kurczak_domowy1 19.06.07, 15:23 Teoretycznei może być, wiem o tym ale czy ktos z was słyszał kiedyś albo widział albo osobiści znał kobietę-pedofila? To chyba musi byc albo bardzo rzadkie zjawisko albo bardzo dobrze skrywane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jszhc Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 15:31 Nie, nie widzialam i raczej w mediach nie mowi sie o takich przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 15:31 Przypominam bardzo glosna sprawe amerykanskiej nauczycielki, ktora molestowala swojego ucznia z ktorym zaszla w ciaze i dopuscila sie nawet recydywy po odsiedzeniu wyroku za ten czyn. Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 15:33 dla mnie dziwne jest pojęcie "kobieta zgwałciła mężczyznę :) no jak to możliwe w ogóle:D? Odpowiedz Link Zgłoś
asia96301 Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 15:36 to jest możliwe. Nie wiem tylko jak gwałcony facet jest 'technicznie' zdolny do seksu Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak_domowy1 Pedofil nie musi byc gwałcicielem 19.06.07, 15:39 Przeciez często się zdarza, że dziecko nawet nie ma nic przeciwko molestowaniu co oczywiście w niczym nie pomniejsza winy pedofila. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 15:44 Nie mowimy o mezczyznach, tylko o dzieciach.Jesli jakas kobieta daje sie obmacywac 5 czy 6-latkowi, to trudno to inaczej nazwac niz pedofilia.Pedofilia to nie tylko stosunek seksualny,ale tez czynnosci seksualne. Podam inny przyklad z pogranicza tej sfery.W Niemczech byl kiedys przypadek, gdzie matka karmila swojego 6-letniego syna nadal piersia i powiedziala, ze bedzie to robila tak dlugo jak on bedzie tego chcial.Wywolalo to ostra dyskusje na temat czy jest to pedifilia czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak_domowy1 Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 15:56 Jeżeli da się obmacywać 13-latkowi to tez jet moim zdaniem pedofilia a co do tej Niemki to dla mnie sprawa jest ewidentna i mamy tu do czynienia z molestowaniem. Zastanawiam się tylko czy faktycznie jest to tak rzadkie zjawisko czy po prostu nie mówi sie o tym przynajmniej w naszym kraju. Ja jeszcze nie słyszałem o kobiecie-pedofilu a o męzczyznach wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jszhc Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 15:51 ktorz tam wie czy ona go tak faktycznie molestowala;p....czy moze uczien sam tego nie hcial, zadurzony chlopak w swej nauczucielce;)....w koncu nie mial on 5-7 lat;) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak_domowy1 Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 15:54 Tak miał 13 lat i był w niej zadurzony ale czy to oznacza, ze nie był molestowany? Myslisz, że te wszystkie molestowane dzieci sa gwałcone albo zmuszane do tego? Często same tego chcą poniewaz pedofil daje im to czego nie daja im rodzice. W niczym to jednak nie zmnijesza jego winy. Ciekawe czy chciałabys żeby twoja 13-letnia córka sypiała z nauczycielem a przeciez tez mogłaby się zadurzyć i często tak się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 16:01 Nie ma na to suprawiedliwienia, takie dziecko nie zdaje sobie sprawy z krzywdy, wyobraź sobie, że twojego syna wykorzystuje nauczycielka? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 16:04 13 lat to wg. prawa przestępstwo i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak_domowy1 Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 16:08 Podejrzewam a nawet jestem pewny, że wiek 15 lat poniżej którego współżycie seksualne jest przestępstwem nie został wzięty z sufitu tylko został oparty na rzetelnych opiniach psychologów i seksuologów. Po prostu taki 13-latek czy 13- latka nawet jesli sa dobrze rozwinięci fizycznie i mocno napaleni to emocjonalnie sa jeszcze dziećmi i seks w tym wieku może im w późniejszym zyciu tylko zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 16:08 Wg prawa,ale czy wg natury?;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 16:10 Ludzie różnie dojrzewają i 15 to data umowna. Odpowiedz Link Zgłoś
jszhc Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 16:06 ;p...no wlasnie....:)....dziewczyny widac sie rozkrecily:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 16:12 Zresztą kobiety krzywdy nie robią;) Chyba że się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 15:33 ja nawet nie slyszalem żeby jakaś kobieta dostala zawalu Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.kobietka23 Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 15:58 Czytalam kiedys ksiazke oparta na faktach autentycznych, mala dziewczynka wykorzystywana przez swoich rodzicow, ciotke i dziadka. Nawet pozwalali to robic innym pedofila!!teraz mala siedzi w zakladzie psychiatrycznym dla dzieci bo jak ja uwolniono od takich rodzicow i jak poznala swiat to zalamala sie po tym jak zdala sobie sprawe ze molestowanie nie jest normalne...takich ludzi nie powinno sie leczyc, wiezic, uniewinniac...takich trzeba odrazu zabijac!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 16:08 Ten przykład pokazuje,że jest to możliwe. We Francji zapuszkowano przecież taką rodzinkę. Pytanie co sprawiło,że te kobiety zainteresowały się dziećmi? Sex z nastolatkiem,który wygląda dojrzale i może płodzić dzieci,nazwałbym otarciem się o pedofilię.Co innego gdyby to był chłopiec 0-11 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak_domowy1 Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 16:09 Tylko, że oni prawdopodobnie tez byli molestowani. Ogromna wiekszośc pedofili sama była kiedys molestowana. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 16:11 Ktoś tu jakiś czas temu pisał o filmie, w którym była opowiedziana historia kobiety, która miała dwójkę dzieci z 14latkiem. Pedofila. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 21:25 Ja znam taką historię, nie z filmu. Nauczycielka molestowała nastoletniego ucznia. On jej odmawiał, ale udało się jej go upić, zaciągnęła go do łóżka tak skutecznie, że zaszła w ciążę. Było to jeszcze za PRL-u, wspomnianą nauczycielkę znałam osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 21:42 Ciekawa historia;) Czy ta nauczycielka była ładna,ile miała lat,ile chłopak miał lat,czego uczyła,jak się do niego dobierała,co było jak już zaszła,jak się cała historia skończyła?Czyli opowiedz wszystko razem z pikantnymi szczegółami;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 21:43 I dlaczego chłopak miał ją gdzieś i jak udało się jej go spić?;) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Czy kobieta może być pedofilem? 20.06.07, 08:31 Była to nauczycielka przysposobienia wojskowego, która była przedtem po prostu wojskową k...ą. Zdarzenie miało miejsce na letnim obozie przysposobienia wojskowego, stąd możliwość kontaktów o różnych porach doby. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 20:19 A zauważyłeś, że psychopatów i manaiakalnych morderców też jest jakoś mniej wśród kobiet? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 20:50 no wlasnie ,wszystko przez ten testosteron. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 21:39 Właśnie,on winny a nie my:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 22:00 mężczyzny [pedofila też nie znam,a przynajmniej taką mam nadzieję.ale tak, pedofilia mimo że najczęściej występuje u mężczyzn dotyczy też kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 22:04 Bo ja w ogole mądra i oczytana jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 22:06 A praktyki to nico-nic?;) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 22:08 a owszem, robiło się trochę z 14latkiem;)ale ja mialam wtedy 15 więc się nie liczy. a ty tak zupełnie żadnej praktyki nie masz?Chętnie wypowiadasz się o tym,że molestowanie jest fajne jak molestuje ktoś ładny...to moze opowiesz nam coś o swoim dzieciństwie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 22:17 Złamałaś prawo;) Normalnie czekałby cię ośrodek wychowawczy;) A co do mnie-podobała mi się 11 letnia dziewczynka,ale ja miałem wtedy 6 lat;D Jak się wydało,że za nią "szaleję",zatrzymała mnie na schodach i nie chciała przepuścić.A ja głupi zamiast się poddać to uciekłem jej pod ramieniem;)) Teraz ma 2kę dzieci i niestety nie moich;) A w podstawówce to królowała nauczycielka muzyki;) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 22:21 Ja jakoś nie szalałam za nauczycielami.Za nauczycielkami też:)Co nie znaczy,ze nie podobali mi się sporo starsi faceci jak miałam np 13 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 22:25 Dla swojej przestałem piszczeć na flecie,a zacząłem grać;) Szkoda,że na studiach nie mam takiej motywacji;) A o tych facetach myślałaś jak o książętach na białych koniach,czy raczej sexualnie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 22:26 wyłącznie seksualnie:) Marzeń typu: bedziem yżyli długo i szczęśliwie w domku z ogródkiem nie miałam Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 22:34 Czyli nie miałabyś oporów przed takim Polańskim-bis?;) He he,niektórym upieka się tylko dlatego bo są sławni;) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 22:35 przed Polańskim to akurat miałabym opory,obleśny jest Odpowiedz Link Zgłoś
zbanowany-fiutek-maly Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 22:39 ja słysałem o pani przedszkolance z usa co smarowała sie masełkiem orzechowym a dzieciaczki lizały :P Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 23:16 Oczywiście. Jakkolwiek zdarza się to zdecydowanie rzadziej niż w przypadku mężczyzn. Statystyki wskazują od 0.4% do kilku procent kobiet wśród skazanych za molestowanie nieletnich, ale w niektórych przypadkach (np. ograniczając się do molestowania przez nauczycieli) ich udział ten może sięgać nawet 40%. Są to jednak bardzo mało miarodajne wyniki. Molestowanie nieletnich przez kobiety jest wciąż tematem bardzo słabo poznanym, ze względu na specyficzne podejście do problemu. Pokutuje pogląd, że młody chłopak ze starszą kobietą, do tego atrakcyjną to szczęściarz. Jakoś rzadko kto wnika w to, czy mężczyzna molestujący dzieci jest atrakcyjny. W efekcie ofiary kobiet-pedofilii często są w jeszcze gorszej sytuacji niż ofiary mężczyzn, bo po prostu się im nie wierzy lub bagatelizuje ich krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 23:34 A jaka im się krzywda dzieje?;) Chyba tylko w wypadku,gdy nie odpowiadają na amory i dostają np. pały z przedmiotu. Ale czy dzieje się krzywda chłopakowi który sam chce?Wg prawa tak-nawet jeśli taka osoba poniżej 15 roku życia chce to i tak jest to przestępstwo,ale chłpak nie zajdzie w ciążę i nie będzie nieodwracalnych zmian w jego genitaliach.Co do zmian w mózgu-będzie lubił starsze kobitki;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 23:36 Czy zatem to wielka tragedia? Pomijam oczywiście przypadki gdy pedofilką jest własna matka lub ktoś z rodziny,oraz przykład przytoczony przeze mnie wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Czy kobieta może być pedofilem? 19.06.07, 23:57 > A jaka im się krzywda dzieje?;) > Chyba tylko w wypadku,gdy nie odpowiadają na amory i dostają np. pały z > przedmiotu. > Ale czy dzieje się krzywda chłopakowi który sam chce?Wg prawa tak-nawet jeśli > taka osoba poniżej 15 roku życia chce to i tak jest to przestępstwo,ale chłpak > nie zajdzie w ciążę i nie będzie nieodwracalnych zmian w jego genitaliach. Wiarusik, przestań się slinić i pomyśl chwilę. Myślisz, że molestowanym przez mężczyzn dzieciom dzieje się automatyczna krzywda ? Nie. Natomiast prawo jest prawem, skoro takie zostało ustalone to trudno traktować je wybiórczo. Zajście w ciąże jest sprawą wtórną. Odpowiedz Link Zgłoś
obca1 Re: Czy kobieta może być pedofilem? 20.06.07, 23:02 wykorzystywanie tego, że w dziecku rozwija się sexualność i reaguje na erotyczne bodźce nie jest dobre do bliskości, czułości, erotyki powinno się dorastać także w sferze emocjonalnej i umysłowej..człowiek sam powinien w pewnym momencie dążyć do kontaktów z płcią przeciwną..stopniowo rozwijać te zainteresowania..nawiązywać coraz bardziej dojrzałe kontakty..związki o jak najbardziej złożonej strukturze jeśli od początku wykształci się w nim przekonanie, że sex to niewinna rozrywka a kobieta/mężczyzna to obiekt sexualny.. może mieć potem problemy z wyjściem na prostą..w normalnych relacjach z płcią przeciwną Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Czy kobieta może być pedofilem? 21.06.07, 10:32 wiarusik napisał: > A jaka im się krzywda dzieje?;) Nie jesteś śmieszny. Sorry, to nie jest temat, przy którym można się durno chichrać. Odpowiedz Link Zgłoś
rapsodiagitana Re: Czy kobieta może być pedofilem? 20.06.07, 00:23 Hmmm... Chyba wszyscy mylicie pedofilię, jako zboczenie seksualne, z przepisami prawnymi. Moim zdaniem facet, który czuje pociąg do rozwiniętej płciowo 13 lub 14-latki (a takie mają już czasem miesiączkę, owłosienie łonowe, rozwijające się piersi i biodra - więc z biologicznego punktu widzenia są kobietami) jest zupełnie zdrowy i nie określiłabym go jako pedofila. Tak samo kobieta, odczuwająca pociąg do młodego, ale rozwiniętego już płciowo chłopca. Jednak jeśli ktoś się z taką dziewczyną/chłopcem prześpi - to złamie prawo (nawet nie jestem pewna, czy w odpowiednich przepisach znajduje się słowo "pedofilia" lub "czyn pedofilski"). Inna para kaloszy. Z medycznego punktu widzenia na pewno nie bierze się pod uwagę sztywnych, wiekowych granic, przy diagnozowaniu pedofilii. Natomiast oczywistym jest, że prawo musi jakieś granice wyznaczać. Co do kobiet-pedofilek. Na pewno takie są, ale ich zboczenie łatwiej ukryć. Bo to się wydaje bardziej normalne, że kobieta myje dziecko, głaszcze je, przytula, przebiera... Nikt nie wnika w jej intencje. Poza tym podejrzewam, że ich zachowanie jest dla molestowanych dzieci mniej przykre i bolesne. Pewnie też rzadziej odbierają je jako traumę. Także dlatego, że takie zachowania w żaden sposób nie są piętnowane przez otoczenie jako niewłaściwe. Sami przyznajcie, że zupełnie inaczej kojarzy wam się taka sytuacja, że facet kąpie kilkuletnią dziewczynkę w wannie - a analogiczne zdarzenie z kobieta i kilkuletnim chłopcem. Same kobiety mogą tez sobie nie zdawać sprawy z tego, że coś jest nie tak - może po prostu uważają, że mają wyjątkowo rozwinięty instynkt opiekuńczy, że lubią dzieci, że są stworzone raczej do opieki nad nimi, a nie do związku z mężczyzna... Odpowiedz Link Zgłoś
zwyciezca300 Re: Czy kobieta może być pedofilem? 20.06.07, 00:44 e tam glupoty gadacie po 1 to nie wina pedofila ze jest tym kim jest, czy obniniacie lwa lub kota a to ze poluje na myszy?, po 2 13-14 latki sa bardzo napalone na starszych facetow i chetnie imdaja same,nie wiecie co sie dzieje na dyskach i po dyskach , 13 latki wygladaja w makijazu juz na 18 lat i to wystarczy...mi Odpowiedz Link Zgłoś
saksalainen Re: Czy kobieta może być pedofilem? 20.06.07, 00:44 Jedyny przypadek pedofilii który znam nie z mediów (tylko z opowiesci z pierwszej reki) dotyczył własnie kobiet. Nie da sie prawie tego praktycznie scigac, bo po prostu nikt nie wierzy (tzn. dzisiaj moze juz tak, ale kilkanascie lat temu nie), nawet rodzice... Odpowiedz Link Zgłoś
zwyciezca300 głupoty gadacie 20.06.07, 00:45 e tam glupoty gadacie po 1 to nie wina pedofila ze jest tym kim jest, czy obniniacie lwa lub kota a to ze poluje na myszy?, po 2 13-14 latki sa bardzo napalone na starszych facetow i chetnie imdaja same,nie wiecie co sie dzieje na dyskach i po dyskach , 13 latki wygladaja w makijazu juz na 18 lat i to wystarczy...mi Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Czy kobieta może być pedofilem? 20.06.07, 10:11 bo to jest ukryta pedofilia niektore mamy myja siusiaczki dzieciom pewnie do 5 lat hehe tak do forumowym mam kiedy wy przestałyscie sie kapac ze swoimi dziecmi czy je podmywac? Odpowiedz Link Zgłoś
makos34445 Re: Czy kobieta może być pedofilem? 20.06.07, 22:49 ja mojemu synowi do dzis myje siusiaka i wycieram pupke, a syn ma juz 27 lat, jest to nie pedofilia bo jest pełnoletni. Odpowiedz Link Zgłoś