x.armide 23.04.07, 19:18 na jakie ubrania moga sobie pozwolic tylko wysokie dziewczyny w czym wygladaja wyjatkowo korzystnie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawa_mielona Re: ubrania 23.04.07, 21:10 ja uparcie stoję na stanowisku, że wysokie dziewczyny we wszystkim wyglądają korzystnie:) moim osobistym pewnikiem w robieniu wrażenia jest zawsze sukienka o dość prostym kroju, dopasowana na całej długości, najlepiej do kolan, obowiązkowo ze szpilorami...czyli ogólnie zestaw wydłużający całą sylwetkę ;O) w ogóle jesli się zastanowić, to jest mnóstwo rzeczy wprost stworzonych tylko dla wysokich kobiet natomiast jakoś nie przychodzi mi do głowy ani jedna rzecz, którą styliści zalecaliby wyłącznie niskim paniom... Misio może Ty się fachowo wypowiedz:) Odpowiedz Link Zgłoś
doma791 Re: ubrania 23.04.07, 22:08 W ogóle na niskich kobitkach mało co wygląda ciekawie...te krótkie nózki itp:DDD Nie bez przyczyny modelkami są wysokie,niestety wieszakowatek dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: ubrania 24.04.07, 07:32 nooo, te wieszakowate modelki sa noł gut :))) Ale wiecie dlaczego sa takie wieszakowate? By ubrania wyglądały na nich prawie jak na wieszkau:)) Wiem, ze to wcale nie jest zabawne, bo to co z sobą robią jest straszne... też uważam, że nie ma rzeczy która wyglądałaby niekorzystnie na wysokich paniach:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_mielona Re: ubrania 25.04.07, 11:00 Kupiłam sobie czarne rurki o długości tzw. 7/8 i powiem Wam, że to jest właśnie jedna z tych rzeczy w których powinny chadzać tylko wysokie dziewczyny o długich nogach. Skąd te wnioski ? Ano stąd, że niedalej jak wczoraj zauważyłam na mieście dziewczynę w takich samych spodniach - tyle, że ona miała jakieś 1,65 cm. wzrostu. Nieskromnie stwierdzam, że wyglądam w takich spodniach o niebo lepiej i to wyłącznie za sprawą wzrostu... :P Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: ubrania 25.04.07, 11:46 Kawciu masz rację:) Powiem Ci tak, że ja nawet i bym się może skusiła ale niestety mam za dużo w biodrach więc zbyt korzystnie bym nie wyglądała:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marunia Re: ubrania 25.04.07, 13:29 Ja też jestem tego zdania, że wysokie panie wyglądają korzystnie we wszystkim:-) A dzisiaj mam klasyczną czarną sukienkę w białe prążki długośc coś poomiędzy kolanem, a pół uda, czarne rajstopki ( na pończochy to jeszcze za zimno) i czarne szpilki i nie ma faceta, który by się za mna łakomie nie obejrzał:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ladnapanna Re: ubrania 25.04.07, 21:24 łatwiej byłoby mi sie wypowiedziec, w czym wysokie kobietki nie powinny sie pokazywac hihi nie wiem czy podzielacie moje zdanie moje kochane, ale np.uwazam ze nie mozemy nosic krotkich żakiecikow :( bo niestety skracają optycznie tulów i wyglądamy nieproporcjonalnie...albo np.spodni - dzinsow zwężanych ku dolowi (nie rurki!), ktore coby nie mowic nie pasują wysokiej sylwetce... poza tym ja osobiście nie lubie jak widze fajna wysoką dziewczyne w sportowych, obszernych ciuchach, w bluzie, albo co gorsza grubym swetrze...taka moja mala fobia ;) ale coby nie napisac, generalnie WE WSZYSTKIM jest nam ładnie i same przyznajcie, ze każda rzecz wygląda na wysokiej kobiecie elegancko (no,może oprócz tej rozciagniętej bluzy hihi) Odpowiedz Link Zgłoś
doma791 Re: ubrania 26.04.07, 08:27 Masz racje ladnapanno ze w wszelakich obszernych bardzo ciuchach takich pesudo skejtowskich czy hip-hopowych to nie wygląda chyba zadna kobieta ładnie,tym bardziej wysoka,bo maskuje swoje atuty. Ale z tymi zakietami to bym się chyba nie zgodziła ze wyglądamy źle(tak się mądrzę a sama ich nie noszę hehehe),jeśli jest krótki i dopasowany to czemu nie.Tyle ze faktycznie skraca chyba figurę...no ale o to chyba czasami wysokim chodzi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_mielona Re: ubrania 26.04.07, 12:03 Tak jak mówi Domcia - żadna kobieta nie wygląda atrakcyjnie w zbyt obszernych ciuchach. Jeśli chodzi o małe żakieciki to ja takie uwielbiam i mam ich kilka. Nie uważam, żeby wpływały niekorzystnie na proporcje w wyglądzie sylwetki - to kwestia doboru dołu do takiej krótkiej marynareczki (czasem wystarczą odpowiednie buty, spodnie, pasek na biodrach) albo i odpowiednio dopasowanej góry (np. podkreślenie długiej szyi, głębszy dekold) i proporcje są OK... Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: ubrania 26.04.07, 16:05 Na wysokich wszystko lepiej wyglada :-) Np. wysoka kobieta w duzym kapeluszu wyglada szalowo, a mala w takim - jak podgrzybek. Natomiast wysokie i jednoczesnie potezne osoby powinny unikac ubierania sie w oplywowe ciuchy w jednym ciemnym kolorze, bo sprawiaja wrazenie mahoniowej szafy trzydrzwiowej - lepiej podzielic taka duza osoba na mniejsze sekcje kolorystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marunia Re: ubrania 26.04.07, 17:29 A ja noszę takie krótkie dopasowane żakieciki i bardzo je lubię i świetnie w nich wyglądam!:-) Odpowiedz Link Zgłoś