Dodaj do ulubionych

Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowiedź

11.09.06, 10:19
Kochałam się ze swoim mężem pierwszy dzień po miesiączce. Cykle mam 30- 31
dniowe. Był to stosunek przerywany (wiem że to żadna metoda antykoncepcyjna).
Od jakiegoś czasu słabo się czuje, mam podwyższoną temperaturę. Nie wiem czy
spowodowane jest to moja anginą, którą lecze już jakiś czas. Być może jestem
osłabiona przez antybiotyk.
Obserwuj wątek
    • kocie-hafty Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 11.09.06, 10:42
      51,23 %
      • szept_ciszy Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 11.09.06, 11:02
        no bez przesady ze takie duze.
        • kocie-hafty Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 11.09.06, 11:05
          Gdyby nie Twoja angina, byłoby jedynie 50%.
    • kaktusik0 Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 11.09.06, 11:50
      raczej nieduże, nie łatwiej kupić test ciążowy? wykrywa już bodajże 6-dniową
      ciążę. po 3 min znasz odpowiedź z baaardzo dużym prawdopodobieństwem
      • prezes_pan Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 11.09.06, 11:51
        szkoda jej 20 zł, łatwiej zawracać dupę ludziom na forum
        • kobietka4444 Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 11.09.06, 12:25
          12,50 zł nawet ;-)
        • szept_ciszy Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 11.09.06, 13:24
          Nie wiedziałam ze w tak krótkim czasie od zapłodnienia można wykonać test,
          dlatego wolałam zapytać na forum, bo niby kogo miałam zapytać? Pani w aptece?
          może miałam zadzwonić do lekarza? przepraszam jeśli komuś zawróciłam dupę :/
    • kreola7 Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 11.09.06, 15:49
      Jesteś mężatką i nie wiesz co się dzieje w kolejnych dniach cyklu?
      Masz 16 lat?
      Nie zaszłaś w ciążę.
      • szept_ciszy Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 11.09.06, 17:59
        > Jesteś mężatką i nie wiesz co się dzieje w kolejnych dniach cyklu?
        > Masz 16 lat?
        > Nie zaszłaś w ciążę.

Różnie bywa. Kiedyś zaszłam w ciąże ze spiralą, co skończyło się poronieniem.
        Dlatego w tym wypadku chciałam wiedziec jakie mam szanse.
        • kreola7 Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 12.09.06, 13:55
          A czego się spodziewałaś, że obok spirali w macicy będzie rosło Twoje dziecko?
          Przecież spirala powinna uniemożliwić zagnieżdzenie się zarodka w macicy, ale
          żadna metoda nie jest skuteczna na 100%, dlatego zarodek zagnieździł się i
          skończyło się poronieniem. Nic zaskakującego, dochodzi tylko aspekt etyczny,
          dla niektórych moralny... ale pozostawiam to Tobie do przemyślenia...
          • szept_ciszy kreola7 12.09.06, 19:17
            ...Czy Ty sądzisz że ja o niczym innym nie marzyłam? Piszesz tak, jakbym była
            temu winna, a przecież nie jestem. Spirala miała za zadanie uniemożliwić
            zagnieżdżenie się zarodka w ścianie macicy, tymczasem stało się inaczej.
            Niekoniecznie musiało dojść do poronienia, ale doszło. Ubolewam nad stratą,
            tymbardziej że moje dziecko było już całkiem duże i zdążyłam się przezwyczaić
            do myśli iż zostane matką.

Jesteś zwyczajnie okrutna...
            • kreola7 Re: kreola7 13.09.06, 12:25
              Czytając Twoje posty mam wrażenie, że jesteś osobą jeszcze bardzo niedojrzałą.
              1. Masz stałego partnera, jak rozumiem i nie masz pojęcia o tym co dzieje się w
              Twoim organiźmie w kolejnych dniach cyklu, co kończy się bzdurnym pytaniem na
              forum.
              2. Zakładając sobie spiralę wiedziałaś, że istnieje prawdopodobieństwo
              zapłodnienia i zagnieżdżenia się zarodka w macycy.
              Poroniłaś, ale wkładka spełniła tylko swoje zadanie, takich poroniń o których
              wogóle nie wiedziałaś mogło być dużo więcej.
              Nie pisz, że to nie Twoja wina...to była Twoja decyzja i wiedziałaś jakie mogą
              być jej konsekwencje. Poniosłaś konsekwencje swojej decyzji-nic więcej. Nie
              oczekuj, że będę dla Ciebie pełna współczucia.

Mam nadzieję, że w końcu może się zastanowisz nad pewnymi sprawami dotyczącymi
              Ciebie i Twojego partnera(męża).
              • szept_ciszy Re: kreola7 13.09.06, 15:26
                Na moje przewrażliwienie składa się wiele czynników, o których pisać nie będę.

> 2. Zakładając sobie spiralę wiedziałaś, że istnieje prawdopodobieństwo
                > zapłodnienia i zagnieżdżenia się zarodka w macycy.
                > Poroniłaś, ale wkładka spełniła tylko swoje zadanie, takich poroniń o których
                > wogóle nie wiedziałaś mogło być dużo więcej.

Czy Ty naprawde jestes taka głupia?
                Spirala ma za zadanie uniemożliwić zagnieżdzenie się jajeczka w macicy a nie
                doprowadzać do poronień już zagnieżdżonego zarodka (dużego dziecka!!!)

> Nie pisz, że to nie Twoja wina...to była Twoja decyzja i wiedziałaś jakie
                mogą
                > być jej konsekwencje. Poniosłaś konsekwencje swojej decyzji-nic więcej. Nie
                > oczekuj, że będę dla Ciebie pełna współczucia.

Nie czuje się winna, mimo wszystko. Nie próbuj wywołać u mnie wyrzutów
                sumienie, gdyż mimo wszystko sądzę że nie była to moja wina, dlatego to co Ty
                piszesz jest zupełnie nie na miejscu.

> Mam nadzieję, że w końcu może się zastanowisz nad pewnymi sprawami
                dotyczącymi
                > Ciebie i Twojego partnera(męża).

Właściwie lepiej bedzie, jeśli to Ty zastanowisz się nad sobą.
          • anies75 Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 12.09.06, 22:10
            no może się rozwijać
            mojej znajomej spiralke wyjeto w 3 m-cu ciąży, bo dopiero wtedy sie o niej
            dowiedziała
            wyjmowano podczas badania USG
          • maialina1 Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 12.09.06, 22:14
            kreola7 napisała:

> A czego się spodziewałaś, że obok spirali w macicy będzie rosło Twoje dziecko?
            > Przecież spirala powinna uniemożliwić zagnieżdzenie się zarodka w macicy, ale
            > żadna metoda nie jest skuteczna na 100%, dlatego zarodek zagnieździł się i
            > skończyło się poronieniem. Nic zaskakującego, dochodzi tylko aspekt etyczny,
            > dla niektórych moralny... ale pozostawiam to Tobie do przemyślenia...

Kreola, idz i sobie kup mozg.
            Twoje wypowiedzi sa ponizej pasa.
            • kreola7 Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 13.09.06, 12:29
              Taaak, przemyślę to....
              Wkońcu co dwie głowy to nie jedna.

P.S. A co? Też masz spiralę?
    • tofik991 Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 12.09.06, 19:54
      Prawie żadne.
    • maialina1 Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 12.09.06, 22:12
      Teoretycznie "jakies tam".
      Praktycznie "zadne".
      W takich warunkach jak piszesz, to graniczy z cudem.
      • szept_ciszy wykonałam test 12.09.06, 22:26
        Wyszedł negatywnie.
    • nimeska Re: Jakie szanse na zapłodnienie? Proszę o odpowi 14.09.06, 20:39
      nie ma prawie zadnych szans za zajscie w ciaze - to napewno stres i przemeczenie
      _ goroca kapiel lampka wina i stres czesiowo minie ;)

ps ktory masz teraz dzis cyklu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka