nnatrek 18.05.03, 11:12 bo ja mam 24 w tym 13 z amalgatu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ząb Re: ile macie blomb w zebach? IP: 213.195.173.* 18.05.03, 11:50 szczście,że nie mieszkam w twojej szczęce.....brrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: ile macie blomb w zebach? IP: *.net.autocom.pl 18.05.03, 12:03 Ja mam 3... Odpowiedz Link Zgłoś
nnatrek Re: ile macie blomb w zebach? 18.05.03, 13:07 eee tam pierdzielisz nie wierze ci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: ile macie blomb w zebach? IP: *.athens.access.acn.gr 18.05.03, 13:46 Niestety nnatreku bywają ludzie, ktorzy maja tylko trzy plomby w zębach - reszta to próchnica siegająca miazgi albo protezy, albo też po prostu nicość, czyli wiatr świstający tam gdzie dawniej mieli zęby. Tak ze uwierz. Znam tez jedną dziewczynę, która poza kilkoma maymi plombami zrobionymi w dorosłym wieku ma piękne, naturalne, białe zdrowe zęby. Ale to naprawde szczesciara, wyjatek wśród wyjatków. Zwłaszcza w Polsce. Polacy naprawdę mają okropne uzębienie. I potrafia chodzic latami bez zębów albo z dziurami i nic z tym nie robic - szok!! Odpowiedz Link Zgłoś
nnatrek Re: ile macie blomb w zebach? 18.05.03, 13:06 dlaczego czemu why warum porqui poczemu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: ile macie blomb w zebach? IP: *.neonet.gliwice.pl 18.05.03, 13:40 a ja nie mam blomb......... mam plomby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatach1 Re: ile macie blomb w zebach? IP: *.proxy.aol.com 18.05.03, 13:53 Gość portalu: sara napisał(a): > a ja nie mam blomb......... mam plomby Sara ;))) Pozdrawiam BeataCh1 Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: ile macie blomb w zebach? 18.05.03, 21:10 No to pójdźmy dalej i nie bawmy się w kolokwializmy :)) Ja mam wypełnienia, 6 plus chyba ze cztery laki :))) A poza tym (do Reni) nic mi nie gwiżdże i nie śwista :F Odpowiedz Link Zgłoś
anahella a co wiecie o implantach? 18.05.03, 21:13 Robi sie to w Polsce, gdzie? za ile? oplaca sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropeczka a ja mam.. IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.03, 21:18 6 plomb, a reszta zyje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a ReCO TO JEST??? B L O M B ????? 18.05.03, 21:25 nnatrek napisał: > bo ja mam 24 w tym 13 z amalgatu Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Albo i HIPERBOLA, czy inny padalec-werbis-vul 18.05.03, 21:31 ...garis. :=<< Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: ile macie blomb w zebach? 18.05.03, 21:45 A ile macie koronek lub mostków:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: ile macie plomb w zebach? 18.05.03, 21:47 jedna jedniusienka plombeczke :)))))))))) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Do Daffne 18.05.03, 21:51 A kiedy miałaś zdejmowany kamień? Ps jak zdejmie to sie dopiero okazuje ile jest do leczenia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Do Daffne 18.05.03, 21:55 koaa napisał: > A kiedy miałaś zdejmowany kamień? > Ps > jak zdejmie to sie dopiero okazuje ile jest do leczenia:)) ------------------- Miesiac temu :)))))))))))) Hmmm wlasnie jak przeczytalalam ten watek pomyslalam o tym , ze bylam na usuwaniu kamienia hehehe Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Do Daffne 18.05.03, 22:12 daffne napisała: > koaa napisał: ale jakieś ubytki, koronki, mostki, implanty- w ostateczności zły zgryz masz? :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Do Daffne 18.05.03, 22:17 koaa napisał: > daffne napisała: > > > koaa napisał: > ale jakieś ubytki, koronki, mostki, implanty- w ostateczności zły zgryz masz? > :)))) ----------------------------- Jasne , ze mam :)) Ale tylko mam za bardzo spoiste zeby co zmusza mnie do czestszych wizyt u stomatologa :) Czuje sie jak na wizycie u stomatologa :)))))))))) Pozdrowionka:) > Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Do Daffne 18.05.03, 22:48 daffne napisała: > > Czuje sie jak na wizycie u stomatologa :)))))))))) A ja bardzo lubie mojego stomatologa i jego śliczne asystentki:)))) Ps Niestety wszystko wyleczyłem i dopiero za 4 miesiące mam wizyte kontrolną:( no i nie kupiłem tej szczotki elektrycznej a z nici dentystycznych korzystam tylko po obiedzie lub w trakcie:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: ile macie blomb w zebach? 19.05.03, 17:03 Zielono mi się zrobiło przed oczami %) Od wczoraj męczyła mnie wizja okładu z kleszczy. Ale już przeszło ufffff mostY i koronY!! :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
oka5 Re: ile macie blomb w zebach? 18.05.03, 22:40 A moja sąsiadka też mówi "blomba". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: ile macie sąsiadek z BLOMBOM ?? 18.05.03, 23:48 oka5 napisała: > A moja sąsiadka też mówi "blomba". :-) No już nie ważne jak mówi,może ma wadę wymowy; ciekawe, czy tak pisze- jak i mówi.pozdrowienia dla sąsiadki.:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
amidala Re: ile macie blomb w zebach? 19.05.03, 11:50 O w mordę... muszę iść do dentysty. Też się boicie? Tylu dentystów przewinęło mi się przez życiorys, że wyrobiłam sobie potworną fobię. Jedna pani doktor odmówiła przyjmowania mnie po tym jak złamałam jej podnóżek od fotela - tak się rzucałam. A zaczęło się od tego, że poszłam do państwowej służby zdrowia, na wyrwanie martwego zęba. Przyszła baba jak szafa - ucieszyłam się, bo taka to sobie poradzi jednym kopem :) Niestety, chwyciła w rękę coś co wyglądało jak obcęgi, ścisnęła, chrupnęło... i ząb się pokruszył na drobny mak. POtem już tylko wyłam i wydawałam gardłowe jęki, a baba wwiercała mi się w dziąsło małym świderkiem i wyciągała resztki korzeni. POdobno potem wyszła w zakrwawionym fartuchu, i cała poczekalnia pacjentów uciekła na ten widok... No i jeszcze po moich odgłosach. No i jak ja mam się nie bać dentysty??? Odpowiedz Link Zgłoś
fimka Re: ile macie blomb w zebach? 19.05.03, 12:03 noooo, :( moj "dentysta" z dziecinstwa to tez byl niezly konował.. na prywatnych nie mielismy kasy a skutki państwowego leczenia sa w duzej czesci nieodwracalne, moja znajoma wyjechala do Stanow i tam poszla do dentysty-to załamał on ręce co to za świństwa w tej Polsce wkladaja zamiast plab! w efekcie- gdybym spotkala gdzies zlota rybke to moje pierwsze zyczenie byloby:prosze o nowe ząbki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: ile macie blomb w zebach? IP: 217.8.188.* 19.05.03, 11:55 te z amalgamatu to bym wypluł. Nie wiem ile mam , pewnie podobnie, a w jednej szóstce to mam 4 blomby, każda inna. W zasadzie to juz zemba nie ma. Coż, niedługo pozostana szejki (shaki) ino!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: ile macie blomb w zebach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 17:13 Wierzcie lub nie, ale mam 35 lat i jedna plombe. Pozostale zeby zupelnie zdrowe.Ale to chyba jakies uwarunkowania genetyczne, bo mojej babci jak ja wiezli na operacje to omalo nie wyrwali szczeki, nie przyszlo im do glowy ze majac 75 lat mozna miec zdrowe swoje zeby. Mysleli ze proteza i probowali wyjac:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rose2 Re: ile macie blomb w zebach? 19.05.03, 17:23 A ja mam tylko trzy i jedna srebrzysta - na szczescie malutka, dwie pozostale sa bielutkie jak moje zabki. Na temat dentystow w Polsce sie nie wypowiadam, bo o nieobecnych nie mowi sie lub mowi sie dobrze :o) Ale dzieki nim stracilam jednego zabka na szczescie siodemke. A zeba "zalatwili" mi w Mariocie. Chodze do dentysty raz w roku na generalny przeglad. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: ile macie blomb w zebach? 19.05.03, 17:39 rose2 napisała: > > o nieobecnych nie mowi sie lub mowi sie dobrze obecna :)) możesz mi nawrzucać :F Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ile macie blomb w zebach? 19.05.03, 18:19 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Wierzcie lub nie, ale mam 35 lat i jedna plombe. Pozostale zeby zupelnie > zdrowe.Ale to chyba jakies uwarunkowania genetyczne, bo mojej babci jak ja > wiezli na operacje to omalo nie wyrwali szczeki, nie przyszlo im do glowy ze > majac 75 lat mozna miec zdrowe swoje zeby. Mysleli ze proteza i probowali > wyjac:)) Dobry material gentyczny:) Ty sie nie chwal bo jeszcze przyjdzie nam do glowy zeby miec z toba po dzidziusiu;) Ilez to oszczednosci na dentyscie:) Odpowiedz Link Zgłoś
inteligentna Re: ile macie blomb w zebach? 21.05.03, 08:25 Podobno mozna sie starac jak nie wiem a wszystko prawie jest uwarunkowane genetycznie. A tak podobno w przyszlosci bedzie mozna "wyrosnac" zeby tam gdzie sie ich nie ma. I nie mowie tutaj o implantach.Tak ze prosze nie desperowac. P.s. Znam kogos kto myje zeby jak mu sie przypomni i dentysta nie moze sie nadziwic ze nie potrzebuje ani jednej plomby. Odpowiedz Link Zgłoś