Gość: Aisza IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 21:56 Czy nosisz w pamięci dźwięki piosenki (muzyki), która kiedyś, gdzieś towarzyszyła Ci w waznej chwili? I choć chwila juz nie jest taka ważna, to melodia wciąż trwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melinek Piosenka jest dobra na wszystko. 09.04.03, 22:03 Ale nie na schudniecie. ;)) Jak tu wierzyc piosenkom? Tez kiedys zalozylam podobny watek, ale wtedy nie chwycil, wiec moze teraz....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Piosenka na schudnięcie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 22:06 Spróbuj kilka razy dziennie poruszać sie w rytm ...Cancana - uda smukleją po tygodniu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Piosenka na schudnięcie 09.04.03, 22:10 Cancan nie jest piosenka. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: Piosenka na schudnięcie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 22:18 wystarczy dopisać parę strof: np gdy fikamy nożeczkami iskry lecą, że az strach a za nimi z kaloriami pędzą grudki tłuszczyka itd Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Piosenka na schudnięcie 09.04.03, 22:22 Dzisiaj nazwyaja to aerobikiem. ;)) Ale tam nikt nie spiewa, tchu im brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: Piosenka na schudnięcie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 22:24 śpiewając dodatkowo wzmacniasz mięsnie dźwigające biust no i podnosisz sobie poziom dopaminy (chyba tak się nazywa ten specyfik, który mózgowi robi dobrze) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Piosenka na schudnięcie 09.04.03, 22:31 Gość portalu: Aisza napisał(a): > śpiewając dodatkowo wzmacniasz mięsnie ... i jezyk (tez miesien) i dzieki temu jestem bardziej wygadana. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
julla Re: Piosenka na schudnięcie 09.04.03, 22:25 A ja bardzo utożsamiam sie z piosenką "Na zakręcie" słowa Agnieszki Osieckiej, śpiewa Krystyna Janda. Zacytuję: "A ja jestem, proszę pana, na zakręcie, Moje prawo to jest pańskie lewo Pan widzi: krzesło, ławkę, stół a ja - rozdarte drzewo. Bo ja jestem, proszę pana na zakręcie. Ode mnie widać niebo przekrzywione, Migają swiatła rozmaitych możliwości..." i w ogóle kocham Osiecką! Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Piosenka na schudnięcie 09.04.03, 22:26 julla napisała: > i w ogóle kocham Osiecką! Tez ja kocham jest moja idolka. Odpowiedz Link Zgłoś
julla to jeszcze Ci zaśpiewam! 09.04.03, 22:32 "Są takie noce od innych łaskawsze, kiedy sie wolno wygłupić wolno powtarzać "nigdy" i "zawsze" wolno słowami sie upić, tylko nie wolno tej nocy pod różą okraść, okłamać, oszukać, bo sie już będzie odtąd na próżno bezsennej nocy tej szukać" (melodia trochę podobna do "Mariny":)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: Piosenka na schudnięcie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 22:29 też to mnie wzrusza :-) również: Usiądź z tamtą kobietą twarzą w twarz Kiedy mnie już nie będzie Spalcie moje buty i płaszcz Zróbcie sobie miejsce A mnie wspominaj mile Że mało tak sie sniłam A przeciez byłam, a przeciez byłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza to co śpiewa Magda Umer :-))) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 22:50 jej piosenki b. często pasują mi do życia b. lubię taka mocno wiosenną piosenkę "Juz szumią kasztany", a szczególnie fragment: "Za wszystko co było głupie i złe Za wszystko przepraszam cię Nie gniewaj się za wszystkie moje żale Zapomnij i o tym, czego nie było wcale Zapomnij o o głupich uwagach przy stole Juz nie myśl o żartach zupełnie nie w porę Przepraszam za słońce, przepraszam za deszcz Za wszystko, za co tylko chcesz." Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek z wierszem w tle..... 09.04.03, 22:59 a mnie sie ciagle przypomina fragment a raczej poczatek wiersza: "dwunastu braci wierzac w sny poznalo mur od marzen strony a poza murem plakal glos, dziewczecy glos......" z tym wierszem ma wspaniale wspomnienia, smutne, wesole, tragiczne i strasznie dawne....ale niestety nie pamietam juz dalszej czesci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: z piosenką w tle... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 23:20 własnie słucham.... "Jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie spieszmy mozna jeszcze tyle znieść Tylko w naszą miłość znów uwierzmy Nauczyło się serce serca twego bicia tylko juz tak chce bić I nie trzeba mu życia, jeśli nie dla ciebie żyć Jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie spieszmy miłości naszej jeszcze raz uwierzmy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miregal Re: z piosenką w tle... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 10:56 jak mialam 6 lat to zobaczylam po raz pierwszy w zyciu ciezko rannego czlowieka - po wypadku motocyklowym, lezal zakrwawiony na trawie. gdzies tam niedaleko grala jakas radosna piosenka dla dzieci. jeszcze dlugo jak ja slyszalam to mi sie jakos strasznie robilo... Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: z piosenką w tle... 10.04.03, 15:37 Chcę Ci powiedzieć jak bardzo Cię cenię Chcę Ci powiedzieć jak bardzo Cię podziwiam Chcę Ci powiedzieć: uważaj na te drogi Ale nie mam odwagiÉ Jest czwarta w nocy. Piszę przez chwilę to co mi się we łbie ułożyło Chciałbym, chociaż za oknem wiatr dmucha Zanucić Ci prosto do ucha Lewe lewe lewe loff loff loff loff Lewe lewe lewe lewe lewe lewe Lewe lewe lewe Ty masz to co ja chciałbym mieć gdybym kilka lat mniej miał I tylko chcę Cię ostrzec: Nie wyważaj drzwi otwartych na oścież Ty masz taką mądrość głupią Niech której wszyscy od Ciebie się uczą I tylko chcę Ci powiedzieć Ten pociąg nie pojedzie jeśli Ty w nim nie będziesz Przed chwilą o tym śniłem Że na jakimś dworcu wszystko zostawiłem Niewiadomy niepokój obudził mnie Dlatego teraz siedzę i piszę Ale żadne słowa tego nie opiszą Co poczuć może człowiek ciemną jesienną nocą Dlatego już kończę ten list Listopad 1993 KULT. Piosenka kojarzy mi się z moim kochanym bratem. Odpowiedz Link Zgłoś