slawomir.samotny 31.05.07, 14:32 wszystkie Alicje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ana9942 Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 31.05.07, 14:36 Ja mam przyjaciółkę - ALĘ...i jest wyjątkową osobą... Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.samotny Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 31.05.07, 14:40 pozdrów Alę :) ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
ana9942 Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 31.05.07, 14:42 dzięki pozdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 31.05.07, 14:39 no to nie spotkałes widać mojej ex-teściowej... też ALA Odpowiedz Link Zgłoś
ana9942 Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 31.05.07, 14:41 Teściowe to odrębna Instytucja... nie ma co porównywać... Chociaż moja przyszła tęściowa jest wporządku... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 31.05.07, 14:43 bo jest "przyszła" jak bedzie teraź niejsza to sie wypowiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
ana9942 Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 31.05.07, 14:44 ooojjj>>>nie strasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.samotny o św. Alicji 31.05.07, 14:45 Święta Alicja była dominikanką. Należała do zakonu pokutniczego, czyli do grupy sióstr, które postanowiły przez całe życie się umartwiać. Niewiele jadły, krótko spały, biczowały własne ciało, leżały krzyżem, bardzo długo w nocy się modliły i pokutowały na wiele innych sposobów. Pokutujące siostry nie zamykały się w murach klasztoru, chodziły do chorych na trąd i usługiwały cierpiącym. Wszystko po to, by być blisko Pana Jezusa, uczestniczyć w Jego dziele zbawiania świata, błagać Boga o litość nad grzesznikami. św. Alicja bardzo gorliwie pracowała i odprawiała pokutę. Jej wielkie oddanie dostrzegła św. Katarzyna Sieneńska i wybrała ją na przełożoną sióstr pokutujących. www.pasterz.pl/Encyklopedia/Swieci/Swieci.htm#Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.samotny św. Anna 31.05.07, 14:49 Joachim i Anna Byli rodzicami Najświętszej Marii Panny. Tradycja opierająca się na bardzo starych podaniach mówi, że długo nie mogli mieć dzieci i Maria przyszła na świat, gdy byli już w podeszłym wieku. Mieszkali w Jerozolimie i tu stworzyli dom, w którym ich córeczka poznawała wiarę i rozwijała niezwykłe przymioty ducha. Nikt nie ma wątpliwości, że dom ten musiał być pełen miłości i pokoju. Św. Annę często widzimy na obrazach i rzeźbach, gdy trzyma małą Maryję na kolanach i uczy ją czytać Pismo Św. Rodzice Matki Bożej są patronami wszystkich mam i tatusiów. www.pasterz.pl/Encyklopedia/Swieci/Swieci.htm#Anna Odpowiedz Link Zgłoś
kilio Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 31.05.07, 14:57 Ojj jak miło się zrobiło - moje imie sie pojawiło ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.samotny Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 31.05.07, 14:59 :))))))) super Odpowiedz Link Zgłoś
ana9942 Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 31.05.07, 15:00 nIE CHWALĄC SIĘ>>> sPOTKAŁAM DUŻO OPINII, ŻE aNIE SĄ B.WYJĄTKOWE, PRACOWITE... Odpowiedz Link Zgłoś
facet_z_lasu_40 Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 31.05.07, 21:47 jedną znam i jest taka sobie Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 31.05.07, 22:10 Bo Alicje są z Krainy Czarów...dlatego.:) Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.samotny Re: Wszystkie jakie spotkałem w życiu były urocze 01.06.07, 08:31 avital84 napisała: > Bo Alicje są z Krainy Czarów...dlatego.:) a faktycznie ! Odpowiedz Link Zgłoś