03.03.07, 11:20
MAM PYTANIE Z JAKIEGO INTERNETU I W JAKIEJ CENIE KORZYSTAJĄ W TEJ CHWILI
SĄSIEDZI Z SADOWEJ 10 I 12. u KOGO SIĘ ZAŁATWIA I ILE KOSZTUJE PODŁĄCZENIE?
Obserwuj wątek
    • tanie_wino Re: INTERNET 05.03.07, 01:31
      Nie wiem jak reszta sąsiadów ale ja korzystam z Internetu oferowanego przez
      firmę www.net-serwis.pl/ i powiem szczerze, że gdyby nie umowa podpisana
      przeze mnie na 1 rok, ( a na krócej się nie dało) to zrezygnował bym z
      badziewia. Płacę około 50 zł. za 128 kbit/s. Jak zakładałem neta to pan monter
      powiedział, że w blokach 10 i 12 podpisał około 50 umów. Na koniec powiem jedno,
      otóż nie polecam tego dostawcy – lipa transfer jak na takie koszty.
      • nesta77 Re: INTERNET 05.03.07, 14:54
        Ja równiez korzystam z net-serwisu.Miałem chyba 3 razy krótką przerwę w
        dostawie netu ale wszystko zostało zrekompensowane i nie narzekam na dostawcę i
        na szybki tranfer.
        • hobby2 Re: INTERNET 12.03.07, 17:13
          Witam , jeteśmy firmą świadczącą usługi internetowe na terenie powiatu
          legionowskiego(Hobby) i okolice,mieliśmy wejść do was na osiedle i okablować je
          całe tak jak mamy inne osiedla,ludzie nie narzekają i jest dobrze ,ale wasz
          administrator osiedla sobie tego nie zażyczył a było już prawie wszystko dopięte
          i miało sie rozpocząć kablowanie , wiec powodzenia u waszego operatora
          .......... ,może kiedyś jak będzie już tak strasznie z waszym dostawcą
          internetowym to do was przyjdziemy z przyjemonością,pozdrawiam mieszkańców
          • zmijkowata Re: INTERNET 13.03.07, 13:32
            Może skoro się Pan wypowiada publicznie o tym, że administrator sobie tego nie
            życzył, to poda pan przyczyny takiej decyzji? Proszę o przedstawienie cen jakie
            Pańska firma zaoferowała za dostarczanie usług.
            A jeżeli chodzi o szczegóły to nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek była
            rozmowa, że ma Pan już wejść na nasze osiedle i je kablować. Warunki ofery nie
            kwalifikowały jej do przejścia nawet do kolejnej, zasadniczej fazy rozmów,
            szczególnie, że na zadawane Panu konkretnie pytania nie potrafił Pan (o ile to
            Pan jest handlowcem, który był na rozmowie z Zarządem) udzielić odpowiedzi.
            Jeżeli już Pan umieszcza na forum takie informacje to proszę powiedzieć całą
            prawdę, a nie tylko jej kawałek.

Pozdrawiam
            Małgorzata Polikarska
            • hobby2 Re: INTERNET 16.03.07, 09:01
              Witam,jeżeli jest to osiedle w Jabłonnie bo o nim mowa(tak mi sie wydaje ),to
              oferta była przedstawiana,były tez rozmowy,w ofercie był nie tylko internet ale
              też VoIP + TVHD i wszystko po jednym kablu do lokalu w pesz lach, poza tym
              jeżeli by ktoś nie chciał całych pakietów to może wybrać oddzielnie ale nie będę
              tu pisał o ofercie bo nie w tym rzecz, prócz tego ceny były konkurencyjne bo nie
              jesteście pierwszym osiedlem gdzie świadczymy usługi.....,oferowaliśmy wam też
              inne rzeczy z korzyścią dla was jako dla zarządcy czy wspólnoty,była taka
              rozmowa na spotkaniu,wiec myślę że nie mamy o czym rozmawiać i nie muszę sie z
              niczego tłumaczyć bo to śmieszne. Jeżeli chce Pani więcej wyjaśnień proszę o
              kontakt na e-mail jarek@hobby.pl nie będę zaśmiecał forum.Po
    • bodik_j Re: INTERNET 19.03.07, 19:47
      Jako że nie było innej możliwości i odpowiednich transferów za odpowiednie
      pieniądze zainstalowałem neostradę i szczerze "pisząc" jestem zadowolony.
      Jak narazie nie ma, moim zdaniem lepeszej alternatywy.
      Pozdrawiam
      • hobby2 :) ~? Internet+VoIP 03.04.07, 14:25
        Była inna alternatywa , ale nikt widać nie poinformował mieszkańców i zrobił po
        swojemu.....przygoowaliśmy dla osiedla całą ofertę odnośnie internetu,telefonów
        VoIP oraz telewizji HD jak N wiec prosze mi nie mówić że nicnie było
        robione,poprostu któś tak chciał.....żegnam a jeżeli któś zmieszkańców byłby
        zainteresowany internetem to proszę pisać na e-mail jarek@hobby.pl
        • tesia11 internet 04.04.07, 08:14
          Czy ktoś w takim razie wie czy są obecnie prowadzone jakies rozmowy w sprawie
          internetu i telewizji kablowej na naszym osiedlu ??? Nie chciałabym zdecydować
          się np. na neostradę i później żałować jak pojawi się lepsza propozycja. Umowę
          trzeba bowiem podpisać na dłuższy czas.
          • zmijkowata Re: internet 04.04.07, 15:04
            Pewnie ktoś wie smile
            Na chwilę obecną na osiedlu istenieje cały czas Net - Serwis i do nich można się
            podłączyć bez problemu. Poza tym jesteśmy na etapie rozmów z kilkoma jeszcze
            firmami i są analizowane ich oferty, tak, żeby mieszkańcom dać wybór, z którego
            dostawcy chcą korzystać. Niestety nie jesteśmy w stanie na chwilę obecną
            powiedzieć kiedy zapadnie decyzja w tym temacie, ponieważ została ona
            zablokowana, niezależnymi od nas przyczynami formalnymi. Na dniach będziemy
            usilnie wyjaśniali sytuację.
            Jeżeli chodzi o Aster to przedstawili jako jedyni tak naprawdę ofertę na
            doprowadzenie do osiedla całego pakietu z internetem, tv satelitarną i
            telefonem. Dla wszystkich innych firm się to nie opłaca i jesteśmy "chatą za
            wsią". Aster jednak potrzebuje na sfinalizowanie inwestycji ok pół roku. Musza
            znaleźć po drodze miejsce na postawienie nadajnika do przekazania dalej sygnału,
            dokonać prac na osiedlu, uzyskać wszelkie pozwolenia itp.
            Niestety musimy się uzbroić w cierpliwość jeżeli nie chcemy, żeby tylko zostały
            nam anteny satelitarne oblepiające każdy balkon.
            • draganek11 Re: internet 04.04.07, 15:09
              Net-serwis?Czy to dotyczy całego osiedla,również bloków z wcześniejszych etapów?
              Myślałam,że na osiedlu działa Rajskanet...
              • zmijkowata Re: internet 04.04.07, 15:21
                Mówię oczywiście o etapie III. Na terenie etapów I i II działa jak najbardziej
                Rajskanet i ma bardzo dobre opinie.
                Nowi dostawcy internetu są brani zatem pod uwagę pod kontem etapu III i
                kolejnych, którzy będą oddawane wkrótce.
                Aster będzie oczywiście dotyczył całego osiedla bez rozgraniczenia na
                poszczególne etapy głównie ze względu na telewizję satelitarną, która
                funkcjonuje na osiedlu do tej pory tylko za pośrednictwem anten na balkonach.
                • marcenek Re: internet 04.04.07, 16:53
                  Osobiście mam obecnie Aster... co do internetu nie narzekam, ale oferta telewizyjna... jest wszystko i nic. Zastanawiam się co o kablówce myślą mieszkańcy posiadający anteny satelitarne... Wiem, nie da się zaspokoić gustów każdego... Sam się kieruje ku platformie "N", gorzej ze znalezieniem dostawcy internetu... Jestem ciekawy jak to dalej się rozwinie...
      • hobby2 INTERNET Netia&Hobby -----:) 05.04.07, 08:40
        Witam , nie będe przedstawiał administratorowi kolejny raz oferty,mieliśmy
        podłączyć całe osiedle do sieci teleinformatycznej wraz z telefonami na bramkach
        VoIP (czyli płaci sie za same rozmowy nie ma miesięcznego abonamętu) a ceny
        mozna zobaczyć na stronie www.ipfon.pl/ i też powyżej 300 mieszkańców
        TVHD,jeżeli było by mniej to pod naszą instalację zapewnialiśmy podstawowych 7
        kanałów już bez zadnych opłat na udzielanie TV ,lub oczywiście powyżej 300 osób
        TVHD jak (N) z możliwością wyboru pakietów i ceny były konkurencyje,jednak nie
        dostaliśmy zgody i zwlekano z naszą firmą,byłem na zebraniu było bardzo fajnie
        ,(że niby nie odpowiadałem na pytania) Pani Zmijkowska Pani sie .....
        troszkę,jak tak wogóle można mówić a już pisać)ale nic......wiec powiem tak jak
        by były już wspólnoty to podpisujemy umowe (gdzie nawet jest napisane.... my
        płacimy za prąd itd)i wchodzimy do was odrazu z kablowaniem ,jak coś prosze
        pisac na e-mail jarek@hobby.pl
        • zmijkowata Re: INTERNET Netia&Hobby -----:) 05.04.07, 10:21
          że co ja niby mam się....???? Proszę się zastanowić chwilę co Pan wyprawia, jaki
          poziom kultury osobistej Pan przedstawia i jaką robi Pan sobie antyreklamę....
          Nie ma Pan nawet na tyle odwagi osobistej, żeby się przyznać, że przyszedł Pan
          nie przygotowany na spotkanie negocjacyjne i nie potrafił udzielić odpowiedzi na
          podstawowe pytania dotyczące Pańskiej oferty (jak to, czy są jakieś kary przy
          zerwaniu umowy przed upływem jej trwania). Musiał się Pan dowiedzieć i dopiero
          wysłać odpowiedź e-mailem. Faktycznie świadczy to rewelacyjnie o Pana
          profesjonaliźmie. Proszę najpierw spojrzeć na siebie i nie zwalać całej winy na
          zarząd, tłumacząc swoją nieudolność.
          Akurat przytaczane przez Pana argumenty,świadczące niby to o rewelacyjności Pana
          oferty, są normą na dzisiejszym rynku i każda firma ma takie warunki w
          standarcie. Ważne jest to, co oferują ponadto... Uzależnianie warunków (tak jak
          we wspomnianej przez Pana TVHD) od ilości użytkowników jest przestarzałą ofertą
          w dzisiejszych czasach. Firmy, które przedstawiły znacznie lepsze oferty
          inwestują swoje środki pieniężne nie wymagając gwarancji podpisania umów na
          osiedlu w określonej ilości. Inwestują w rozwój osiedla, które się cały czas
          rozbudowuje. Może to do Pana w końcu dotrze, że tylko takie podejście ma szansę
          na rozwój na dzisiejszym rynku i zastanowi się nad swoją ofertą oraz podejściem
          w stylu obrażonego chłopca, który dopatruje się winy we wszystkich, tylko nie w
          sobie.
          Oferty są rozpatrywane wszystkie,a wybierane te, które dla mieszkańców są
          najkorzystniejsze. To, że Pana oferta nie spełniła tych warunków i nie daliśmy
          możliwości wejścia Panu na osiedle ze swoją ofertą wynika tylko i wyłącznie z
          tego, iż zaproponowano słabe warunki i będzie się Pan musiał z tym pogodzić.
          Proszę ponowić swoją ofertę jak dopuści Pan negocjację cen i zacznie traktować
          osiedle jako sprawę rozwojową, a nie jako pojedyńczego "Kowalskiego".
          Ponadto, już jest na osiedlu jeden operator w posteci TPSA, który kara swoich
          abonentów za zerwanie umowy przed czasem, podczas gdy większość prywatnych
          operatorów (oczywiście nie Pan) zaniechała już tych praktyk oferujac ludziom
          wolny wybrór w postaci jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia umowy bez
          podawania jakiejkolwiek przyczyny takiej decyzji. Szkoda, że zapomniał Pan podać
          na forum te punkty swojej oferty.
          Naprawdę proszę sobie darować osobiste ataki na forum bo ich sobie nie życzę i
          nie mam zamiaru wdawać się z Panem w jałowe dyskusje, które i tak niczego nie
          wnoszą.
          życzę wesołych świąt!
          • bandzii Re: INTERNET Netia&Hobby -----:) 05.04.07, 19:05
            witam.a wiec jezeli chodzi o firme hobby to moge troche o tym napisac.hobby
            dostarcza uslugi pod nazwa netmaniak.moj ojciec ma od nich net kilka
            miesiecy.ostatnia awaria czyli brak netu byla tydzien temu w piatek.ojciec
            wydzwanial ale ekipa serwisowa miala to gdzies.awarie usunieto dopiero w
            poniedzialek.malo tego przez sobote i niedziele nikt nie raczyl telefonu
            odebrac.chcialem zaznaczyc ze brak netu i brak kontaktu z serwisem zdarza sie
            bardzo czesto.jednym slowem totalna lipa.duzo klientow w legionowie ktorzy
            mieli doczynienia z hobby i netmaniakiem nie chca wiecej o tej firmie slyszec.a
            teraz do goscia od hobby..pozdro dla michalasmile....
          • hobby2 Re: INTERNET Netia&Hobby -----:) 06.04.07, 14:50
            życzę wesołych świąt!
            • bandzii Re: INTERNET Netia&Hobby -----:) 08.04.07, 15:42
              dziekuje i rowniez zycze Wesolych Świat a tak na marginesie to dzis i wczoraj
              netu tez nie bylo..w serwisie nikt nie odbiera.ehh.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka