pina_colada88 02.01.13, 14:42 Ceny warzyw są w kosmos. Żeby mały brokułek kosztował 5 złotych? Moja mina w sklepie była taka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinka20 Re: Ceny 02.01.13, 15:19 Bo teraz to chyba nie jest sezon na brokuły, nie? rawolucja.pl/raw-food/kalendarz-warzyw-i-owocow-sezonowych/ Odpowiedz Link
doral2 Re: Ceny 02.01.13, 16:54 pina, czyżbyś przeszła na własny garnuszek i zaczęła zdawać sobie sprawę z wysokości cen na jedzenie? Odpowiedz Link
iwoniaw Dziewczyno, jest styczeń! 02.01.13, 17:00 Brokuły na polu o tej porze nie rosną w naszej strefie klimatycznej. Albo wydajemy krocie na zieleninę z importu/szklarni, albo kupujemy kiszoną kapustę i ucieramy marchew. Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Ceny 02.01.13, 20:22 Ja kupiłam (choć miałam tego nie robić ) sałatę lodową za bagatela 7,55 Odpowiedz Link
tetika Re: Ceny 03.01.13, 15:27 Jedna zwykla zolta papryczke kupilam za prawie 4 pln ;/ zezre za chwile i tyle z niej bedzie mrozona paczka bobu 8 pln a za miasiac mnie dopadnie jak co roku kryzys witaminowy i bede zarla jak leci nie patrzac na ceny.... Odpowiedz Link
doral2 Re: Ceny 04.01.13, 19:51 tetika napisała: > mrozona paczka bobu 8 pln ..." tyle samo kosztuje kilogram bobu w sezonie, więc to wcale drogo nie jest.... Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Ceny 03.01.13, 09:54 Tak. A ja dzisiaj za pewną przesyłkę na poczcie, za którą w roku 2012 płaciłam 4,60, zapłaciłam 7,30. Odpowiedz Link
majawrzosowa Re: Ceny 03.01.13, 21:57 brokuł po pięć zeta to taniocha. ja ostatnio nabyłam p 8 zł. i też się zdziwiłam, bo to trzy razy więcej niż płaciłam latem. ale jak się doliczy podróż z Hiszpanii to już drogo nie wychodzi, bo stamtąd brokuł przyleciał ( etykietę se przeczytałam). dobrze, że pierwszą klasą nie podróżował, ścierwo jeden. Odpowiedz Link
annabetka Re: Ceny 03.01.13, 23:02 szczerze? Szczerze pisząc w zimę nie zwracam uwagi na ceny warzyw i owoców...po prostu kupuję to co potrzeba i to co jest i to co u nas w domu "schodzi"(brokuły wolę mrożone Jeśli chodzi o ceny patrzę raczej gdzie szynka,karkówka schab jest ciut taniej Co oczywiście nie oznacza,że zapitalam po supermarketach i patrzę po cenach Przeglądam po prostu gazetki i strony supermarketów. Moim zdaniem 5? zł za świeżego brokuła ,to nie drogo. Odpowiedz Link