Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Modna mloda kobieta powinna miec ...

06.09.06, 23:12
    Bialego Macbooka i Ipoda Video.
    Le fric, c'est chic.
    Obserwuj wątek
      • foamclene Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 06.09.06, 23:29
        a sony PSP zamiast ipoda video moze byc? ;) ma wiecej funcji
        poza odtwarzanie muzyki i filmow ma oporogramowanie pozwalajace korzystac z
        internetu
        odtwarza gry...
        ma spory dysk pozwalajacy na magazynowanie danych
        ;)
        • edavenpo Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 06.09.06, 23:32

sony moze byc ale iPod jest ladniejszy i latwiejszy w obsludze- szczegolnie
          czarny nano. Jestem stronnicza bo od lat jestem fanka apple i uzywam w domu
          tylko ich komputerow ;-)
          • foamclene Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 06.09.06, 23:47
            dostalam niedawno apple cinema HD 30 cali i bardzo mnie rozczarowali ;)
            nastepny monitor bedzie eizo ...zadnych wiecej oszczednosci apple...
            • edavenpo Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 06.09.06, 23:49

ale co jest z nim nie tak?

ja pracuje na imacu lub ibooku w domu a na sony w pracy i moim zdaniem monitor
              maca jest znacznie lepszy...
              • edavenpo Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 06.09.06, 23:50

aaa dopiero teraz doczytalam ze mowisz o HD

nie mam pojecia - nie mam porownania ;-)
                • foamclene Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 06.09.06, 23:55
                  duza matryca 30" i nie sprostali ;)
                  wady technologii produkyjnej owocuja wypalonymi pixelami

obecnie tylko eizo gwarantuje brak pixeli
                  na rzecz appla przemawiala cena sa naprawde tanie w stosunku do innych 30-stek
                  niestety padaki w porownaniu do eizo a nawet della
                  i gdyby tylko eizo oferowalaoby 30 cali z odwzorowaniem rgb adobe'a nie
                  zastanawialbym sie wcale
                  • foamclene Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 07.09.06, 00:00
                    nie wspomne juz o tym, ze za zadna cene nie chca sie przyznac kto robi do nich
                    matrce ;)))
                    tlumaczenia przedstawicieli firmy sad sa czasami zalosne ;)
                    • elpooho Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 14:29
                      Rozmowy z przedstawicielami firmy SAD w ogole sa zazwyczaj zalosne :)

Jakies poltora roku temu przygotowywalem porownanie odtwarzaczy MP3, pomyslalem
                      wiec, ze wypadaloby umiescic w nim tez iPoda Mini (to bylo jeszcze przed Nano).
                      Napisalem wiec do SAD maila z prosba o wypozyczenie. Zero reakcji. Poprosilem
                      wiec o to samo jednego z ich dystrybutorow. Godzine pozniej zadzwonil do mnie
                      wkurzony koles z SAD pytajac, dlaczego rozglaszam dookola, ze ich dzial
                      marketingu nie dziala jak trzeba. Zalosne. Pewnie stad moj lekki uraz do Apple
                      :) Choc drugim powodem pewnie jest to, ze kiedy po raz pierwszy pracowalem na
                      iMaku (tym starym, kineskopowym), to w ciagu 2 godzin zawiesil sie chyba z 5
                      razy (podczas odbioru poczty, pakowania plikow, edycji grafiki itd).
                      • dakota77 Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 14:43
                        Mam iBooka, tego bialo-turkusowego ze slynnych "mydelniczek". Wiadomo, ze nie jest nowy, uzywam
                        go do surfowania i do pisania, ale nie mam do niego zastrzezen:)
                        • estratos Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 00:40
                          Edyta Gorniak ma takiego samego, tylko zielonego :D
                          • tekameka Modna mloda kobieta powinna miec wygoloną 11.09.06, 07:31
                            oraz sponsora
                            • kszynka Re: Modna mloda kobieta powinna miec wygoloną 11.09.06, 08:25
                              tekameka napisał:

> oraz sponsora
                              co sięgnie do wora
                              tiaaaa
                              już to gdzieś słyszałem
                              ;-)
                            • estratos Re: Modna mloda kobieta powinna miec wygoloną 11.09.06, 20:22
                              z tego co wiem to jej prywatny imac, do pracy uzywa powerbooka :-)
                      • perseidaa Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 13.09.06, 23:47
                        jakbys robiła kiedyś zestawienie produktow WLAN, sluchawek bluetooth i
                        antywirusów to zgłoś się do mnie - chętnie coś udostępnię do testów :)
              • foamclene Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 06.09.06, 23:58
                apple ma aspiracje na sprzet profesjonalny dla grafikow fabrycznie kalibrowane
                sony teoretycznie ma inna grupe docelowa odborcow latego niedomaga
          • daggy4 Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 07.09.06, 08:55
            a ja jestem przeciw apple. moge miec ich sprzet za darmo (moj chlopak dla nich
            pracuje i ciagle cos prezentuja, albo sprzedaja z 80%znizka) ale nie cierpie
            ich sw...
            iPod tez mnie denerwuje, bo w porownianiu ze zwyklymi kluczami usb z
            odtwarzaczem mp3 jest 10razy wiecej skomplikowany, a wiadomo, ze prostota to
            najwiekszy atut tego rodzaju sprzetow.
            • edavenpo Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 07.09.06, 12:32
              Ha! Teraz mozemy rozpetac debate na odwiecznego problemu Mac vs. PC, ktory tak
              naprawde jest jedynym z tych odwiecznych sporow w stylu wyzszosci Swiat
              Wieikanocnych nad Swietami Bozego Narodzenia ;-))))

Ja zaczne ;-))

Mowiac z perspektywy codziennego uzytkownika obu (dom Apple – iBook g4 i iMac;
              praca laptop Dell z stacja dokujaca i monitorem Sony) stwierdzam ze Apple jest o
              niebo lepszy dla zwyklego uzytkownika. Pomijam caly slang informatyczny na temat
              ‘dziur w pikselacji’ na monitorze, ile Mhz za ile ram czy giga – mnie jako osoby
              ktora chce miec komputer maly, zgrabny, stylowy na ktorym mozna polegac i jest
              smiesznie latwy w obsludze, ma niezwykle stabilny system operacyjny (moj iBook w
              calej poltorarocznej karierze nie zawiesil sie ani razu co jest zmora na PC) i
              jest bardzo trwaly to wybieram Apple.

Co do HD - to jak mowilam nie mam pojecia bo nigdy nie testowalam pod tym
              wzgledem ani Apple anie wymienionych przez Ciebie marek ale sama mowisz ze Apple
              byl tanszy no to jak chcesz tanszy to masz cos za cos...

Co do iPoda vs. inne to debata na ten temat jest mniej wiecej taka sama jak
              powyzej – love it or hate it.

Daggy – naprawde jetem zaskoczona ze postrzegasz iPoda jako trudnego w
              obsludze. W wiekszosci recenzji nawet najwieksi narzekacze wskazuja na latwosc
              obslugi Click Wheel jako najwieksza zalete w ipodzie. Ja mojego starego iPOda
              mini dalam mojej mamie ktora ciagle ma problemy z napisaniem SMSa na swojej
              komorce bo nie jest za specjalnie techniczna, a iPOda rozpracowala w 10 minut.

Juz nawet w kwestii samego wygladu i jakosci wykonania ipod nie ma sobie rownych
              i jest wiecznie kopiowany (z mieszanymi rezultatami) przez przerozne marki

Co dla mnie jest najdziwniejsze w tej calej debacie jest tez to ze pomimo gromow
              rzucanych na Apple przez przeciwnikow taki Windows XP z wygladu i
              funkcjonalnosci jest prawie zupelnie zerzniety z Apple OSX a taki popularny
              tanszy MP3 Zen Creative ma wyglad sciagniety prawie zupelnie z ipoda, wlacznie z
              kolorami, ekranem i obsluga (wyglada jak ipod pierwszej generacji) i tym ze daja
              z nim biale sluchawki. Oprogramowanie iTunes i iTunes Store tez sa niezwykle
              latwe w obsludze.

Apple ostatnimi czasy strasznie rosnie w sile – nie tylko przez rekordowa co rok
              sprzedaz iPoda ktory z marki niszowej stal sie marka globalna ale rowniez
              pooprzez wzrastajaca sprzedaz ich komputerow na rynku konsumenckim i biznesowym
              gdzie coraz wiecej ludzi przerzuca sie na Maca.

Jak to ostatnio rzekl jeden z informatykow w mojej firmie probujacych po raz
              piaty cos zdzialac z moim sluzbowym laptopem Della (ktory zawiesza sie mniej
              wiecej raz w tygodniu mimo ze jest prawie zupelnie nowy nie wspominajac juz o
              tandetnym wygladzie) ‘Jakby wszyscy uzywali Macow to ja bylbym bezrobotny” ;-)))

i
              • daggy4 Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 07.09.06, 13:51
                moj dell sie nie zawiesza :)

chodzilo mi, ze ipod jest bardziej skomplikowany, a nie generalnie
                skomplikowany. do innych tego typu device-ow nie musisz uzywac zadnego sw, a do
                ipoda tak. instalacja, upgrade itp. zawsze podnosza stopien komplikacji.

moi znjomi designerzy podzielaja twoja opinie (ja jestem inzynierem - chyba
                slyszalas wszystkie kawaly o mojej branzy?)

w kazdym razie widok carry bradshow stukajacej na ibook-u jest bardzo chic :))
                • edavenpo Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 07.09.06, 14:53
                  daggy4 napisała:

> moj dell sie nie zawiesza :)
                  >__

zamienmy sie bo moj mnie do prowadza do rozpaczy ;-(. mialam tez kiedys thinkpad
                  ibm - tez wiecznie sie cholernik wieszal i przegrzewal ;-(

> chodzilo mi, ze ipod jest bardziej skomplikowany, a nie generalnie
                  > skomplikowany. do innych tego typu device-ow nie musisz uzywac zadnego sw, a do
                  >
                  > ipoda tak. instalacja, upgrade itp. zawsze podnosza stopien komplikacji.
                  ___
                  powiem ci ze ja jestem tak z-applowana w domu ze ja tego kompletnie nie
                  odczuwam. zmienialam ostatnio ipoda z mini na nano i poszlo mi to w piec minut.
                  moze. dlatego ze jestem na apple i one sa kompatybilne - nie mam pojecia jak one
                  sie integruja z pc, moze jest gorzej...

>
                  > w kazdym razie widok carry bradshow stukajacej na ibook-u jest bardzo chic :))
                  ___
                  dokladnie ;-) choc powiem ci ze zawsze mnie zastanawialo dlaczego ona zawsze
                  strzela taka nadasane mine i buzke w ciup jak zaczyna stukac w klawiature ;-)
                  • mpaulk Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 07.09.06, 15:05
                    moze tak wyglada wg SJParker osoba, ktora zaczyna intensywnie myslec :D

i teraz ja sie zastanawiam, jakie ja miny strzelam, gdy pracuje przy komputerze :D
                    pzdr, p.
                    • edavenpo Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 07.09.06, 15:12

Wlasnie ;-)

www.hbo.com/city/img/look/carrie/season02/ep14_carrie_nameplatenecklace.jpg
                  • rekmare apple vs. PC 11.09.06, 09:19
                    Nie rozumiem istoty tego zagadnienia. Jest toyota i sa citroeny, jest woda
                    zrodlana i fanta, mozna zjechac winda lub zejsc po schodach... Cieszmy sie, ze
                    mamy wybor i dbajmy o to, by mozg nie lasowal nam sie od nadmiaru reklam.
                    Badzmy czujni, by ten wybor nie byl tylko pozorny.
                    m
                    ps. A przegrzac Thinkpada IBM to chyba nie lada sztuka. Sam korzystam w domu z
                    dosc zapoznionego juz technologicznie modelu T21 i wkrotce zamierzam zmienic na
                    T40. Jedna z rzeczy za ktore niezmieniernie go cenie jest sporadyczne, a jesli
                    juz to bardzo ciche, dzialanie wentylatora. (chociaz jesli masz jakis model z
                    serii T na P4, to moze rzeczywsicie momentami robi sie "goraco", ale to nie
                    cecha lapcia tylko procesora). A zawiesza sie rzadziej niz sporadycznie.
                    • imperialista Re: apple vs. PC 11.09.06, 15:44
                      Bardzo dobra wypowiedź rekmare, jedna z lepszych tego wątku. Nikt przeca nie
                      zmusza Was do wyboru sprzętu którejś ze stron, natomiast wynik tego sporu
                      (jeżeli wogóle wynik) o niczym nie zadecyduje.
              • etlen Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 15:05
                co do wieszania sie sluzbowego della, co to znaczy ze wiesza sie komputer?
                wiesza sie system, zainstaluj sobie na nim linuksa to sie nie bedzie wieszal,
                dobrze skonfiguruj winde, sterowniki itp to i ten sie nie bedzie wieszal, rok
                temu kupilem kilka laptpoow della i jakos sie nie wiesaja ale trzeba w to wlozyc
                troche pracy. Komputery sie rzadko wieszaja z winy sprzetu a jesli tak to sie
                dana czesc wynienia i gra. A jesli cos czasem dziala a czasem nie to wina jest
                systemowa.
                Akurat DELL i przede wszystkim IBM to dobry hardware
                • michalroman Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 16:53
                  No i to jest sedno sprawy. Apple masz od razu skonfigurowany do pracy, na
                  odpowiednich sterownikach. Jak jedna firma produkuje jednocześnie komputer i
                  system, to może lepiej zagwarantować dobór sterowników. I pewnie dlatego
                  przeciętne komputery Apple rzadziej się wieszają niż przeciętne komputery PC. To
                  samo w pewnej mierze dotyczy PC - firmowy komputer kosztuje może trochę więcej,
                  ale zawiesza się proporcjonalnie mniej niż nieformowy składak o podobnej
                  konfiguracji. Ot cała tajemnica.
                  W domu mam PowerBooka G4, w pracy HP. Gdyby to ode mnie zależało, chętnie bym
                  się tego HP pozbył i wstawił japko, ale co ja mogę...
                  • moher75 Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 15:43
                    michalroman napisał:

> się tego HP pozbył i wstawił japko, ale co ja mogę...

JAPKO ???! ;-)

A tak na serio - porównujesz nieporównywalne - przecież to są różne platformy /
                    w naszych realiach całkowicie do różnych zastosowań...
                    Co niby robisz na tym PB G4 ??
                    • michalroman Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 17:05
                      Tia, ja_p_ko ;)

Może i różne pod względem architektury, ale moje porównanie jest typowo użytkowe
                      - na obu kompach Photoshop, na obu Word, Outlook (na mac - Entourage, czyli w
                      sumie to samo), oraz typowe codzienne czynności - pranie, sprzątanie, gotowanie,
                      czasem jakiś film z kamery na DVD...
                      Na maczku pracuje się jakoś ...lepiej...
                • ptaszek21 Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 22:22
                  linuksa? ktorego? mandriva/suse/aurox zawieszaja sie z czestotliw raz/dzien a
                  poza tym uwazasz ze pasjonujace jest ciagle gcc costam/make/makefile itp i
                  linkowanie brakujacych bilbiotek? albo ustawianie wifi w powyzszych??? robic to
                  dla samej idei opensource? normalny uzytkownik chce latwej graficznej obslugi i
                  stabilnosci nie wspomne o dostepnym oprogramowaniu!
                  • przypadek Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 09:22
                    > linuksa? ktorego? mandriva/suse/aurox zawieszaja sie z czestotliw raz/dzien

Masz prawo uważać Linuxa za trudny system, ale bzdur nie opowiadaj..
              • wiedmak A to ciekawe, ktory powstal wczesniej 10.09.06, 15:34
                OSX czy Windows XP? Jesli juz to Mac zarznal z XP choc naprawde nie wiem co, bo
                nie zauwazylem jakichkolwiek podobienstw pomiedzy tymi systemami (oprocz
                podobnej ikonki IExplorera;)
                • michal_ludwik Re: A to ciekawe, ktory powstal wczesniej 10.09.06, 16:43
                  Microsoft zerznal GUI, ale to stara sprawa (system okienkowy z ikonami w maku z 1984, w windowsie
                  normalny system tego typu dopiero w 1995).
                  Nowy windows vista, który się rodzi w bólach zerżnął z Mac OSX:
                  1. wygląd programu pocztowego
                  2. idee posiadania kalendarza ze skopiowanym wyglądem kolorów (choć nie do końca się w nim
                  połąpali)
                  3. wyszukiwanie plików w systemie (w mac osx jest po lewej na górze - w vista innowacją jest
                  wstawienie go na dół i po prawej; nie wspominam o skopiowanym sposobie w sortowaniu wyników)
                  4. w mac osx nakładka graficzna nazywa się Aqua - w nadchodzącym windows vista: Aero
                  5. w mac osx zaimplementowane są widgety, w vista gadgety (sami by na to nie wpadli).

By dopełnić porównania - nowo kupowane komputery pod windows będą miały spore probelmy, żeby
                  pokazać wszelkie wodotryski Visty. A stare Maki np. z 2001 roku bez probelmu działają z Mac OSX
                  10.4

Jako podsumowanie napiszę tylko, że korzystając z Maka wiem, że żyję w XXI wieku i z kompem
                  przychodzi tyle programów, że nie muszę nic dodatkowo instalować, żeby: sterować komputerem
                  głosem, zrobić screenshota, nagrać piosenkę. Instalacja programu to przeciągnięcie ikony programu
                  np. na pulpit, a usunięcie to wyrzucenie ikony do kosza. Żadnego grzebania, szukania pliku do
                  odinstalowywania i spraszania magików w koszulach w kratę i w okularach.
                  • michalroman Re: A to ciekawe, ktory powstal wczesniej 10.09.06, 17:01
                    ...a dla tych którzy jeszcze bardziej chcieliby zgłębić temat jak bardzo Vista
                    zrzyna od OS X, polecam przyjrzenie się filmom z
                    tauquil.com/archives/2006/01/06/re-introducing-the-real-windows-vista/
                    Głos Billa Gatese, prezentującego "nowe" możliwości Visty (premiera w okolicach
                    wiosny 2007), zaś obraz z poczciwego OS X Tiger (premiera: kwiecień 2005).
                    • r_ed Re: A to ciekawe, ktory powstal wczesniej 11.09.06, 19:00
                      Dla rownowagi warto poczytac to:
                      www.winsupersite.com/showcase/macosx_leopard_preview.asp
                • michal_ludwik Re: A to ciekawe, ktory powstal wczesniej 10.09.06, 16:55
                  i dla twojej wiadomości, niewierny Tomaszu, Mac OSX został wypuszczony w marcu 2001, a Windows
                  XP w październiku 2001 (źródło Wikipedia.org). To chyba daje odpowiedź twojej pyszałkowatości.
                  Dlatego też niewiele w XP widać z Mac OSXa, bo nie mieli czasu skopiować :)
                  Dodatkowo, od tej pory Apple wypuściło 4 duże nowe wersje systemu Puma, Jaguar, Panther, Tiger. A
                  ile wersji windowsa się pojawiło: 0 (słownie zero)

A tu zdjęcie z pisania tego posta, dla tych, co chcą zobaczyć, jak to wygląda na żywo:

src="img137.imageshack.us/img137/6083/picture1lm3.th.png" border="0" alt="Free Image
                  Hosting at www.ImageShack.us" /></a>
                  • michal_ludwik Re: A to ciekawe, ktory powstal wczesniej 10.09.06, 16:58
                    coś zrypałem: tu idzie poprawny link
                    Picture 1

src="img137.imageshack.us/img137/6083/picture1lm3.th.png" border="0" alt="Free Image
                    Hosting at www.ImageShack.us" /></a>
                  • uerbe Re: A to ciekawe, ktory powstal wczesniej 14.09.06, 22:56
                    michal_ludwik napisał:

> ile wersji windowsa się pojawiło: 0 (słownie zero)

I tu albo czegoś nie wiesz albo celowo mijasz się z prawdą. Radzę poszukać parę
                    wypowiedzi wyżej i poczytać sobie porównanie najnowszej wersji OS X z Vistą.
                    Poza dwoma ServicePackami (zawierającymi znacznie więcej nowości niż to, co
                    wnosi do OS X Tiger najnowsza wersja systemu operacyjnego Apple) Microsoft
                    wypuścił m.in. Media Center Edition, XP dla palmtopów i tabletów, itd.
              • dx7 Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 10:26
                > Co dla mnie jest najdziwniejsze w tej calej debacie jest tez to ze pomimo gromow
                > rzucanych na Apple przez przeciwnikow taki Windows XP z wygladu i
                > funkcjonalnosci jest prawie zupelnie zerzniety z Apple OSX

Zapomnialas dodac, ze Apple zerznal idee graficznego OS'a od Xeroxa.
                • michal_ludwik Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 18:55
                  różnica jest tylko taka, że xerox nigdy nie sprzedawał takiego produktu, a sam ich produkt był w fazie
                  testów w ich labie.
              • hjuston Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 17:27
                zgadzam sie z toba w pelni.
                wlasnie niedawno sie przerzucilam i nie narzekam, a wrecz przeciwnie.

houston.blox.pl
              • gajowy_marycha Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 21:35
                > MP3 Zen Creative ma wyglad sciagniety prawie zupelnie z ipoda

niestety, musze cie zmartwic. To Apple troche 'sciagnelo' z interfejsu
                Creative'a. Ostatnio czytalam, ze poszli na ugode i zgodzili sie zaplacici im
                §odszkodowanie ($50 mln. chyba). To tak gwoli prawdy (sama mam w domu dwa
                macintoshe i dwa iPody - bardzo lubie produkty Apple)
              • uerbe Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 14.09.06, 22:48
                edavenpo napisała:

> Co dla mnie jest najdziwniejsze w tej calej debacie jest tez to ze pomimo
                > gromo w rzucanych na Apple przez przeciwnikow taki Windows XP z wygladu i
                > funkcjonalnosci jest prawie zupelnie zerzniety z Apple OSX a taki popularny
                > tanszy MP3 Zen Creative ma wyglad sciagniety prawie zupelnie z ipoda,
                > wlacznie z kolorami, ekranem i obsluga (wyglada jak ipod pierwszej generacji)
                > i tym ze daj a z nim biale sluchawki.

Biorąc pod uwagę fakt, że Creative posiada patent na interfejs odtwarzacza mp3,
                z którego korzysta Apple (i za który po wygranym przez Creative'a procesie
                Apple musi zapłacić) to chyba nie masz racji. Co zaś do podobieństw między OS X
                a XP to więcej ich jest między systemem operacyjnym Apple a Windowsem Vista.

> Apple ostatnimi czasy strasznie rosnie w sile – nie tylko przez rekordowa
                > co rok sprzedaz iPoda ktory z marki niszowej stal sie marka globalna ale
                > rowniez pooprzez wzrastajaca sprzedaz ich komputerow na rynku konsumenckim i
                > biznesowym gdzie coraz wiecej ludzi przerzuca sie na Maca.

Tak czy inaczej Apple ze swym udziałem w rynku komputerów osobistych na
                poziomie AFAIR 15% w dalszym ciągu nie jest realną konkurencją dla Microsoftu.
                www.google.com/trends?q=mac+os+x%2C+windows+xp&ctab=0&geo=all&date=all

Pozdrawiam,
            • qrtqrt przykro to pisać ale konsumpcja/komercja przezarła 11.09.06, 13:25
              ale konsumpcja/komercja przezarła wam mózgi.
          • pcx ALE PO CO ??? 10.09.06, 17:38
            ???!!!???
        • foamclene UWAGA! To post sponsorowany przez producentow 11.09.06, 19:22
          znalazl sie podlinkowany na stronie glownej portalu gazety
          robia nas w bambuko ;)
        • bloody.sc Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 13.09.06, 11:26
          Wszystko w d..........
      • kicia_slodka Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 06.09.06, 23:31
        ktoś ci płaci za reklame?
      • napolnoc Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 06.09.06, 23:31
        Dziwne,mam trzy "jablka" w domu a jakos modna sie nie czuje...
        Moze powinnam z moim IBook'iem po ulicy biegac?
        • edavenpo Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 06.09.06, 23:35

poza tym bialy iBook jest juz passe bo wszedl nowy czarny i ten jest super
          trendy ;-))))

www.apple.com/macbook/gallery/index4.html
          • edavenpo Czyzby.... 06.09.06, 23:36

Czy mi sie wydaje czy to Paryzanka pod nowym bardzo pikantnym nickiem?
            • myszka_333 Re: Czyzby.... 06.09.06, 23:39
              a cz paryżanka ma spy bag??:p
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=48123123&a=48177133
              • edavenpo Re: Czyzby.... 06.09.06, 23:47

Pewnie ze to Paryzanka ;-))
                • kropisia Re: Czyzby.... 07.09.06, 07:55
                  Bingo!
      • zettrzy Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 07.09.06, 01:13
        ipod jest juz passe
        teraz sie nosi blackberry
      • klymenystra slowko chic 07.09.06, 01:26
        jest mocno ringard, moja droga. jestes kompletnie vieillote.
        • kadfael Re: slowko chic 07.09.06, 12:41
          Stanowczo używacie za dużo mądrych słów...przecież paryżanka i tak nic z tego
          nie rozumie. Po prostu dziewczyna przeczytała, co jest, czy też było modne i
          teraz sie ta wiedzą dzieli :)
          • asiawoodstock Re: slowko chic 07.09.06, 15:33
            Nie mam pojęcia, o czym piszecie. Nie wiem co to jest ipod i się tego nie
            wstydzę. Mam komputer firmy Vobis, monitor Samsung, myszkę Logitech i wszystko
            działa jak należy :)
            • napolnoc Re: slowko chic 08.09.06, 13:20
              www.apple.com/ipod/ipod.html
              --

kim by byla Paris Hilton beze mnie....
      • asineczka poukładane w głowie 08.09.06, 13:36
        to must have jest żenujące
      • kate-gun Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 08.09.06, 23:18
        Parowa, wrocilas!!!!!! :D
      • histoire_d_o jak i najlepszy krem na swiecie na mordke 09.09.06, 00:19
        Orchidée Impériale od Guerlaina za 270 euro jak i najnowszy must have (wszytkie
        hotele kategorrii Palace moja je od niedawna) minibary na kosmetyki z
        specjalnym przedzialem na lakiery do paznokietkow, panuje tam inna temp) i
        ogolnie w calej minilodoweczce na kosmetyki komletny BRAK wilgoci!

Niektore sklepy najwytworniejszych marek czekolad jak np. KOMPOZYTORA
        czekolady - Pierra Hermé maja te super lodowki, bo ich wyroby, nie mowie tu o
        ciastach czy cistkach ( mniam mniam... jego slynne "macarons" o smaku oliwek)
        nie zawieraja srodkow konserwujacych i maja termin przydatnosci do uzycia max.
        10 dni.

A czy slyszalyscie o slynnych czekoladkach z camembertem, ktore degustuje sie
        przy aperitiwie? Pycha!
        • orientman Re: jak i najlepszy krem na swiecie na mordke 10.09.06, 15:00
          kochana. w tym kraju ciezko o normalne oliwki, ale ty tutaj o macarons Herme piszesz..

zeby nie bylo, ze w temacie, to uzytkuje:
          MacBookPro
          Mini G4
          iPod 30GB black
          iPod mini gold
          :)
        • pianazludzen Re: jak i najlepszy krem na swiecie na mordke 10.09.06, 20:44
          > hotele kategorrii Palace moja je od niedawna)

czy to oznacza ze w tym hotelu
          www.dubrovnikpalace.hr/Home.aspx?PageID=1&gohome=true
          tez jest minibar na kosmetyki?
      • cioccolato_bianco Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 15:09
        chociaz troche oleju w glowie :)
        • foamclene Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 15:25
          no musi miec odrobine oleju zeby te wszytskie skaplikowane sprzety bslugiwac ;)
          • foamclene skomplikowane oczywiscie 10.09.06, 15:27
            ...
      • michal_ludwik Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 16:28
        por que idiotka? obrażasz ludzi tutaj
      • earlyyears Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 16:30
        nie miec, tylko byc ladna, zgrabna i czysta. wole ogladac szarapowa na korcie,
        niz odlotowo modna olejnik monike.
        • foamclene Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 18:21
          a myslalam, ze mi sie wydaje ze z nia cos nie tak...
          jednak ktos zauwazyl ;)
      • ready4freddy Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 16:45
        sprawdz flybooka, zapomnisz o jablkach :) www.flybook.biz
        • gajowy_marycha Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 23:44
          przepraszam, ale w ktorym miejscu ten flybook jest lepszy od jablek? czy w tym,
          ze jest czerwony?
          ze specyfikacji wynika, ze zostaje daleko w tyle.

gdybym chciala miec czerwonego laptopa z windows na pokladzie to wolalabym
          Samsunga. ladniejszy :)
        • opierzona Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 17:15
          ready4freddy napisał:

> sprawdz flybooka, zapomnisz o jablkach :) www.flybook.biz

Oszkliwy.
          Widze ze prostota to juz przeszlosc.
      • u25 Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 17:03
        Bialego Macbooka... Ja mam feelinga, ze aplikacjom, z ktorym korzystasz 486 z
        Win3.1 dalby rade :-)(pewnie bys nawet roznicy nie zauwazyla)...
      • pcx a co ma Mac do mody ? 10.09.06, 17:42
        to jakis kompletny idiotyzm !!!
        a moze jeszcze ferrari, cesne, duuuzy jacht ?

tylko idiotka czytajaca "COSMOPOLITAN" moze wymyslic takie bzdury.

"we lbach wam sie poprzewracalo boscie dawno chlopa nie mialy" !!!
        • foamclene Re: a co ma Mac do mody ? 10.09.06, 18:22
          o przepraszam czase przegladanie cosmo jest zawodowo uzasadnione ;)
      • foamclene Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 18:18
        raczej jakis zartownis ;)
      • otis_tarda Modna kobieta powinna mieć własny gust. 10.09.06, 18:45
        Qufamacana, co za różnica, pecet czy mac? To tylko większe liczydło. Wązne są
        inne rzeczy: dowcip, bystrość umysłu, umiejętność czarowania.
        Widać autorce brakuje tego czy owego, skor musi taką żenadę odstawiać.
      • kaktusik0 ibook - w życiu! brrrr.... 10.09.06, 19:47
        gdyby mi za darmo dali ibooka to ...może bym wzięła. Inna platforma sprzętowa -
        aż boję się myśleć ile miałabym z nim problemów gdybym chciała na nim robić to
        co robię na x86.
        • michal_ludwik Re: ibook - w życiu! brrrr.... 10.09.06, 20:07
          > gdyby mi za darmo dali ibooka to ...może bym wzięła. Inna platforma sprzętowa -
          > aż boję się myśleć ile miałabym z nim problemów gdybym chciała na nim robić to
          > co robię na x86.

jakaś dziwna jesteś. Maka się przecież kupuje po to, żeby nie musieć myśleć o takich rzeczach, a zająć
          się pracą. Nie utożsamiaj problemów z jednej platformy z drugą.
          • kaktusik0 Re: ibook - w życiu! brrrr.... 11.09.06, 10:09
            > jakaś dziwna jesteś. Maka się przecież kupuje po to, żeby nie musieć myśleć o t
            > akich rzeczach, a zająć się pracą. Nie utożsamiaj problemów z jednej platformy
            z > drugą.

Niespecjalnie wiem o co Ci chodzi.
            nie mam problemów z x86, a wiem że miałabym z Macami.
      • cioccolato_bianco Re: "Modna kobieta" to najczęściej głupia c..pa ! 10.09.06, 20:20
        o, to wypisz wymaluj ja! :))
      • blq he he co za śmieszny temat... 10.09.06, 20:45
        ... z pewnych rzeczy trzeba jeszcze UMIEĆ korzystać.

Kobiety to często sprytne bestie. Ale nie te modnisie i te co "le fric" stawiają
        ponad "chic".
      • histeryczna_trzydziestka Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 10.09.06, 21:27
        ...bumerang, modną fryzurę i trochę mp3, ale nie musi znać tytułów. Może mieć
        jedną książkę.
        • misiek767 apple 10.09.06, 23:55
          ja sie przesiadlem z PeCeta na Maka rok temu. Jestem bardzo zadowolony, bo:

1) na Maka nie ma wirusow (nie musze miec Norton Antivirus'a itd)
          2) na iTunes moge sobie kupowac piosenki (na poczatku myslalem ze zbankrutuje, ale teraz 100pln/
          miesiac mi zupelnie wystarczy bo sciagam tylko te piosenki ktore mi sie podobaja).
          3) z iTunes Moge sciagac podcasty ktore wypalam sobie nastepnie na CD i slucham w drodze do pracy
          (niestety nie mam iPoda)
          - no i sa setki pomocnych Widgetow ktore umieszczam na ekranie, np HMS Hakore do wysylania SMSza
          darmo do wszystkich sieci (zastanawiam sie nad napisaniem jednego - takie proste narzedzie so
          tworzenia wlasnych widgetow ma byc w nowym OS Leopardzie o ile sie nie myle..

no i czekam na iPhone (ipod+telefon+komunikator internetowy+aparat 3Mpix) - moze to wlasnie to
          oglosza na konferencji w San Francisco ktora Jobs zapowiedzial na 12 wrzesnia... ;))

no i wogole pozdro dla wszystkich makowek i makowcow hehe:))
          • konishiko Re: apple 11.09.06, 10:17
            Na Maka sa juz wirusy, lepiej sobie cos zainstaluj ;) Owszem, jest ich bardzo
            malo, bo platforma mniej popularna (poza tym odnosze wraczenie, ze zaden
            szanujacy sie autor wirusow nie bedzie pracowal na Maku, bo to lamerskie) i
            owszem, z tego co sie orientuje MacOSX ma lepsze domyslne zabezpieczenia niz
            Windows, ale po 3 latach pracy na Makach jednak pojawil nam sie w pracy w
            intranecie wirus, wywolujac szok i niedowierzanie. Tyle, ze nic chyba nie
            zadazyl zrobic :)
            • orientman Re: apple 11.09.06, 10:51
              Gdzie masz wirusy ma wspolczesnego Maka? Ostatniego widzialem ok. 2000 roku na sprzecie z
              systemem z 1997 roku.
              Pokaz mi palcem tego wirusa.
              • r_ed Re: apple 11.09.06, 19:26
                Np IM-Worm.OSX.Leap.a, Inqtana, Exploit.OSX.Safari.a, Exploit.OSX.ScriptEx.a i
                inne exploity korzystajace z (co prawda latanych) dziur w produktach Apple.
                • michal_ludwik Re: apple 11.09.06, 19:48
                  i to są jedyne. dziury zostały załatane szybciej niż w xp.

a teraz zadanie na wyobraźnię:
                  mamy 2 kompy: maka i peceta. uaktualnione do cna, firewall wyłączony, brak ochrony
                  przeciwwirusowej. podłączamy oba do sieci.
                  Który zostanie zainfekowany szybciej i większą ilością wirusów?
                  Który można shakować szybciej skanując porty?
                  Ideas?
                  • uerbe Re: apple 14.09.06, 23:08
                    michal_ludwik napisał:

> a teraz zadanie na wyobraźnię:
                    > mamy 2 kompy: maka i peceta. uaktualnione do cna, firewall wyłączony, brak
                    > ochrony przeciwwirusowej.

Powtarza się porównanie Win do Linuxa - jeśli mówimy o standardowym Windzianym
                    firewallu to znasz odpowiedź. To inny system zabezpieczeń i inny (co
                    najistotniejsze) system uprawnień.
                • orientman LOL 12.09.06, 12:07
                  a widziales ktoregos z nich? widziales efekt dzialania? bo ja w zyciu, a codziennie mam stycznosc z
                  prawie piecdziesiatka Makowek. i kazda wpieta w siec.
                  najbardziej mi sie podobaja te 'inne exploity'..
      • rzekson Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 02:40
        Z tego wynikaloby, ze modna mloda kobieta jest kretynka, bo myslaca mloda
        kobieta kupilaby narzedzie pracy, a nie kolorowy gadzet, i zajela sie czyms
        pozytecznym zamiast czytac kolorowe pisemka i wypisywac pierdoly na forum.
      • xavier27 Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 08:57
        Mekintosze są dla gadżeciaży którzy swój sprzęt komputerowy dopasowują do białych mebli z IKEI a nie do potrzeb :) A iPody noszą fetyszyści a nie melomani :)
      • xavier27 Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 09:03
        Minimalistyczna linia produktów Jabłka, reodem z Odyseii Kosmicznej przyciąga.
        Ale myszki z jednym kneflem i mp3 playery bez przycisków? Frajerstwo. Stare walkmany to było coś. Człowiek naciskając play, czuł odpalający śilnik, nawijający taśmę na szpulkę. 10.000 utworów? Na kiego mi to? To dobre dla tych co zapodają kazę na całą noc nie wiedząc co ściągają :)
        • konishiko Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 10:20
          Teraz z Makami przychodzi juz myszka z czterema kneflami i fajnym scrollerem co
          sie turla w dwoch wymiarach :) Mighty Mouse sie nazywa. Niestety kiepskawa jest,
          nie widac gdzie sie zaczyna prawy przycisk a konczy lewy, a fajny scroller
          zaczal sie blokowac po 2 miesiacach :( Uwielbiam Maki, ale ich myszki to porazka.
          • michal_ludwik Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 18:59
            konishiko napisała:

> Teraz z Makami przychodzi juz myszka z czterema kneflami i fajnym scrollerem co
            > sie turla w dwoch wymiarach :) Mighty Mouse sie nazywa. Niestety kiepskawa jest
            > ,
            > nie widac gdzie sie zaczyna prawy przycisk a konczy lewy, a fajny scroller
            > zaczal sie blokowac po 2 miesiacach :( Uwielbiam Maki, ale ich myszki to porazk
            > a.

Mysz można wyczyści, żeby się nie blokowała. a do przycisków przyzwyczaić
        • michal_ludwik Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 18:58
          xavier27 napisał:

> Minimalistyczna linia produktów Jabłka, reodem z Odyseii Kosmicznej przyciąga.
          > Ale myszki z jednym kneflem i mp3 playery bez przycisków? Frajerstwo.

Sam jesteś frajer skoro nie wiesz, że mighty moouse ma więcej jak jeden przycisk. i jest to najlepsza
          mysz jaką miałem.
          mp3 playery bez przycisków - na pewno mó?isz o iPodach? najwyraźniej na oczy ich nie widziałęś
      • weronka77 Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 09:08
        A ja jestem niemodna bo mam notebooka Asus juz od póltora roku tego samego;-)
        Fakt ze używam go głównie do "forumowania";-)) Lubię go bo jest lekki,cieniutki-
        przedtem toporna Toschiba była mniej wygodna w użyciu.Póki co
        zdążyłam "załatwić" klawisz spacji;-)Pękł;-) No a że namiętnie jadam paluszki
        to pomiędzy klawiszami pełno jest okruszków(a mój maluszek regularnie wylewa na
        niego sok marchwiowo-jabłkowy).Śmiem twierdzić że Asus to bardzo odporna i
        wytrzymała maszyna;-)
        • michaelm3 Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 11.09.06, 12:49
          weronka77 napisała:

> A ja jestem niemodna bo mam notebooka Asus juz od póltora roku tego samego;-)

Aż półtora roku?! Rozumiem, że jesteś sfrustrowana takim stanem rzeczy! Łączę
          się z tobą w bólu... Swoją drogą jak to możliwe, żeby twojego męża nie było
          stać na najnowszego notebooka skoro lekką ręką przepłaca jakieś 12 tys euro za
          samochodzik dla swojej dziewuchy? No ale jak sama stwierdziłaś w słynnym wątku
          na Auto-Moto samochód to nie inwestycja!

PS. Punktualnie zaczęłaś: 9:08. Kolejny cały dzień w internecie?
          • weronka77 Re: Modna mloda kobieta powinna miec ... 12.09.06, 09:24
            Dokładnie tak;-))Masz absolutną rację;-)Tyle że samochód jest jednak w większym
            stopniu beksploatowany niż laptop którego jedynym przeznaczeniem jest odbiór
            poczty oraz Forum i raczej "nie ujrzy" światła dziennego,zamknięty w
            przysłowiowych czterech ścianach;-)Jak długo działa-jest w porządku;-)Potem
            będzie "workiem treningowym" dwulatki(o ile już się nim powoli nie staje;-))
            Łączyć się w bólu nie ma powodu-wszystko jest ok;-)) Nie jestem technofilem
            więc posiadanie takiego urządzenia nie jest przedmiotem frustracji;-)Zwłaszcza
            jeśli potrafię wykorzystać tylko nieliczne jego funkcje...;-))Pozdrawiam
            serdecznie życząc miłego dnia;-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka