Dodaj do ulubionych

Okropny widok...

26.10.06, 22:51
Ostatnio widzialem kobiete ktora karmiła piersia w mijscu publicznym. To odrazajace jest. Powinno byc zabronione straszny widok od tamtej pory czuje niesmak do damskich piersi przypomina mi sie widok wyjetego oblesnego cycka. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuu...Czy nie mozna robic tego w domu a na wyjscie brac butelke ???
Obserwuj wątek
    • qw994 Re: Okropny widok... 26.10.06, 22:54
      Coś czuję, że rozpęta się burza... :)
      • qw994 Re: Okropny widok... 26.10.06, 22:57
        U mnie też takie widoki nie budzą zachwytu, szczerze mówiąc. Raczej nie
        wyobrażam sobie, żebym miała karmić piersią publicznie, chyba że nie byłoby
        innego wyjścia.
      • m_buziaczek Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:08
        hahaah :), ja też tak coś czuję.
    • magneto2000 Re: Okropny widok... 26.10.06, 22:56
      Eee pie..mi dupe zawracasz.
    • rzulw Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:00
      puknij sie w leb najlepiej butelka
      • infamous Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:02
        Inteligentny(a) to nie jestes !!!
        • sir.vimes Re: Okropny widok... 27.10.06, 09:57
          Ty też inteligencją chyba nie grzeszysz. Cycek to cycek, nic przerażającego ani
          nic cudnie pięknego - gapić się nie trzeba. A głodne dziecko należy po prostu
          nakarmić. Zawsze znajdzie się jakiś wścibski, który MUSI się poprzyglądać, co
          jest nieco krępujące dla matek, ale nic na to nie można poradzić. Karmienie
          piersią tylko w domu się nie sprawdza - poczytaj troochę o "mechanizmach"
          laktacji, zamykanie niemowlaka i matki w domu też się nie sprawdza.
          Ciekawe, ile juz wątków na forum założono o karmieniu w miejscach publicznych -
          że obrzydliwe i powinni tego zabronić. A np. o pluciu na chodnik przez łysych
          matołków - nic!
    • koza_w_rajtuzach Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:12
      :))
      Naprawdę nie masz większych problemów?

Przykro mi, że taką traumę przeżyłeś. Może umów się na wizytę do psychologa?
    • krwawabestia Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:23
      pewnie jestes z tych - ktorzy podczas odlewania zakładaja gumowe rekawiczki a
      kupie robia lewatywe
      • polla4 Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:26
        I oddają mocz a nie sikają
        • krwawabestia Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:29
          ciekawe ze pod koniec pazdziernika mozna zobaczyc karmiaca na dworze
          chyba ze ktos ma dziwne poczucie czasu
          • infamous Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:34
            Na tym forum sa takie bezmozgi ??? no bo karmic piersia publicznie to tylko na dworze. Wez pomysl czlowieku chwilke
            • krwawabestia Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:36
              a moze czeresniaku napisałem to w stylu krakowskim
              • simply_z Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:37
                jesli już to w stylu warszawskim ,w krakowskim było by na polu
                • krwawabestia Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:49
                  racja w stylu warszawskim
            • infamous Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:37
              I nie jestem typem czlowieka ktory sie wszystkiego brzydzi, ale ten widok byl wrecz obleśny !!!
              • infamous Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:37
                No chyba analfabeta Krakowskim bo nie umiesz czytac ze zrozumieniem, ale to bardzo pospolita wada.
                • krwawabestia Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:54
                  a dlaczego krakowskim z duzej moj purysto jezykowy?
                  • infamous Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:55
                    O zobazc jaki zasob slow Purysta...hehe ze slownikiem siedzisz ?
                    • krwawabestia Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:57
                      no jak sie pisze z takim intelem to trzeba
                    • infamous Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:57
                      Widze ze to forum sklada sie z 10% ludzi normalnych 30% pseudo inteligentow 60% kompletnych popapranców. Nie ma z kim madrego słowa zamienic... A szkoda... Pozdrawiam i mowie dobranoc :)
                      • krwawabestia Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:00
                        coz za pozegnanie hehe
              • krwawabestia Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:39
                co piers jest oblesna?
              • kadfael Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:06
                infamous napisał:

> I nie jestem typem czlowieka ktory sie wszystkiego brzydzi, ale ten widok
                byl
                > wrecz obleśny !!!

A kto Ci się kazał gapić? Najlepiej niech się kobiety zamkną w domach na pare
                miesięcy i wcale nie wychodzą byle tylko nie zaburzyć Twojego poczucia
                estetyki? Inna sprawa-może w niektorych miejscach publicznych przydałbyby sie
                takie pokoje do karmienia i przewijania-centra handlowe, kina, dworce....
            • polla4 Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:40
              A ja podziwiam odwagę takich kobiet i to, że karmienie piersią traktują naturalnie.
              • krwawabestia Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:45
                problem jest chyba w tym ze piers w obecnej kulturze utorzsamiana jest głownie
                z erotyzmem a nie z karmiaca matka
                pewnie dla niektorych takie publiczne pokazanie piersi mozna porownac z
                pokazaniem tyłka u faceta np w autobusie (a to nawet ja uwazam za niesmaczne:)
    • taka-sobie-mysz Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:37
      Zyjemy w czasach, w których wszędzie dookoła widać dziewczyny w spódniczkach
      ledwo zakrywających dupkę i cyckach prawie na wierzchu, a prawie gołe kobiety są
      niemal na każdym bilbordzie i reklamie w telewizji, a w gazetach przy tekście o
      cellulitisie trzeba obowiązkowo dać zjęcie gołej kobiecej pupy.
      I przy tym wszystkim tobie przeszkadza jedna kobieca pierś?
      • infamous Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:40
        Nie !! jedna kobieca piers ale sytuacja. Chyba cos takiego to jest raczej prywatna sprawa i powinno sie to zrobic w domu a nie afiszowac w miejscu publicznym, to jest poprostu niesmaczne, aha i kobiece piersi na bilbordzie sa postrzegane jako taka sexowna rzecz a baba trzymajace w reku cycka i dziecko to nie jest sexi.
        • taka-sobie-mysz Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:42
          A dlaczego seks ma być lepszy od głodnego dziecka?
          • taka-sobie-mysz Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:44
            Chodzi mi o to, dlaczego pierś w konekście seksu można ukazać, ale już w
            kontekście macierzyństwa - nie wypada. Dlaczego tak uważasz?
      • krwawabestia Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:40
        ciekawe dlaczego tak jest ?
      • qw994 Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:41
        Zależy, jaka pierś. Niestety niektóre podczas karmienia wyglądają naprawdę
        nieestetycznie, z czym chyba każdy się zgodzi.
        • krwawabestia Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:52
          bo my jestesmy jacys tacy estetyczni
          nieodpowiadaja nam czesto ludzie starzy i otyli ktorzy łaza w gaciach po plazy
          • infamous Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:53
            Dzisiaj mialem taki przypadek ze szedlem i podszedl do mnie kompletnie pijany zasikany typ i sie przewrocil nie brzydzilem sie mu pomoc, co w wiekszosci z was nawet by nie przyszlo do glowy
            • krwawabestia Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:56
              jaki chumanitarny hehe
          • qw994 Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:59
            Jej, ale to trochę co innego. To chyba normalne, że na plaży jest się raczej
            obnażonym, niż ubranym. Rozumiem kobiety, które karmią publicznie dzieci, bo
            nie mogą inaczej. W porządku. Ale ostentacyjne karmieniem piersią to inna para
            kaloszy. Zawsze można to zrobić mniej lub bardziej dyskretnie. Wiele razy
            spotkałam się z sytuacją, że kobiety na przykład robiły to przy gościach w
            domu. Nie mogły na tę chwilę przejść do innego pokoju? Nie każdy ma ochotę na
            oglądanie pokrytej żyłami, ogromnej piersi podczas obiadu. Dla otoczenia jest
            to na tyle nietypowa sytuacja, że część ludzi jest po prostu zmieszana. Tak jak
            ja. Nie wiem, czy powinnam patrzeć, czy odwrócić głowę? Kobieta w końcu
            pokazuje swoją nagość, do tego podczas intymnej czynności.
            • infamous Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:00
              QW (($ zalicza sie do tych 10% bierzcie z niej przykład !!!
            • sir.vimes Re: Okropny widok... 27.10.06, 10:03
              Jedzenie nie jest intymną czynnością. Owszem, nie należy wgapiać się w piersi
              karmiącej ale pomyśl - czemu chcesz by dziecko nie jadło przy stole?
        • sir.vimes Re: Okropny widok... 27.10.06, 10:00
          To powinny sobie obciąć, tak? Kochana, lepiej już zacznij oszczędzać na botoksy
          i liftingi, bo z takim podejściem do ludzkiego ciała to będzie ci ciężko.
    • sabriel Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:39
      Ja widuję gorsze rzeczy-stoi taki odwrócony przodem do ludzi wyciąga fujarę i
      sika beztrosko.Gorzej niż małe dziecko, które nie potrafi kontrolować swoich
      potrzeb.
      Dosyć często mam okazję obserwować takie okropne widoki.Fuuuuu
      • infamous Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:41
        Chyba u zuli. Normalny facet nie wyjmie fujary i sie nie wysika przodem do wszytskich tak samo normalna kobieta nakarmi dziecko w domu !!! PROSTE
        • qw994 Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:42
          Czasami nie może nakarmić dziecka w domu, małe dziecko często je.
          • infamous Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:52
            WY LUDZIE CZYTACIE POSTY ??? pisalem ze mozna wziasc butelke !!! i jak to ktos zauwazyl chodzi tu o estetyke !!!
            • qw994 Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:01
              To ja zauważyłam, że chodzi o estetykę. Ale nie popadaj w przesadę. Branie
              butelki ze sobą (której nie mozna podgrzać) jest chyba czystą głupotą, kiedy
              gotowy, świeży i o odpowiedniej temperaturze pokarm ma się w sobie, nie sądzisz?
              • infamous Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:02
                Ale popieram wlasnie to ze moga to robic bardziej dyskretnie. Swiadczy to tylko o bardzo zlym poczuciu smaku.
                • qw994 Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:03
                  No to mamy podobne zdanie :)
                  • infamous Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:04
                    Wlasnie o to mi chodzilo poznac czyjes zdanie, a nie z miejsca zarzucac mi jaki to ja jestem. Szkoda ze tylko 10% ludzi na forum jest takich jak Ty...:)
                    • izabellaz1 Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:06
                      Wiesz jeśli wątek rozpocząłeś od ostrych słów w stylu: "to obrzydliwe. powinno
                      się tego zabronić" to nie dziw się, że ludzie nie wyrażają swoich opinii tylko
                      atakują Cię. Mam nawet podobne zdanie na ten temat o którym piszesz ale nie tak
                      agresywne:)
                • izabellaz1 Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:03
                  No jeśli chodzi o centra handlowe to najczęściej są pokoje dla matek z dziećmi.
                  Tam można nakarmić piersią jak jest potrzeba.
                  • infamous Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:05
                    Ja akurat widzialem to w centrum handlowym...
                    • infamous Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:06
                      Ostatnio nawet spotkałem sie z czyms takim ze to przejaw feminizmu u kobiet. Co mnie szczerze rozbawilo, a po chwili zazenowało...
                      • izabellaz1 Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:08
                        Ja w ogóle nie karmiłam piersią bo nie chciałam żeby mi zwiotczały i musiałabym
                        je zwijać po podłodze żeby do stanika je upchąć;P
                        No i krępowałabym się obnażać publicznie. Taka już jestem. Mam nadzieję, że mnie
                        nikt nie zlinczuje:)
            • krwawabestia Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:02
              hehe ty to masz pojecie
            • pieskuba Re: Okropny widok... 27.10.06, 08:11
              CZŁOWIEKU CZYTAMY POSTY, co nie zmienia faktu, że nie wiesz o czym piszesz!!!
              Dziecko karmione piersią najczęściej nie umie pić z butelki. Poza tym, jak to
              dla Ciebie nieestetyczne, to mogłeś się odwrócić. Ja tak robię, gdy widzę coś,
              co wydaje mi się nieestetyczne, wypróbuj, działa!!!
            • echtom Re: Okropny widok... 27.10.06, 09:47
              Słuchaj, ale kobieta, która karmi małe dziecko piersią, na ogół w ogóle nie
              korzysta z butelki. No i gdzie miałaby ją podgrzać w miejscu publicznym? Nie
              wiem, co dokładnie widziałeś i na czym polega ostentacyjność karmienia piersią.
              Jeśli kobieta siada w najbardziej widocznym miejscu i wywala cycek w całej
              okazałości, to rzeczywiście może się wydawać ostentacyjne i nieestetyczne. Na
              ogół jednak kobiety w miejscach publicznych karmią dziecko dyskretnie - wyjętą
              pierś przykrywają z góry bluzką, od dołu zasłania ją dziecko, więc praktycznie
              nic nie widać. Sama karmiłam każde z moich dzieci piersią przez 10 miesięcy, z
              czego 4 miesiące wyłącznie, i nie bardzo miałam ochotę siedzieć w domu 24/24.
              Karmiłam wszędzie - na imprezie u znajomych (oczywiście w osobnym
              pomieszczeniu, nie przy stole), w parku, w środkach komunikacji miejskiej, a
              nawet w przedsionku kościoła (centrów handlowych jeszcze wtedy nie było). Mam
              nadzieję, że nie spowodowałam przez to zahamowań seksualnych u jakiegoś
              wrażliwego mężczyzny.
        • aiczka Re: Okropny widok... 27.10.06, 12:32
          Ja nie wnikam, co to za faceci. Wyglądają rozmaicie. Też ich widuję stale w mieście.
    • izabellaz1 Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:41
      O rany człowieku nie masz większych problemów? Trzeba było odwrócić głowę i nie
      patrzeć.
      • infamous Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:42
        To nie jest moj problem chcialem poznac opinie innych na ten temat. Chyba po to sa takie fora zakladane...
        • rzulw Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:53
          no, to na wyjscie z tego forum wez butelke
        • polla4 Re: Okropny widok... 26.10.06, 23:53
          Kobieta wyciągająca pierś w miejscu publicznym musi być zapewne babką z ikrą i
          jajem, podziwiam. :)
          • ladyinblack Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:06
            ehh, kobieta karmiąca piersią to normalna kobieta która z jakiś powodów nie chce lub nie może karmić butelką i tyle. Ani to obrzyliwe ani odważne, po prostu normalne. Pomijając drobny fakt że jak dziewczyna ma wprawę to tak karmi że jej ledwo kawałeczek piersi widać, tyle co u każdej innej laski z dużym dekoltem;)
            • infamous Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:07
              UWAGA ZWRACAM UWAGE NA GLOWNY WATEK KARMIENIE W "MIEJSCU PUBLICZNYM"
              • krwawabestia Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:09
                jak sie rozkrzyczał
                wez validol bo nie usniesz:)
              • infamous Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:09
                Chcialem zwrocic uwage na konkretna rzecz dlatego zrobilem to tak bezposrednio, bo widze ze sa tutaj osoby ktore maja problemy aby cos przeczytac i zrozumiec...
                • infamous Re: Okropny widok... 27.10.06, 00:11
                  Np taka osoba jak Krwawa bestia. Watek trwa juz kilka ladnych minut i ani razu nie napisala czegos madrego poza slowem Puryta...
    • justynnka Re: Okropny widok... 27.10.06, 08:43
      moze nie okropny ale nieestetyczny. pomijając już aspekty higieniczne -
      podawanie dziecku nie umytej piersi- jest to poprostu czynnośc której nie
      powinno robić się publicznie a nie tak jak mozna zobaczyć na ławkach w centrach
      handlowych. zawsze mozna wziąc butelkę, ostatecznie mozna znależc jakieś
      ustronne miejsce. jestem kobietą i matką a mimo to karmieniu publicznie
      mówię..nie".
      • justynnka Re: Okropny widok... 27.10.06, 08:50
        acha- ja karmiłam piersią bardzo krótko z obawy o kondycję biustu ,,po". i co
        innego dekolt a co innego cycek ze ssaćym dzieckiem.
        • dzikoozka Re: Okropny widok... 27.10.06, 10:53
          To w zasadzie wszystko tłumaczy.
          • justynnka Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:02
            preferujesz model matki polki z biustem do pasa karmiącej cyckiem jak długo się
            da? ja nie:)
    • kohol Re: Okropny widok... 27.10.06, 09:48
      1. Jest masa roznegliżowanych kobiet na billboardach - i tu pierś jest ok, tak?
      2. Kobieta taka zwykle nie wyciąga całej piersi na wierzch, tylko ją osłania,
      więc nie przesadzaj, że tak strasznie ją wywala na wierzch.
      3. Jeśli dziecko jest głodne, trzeba je nakarmić. Zwykle kobiety nie noszą przy
      sobie kuchenki mikrofalowej do podgrzewania mleka w butelce. Przynajmniej ja
      się z czymś takim nie spotkałam.
      4. Faceci - niekoniecznie żule - jakoś nie mają problemu z wyciąganiem
      publicznie fujarki i sikaniem pod płotem czy przy drodze.
      5. Jedzenie nie jest czynnością intymną.
      6. Już nie przesadzaj, że widujesz to tak strasznie często.
      • maga_luisa Re: Okropny widok... 27.10.06, 10:05
        Nie chcąc siedzieć z dzieckiem w domu przez rok karmilam je piersią w miejscach
        publicznych - na ławce, w restauracji, w tramwaju w Lizbonie (miał 4 m-ce, a ja
        chciałam zwiedzić miasto).
        Nikomu to nie przeszkadzało.
        Jeśli dla założyciela wątku pijany zasikany człowiek jest mniej odstręczający
        niż matka karmiaca piersią, trudno z nim dyskutować. Nie dyskutować tu
        przyszedł, tylko znaleźć myślących identycznie jak on; tacy wg niego zaliczają
        się do inteligentnych, inni są głupi ;) Ciekawe kryterium.
        • echtom Cóż, mniej dojrzali mężczyźni uważają, 27.10.06, 10:43
          że cycki służą wyłącznie do miętoszenia. Oseska zawłaszczającego pierś traktują
          jak niepożądaną konkurencję.
    • grogreg A jak sam cyca bral do japy to nie pamieta? 27.10.06, 09:51
      >
    • kotbehemot6 Re: Okropny widok... 27.10.06, 10:13
      o wychowaniu i karmieniu niemowlaków masz mniej niż marne pojęcie
      1. dzieci karmi się na życzenie-do pwniego momentu-a trudno siedzieć zamkniętą przez pół i więcej roku
      2. nie każde dziecko pije z butelki..moje np. nie piło , umarłoby z głodu a butli by nie wzięło- i takich dzieci , właśnie piersia karmionych jest wiele
      3. przy karieniu raczej "nie wywala się całej, nabrzmiałej piersi"
      4.jak masz z tym problem to nie patrz..acha i zanim w miejscu publicznym puścisz bąka-to się zasatnów fuuuuuuj
      • justynnka Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:00
        to ze dziecko umarłoby z głodu a nie wziełoby butelki to wymysł matki. jak
        nauczysz tak będzie - moja córcia od 3 tygodnia zycia jadła z butli i nie na
        zyczenie ( bo matka to nie krowa) tylko co okreslony czas.pozatym -zawsze mozna
        ściągnąc pokarm do butelki i ciepły mieć ze sobą w podgrzewaczu. zreszt - sam
        pomysł chodzenia z tak małym dzieckiem ( karmionym cycem) do centrów handlowych
        czy tego typu miejsc uważam za głupotę
        • kotbehemot6 Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:16
          omysł chodzenia do centrów handlowych owszem nie najmoądrzejszy. Nie wypowiadaj się tak radykalnie i tym,ze to wymysł matki. Moje dziecko nie umiałao nie chciało pić z butli ani brać zadnych smoków. Po za tym uważam ,ze picie z butelki ma zły wpływ na zgryz, ale to moje zdanie. Karmiąc nigdy nie czułam się jak krowa, dla mnie nie ma nic piękniejszego niż dziecko przytulone do matki i ssące pierś, jeżeli uważasz porównanie do krowy za trafne to Ci serdecznie współczuję
          • kotbehemot6 Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:20
            i jesze, różne są szkoły karmienia, ja uważałam,ze dzicko należy karmić na życzenie i tak było karmione do 6miesiąca tylko piersią, potem oczywiście były już inne posiłki o ustalonych porach.Nie potępiam innych metod karmienia, a największy problem z karmiącymi matkami mają chyba osoby zakompleksione, co to same by się w imię moralności i bóg wie czego nie odważyły własnego dziecka publicznie nakarmić...ich problem, Karmiłam w miejscach publicznych i jeżeli jeszce będę miał dziecki to będe , a jak się komuś nie podoba to trudno, ma problem
            • justynnka Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:33
              to nie kewestia moralności. i co to są kompleksy bo nie wiem:) to kwestia
              estetyki i higieny oraz szeroko rozumianego dobra dziecka. a na eksponowanie c
              piersi - i to nie piersi kobiety karmacej- są inne okazje i miejsca.
              • kotbehemot6 Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:36
                owszem zasady higieny jak najbardzie, ale nie zawsze sa dziadkowie i nianie czy czoćby zaprzyjaźnione i chętne sąsiadki, a wyjśc trzeba......nie dasz dziecku jeść???????Właśnie dla jego dobra, znajdę sobie jakąś ławeczkę i dam jeśc , czy też w imię dobra pozwole mu płakać -niechaj trenuje płucka????
                • justynnka Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:38
                  mozliwośc trzecia- butelka z mlekiem w podgrzewaczu:)prawda , jakie proste?
                  • kotbehemot6 Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:40
                    niekoniecznie, spójrz na moje wypowidzi wyżej....ale tzeba czaem spojrzeć dalej niż czubek własnego nosa no ijędrnych cycków
                  • sir.vimes Re: Okropny widok... 27.10.06, 12:45
                    Może i proste ale niekoniecznie dla każdego dziecka i każdej matki odpowiednie.
                    A wymysły o brudnej piersi są wssane z palca. Jasne, niektórzy się nie myją ale
                    normalna matka myje się i jedyne z czym ma kontakt dziecko to jej naturalne
                    bakterie (na które jest uodpornione od urodzenia) Nie trzeba szorować się przed
                    każdym karmieniem - po to są staniki i wkładki, każda położna ci to wytłumaczy.
                    Nie jest też prawdą , że każdej kobiecie piersi muszą od karmienia zwiotczeć i
                    zbrzydnąć - chociaż napewno częściej zdarza się to tym, które nie karmią na
                    życzenie tylko parę godzin chodzą z cieknącym mlekiem i piersią jak balon.
          • justynnka Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:24
            skoro nie najmądrzejszy to skąd tyle takich madralinskich karmiacych cyckiem w
            ch? bo dziecka nie mozna zostawić na 2-3 godziny z kimś innym
            (ojcem,babcią,opiekunką)? Twoje dziecko nie tyle nie umiało co nie było
            przyzwyczajine- pewnie rodziłaś w szpitalu z terrorem laktacyjnym -moja córcia
            dostała w pierwszej dobie zycia butelkę i umiała sobie poradzić ze smoczkiem.
            i nie wspólczuj mi:) mam jedrny biust i zdrowe , szybko rosnące dziecko. bez
            karmienia cyckiem przez pół roku,bez ograniczeń, uwiązania itd.
            • kotbehemot6 Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:28
              ależ mnie rozśmieszyłaś"terror laktacyjny" dostałam zajadów ze śmoiechu......UWIELBIAŁAM karmić piersią, a na widok mich piersi niejednemu facetowi robi sie w spodniach mokro.....o jeezu Terror- śmieszna jesteś
              • justynnka Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:35
                w wiekszosci państwowych szpitali jest terror laktacyjny-matka ma bezwzględny
                przymus karmienia. dlatego nieznoszę państwowej słuzby zdrowia i nie korzystam
                z niej.
                • kotbehemot6 Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:38
                  tego nie będę komentować, bo nie wiem czy więcej w tym głupoty czy niewiedzy czyteż niezorientowania w realiach...obawaim się ze wszystko na raz
                  • justynnka Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:41
                    no tak , skoro uwazasz ze karmienie piersią to takie fantastyczne przezycie to
                    zapewne terror wydał sie miłą pogawędka. teraz karmienie piersiąi poród siłami
                    natury to obowiązek:) w związku z tym ja jestem leniwa i wygodną matką- cc i
                    tylko trzy tygodnie na cycku:) i jak mi z tym dobrze:)
                    • kotbehemot6 Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:46
                      Twoja sprawa.....ale nie postrzegaj całego świata przez pryzmat własnych przekonań. jest masa kobiet ,które uwielbiają karmić piersią i mają prawo to robić w każdym miejscu Jak Ci sie nie podoba , to jest to tylko Twój problem i swoje światłe rady z butelka schowaj sobie głęboko między cyc..Takie ładne powiedzenie jest Zyj i daj żyć innym-karmiłaś butlą cześć Ci i chwała ale są takie co karmią cycem , i chcę tegoi nazywanie tego terrorem jest głupotą bezgraniczną
                    • echtom Re: Okropny widok... 27.10.06, 12:35
                      Poród siłami natury i karmienie piersią to nie obowiązek, tylko "wymysł" tejże
                      natury, która zwykle wie, co robi, dopóki ludzie nie zaczną przy niej za dużo
                      majstrować. Ale cóż - są na tym świecie matki i są autorki projektu "Dziecko".
                      • sir.vimes Re: Okropny widok... 27.10.06, 12:51
                        Ja się nie upieram, że TRZEBA karmić piersią i rodzić naturalnie. Wręcz
                        przeciwnie - oba sposoby są świetne, nie ma co się licytować. Głupie jest
                        doszukiwanie się własnej wyższości w tym , że rodziło lub karmiło się tak czy
                        owak. Jakie to ma znaczenie, jeżeli rozwój dziecka przebiega prawidłowo i matka
                        dobrze się czuje? Żadne. Ale głoszenie pierdół w stylu - karmiące obowiązkowo
                        muszą mieć rozciągnięty, zwiotczały biust - jest irytujący, bo to po prostu
                        nieprawda.
                        • echtom Re: Okropny widok... 27.10.06, 13:03
                          Jeśli Cię dotknęłam, to sorry - czytałam różne Twoje posty i wydajesz mi się
                          całkiem normalną matką. Dziwnie się tylko czuję, kiedy czytam wypowiedzi młodej
                          matki, która karmiącą kobietę nazywa krową, a czas spędzany z własnym
                          dzieckiem - uwiązaniem.
            • sir.vimes Re: Okropny widok... 27.10.06, 12:47
              Moja babcia karmiła troje dzieci i biust jej sterczy jak u nastolatki a znam
              młode bezdzietne ze zwiotczałym biustem. Zresztą, nie jest to najważniejsze w
              zyciu człowieka - to tylko terror młodego i pięknego wyglądu.
        • madzior84 Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:18
          Dla mnie okropnym widokiem są bilbordy reklamujące burdele - babki przy rurach z
          gołymi dupami i cyckami, obleśne a nie podniecające. Kwestia gustu widocznie.
          Normalne karmiące matki dadzą dziecku jeść dyskretnie, nie odsłaniając całej
          piersi. Widocznie trafiłeś na tę mniej dyskretną, tak jak ja trafiam na mniej
          dyskretnych panów sikających bez skrępowania koło przystanku. Jakby nie można
          było zawiązać w supełek i wysikać się w domu;)
    • jowita771 Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:13
      jak panna wywala pól piersi na wierzch, żeby pokazać takim mędrkom, jak ty, to
      jest ok, chetnie popatrzysz? masz 15 lat? starałam się karmić dyskretnie, ale
      nie miałam ochoty siedzieć pół roku w domu, więc zdarzało się w róznych
      miejscach. nie przesadzaj z tym wywalaniem, kobieta karmiąc wywala na wierzch
      mniej piersi niż widać przy duzym dekolcie. niektórym samcom się wydaje, że
      natura stworzyła kobiece piersi, zeby mieli się czym pobawić. użyj mózgu,
      kolego, gdyby tak było, piersi urosłyby tobie, a nie kobiecie.
      • krwawabestia Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:20
        kobieta moze wyjac cyca kiedy chce i gdzie chce jak chce nakarmic dziecko
        kto ma z tym problem niech sie schowa w bunkrze
        • jowita771 Re: Okropny widok... 27.10.06, 11:26
          ja też tak uważam. a jak się komus nie podoba, to niech nie patrzy.
          • popka5 Re: Okropny widok... 27.10.06, 12:55
            jw :)
    • polinezya Do justynnka 27.10.06, 13:59
      Kobieta karmiąca piersią i podająca jednocześnie butelkę ryzykuje to, że dziecko
      któregoś dnia może powiedzieć piersi NIE więc matka, której zależy na naturalnym
      karmieniu nie zaryzykuje tego.
    • ofelia1982 Re: Okropny widok... 28.10.06, 12:06
      A chcialbys - zalozmy ze jestes niemowlakiem:), i do tego glodnym - zeby mama
      uznala: "Och, moja dzidzia moze sobie poczekac, bo przeciez nie bede tak sie
      zachowywala publicznie, jakichs mlodych mezczyzn moze to zbulwersowac." Moim
      zdaniem faceci plątają się miedzy idealistycznymi wyobrazeniami o kobietach
      (wspieranymi przez Playboye, CKMy i takie tam), a tym, ze po prostu..kobiety z
      krwi i kosci maja cellulit, z czasem wiotczeje im cialo, pojawiaja sie
      zmarszczki..
    • slft Re: Okropny widok... 28.10.06, 12:23
      A ja uważam że to jest bardzo naturalne i sympatyczne
    • slft Re: Okropny widok... 28.10.06, 12:25
      Aż sam miałbym ochotę possać cycusia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka