Gość: Aisza IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 21:46 Czy ktos kiedys sprawił Wam prawdziwie piekna niespodziankę? Jaką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ydorius Re: Najpiękniejszy prezent, jaki w życiu dostałam 12.04.03, 21:54 Długo czekałam na ten moment. Z niecierpliwością. Przy lustrze, z rozpuszczonymi włosami, czesząc je raz po raz powolnym ruchem szczotki, wpatrywałam się w swoje własne odbite oczy i chciałam zobaczyć własne źrenice. Delikatne światło sączyło się dookoła, wyciekało z kandelabrów, a ja wiedziałam, że w końcu kiedyś... Że to już dziś dostanę swój najwspanialszy prezent. Jedyny w swoim rodzaju. Źrenice w lustrze delikatnie się rozszerzyły, wiatr od otwartego okna spłoszył płomienie świec. Siedziałam przed lustrem, rozczesując swe długie płowe włosy, gdy przyniesiono mi głowę Holofernesa. m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: Najpiękniejszy prezent, jaki w życiu dostałam IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 21:56 i znowu zatrzymałes mi oddech :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius ona jemu też... (n/txt) 12.04.03, 21:57 m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: ona jemu też... (n/txt) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 22:00 super taktowny eufemizm :-))) Ona tylko zatrzymała mu jego oddech... Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius "- Ależ drogi Holofernesie... 12.04.03, 22:31 pozwolisz, że ten oddech sobie zatrzymam... Na te słowa Holofernes zupełnie stracił głowę" :-P m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Najpiękniejszy prezent, jaki w życiu dostałam 12.04.03, 22:23 ydorius napisał: > Siedziałam przed lustrem, rozczesując swe długie płowe włosy, > gdy przyniesiono mi głowę Holofernesa. Ydoriusie, dlaczego nam druga noc z rzedu serwujesz powiesci mrozace krew w zylach? Czyzby za duzo 997? Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Najpiękniejszy prezent, jaki w życiu dostałam 12.04.03, 22:29 a) nie mam telewizora, więc ciężko jest mi oglądać 997 :-)) b) Nick Cave od ponad dwudziestu lat zamęcza ludzkość makabreskami wszelkiej maści, ja dopiero drugą noc :-) c) kiedyś (całkiem niedawno) napisałem makabreskę, z której jestem naprawdę zadowolon. Mogę wkleić :-P m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xanatos Re: Najpiękniejszy prezent, jaki w życiu dostałam IP: *.acn.pl 12.04.03, 22:38 Gwoli przypomnienia to Judyta sama sobie sprawiła owy prezent... Pewnie brała go sobie powoli, popijając przy tym pyszne chianti, które zostawia lekko gorzki smak na boku języka. Trudno obcina się człowiekowi głowę. Jakże żmudna jest to robota... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: Najpiękniejszy prezent, jaki w życiu dostałam IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 22:43 nie az tak trudno,bywa, że sprawia nawet radość ;-) "To ja Billego utopiłam. Dźgając pannę Colgate Niestety zawahałam sie przez chwilę Lecz gdy Handmana oprawiałam Szczęśliwa byłam bo widziałam Słoneczny poblask na tarczowej pile Psa jednak nie ukrzyzowałam Z religii zawsze szóstke miałam Tra la la tra lalala Nie znasz dnia ani godziny tylko Bóg je zna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: Najpiękniejszy prezent, jaki w życiu dostałam IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 22:38 "Nastepnego dnia rzekł podając mi kwiat: Jestes mą namiętnością, co świata ład burzy Miałam oczy we lazach, kiedy gładząc mą skroń Szeptał: jutro pokażę ci krzak dzikiej róży (...) Dnia trzeciego nad rzekę mnie zabral i rzekł: Kwiaty sa niesmiertelne, więc w różę się zamień Kładł mnie czule całując przy krzewie kwitnącym Gdy sie schylił spostrzegłam, że w ręku ma kamień! Z czerwieni nadzieje wróżą Z barwy zórz, z barwy róż i krwi Nazywają mnie tu Dzika Rózą Lisa Day - czy to ja czy ty?" Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius No tak to wlasnie jest, gdy 12.04.03, 22:47 Jaskinie sie uwezma na Minogi :-P Ona tez ladny prezent dostala swoa droga. To byl iscie drogocenny kamien... m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Najpiękniejszy prezent, jaki w życiu dostałam 12.04.03, 22:47 ydorius napisał: > a) nie mam telewizora, więc ciężko jest mi oglądać 997 :-)) ****To rozumiem, bo tez nie ogladam. Wole forum. ;)) > b) Nick Cave od ponad dwudziestu lat zamęcza ludzkość makabreskami wszelkiej > maści, ja dopiero drugą noc :-) ****Nie znam faceta NC. Lub po prostu nie pozwalam, by mnie meczyl. > c) kiedyś (całkiem niedawno) napisałem makabreskę, z której jestem naprawdę > zadowolon. Mogę wkleić :-P ****Ydorius, nie mozesz, bo cie przestaniemy czytac. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Najpiękniejszy prezent, jaki w życiu dostałam 12.04.03, 22:52 melinek napisał: > ****To rozumiem, bo tez nie ogladam. Wole forum. ;)) Aha. > ****Nie znam faceta NC. Lub po prostu nie pozwalam, by mnie meczyl. Warto poznać. Mimo iż męczy czasem :-) > ****Ydorius, nie mozesz, bo cie przestaniemy czytac. ;) Hm. Kusząca propozycja :-)))) Nie bój, nie wkleję :-)) m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza wklej :-) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 22:56 tylko zrób kilka akapitów dla złapania oddechu Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius hm, ponieważ... 12.04.03, 22:58 obiecałem koleżance melinek, że tego nie zrobię, to nie mogę tego zrobić :-) Sa dwa wyjścia: a) wrzucę to na Twoją skrzynkę b) wrzucę na jakieś inne forum, np. książki hm? m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: wklej :-) 12.04.03, 23:02 Aiszo, akapity ci nic nie pomoga i tak sie od tego udusisz. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Wklejaj, na co czekasz? 13.04.03, 02:25 ydorius napisał: > c) kiedyś (całkiem niedawno) napisałem makabreskę, z której jestem naprawdę > zadowolon. Mogę wkleić :-P Ja chetnie bym poczytala. A 997 jest lamerskie. Polecam Noc Zbrodni na Discovery. W czwartki chyba 21.00-23.00 Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius dwa klucze poniżej :-) (n/txt) 13.04.03, 10:09 m .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klassa Re: Ydorius IP: Przymorze:* 12.04.03, 22:39 lepiej nie wklejaj, bo może sie odechce spania, będą koszmary.A lepsze są kolorowe sny. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Moze :-) (+ tresc, tym razem) 12.04.03, 22:45 kto wie..? Czasem i bez wklejania makabresek sie ciezko zasypia, jako rzecze Zoroaster :-) m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek To bedzie twoj najmakabryczniejszy prezen dla nas, 12.04.03, 22:50 jesli to wkleisz. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius pierwsza na świecie... 12.04.03, 22:53 ofiara grozy spowodowanej samą wizją makabreski :-))) vide odpowiedź wyżej. Nie ma się czego bać :-P m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: pierwsza na świecie... 12.04.03, 22:56 Nie boje sie makabresek, ale po jakie licho sobie zycie unieprzyjemniac? (sorry za dziwne slowo.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hella Re: Ydorius IP: *.chello.pl 12.04.03, 22:58 Gość portalu: klassa napisał(a): > lepiej nie wklejaj, bo może sie odechce spania, będą > koszmary.A lepsze są kolorowe sny. A ja poprosze baaarrrdzo lubie makabresssski Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Ja chyba mam coś z głową :-P 12.04.03, 23:09 załem sobie sprawę z tego, że tamta rzecz tez dotyczyła głowy... Hmmm... Ja chyba mam coś z głową... Przy okazji przypomniałem sobie, że wkleiłem toto kiedyś na forum książki. Do odnalezienia pod tytulem "kustosz" :-))) m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
aiszaa pochwała zaradności wobec okropności 12.04.03, 23:18 przed chwilą przeczytałam i nic juz nie straszy lubie takie straszne z pozoru, ale tchnące uporządkowaniem i pełną kontrolą nad rzeczywistością :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: pochwała zaradności wobec okropności 12.04.03, 23:22 taaa... pełna kontrola nad rzeczywistością i zaradność... żadnego z tych uczuć nie znam z autopsji... :-))) m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hella Re: Ja chyba mam coś z głową :-P IP: *.chello.pl 12.04.03, 23:19 czytalam! moze cos baaaardziej makabrycznego?? Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Ja chyba mam coś z głową :-P 12.04.03, 23:20 niż forum książki? W życiu! :-P m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius a na serio... 12.04.03, 23:25 to baaaardzej makabrycznych nie mam. Mam tylko prawdziwsze :-) m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hella Re: a na serio... IP: *.chello.pl 12.04.03, 23:29 te prawdziwe sa najlepsze - dawaj!!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: a na serio... 12.04.03, 23:39 tu masz jeszcze jedno, które kiedyś wrzuciłem... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=4770756 a inne mogę skrzynkować... m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
aiszaa a to jest świetne! 12.04.03, 23:45 naprawde! o ile zdanie laika dla Ciebie coś znaczy podoba mi sie pomysł z pokojowym rozszczepieniem osobowosci - to pomysłowa przeciwaga dla setek ciezkich psychologizujących studium schizofrenii ..ja bym pociągneła dalej ten pomysł ;-) Aisza Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: a to jest świetne! 12.04.03, 23:56 aiszaa napisała: > naprawde! cieszę się, że się podobało... Jest lepsze, bo pisane na serio :-) Zresztą, razem z tym powstały jednym ciurkiem dwa inne, nie zamieszczone... > o ile zdanie laika dla Ciebie coś znaczy Tylko zdanie laika. Zawsze. Co to ja niby profesjonalistą jestem? Albo się podoba, albo nie. Jak się podoba, to się cieszę. Jak się nie podoba, to się nie martwię :-))) > podoba mi sie pomysł z pokojowym rozszczepieniem osobowosci - to pomysłowa > przeciwaga dla setek ciezkich psychologizujących studium schizofrenii wierz mi, ze opisywany przypadek wcale nie był pokojowy... > ..ja bym pociągneła dalej ten pomysł ;-) oj nie :-) jest już zamknięte :-)) > Aisza m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
aiszaa Re: a to jest świetne! 13.04.03, 00:12 jesli masz więcej takich "dziwności" z zaskakująca puenta i chcesz się nimi dzielić, to proszę o przesyłkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aiszaa przeczytałam o teatrze i dziewczynce 13.04.03, 00:46 bardzo mi sie podoba to, co piszesz mimo,że nie zaczytuję się już literaturą piekną tak jak kiedyś (mam stosy czekających na swoją kolej "literatur fachowych" - brrrrr), to chętnie czytałabym takie formy jak Twoje swietnie budujesz napięcie, pobudzsz wyobraźnie u czytelnika, piszesz niebanalnie o kwestiach nietrywialnych, przestawiasz według swoich pomysłów klocki z których zbudowana jest codzienność lubię, gdy po przeczytaniu łapię oddech i chwile trwam w bezruchu - to taka fizjologiczna wręcz reakcja, która dla mnie jest dowodem, ze to co poznałam jest ok dla mnie ;-) dziekuję Aisza Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: przeczytałam o teatrze i dziewczynce 13.04.03, 20:43 Aiszu... Pisz na @, proszę, bo się czerwienię... :-) m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
aiszaa Re: przeczytałam o teatrze i dziewczynce 13.04.03, 22:18 Kiedyś na treningu asertywności ze zdumieniem odkryłam, że często łatwiej nam przyjmowac od kogoś negatywne uwagi, niz ...zasłużone pochwały. Ćwiczylismy asertywne reakcje na pozytywne uwagi w następujący sposób: patrząc prosto w oczy usmiechając się życzliwie nie ukrywając, że to co słyszymy jest przyjemne mówiąc np. "tez tak myślę" albo "cieszę się, że tak sądzisz" itp. Bawilismy sie jak dzieci, a potem okazało sie że w zyciu (poza treningiem umiejętnosci interpersonalnych) to sie świetnie przydaje :-) Ale ok, jesli jeszcze coś mi przyślesz - moge odpisywać na @ Aisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hella Re: a na serio... IP: *.chello.pl 12.04.03, 23:54 baaardzo mi sie podobalo!!!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius na razie nic nowego... 12.04.03, 23:59 nie będę zamieszczał na książkach, bo ostatnio nic większego się nie urodziło, z czego byłbym na tyle zadowolony, bym zamieszczał... Jak chcesz jeszcze, to proszę o maila, coś podeślę :-)) m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hella Re: na razie nic nowego... IP: *.chello.pl 13.04.03, 00:02 ydorius napisał: > > nie będę zamieszczał na książkach, bo ostatnio nic większego się nie urodziło, > z czego byłbym na tyle zadowolony, bym zamieszczał... Jak chcesz jeszcze, to > proszę o maila, coś podeślę :-)) > > m, > .y. > > ---------------------------------- > What is home without Plumtree's Potted Meat? > Incomplete. bork1@poczta.fm pls. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miregal Re: Najpiękniejszy prezent, jaki w życiu dostałam IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 13:16 chyba takie staroswieckie binokle na raczce i ze sznurkiem (od kolegow z klasy na 17. urodziny :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Najpiękniejszy prezent, jaki w życiu dostałam IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 18:32 podnoszę Odpowiedz Link Zgłoś