten pasek koronki na udzie, ktory nie kazdy mezczyzna moze zobaczyc
        oraz nagie udo nad ponczocha dzialaja jak plachta na byka.
        Dziewczyny, nie zrazajcie sie do noszenia ponczoch. Z doswiadczen mojej zony,
        ktora obecnie nosi wylacznie ponczochy, zarowno samonosne jak i te do pasa
        wynika, ze nie ma nic gorszego jak trafic na nieudany egzemplarz, slaby
        jakosciowo. Wtedy faktycznie potrafia sie zsuwac. Dobra ponczocha nigdy tego
        nie zrobi. Moja zona nosi samonosne ponczochy nawet do bardzo krotkich sukienek
        i zawsze czuje sie pewnie i komfortowo. Także dobre ponczochy do pasa plus
        dobry pas to doskonaly efekt. Teraz moja zona nie wyobraza sobie do powrotu do
        rajstop.
        Zycze Wam drogie panie i nam mezczyznom, abyscie probowaly przekonac sie do
        tego wynalazku i nie zrazaly sie drobnymi niepowodzeniami.
        Z pozdrowieniami, Tomasz.
        • Gość: aaron Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.*.*.* 25.10.01, 19:07
          Gość portalu: on napisał(a):

> Pozwole sobie na zabranie glosu jako bylo nie bylo facet. Na zdecydowanej
          > wiekszosci mezczyzn kobieta, ktora przyznaje sie do noszenia ponczoch, robi
          > niesamowite wrazenie.

Ponczochy ale samonosne to jeszcze, ale dla mnie kobiety ubrane w te pasy,
          podwiazki itd., bardziej przypominajace konska uprzaz niz cokolwiek seksownego,
          to tragedia. Poza tym ponczochy skracaja optycznie nogi co tez daje raczej
          kiepski efekt - takiej "pokracznosci". Ogolnie kobieta ubrana w klasyczne
          ponczochy z pasem nie wydaje mi sie wogole pociagajaca - raczej groteskowa i
          kojarzy mi raczej z saloonami dzikiego zachodu albo jakims kabaretem. Samonosne
          ponczochy wygladaja dobrze tylko na wysokich i bardzo zgrabnych paniach.

A rajstopy, matko swieta, wystarczy pomyslec o kobiecie ubranej w cos takiego i
          juz po erekcji. Ale najbardziej nienawidze jak moja zostawi to paskudztwo na
          fotelu i to lezy... zaraz mi sie przypominaja programy przyrodnicze o tym jak
          weze rosna i zrzucaja stara skore - to tak jakby mej lubej nogi urosly... Jak
          zostawi to zaraz musze wstac i czyms to przykryc albo wywalic (choc nie zawsze
          sie da bo czasem suszy nad wanna).

Prawdziwie seksowne stroje dla kobiety to kuse koszulki, body, bikini, stringi
          itp. Ponczochy i rajstopy mnie nie biora, a jak widze latem kobiete ubrana w cos
          takiego to mi sie robi niedobrze - wyobrazam sobie zaraz jakie tam musi byc
          bajoro. Ktos bardzo chory wymyslil ze to ponoc eleganckie. Bzdura - paskudztwo!
          • Gość: Aguś Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.*.*.* 26.10.01, 12:50
            Aaron...a w jakim Ty żyjesz klimacie?
            • Gość: kuba Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.pnu.com 26.10.01, 13:22
              Gość portalu: Aguś napisał(a):

> Aaron...a w jakim Ty żyjesz klimacie?

Tropikalnym????
              • Gość: frisky2 Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: 62.233.139.* 26.10.01, 14:25
                Ale z tymi pasami, ponczochami i uprzeza, to racje aaron masz. To sa klimatgy z
                saloonu na Dzikim Zachodzie
            • Gość: aaron Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.*.*.* 26.10.01, 15:20
              Gość portalu: Aguś napisał(a):

> Aaron...a w jakim Ty żyjesz klimacie?

w naszym, i dlatego jak ja ide latem w krotkich spodenkach i widze kobiete w
              rajstopach to mi sie niedobrze robi...
              a zima, czasem i kalesony ubiore ale nie opowiadam jakie to seksowne wdzianko bo
              dla mnie to tak samo seksowne jak rajstopy...
              a ponczochy na pasie to pokracznosc i kabaret.
              to tyle nt. seksownosci tych strojow.
              jak cieple i wygodne to noscie na zdrowie!
    • Gość: Nikt Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.*.*.* 27.10.01, 23:58
      A najładniejsz są białe rajstopki....
      • Gość: on Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 28.10.01, 08:18
        Pierniczysz, a widziałes ładne, zgrabniutkie nózki kobiece w "cielistych" - jak
        nie, to żałuj .....
        • Gość: Kuba Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 09:04
          Racja - cieliste sa najlepsze. Zwlaszcza z odrobina lycry.
          • Gość: ON Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 28.10.01, 09:10
            Tylko nasze Panie czasami tego nie rozumieją
      • yosemite Re: Rajstopy czy ponczochy? 08.03.02, 18:41
        Gość portalu: Nikt napisał(a):

> A najładniejsz są białe rajstopki....

Ja nigdy nie lubilam bialych. Bo jak sie na podworku
        nawet troche ubrudzilam to od razu bylo widac, i mama
        krzyczala, i tata...
    • Gość: Nikt Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.*.*.* 28.10.01, 15:46
      Najłądniejsz co może być to szczupłe nogi nastolatki w białych rajstopach....
      • Gość: ON Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 28.10.01, 15:51
        Co Ty z tym białym kolorem, jestes daltonistą ???
        Widzisz kobiety (niech Ci będzie, że tez nastolatki) tylko w dwóch kolorach
        • Gość: Fan Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.mst.gov.pl 05.02.02, 10:57
          zdecydowanie pończochy!!!

A właśnie Drogie Panie! Zrobiło się dużo cieplej, czy nie czas założyc
          pończochy?
          • _mirek_ Re: Rajstopy czy ponczochy? 11.02.02, 09:45
            Gość portalu: Fan napisał(a):
            > A właśnie Drogie Panie! Zrobiło się dużo cieplej, czy nie czas założyc
            > pończochy?

Czas, czas! Moja Pani w ten weekend biegała w pończochach! Świat jest piękny!
            • Gość: Fan Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.mst.gov.pl 13.02.02, 14:27
              _mirek_ napisał(a):

> Gość portalu: Fan napisał(a):
              > > A właśnie Drogie Panie! Zrobiło się dużo cieplej, czy nie czas założyc
              > > pończochy?
              >
              > Czas, czas! Moja Pani w ten weekend biegała w pończochach! Świat jest piękny!

Ech!!! Szczęściarz z Ciebie :-)
    • paw_dady ponczochy samonosne 08.03.02, 23:12
      i butki na wysokim obcasie. wiem, ze nie jestem kobieta ale sie nie moglem
      powstrzymac ;-)
      • Gość: Fan Re: ponczochy samonosne IP: *.mst.gov.pl 11.03.02, 08:48
        Ja też już się nie mogę doczekać wiosny :-)))
        • april102 Re: ponczochy samonosne 12.03.02, 22:18
          Gość portalu: Fan napisał(a):

> Ja też już się nie mogę doczekać wiosny :-)))

Prawdziwy z Ciebie Fan_pończoch ;-)
          <cmok>
          April
          Ps. a o tych czarnych wykończonych koronką jeszcze pogadamy :-)
    • zlakobieta Re: Rajstopy czy ponczochy? 11.03.02, 12:42
      Tylko ponczochy. Najlepiej samonosne z firmy LEVANTE (cieliste) - silikon nie
      przykleja sie nieprzyjemnie do ciala, nie powoduje uczulen, a co najwazniejsze
      nie wpina sie w udo. Noga wyglada bardzo zgrabnie. Polecam.
      Acha, do tego koniecznie wysokie obcasy.
    • Gość: LadyBlue Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.02, 17:14
      i co to za podział społeczeństwa wg. tego co na nogach? rajstop ogólnie rzecz
      biorąc nie cierpię, zwłaszcza jak krok zjeżdża mi na wysokość kolan, choćby nie
      wiem jak starannie były dobrane i nałożone. pończochy lubię i to bardzo, ale w
      zimie w czymś takim to nie bardzo da sie chodzić i nie do wszystkiego pasuje :)
      a do tego jednego co grzmi an kobiety chodzące latem w pończochach/rajstopach :
      nikt cię jeszcze nie uświadomił, że powszechnie uznawana opinia (poniekąd
      słuszna) jest taka, ze gołe nogi do eleganckiego kostiumu/garsonki wyglądają
      nieelegancko? do pracy z gołymi nogami? tak to można tylko nieoficjalnie, po
      pracy.
      • Gość: frisky2 Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: 62.233.139.* 11.03.02, 17:16
        Roznica miedzy ubieraniem sie kobiet i mezczyzn polega mniej wiecej na takiej
        zasadzie: mezczyzni ubieraja sie z to co jest wygodne, a kobiety w to co
        "pasuje" lub jest modne.
        • Gość: LadyBlue Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.02, 22:33
          Gość portalu: frisky2 napisał(a):

> Roznica miedzy ubieraniem sie kobiet i mezczyzn polega mniej wiecej na takiej
          > zasadzie: mezczyzni ubieraja sie z to co jest wygodne, a kobiety w to co
          > "pasuje" lub jest modne.

no to według twojej definicji jestem facetem ;) a nt. "tego co pasuje" - na
          ważne/oficjalne służbowe spotkanie założysz raczej marynarę lub garnitur niż
          ukochane i wygodne dzinsy ale podarte i powycierane?

• Gość: kasia28 Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.atol.com.pl 11.03.02, 23:26
      Rajstopy, gdy jest zimno. Pończochy samonosne, gdy jest letnio i ciepło,
      pończochy do pasa(albo gorsetu) do łóżka dla męża:) Ale zawsze dobrej jakości,
      delikatne i gładkie. Nie znoszę byle jakich i szorstkich w dotyku. Dobrej
      jakości, idealnie dobrane do ubioru i sytuacji i pończochy i rajstopy są
      piekne i powabne.
      • Gość: Fan Re: Rajstopy czy ponczochy? IP: *.mst.gov.pl 13.03.02, 08:58
        tylko pozazdrościć Kasiu Twojemu mężowi... tylko pozazdrościć
        • Gość: kasia28 Re: Fan IP: *.atol.com.pl 13.03.02, 16:59
          Toteż wszyscy Mu zazdroszczą:))
          • Gość: Fan Re: Fan IP: *.mst.gov.pl 14.03.02, 08:19
            nie wątpię Moja Droga, nie wątpię :-))
            • Gość: maxx Re: Fan IP: *.mst.gov.pl 29.04.02, 09:20
              szczęściarz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się