Dodaj do ulubionych

Wycie w katolandzie

IP: 217.7.150.* 10.07.03, 18:58
"Nasz Dziennik"

18–19 czerwca

"Dziś widzimy, jaki jest efekt oddania władzy w ręce sług Szatana, ludzi bez
honoru, wiary i Boga w sercu! (...). Tak, moi drodzy, pamiętam te dni kiedy
towarzysze Kwaśniewski, Miller, Szmajdziński, Janik i inni głosili wszem i
wobec dozgonną wierność socjalizmowi, Związkowi Sowieckiemu i najlepszemu z
systemów społecznych – marksistowsko-leninowskiemu socjalizmowi! Pamiętam, że
za walkę z tym systemem oddał swe życie ks. Jerzy Popiełuszko! Czy Jego
ofiara ma pójść na marne? (...) Dziś musimy walczyć z niemoralnością takich
pogrobowców totalitarnego, zbro-dniczego systemu komunistycznego, jak Urban i
jego »Nie«, z obłudą i cynizmem »Gazety Wyborczej«".

ks. Henryk Jankowski,
homilia z 15.06 u św. Brygidy w Gdańsku

"W ostatnią sobotę, czyli w sabat, zleciały się do Warszawy z całej Polski
kobiety żądne krwi: prawa do permanentnej aborcji i innych praw związanych z
ubóstwianymi przez nie sferami życia (m.in. prawo do bezpłatnej
antykoncepcji, wychowania seksualnego). Zlot – II Kongres Kobiet Lewicy –
odbył się w siedzibie SLD, ale w dzień, nie zaś po zachodzie słońca, jak
osobiście przypuszczałem".

Jan Kowalski,
"Dzień »kobiet«"

21–22 czerwca

"Jeżeli Polska przeżyje, to następne pokolenia będą się uczyć tego (jeśli
ktoś im powie prawdę), że w początku trzeciego tysiąclecia nastąpiło
powtórzenie tragedii Targowicy: Naród został zapędzony w niewolę jak bezwolne
stado. Moim zdaniem, referendum jest nieważne i nie może pociągać za sobą
żadnych skutków prawnych. Powinni więc Panowie ustąpić z urzędów, zostawiając
zajęte dotychczas fotele prawdziwym Polakom i resztę życia poświęcić na
pokutę i naprawienie krzywd wyrządzonych Narodowi".

ks. Jerzy Bajda, "List otwarty do Panów Aleksandra Kwaśniewskiego, prezydenta
RP i Leszka Millera, premiera rządu RP"

"Głos"

21 czerwca

"W moim przekonaniu głosowano więc nie tyle za akcesją, co za nadzieją na
lepszą przyszłość i udzieleniem Kościołowi narzędzi do walki o chrześcijański
kształt Europy i Polski".

Antoni Macierewicz, "O politykę narodową"

"Nasza Polska"

24 czerwca

"Roman Giertych, tytułowany liderem Ligi Polskich Rodzin, udzielił w 5 dni po
referendum akcesyjnym wywiadu »Gazecie Wyborczej«, tytułując ten
tekst »Jestem Europejczykiem«. (...) Setki tysięcy ludzi, którzy głosowali na
LPR, muszą czuć się teraz oszukani, tysiące działaczy środowisk narodowych
muszą czuć się zdradzeni, a setki tych, którzy pracują w głównych ogniwach
LPR, muszą wywiad Romana Giertycha ocenić jako działanie usuwające im grunt
spod nóg, grunt ideowy i programowy".

dr Aleksander Jędraszczyk,
prof. Stefan Kurowski,
prof. Jerzy Robert Nowak,

Obserwuj wątek
    • Gość: miłka Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. IP: *.chello.pl 10.07.03, 19:56
      • Gość: mario2 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. IP: 217.7.150.* 10.07.03, 20:16
        Niestety glowny ministrant Miller
        i biskupi akolita Kwach nie chca sie do tego przyznac :(
        Wmawiaja nam dziecko w brzuch, ze jest akurat odwrotnie,
        i jeszcze chca zanieczyscic swoimi fobiami konstytucje Unii :(
        • kotmanka Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. 10.07.03, 21:02
          A co to jest "permanentna" aborcja?
          Ogolnie jednak to wszystko nie jest smieszne.
          • Gość: mario2 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. IP: 217.7.150.* 10.07.03, 21:17
            nie wiem co to jest- dowiedz sie moze u zrodel... :o)
            czarni i ich przydupasy sa przeciez specjalistami nie tylko od przekretow, ale
            takze neologizmow :o)
            • moniorek1 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. 10.07.03, 21:31
              Czy ty czasem nie jestes spod znaku wodnika?
              • Gość: mario2 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. IP: 217.7.150.* 10.07.03, 21:36
                Jestem TYPOWYM przedstawicielem tego znaku. A dlaczego pytasz? :o)
                • moniorek1 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. 10.07.03, 21:55
                  Gość portalu: mario2 napisał(a):

> Jestem TYPOWYM przedstawicielem tego znaku. A dlaczego pytasz? :o)

Bo tak jak ja masz sklonnosci do "walki z wiatrakami" :)
                  • Gość: mario2 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. IP: 217.7.150.* 10.07.03, 21:59
                    Nie przesadzaj, to nie walka z wiatrakami. Zreszta w tej walce, to atakujacy
                    byl schizolem, a w tej walce, ktora ja prowadze schizolem jest atakowany :o)
                    • moniorek1 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. 10.07.03, 22:10
                      Cala instytucja kosciola to jedena wielka schiza.Myslalam ,ze jak wymra te
                      stare dewotki to cos sie zmieni,ale bylam w bledzie.Jak grzyby po deszczu
                      rosna nowi, giertychopodobni.Wyksztalceni przez to grozniejsi.
                      • Gość: mario2 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. IP: 217.7.150.* 10.07.03, 22:16
                        Oni sa grozni jedynie przez swe zacietrzewienie i nietolerancje. W gruncie
                        rzeczy to przyciasne mozdzki, ktorzy wierzac w to, co legnie sie w zakamarkach
                        ich umyslow - przeciwstawiaja sie nawet temu, co rzecze ich ostoja
                        intelektualna, ktorej wznosza pomniki, jednoczesnie ja olewajac!
            • Gość: vitek Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. IP: 195.136.67.* 10.07.03, 21:33
              zawsze w historii kościoła świętego klechy były specjalistami od życia
              seksualnego swoich wiernych owieczek.
              • Gość: mario2 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. IP: 217.7.150.* 10.07.03, 21:37
                I to jest ciekawe! Oni sa specjalistami od czegos, na czym nie powinni sie
                teoretycznie znac!
                Od sexu- bo maja celibat
                i od szmalu- bo maja zyc w ubostwie

:o)
          • aankaa Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. 10.07.03, 21:30
            kotmanka napisała:

> A co to jest "permanentna" aborcja?

może antykoncepcja :)) ?
            • Gość: mario2 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. IP: 217.7.150.* 10.07.03, 21:52
              aankaa napisała:

>
              > > A co to jest "permanentna" aborcja?
              >
              > może antykoncepcja :)) ?

*** czyli sposob na to, zeby wiecej facetow latajacych w czarnych sukienkach
              sie nie rodzilo?

A propos, kto to jest ksiadz?

To facet, do ktorego wszystkie dzieci mowia "ojcze", tylko jego wlasne "wujku"
              :o)
              • aankaa Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. 10.07.03, 21:59

> aankaa napisała:
                >
                > >
                > > > A co to jest "permanentna" aborcja?
                > >
                > > może antykoncepcja :)) ?
                >
                > *** czyli sposob na to, zeby wiecej facetow latajacych w czarnych sukienkach
                > sie nie rodzilo?

może źle się wyraziłam, to raczej dbałość o społeczeństwo
                facet w kiecce uchodzi jedynie na wyspie, i to pod warunkiem, że ma szatkę w
                kratkę :))
                • Gość: mario2 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. IP: 217.7.150.* 10.07.03, 22:01
                  czyzbys proponowala sutanny sprowadzic do poziomu przepaski biodrowej?

Zreszta po reformie szkolnictwa, ksiadz uczacy WF-u mialby fajnie cwiczac z
                  dziecmi w takiej krotkiej sutannie adidasa :o)
                  • aankaa Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. 10.07.03, 22:14

> Zreszta po reformie szkolnictwa, ksiadz uczacy WF-u mialby fajnie cwiczac z
                    > dziecmi w takiej krotkiej sutannie adidasa :o)

w leżeniu krzyżem długa kieca nie wadzi ;)
                    • Gość: mario2 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. IP: 217.7.150.* 10.07.03, 22:18
                      no, ale wiesz jaka jest nalbardziej katolicka pozycja w sexie?

Od tylca. Obydwoje klecza, a on trzyma rece zlozone na krzyzu... :o)
                      • aankaa :))))))))) n/txt 10.07.03, 22:25
                        • Gość: mario2 Re: :))))))))) n/txt IP: 217.7.150.* 11.07.03, 07:15
                          co sie smiejesz? :o))
                          • mario2 Re: :))))))))) n/txt 13.07.03, 21:25
                            bo lubisz? :o)
      • matrek Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. 12.07.03, 10:25
        Hm, może powiesz - co to jest panstwo wyznaniowe ?
        • mario2 Re: Żyjemy w państwie wyznaniowym, ot co. 12.07.03, 14:36
          Owszem, ze TO JEST panstwo wyznaniowe! Przymuszajace np. dzieci innych wyznan
          do uczestniczenia w naukach jedynie slusznej religii (ocene figuruje na
          swiadectwie, wiedz nie brzedz o dobrowolnosci), zmusza np. rekrutow wojskowych
          do uczestniczenia co niedziela w urzadzanych przez siebie guslach, zmusza mnie
          jako niewierzacego podatnika do finansowania poprzez placone przeze mnie
          podatki Akademii Papieskiej, Wydzialow teologicznych, kapelanow we wszystkich
          doslownie instytucjach zycia publicznego!
          To nie jest panstwo wysnaniowe? Panstwo w ktorym premier i prezydent boja sie
          zrobic czegokolwiek bez zgody purpurowych?
    • Gość: astinger Re: Wycie w katolandzie IP: 213.231.15.* 11.07.03, 08:36
      Ty mario to jestes walniety jak ten cały giertych czy tez jemu podobni których
      cytujesz. Przemyśl to co napisałem zanim padniesz na zawał. Rób to co ja. Nie
      czytaj głupot, nie słuchaj, a jesli juz to sie dystansuj bo dajac tak zaciekłą
      kontre zwariujesz w takim samym tempie jak oni.
      • mario2 Re: Wycie w katolandzie 12.07.03, 06:46
        ponoc wroga trzeba najpierw poznac, zeby moc sie do niego dobrac, iec bede
        czytal, sledzil i sluchal, co te popluczyny ludzkosci maja do powiedzenia :o)
    • Gość: beemka1 Re: Wycie w katolandzie IP: *.acn.waw.pl 11.07.03, 09:00
      Ech, cala ta wasza 'dyskusja' na takim samym nedznym poziomie jak te, pozal
      sie Boze, teksciki z ND. Tyle samo glupoty, zacofania i tepego humoru. Tylko
      wspolczuc.
      • mario2 Re: Wycie w katolandzie 12.07.03, 06:47
        toz Ci wspolczujemy. U nas wiecej serca jako u rodowitych wyznawcow Wielkiej
        Kremowki :o)
        • Gość: beemka1 Re: Wycie w katolandzie IP: *.acn.waw.pl 12.07.03, 08:42
          Mario2,
          Problem z Toba jest taki, ze nie umiesz myslec obiektywnie. Cytujesz fragmenty
          z gazety, ktora mieni sie gazeta katolicka, a nia nie jest. Potem wyladowujesz
          swoja frustracje na katolikach i hierarchach koscielnych. Gdzie sens, gdzie
          logika? Bardzo smiesza mnie ludzie, ktorzy nie maja pojecia, czym jest
          katolicyzm, bo nie uczestnicza w jego zyciu, tylko wybieraja co ciekawsze
          smaczki z durnych gazet. Kiepski bylby z Ciebie dziennikarz. Polecam lekture
          Tygodnika Powszechnego a nie Naszego Dziennika.
          Pozdrawiam
          Beemka.
          • mario2 Re: Wycie w katolandzie 12.07.03, 09:09
            czy istnieje cos takiego jak myslenie obiektywne? Moim zdaniem nie. Wszystko,
            co odczuwasz, co myslisz jest subiektywne. tak samo ja subiektywnie odbieram
            KK i fego funkcjonariuszy, tudziez tych, ktorzy mienia sie byc prawdziwymi
            polakami tylko ze wzgledu rzekomy patent jedynie slusznych w katolandzie
            pogladow.
            Dominacja KK i jego ideologii w zyciu kazdego z nas, nawet niewierzacego jest
            zastraszajaca. Z moich to podatkow utrzymuje sie m.in klechow i katechetki
            nauczajace bzdur w szkolach. Z moich podatkow utrzymuje sie armie kapelanow w
            wojsku, policji i szpitalach. I to w dodatku w czasie, kiedy nie ma szmalu na
            zaplacenie nauczycieli, pielegniarek itp.

A tak na marginsie- wole myslec nieobiektywnie, ale jednak myslec, co jest
            czynnoscia odwrotna do tego, co Ty prezentujesz.

P.S. Polecam lekture ksiazeczek z serii "poczytaj mi mm", bo GP, czy GN robia
            ci zbyt wielka wode z mozgu!
            • Gość: beemka1 Re: Wycie w katolandzie IP: *.acn.waw.pl 13.07.03, 10:58
              Mario2,
              Twoje komentarze maja sie nijak do moich postow. Moze gdybys przestal pluc
              glupimi obelgami i robic osobiste wycieczki to mielibysmy o czym porozmawiac.
              A tak to szkoda moich palcow na odpowiadanie na Twoje prymitywne docinki i
              znizanie sie do Twojego wielce nedzarnego poziomu.
              Bez odbioru
              Beemka.
              • mario2 Re: Wycie w katolandzie 13.07.03, 15:14
                Widze jaki jest Twoj poziom, wiez tez w ten desen Tobie odpowiadam, bys nie
                poczula sie intelektualnie zaszczuta.
                merytorycznie tez jestem w stanie wykazac, ze od 2000 lat KrK nie robi nic
                innego, jak wyzyskuje bliznich...
      • Gość: miłka To nie czytaj i nie jęcz. Kto ci każe? IP: *.chello.pl 12.07.03, 10:20
        Gość portalu: beemka1 napisał(a):

> Ech, cala ta wasza 'dyskusja' na takim samym nedznym poziomie jak te, pozal
        > sie Boze, teksciki z ND. Tyle samo glupoty, zacofania i tepego humoru. Tylko
        > wspolczuc.

Ja z przyjemnością dowiaduje się, że są jeszcze w tym straconym kraju jacyś
        ludzie z olejem w głowie zamiast czarnwego obłędu w oczach.
        • mario2 Re: To nie czytaj i nie jęcz. Kto ci każe? 12.07.03, 14:11
          Hihi- ale jak te dinozaury, na wyginieciu :o)
    • mario2 Re: Wycie w katolandzie 12.07.03, 21:01
      A jutro dostarcze nowych rewelacji :o)
      • lyche1 Re: Po sumie :)) 12.07.03, 21:39
        mario2 napisał:

> A jutro dostarcze nowych rewelacji :o)
        • mario2 Re: Po sumie :)) 12.07.03, 21:47
          Przed nieszporami :o)
          • lyche1 Re: To jesteśmy umówieni :)) nt 12.07.03, 21:53
            • mario2 No to masz obiecane :o) 13.07.03, 08:53
              W porcie we Władysławowie cały czas czuwali obrońcy życia. Było ich nadal
              bardzo wielu. Pragnęli być wyrzutem sumienia dla tych, którzy chcieli zabijać
              polskie dzieci w cieniu holenderskiej bandery. Obrońcy proszą o modlitwę za
              nich oraz w intencji dzieci poczętych. („Nasz Dziennik”, 30.06.2003 r.)

Podstawowym argumentem feministek na rzecz wprowadzenia ustawodawstwa
              zezwalającego na zabijanie dzieci poczętych jest istniejące jakoby w naszym
              kraju na dużą skalę tzw. podziemie aborcyjne. W całkowitej sprzeczności z ich
              twierdzeniami są dane, które przeczą istnieniu w Polsce takowego podziemia. Z
              tych względów prokuratura powinna przesłuchać każdą sufrażystkę, która
              publicznie twierdzi, żew Polsce istnieje tzw. podziemie aborcyjne.(jw.)

Cały Stary Rynek był wypełniony ludźmi. Tu ludzie stali, a wśród nich
              przechodziła procesja. W pierwszych latach proboszczowania aż zapomniałem, że
              niosę Pana Jezusa, bo chciałem się napatrzeć chłopakom od chorągwi, pannom od
              obrazu i moim ślicznym lalkom – dziewczynkom łowickim sypiącym kwiatki Panu
              Jezusowi pod stopy. (ks. Tymoteusz, „Niedziela”, 22.06.2003 r.)
    • niedzwiedziczka mario... 13.07.03, 09:40
      Ja jestem praktykującą katoliczką, a gazety, które
      cytujesz to dla mnie szmatławce, zaś Giertych i jemu
      podobni to banda nawiedzonych oszołomów. Wkładasz do
      jednego wora wszystkich, którzy wystarczy, że nazwą się
      katolikami.
      Jesteś chory, więc idź się leczyć. Krzyżyk Ci na drogę :P
      • mario2 Re: mario... 13.07.03, 09:53
        Typowe dla katoli. Kto nie z nami ten przeciwko nam, nie? jest glupi, chory,
        kopniety!
        Wiec wiedz, ze ja to samo mysle o nietolerancji, glupocie i obludzie katoli!
    • mario2 I jeszcze troche :) 13.07.03, 15:12
      (...) Ja wiem, że w polskiej telewizji jest teraz wiele amerykańskich bajek.
      Ale one są wymysłem szatana i prowadzą prosto ku zatraceniu. Oto jedna z
      polskich stacji emituje bajkę „Teletubbies”, w której występuje postać o
      imieniu Tinky Winky. Postać ta jest wyraźnym symbolem zboczenia, jakim jest
      gejostwo. Po pierwsze jest różowa, kolor gei, po drugie ma na głowie antenkę w
      kształcie trójkąta, a to przecież ich symbol. Po trzecie, nosi coś w rodzaju
      torebki, jak reszta tych zboczeńców.(...). (Tadeusz Rydzyk, Radio Maryja,
      13.05.2003)

Episkopat nie jest ani od namawiania, ani od zniechęcania ludzi w tej sprawie.
      Nie wiem, dlaczego podczas wyborów narzucano nam milczenie, a teraz imputuje
      się społeczeństwu wierzącemu, że my, pasterze, bardzo prosimy o głosowanie za
      wejściem do Unii. Nieprawda. (Abp Józef Michalik, „Niedziela”, 4.05.2003)
    • kryniagr Re: Wycie w katolandzie 13.07.03, 21:40
      mario2 wspolczuje ci ty naprawde jestes walniety........na pewno jestes samotny
      pozdr
      • mario2 Re: Wycie w katolandzie 13.07.03, 21:47
        no jestem samotny... posrod tlumu... zdewocialych idiotow :)
        • Gość: kryniagr Re: Wycie w katolandzie IP: *.pop.e-wro.net.pl 13.07.03, 22:19
          mario2 napisał:

> no jestem samotny... posrod tlumu... zdewocialych idiotow :)
          jestes nie tylko samotny ale i zgorzknialy........wyluzuj pozdr
        • Gość: andros Re: Wycie w katolandzie IP: 195.136.67.* 13.07.03, 22:32
          nie... mario - nie jestes samotny!
          Dzięki za porcję dobrego humoru!
          Powiem ci szczerze.Kiedyś kabarety mnie smieszyły dosyć.
          Teraz to sie zmieniło...chyba z wiekiem tak to jest.
          Jedyne teksty które wywołuja u mnie głosne wybuchy smiechu podczas lektury to
          kawałki produkowane w dobrej wierze przez dostojników kościoła świetego i jego
          żarliwych obronców...Po prostu takiego nagromadzenia hipokryzji... fałszu i
          przewrotności - nie znajdziesz łatwo nigdzie.
          Gdybym na to nie płacił - byłoby mi to obojetne.Sek w tym,że doją nasze państwo
          ile wlezie!
          • mario2 Re: Wycie w katolandzie 14.07.03, 06:57
            Wiem, ze nie jestem samotny. Sa jeszcze ludzie na tym swiecie potrafiacy
            uzywac szarych komorek nie tylko do zapamietywania paciorkow :o)
    • Gość: kryniagr Re: aneks IP: *.pop.e-wro.net.pl 13.07.03, 22:29
      A tak w ogole mario2 to pomyliles adres przenies sie na inne FORUM ze soimi
      wywodami nie wiem czy zauwazyles ale jestes na forum pt.kobieta
      • mario2 Re: aneks 14.07.03, 06:55
        Ty moze zaraz inkwizycje wprowadzisz? Chcesz mi mowic co i gdzie mam pisac?
        Mnie?!!! Chyba cie cycki bola :o)
    • Gość: doku A kto by się przejmował wypocinami ciemnogrodu IP: *.chello.pl 14.07.03, 02:54
      • mario2 Re: A kto by się przejmował wypocinami ciemnogrod 14.07.03, 06:56
        No jak to kto? To powinno zainteresowac przede wszystkim ich sponsorow, a wiec
        polskiego podatnika :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka