Dodaj do ulubionych

czytam i placze...

28.08.03, 09:24
Skad biora sie tacy ludzie???

www.gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/295430.html?ses_nm=d371f175364b29f51193ad084033bea2

DZIENNIK BALTYCKI

Czwartek, 28 sierpnia 2003r.

Bestialski mord psa na gdańskich Stogach

Sześciu młodych mężczyzn zwabiło w zaułek ul. Stryjewskiego na gdańskich
Stogach starego psa i napuściło na niego silnego, młodego pit bull teriera!

Trwającej niespełna kilkanaście minut tragedii przyglądali się mieszkańcy
okolicznych bloków. Policja, która przyjechała dopiero po półgodzinie, nie
złapała sprawców. Nie przyjechało też wezwane przez świadków pogotowie
weterynaryjne.

- Ta makabra wydarzyła się w niedzielę wieczorem. Usłyszałem niesamowicie
głośny skowyt psa - mówi świadek zajścia. - Mężczyźni stali w szeregu i
przyglądali się jak pit bull atakuje bezbronne zwierzę. Wszyscy prowokowali
go, by był jeszcze bardziej agresywny. Pamiętam, że chłopak w czarnej bluzie
dodatkowo kopał słaniającego się na nogach wilczura. Wszędzie było pełno
krwi. To było bestialstwo. Zwierzę zostało dosłownie podłożone do
zagryzienia.

Z relacji mieszkańców wynika, że w całym procederze brało udział także dwóch
mężczyzn pilnujących pobliskiej przychodni.

- Widziałam jak stróże wyszli i zaczęli instruować młodzieńców - dodaje
jeden z mieszkańców. - Słyszałam jak jeden krzyczał: Spuść go ze smyczy,
niech skończy tego kundla!

Kierowniczka przychodni na Stogach nie wierzy, że w mordzie psa mogli
uczestniczyć stróże.

- Rozmawiałam z nimi. Twierdzą, że przegonili bandytów - mówi Agata Bulińska.

- Dlaczego w takim razie pilnujący przychodni nie zawiadomili policji?

- Nie wiem...

Jak udało nam się ustalić, policję wezwała dopiero lekarka ze stacjonującego
nieopodal pogotowia. Po około 30 minutach od zgłoszenia, na miejscu pojawili
się dzielnicowi. Nie udało im się złapać bandytów. Dysponują jednak kilkoma
nazwiskami domniemanych sprawców. Na interwencję mieszkańców nie zareagowało
też prywatne pogotowie weterynaryjne.

- Jesteśmy lecznicą prywatną - mówi anonimowo jeden z jego pracowników. -
Nie wiem dlaczego nasz lekarz tam nie pojechał.

Młodociani bandyci wykazali się szczególnym okrucieństwem. Poszkodowane
zwierzę było całe zakrwawione, miało wyszarpane kawałki skóry. Nikt z
obserwujących zdarzenie nie wie, co się z nim stało i czy przeżyło. Wiadomo
tylko tyle, że zniknęło.

- Pierwszy raz spotykamy się z takim okrucieństwem - mówi komisarz Alicja
Kajrewicz z komisariatu na gdańskich Stogach. - Na szczęście dysponujemy już
nazwiskami sprawców tego zdarzenia. W większości byli wcześniej notowani.

Za znęcanie się nad zwierzętami grozi kara do 2 lat pozbawienia wolności. W
tym przypadku sprawa prawdopodobnie trafi do sądu dla nieletnich, gdyż
uczestnicy zajścia nie ukończyli jeszcze osiemnastego roku życia.

Obserwuj wątek
    • Gość: mario2 Re: czytam i placze... IP: 217.7.150.* 28.08.03, 09:57
      na leb padlo! nad psem placze a nad katowanymi, zabijanymi ludzmi przechodzi
      obojetnie.
      Nie zebym byl za katowaniem zwierzat. Ale naprawde wkurza mnie przesadna troska
      i plakanie nad ich losem. Tak samo zreszta jak wkurzaja mnie niedomyci
      mlodzieniaszkowie zbierajacy po ulicach szmal na biedne zwierzatka! W kraju w
      ktorym iles tam tysiecy glodnych dzieci przychodzi bez sniadania do szkoly. W
      kraju w ktorym jako przyczyne zgonu powinno sie wpisywac: brak srodkow na wykup
      lekarstw.Chyba trzeba jasno okreslic priorytety, a nie peroonifikowac
      obsrajskwery!
      • jkobuu Re: czytam i placze... 28.08.03, 10:09
        A skąd wiesz,że autorka wątku,przechodzi obojętnie wobec takich problemów?
        W Tobie jak widać nie ma współczucia dla biednego psa,a piszesz,że je masz dla
        głodnych dzieci i ludzi,nie mających pieniędzy na lekarstwa...
        Moim zdaniem bestialstwo w stosunku do zwierząt jest bestialstwem, a panowie
        młodzieńcy za parę lat być może będą zabawiać się w ten sposób z
        bezdomnymi..Wszak dla niektórych bezdomni to tylko ludzki śmiec bez godności...
        Masz jakies zwierzę w domu?
        • Gość: mario2 Re: czytam i placze... IP: 217.7.150.* 28.08.03, 10:15
          jkobuu napisała:

> Masz jakies zwierzę w domu?
          ***Mialem zone, ale pogonilem.

A powaznie. jak juz pisalem zawracanie dupy czyms takim ( w efekcie waznym)
          jest nie na miejscu w dzisiejszych czasach. Jakos autorka nie plakala nad
          dziecmi kiszonymi w beczce!
          • byhanya Re: czytam i placze... 28.08.03, 10:38
            podzielam twoje zdanie mario 2
            za takie zachowanie wobec zwierzat nalezy sie kara - niewatpliwie
            Co robimy gdy tak sie dzieje z ludzmi????
            poczytaj tu mario2 to sie zdziwisz
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=7600853
            • Gość: mario2 Re: czytam i placze... IP: 217.7.150.* 28.08.03, 11:08
              akurat to rozumiem, ze komus zal sie zrobilo szczeniaczkow. Tyle, ze placic za
              pobyt szczeniakow w schronisku powinni placic wlasciciele rodzicow szczeniakow.
              Przeciez, gdy nie chce sie mlodych mozna pieski wysterylizowac
          • wiktorkaa Re: czytam i placze... 28.08.03, 11:34
            Gość portalu: mario2 napisał(a):

> jkobuu napisała:
            >
            > > Masz jakies zwierzę w domu?
            > ***Mialem zone, ale pogonilem.

ohoho,cóż za dowcip,taki akurat na Twoim poziomie

>
            > A powaznie. jak juz pisalem zawracanie dupy czyms takim ( w efekcie waznym)
            > jest nie na miejscu w dzisiejszych czasach. Jakos autorka nie plakala nad
            > dziecmi kiszonymi w beczce!

**
            co do dzieci - tu płacz nie pomoże,to kwestia świadomości seksualnej ludzi w
            naszym kraju
            • Gość: mario2 Re: czytam i placze... IP: 217.7.150.* 28.08.03, 15:41
              wiktorkaa napisała:

***Mialem zone, ale pogonilem.
              >
              > ***
              > ohoho,cóż za dowcip,taki akurat na Twoim poziomie
              > ***

To nie dowcip ale prawda. A co Ty mozesz wiedziec o moim poziomie? Przeciez z
              Twojego nic nie wicac, co najwyzej moje kolana.
              > **
              > co do dzieci - tu płacz nie pomoże,to kwestia świadomości seksualnej ludzi w
              > naszym kraju
              > ***

Wiec wypada sie zastanowic co lub kto ksztaltuje te swiadomosc.`
              • Gość: wiktorkaa Re: czytam i placze... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 17:38

> > ohoho,cóż za dowcip,taki akurat na Twoim poziomie
                > > ***
                >
                > To nie dowcip ale prawda. A co Ty mozesz wiedziec o moim poziomie? Przeciez z
                > Twojego nic nie wicac, co najwyzej moje kolana.

**
                chciałbyś...
                **

• Gość: mario2 Re: czytam i placze... IP: 217.7.150.* 28.08.03, 17:54
                  nie chcialbym- nie uprawiam zoofilii
                  • wiktorkaa Re: czytam i placze... 29.08.03, 08:00

> nie chcialbym- nie uprawiam zoofilii

naprawdę?nie wierzę!
                    • Gość: mario2 Re: czytam i placze... IP: 217.7.150.* 29.08.03, 08:12
                      na pewno nie z toba pantofelku
      • Gość: pluszak Re: czytam i placze... IP: *.zachem.com.pl / 10.10.2.* 28.08.03, 10:36
        stosunek do ludzi jest taki jaki jest nas stosunek do zwierząt. ci goście za
        kilka lat napuszcza pitbula na dzieci w piaskownicy i życzę ci zeby to nie były
        twoje dzieci. Właśnei takie wydarzenia będące durnym wybrykiem
        nieodpowiedzialnych wyrostków (można nazwać ich tez bandytami - bo ten postepek
        do takiego nazwania sie kwalifikuje) przekonują mnie o tym, że psy ras
        neibezpiecznych powinny być hodowane przez nielicznych a juz obowiazkowo tacy
        goscie powinni przejść badania psychiatryczne. Ktoś kto zachowuje sie jak
        bandzior i zwykłe dzkie zwierzę nie powinien miec mozliwosci posiadania psa,
        nawet ratlerka
        • Gość: mario2 Re: czytam i placze... IP: 217.7.150.* 28.08.03, 11:06
          ale moga posiadac dzieci. Tu tkwi problem nad ktorym nalezaloby zaplakac
          • Gość: kasik Re: czytam i placze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 11:41

> ale moga posiadac dzieci. Tu tkwi problem nad ktorym nalezaloby zaplakac

dziwne, że tutaj widzisz problem, skoro go nie dostrzegasz w tym postępku..

A przy okazji - czy Twoim zdaniem skoro zyjemy w takim a nie innym kraju mamy
            zostawić zwierzęta same sobie? a może lepiej byłoby wszystkie uśpić? - wtedy
            więcej pieniędzy zostałoby dla biednych.. jak myślisz?

Poza tym te psy same na siebie nie trafiły - miały w tym wielką pomoc, więc
            jeśli ktoś płacze nad tym, to nie tylko ze względu na pogryzionego (a może
            nawet zagryzionego) psa lecz także z uwagi na to, że są tak okrutni ludzie na
            świecie. Osobiście w głowie mi się nie mieści jak można mieć ubaw z czegoś
            takiego. Według mnie mogą mieć nawet dożywocie, bo jeśli choć trochę odsiedzą
            to wyjdą jeszcze bardziej agresywni i to nie tylko w stosunku do zwierząt.
            • Gość: mario2 Re: czytam i placze... IP: 217.7.150.* 28.08.03, 15:42
              Innych problemow nie masz?
      • wiktorkaa Re: cwaniaczku mario2 28.08.03, 11:31

> na leb padlo! nad psem placze a nad katowanymi, zabijanymi ludzmi przechodzi
        > obojetnie.

a Ty co robisz dla ludzi katowanych i zabijanych?prosze o konkrety!

> lekarstw.Chyba trzeba jasno okreslic priorytety, a nie peroonifikowac
        > obsrajskwery!

**
        ale pieprzysz

• Gość: mario2 Re: cwaniaczku mario2 IP: 217.7.150.* 28.08.03, 15:43
          gowno cie to obchodzi co robie. Moze eksterminuje ze spoleczenstwa takie
          polglowki jak ty?
          • Gość: wiktorkaa Re: cwaniaczku mario2 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 17:39

> gowno cie to obchodzi co robie. Moze eksterminuje ze spoleczenstwa takie
            > polglowki jak ty?

no jak na razie to Ty robisz z siebie półgłówka,albo nawet gorzej...
            • Gość: mario2 Re: cwaniaczku mario2 IP: 217.7.150.* 28.08.03, 17:54
              dziecie, twoj infantylizm jest juz na poziomie przedszkolaka. Tylko tak dalej.
              Za jakies 50 lat dorosniesz do poziomu szkoly podstawowej
              • wiktorkaa Re: cwaniaczku mario2 29.08.03, 08:02

> dziecie, twoj infantylizm jest juz na poziomie przedszkolaka. Tylko tak
                dalej.
                > Za jakies 50 lat dorosniesz do poziomu szkoly podstawowej

powiedział ten co jeszcze jest na poziomie istoty ludzkiej z okresu życia
                płodowego
                • Gość: mario2 Re: cwaniaczku mario2 IP: 217.7.150.* 29.08.03, 08:13
                  dobrze zauwazylas- istoty ludzkiej! Poziom dla ciebie nieosiagalny!
                • Gość: ada Re: cwaniaczku mario2 IP: *.cable.mindspring.com 29.08.03, 13:54
                  Wiktorka z kim ty gadasz ten M2 to debil do kwadratu , polglowek z lawki
                  osiedlowej ,czy z kadkolwiek
                  • Gość: mario2 Re: cwaniaczku mario2 IP: 217.7.150.* 29.08.03, 18:27
                    skadkolwiek? Myslisz o zarzadzie firmy w stolycy? :o)
      • Gość: ChaoticEvil glupia cipa jestes IP: *.chello.pl 28.08.03, 20:08
        Ty glupia cipa jestes...ta twoja udawana wrazliwosc na krzywde dzieci jest
        zalosna.
        Jesli ktos jest wrazliwy na krzywde zwierzat, to zapewniam cie,ze krzywda
        dzieci tez go boli.
        Tylko ze wtedy na krzywde tego psa mozna bylo zareagowac, a nie latwo jest
        zmiwnic polityke socjalna naszego kraju.
        Pogadac o biednych dzieciach to ja tez moge.
        Lepiej bys cos zrobila dla tych dzieci, a nie krytykowala wrazliwosc innych.
        Hipokrytka.
        • Gość: ChaoticEvil do mario - poprzedni post jest do ciebie IP: *.chello.pl 28.08.03, 20:12
          TAk sie wkurzylam, ze nawet nie zwrocilam uwagi, ze ten drugi post tym watku
          jest autorstwa faceta.
          Wiesz co, Mario, kawal idioty z ciebie.
        • Gość: mario2 Re: glupia cipa jestes IP: 217.7.150.* 28.08.03, 20:28
          1 jestem facetem, a cipa mozesz byc ty
          2 jesli taka jestes odwazna to zadzialaj na facetow bedacych w tow. psa
          obronnego

W gebie kazdy jest mocny. Ciekawe co ty bys zrobila?
          • Gość: ChaoticEvil mario IP: *.chello.pl 28.08.03, 20:38
            zrobilabym, co trzeba.
            juz nauczylam paru kretynow szanowac zwierzeta.
            poza tym - tam bylo kilka osob, zdaje sie, mogli zareagowac.
            ty za to pewnie bys stal i sie patrzyl...
            • Gość: mario2 Re: mario IP: 217.7.150.* 28.08.03, 20:44
              skoro zadajesz sie tylko z kretynami to nie masz mozliwosci oddzialywania na
              innych. Poza tym z jakim przestajesz takim sie stajesz
              • Gość: pluszak Re: mario IP: *.zachem.com.pl / 10.10.2.* 29.08.03, 09:28
                kretynem to chynba ty mario2 jesteś. Pewnie nie tylko w tej sytuacji byś stał i
                patrzył ale byś jeszcze mocniej szczuł tych dresów a na koniec to pewnie bys
                jeszcze psa kamieniami dobił odciał mu łeb i powiesił na ścianie w swoim domu
                jako artefakt. Tacy bezduszni debile jak ty w naszym społeczeństwie coraz
                cześciej się zdarzają. W słowniku ludzi kulturalnych nie ma słów które by w
                sposób wystarczajaco dobitny posdumowały twoje podejscie do całego
                wydarzenia ... dzikusie
                • Gość: mario2 Re: mario IP: 217.7.150.* 29.08.03, 09:47
                  Gość portalu: pluszak napisał(a):
                  W słowniku ludzi kulturalnych nie ma słów które by w
                  > sposób wystarczajaco dobitny posdumowały twoje podejscie do całego
                  > wydarzenia ... dzikusie

**** cytat z CK Dezerterow przekrecony. Na przyszlosc proponuje cytowac zgodnie
                  z oryginalem.
                  Przekrecanie, czy moze bezmyslne przepisywanie cytakow swiadczy o zdebileniu.
                  Poza tym dobre wychowanie nakazuje, by cytujac kogos lub cos zaznaczac to w
                  tekscie. Ale to juz dla ciebie bylby przerost formy nad trescia
                  • Gość: pluszak Re: mario IP: *.zachem.com.pl / 10.10.2.* 29.08.03, 13:40
                    jakbym dokładnie pamiętał treść z "CK dezerterów" to bym zastosował cudzysłów,
                    a ze dokładnie tego nie pamietałem i nadciagnałem nieco to cudzysłowaie nie
                    zastosowałem - i to rozmyślnie.
                    Wydaje mi sie ze dalsza rozmowa z tobą nie ma najmniejszego sensu
                    • Gość: mario2 Re: mario IP: 217.7.150.* 29.08.03, 18:28
                      i slusznie, bo z debilami nie dyskutuje. Ale gdyby ci przyszla ochota to
                      zastanow sie nad zasadami polskiej ortografii
          • wiktorkaa Re: glupia cipa jestes 29.08.03, 08:06

> 1 jestem facetem, a cipa mozesz byc ty
            > 2 jesli taka jestes odwazna to zadzialaj na facetow bedacych w tow. psa
            > obronnego
            >
            > W gebie kazdy jest mocny. Ciekawe co ty bys zrobila?

Ty jesteś facetem?Oby takich facetów w ogóle nie było na świecie?Do czego takie
            pasożyty jak Ty są potrzebne na świecie?
            • Gość: mario2 Re: glupia cipa jestes IP: 217.7.150.* 29.08.03, 08:14
              do gnebienia polmozgow takich jak Ty :o)
      • Gość: kk Re: czytam i placze... IP: 206.172.42.* 29.08.03, 03:25
        .....na leb padlo??? Co Ty w ogole wypisujesz?????????? Czlowiek moze sie
        bronic bo moze mowic. Zwierze nie, jesli ludzie nie wstawia sie za zwierzetami,
        one same tego nie zrobia. Ja osobiscie jestem za kara smierci dla tych
        mordercow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kasia :( IP: *.internetia.opole.pl 28.08.03, 11:14
      Dorenia masz całkowitą rację. To jest straszne. Potrafiłabym zabić takich debili. A Ci ludzie, którzy sie temu przyglądali nie są o wiele lepsi. Ilu było tych wyrostków? - Dwóch? No właśnie, a gapiów na pewno więcej. Mogli by skopać tyłki tym debilom, a nie czekać na policję. O ile mnie by było przestępstw gdyby ludzie potrafili reagować na takie i podobne sytuacje. Ile się słyszy o przypadkach gdzie ktoś kgos pobił na ulicy i nikt nie pomógł. Przecież na ulicach chodzi cała masa silnych facetów, którzy widząc jakieś takie nieprzyjemne zajścia mogliby się zebrać i jakoś zareagować. Przez takie zachowane, a właściwe brak reakcji ze strony ludzi bandyci czuja się bezkarni. Napadają w biały dzień i w nosie mają nas wszystkich, bo przecież jak nikt nie reaguje to czują się coraz bardziej bezkarni. Policja tu nic nie pomoże, ale ludzie powinni przestać schylać głowę, udawać, ze nic nie widzą. Jesta nas więcej niż bandytów prawda?
      Wracając do tego biednego pieska. To nie jest tak, że kogoś bardziej obchodzi los zwierząt niż ludzi. Zwierzęta są chyba bardziej bezbronne i ludzie, którzy sami sprowadzili je do swojego środowiska powinni sie nimi opiekować a nie je krzywdzić.
      A kolega Mario powinien przestać napadać na ludzi, którzy mają więcej współczucia dla zwierząt niż on. To że zaczniemy bardziej rozczulac się nad bezdomnymi nie pomoże im znaleźć pracy czy stać się ludźmi, którzy mają własny kąt. Oni często przez własną lekkomyślność, pijaństwo i narkotyki lądują na ulicy czy dworcu. Takie jest życie. Ja osobiście wolałabym pomóc bezpańskiemu, skrzywdzonemu psu niż osobie, która przepiła wszystko, straciła przez swoją nieodpowiedzialność rodzinę, dom.
      Ale każdy może mieć własne zdanie (swojego nikomu nie narzucam). Pozdrawiam
      Kasia
      • Gość: mario2 Re: :( IP: 217.7.150.* 28.08.03, 15:56
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Dorenia masz całkowitą rację. To jest straszne. Potrafiłabym zabić takich
        debili.

*** ot i humanizm. potrafilaby zabic. Osoba bardziej przejmujaca sie losem
        zwierzecia niz losem czlowieka jest nie tyle aspoleczna, co nie warta by sie
        nia zajmowac w chwili, gdy bedzie sama potrzebowala pomocy

A Ci ludzie, którzy sie temu przyglądali nie są o wiele lepsi. Ilu było tych
        > wyrostków? - Dwóch? No właśnie, a gapiów na pewno więcej. Mogli by skopać
        tyłk i tym debilom, a nie czekać na policję.

*** to moze od razu wprowadzimy instytucje samosadu? Ja sie zglaszam na
        ochotnika do bicia po ryjach debili wypisujacych takie glupoty jak ty.

O ile mnie by było przestępstw gdyby ludzie potrafili reagować na takie i
        podobne sytuacje. Ile się słyszy o przypadkach gdzie ktoś kgos pobił na ulicy i
        nikt nie pomógł. Przecież na ulicach chodzi cała masa silnych facetów, którzy
        widząc jakieś takie nieprzyjemne zajścia mogliby się zebrać i jakoś zareagować.

*** i sami mogliby wyladowac z podgryzionym gardlem, kosa w plecach czy dziurka
        w czole w kostnicy. Zastanow sie zanim cokolwiek wydobedzie sie z twego
        przepoconego mozdzku.

Przez takie zachowane, a właściwe brak reakcji ze strony ludzi bandyci czuja
        się bezkarni. Napadają w biały dzień i w nosie mają nas wszystkich, bo przecież
        jak nikt nie reaguje to czują się coraz bardziej bezkarni.

*** to co? masowe zezwolenia na posiadanie broni? Sek w tym, ze Ty mialabys
        problem z uzyskaniem takiego zezwolenia. Testy psychiatryczne to nie to samo co
        krzyzowka w "Pani domu"

Policja tu nic nie pomoże, ale ludzie powinni przestać schylać głowę, udawać,
        ze nic nie widzą. Jesta nas więcej niż bandytów prawda?

*** sama masz zadatki na bandytke majac inklinacje do tego by moc samosadnie
        zabijac ludzi!

> Wracając do tego biednego pieska. To nie jest tak, że kogoś bardziej obchodzi
        los zwierząt niż ludzi. Zwierzęta są chyba bardziej bezbronne i ludzie, którzy s
        > ami sprowadzili je do swojego środowiska powinni sie nimi opiekować a nie je
        krzywdzić.

**** Ciebie juz los pokrzywdzil takimi pogladami :"biedne pieski" moze kotki,
        jeze i dzdzownice tez?
        > A kolega Mario powinien przestać napadać na ludzi, którzy mają więcej
        współczucia dla zwierząt niż on. To że zaczniemy bardziej rozczulac się nad
        bezdomnymi nie pomoże im znaleźć pracy czy stać się ludźmi, którzy mają własny
        kąt. Oni często przez własną lekkomyślność, pijaństwo i narkotyki lądują na
        ulicy czy dworcu. Takie jest życie.

***powiedz to ojcom rodzin wywalonych w ramach restrukturyzacji na bruk! Bardzo
        latwo jest uogolniac. Bezrobotny? Jasne to pijak. Na tej samej zasadzie moge
        powiedziec: kobieta? To kurwa!

Ja osobiście wolałabym pomóc bezpańskiemu, skrzywdzonemu psu niż osobie, która
        przepiła wszystko, straciła przez swoją nieodpowiedzialność rodzinę, dom.
        > Ale każdy może mieć własne zdanie (swojego nikomu nie narzucam). Pozdrawiam
        > Kasia

*** toz to humanitaryzm a la Franciszek z Asyzu! Moze kiedys sama bedziesz
        potrzebowala pomocy. nie zycze Ci bys uslyszala: pomagac kurwie, ktora wszystko
        przepila ze swoimi gachami? Nigdy! Wole pomoc dokarmiac golebie na Rynku!
        • Gość: ChaoticEvil do mario IP: *.chello.pl 28.08.03, 20:47
          sluchaj koles, nie odzywaj sie juz lepiej

• Gość: mario2 Re: do mario IP: 217.7.150.* 28.08.03, 20:49
            swin z toba nie pasalem, wiec twoim kolesiem nie jestem.
            Kolesi poszukaj sobie w wlasnym towarzystwie, polinteligentow i ignorantow
            • Gość: ChaoticEvil Re: do mario IP: *.chello.pl 28.08.03, 20:55
              wiesz co, moja intuicja podpowiada mi, ze mlody jeszcze jestes i glupi, az
              strach pomyslec, co bedzie za pare lat
              • Gość: mario2 Re: do mario IP: 217.7.150.* 28.08.03, 20:56
                moja wiedza a nie intuicja podpowiada mi, ze stara zgorzkniala baba z syndromem
                niedojebania jestes. Pij mleko- bedziesz wielka (cipa)
                • Gość: ChaoticEvil Re: do mario IP: *.chello.pl 28.08.03, 21:05
                  hehehehehehehe - wprost przeciwnie - jestem mloda, atrakcyjna blondynka:)))
                  Twoja wiedza swiadczy tylko i wylacznie o tym, ze jestes polmozgiem, ktory o
                  jebaniu moze tylko pomarzyc.
                  Odpowiem jeszcze tylko na jeden twoj post, bo juz nie chce mi sie z toba gadac.
                  • Gość: mario2 Re: do mario IP: 217.7.150.* 28.08.03, 21:09
                    To ze jestes blondynka bylo wiadome od poczatku :o)
                • wiktorkaa Re: mario-gnojku! 29.08.03, 08:14

> moja wiedza a nie intuicja podpowiada mi, ze stara zgorzkniala baba z
                  syndromem
                  >
                  > niedojebania jestes. Pij mleko- bedziesz wielka (cipa)

nie używaj wulgarnych słów - wieśniaku!!!
                  • Gość: mario2 Re: mario-gnojku! IP: 217.7.150.* 29.08.03, 09:49
                    odpowiadam tylko inwektywami na twoje inwektywy. Ze nie mozesz zrozumiec- nie
                    moja wina ty wydmuszko intelektualna!
    • wiktorkaa Re: czytam i placze... 28.08.03, 11:28
      dorenia20 napisała:

> Skad biora sie tacy ludzie???

skąd się biorą to nie wiem,ale wiem jedno:takiemu gnojowi jednemu i drugiemu
      powinno się kazać iść na ciężkie roboty do kopalni albo kamieniołomu,żeby tak
      przez 5 lat harowali na rzecz Państwa.
      Osobiście to skazałabym ich na karę smierci,ale to dla takiego drania byłaby
      pewnie żdana kara.
      • julla Re: czytam i placze... 28.08.03, 12:04
        Prawie zawsze jak ktoś sie lituje nad krzywdą zwierzęcia, to znajdzie się ktoś
        kto każe rozdzierać szaty nad wszystkimi skrzywdzonymi dziećmi świata etc.
        A wydaje mi się, że ci kolesie nie poszczuli tym pitbullem jakiegoś dzieciaka
        tylko ze strachu przed konsekwencjami; generalnie pewnie bardzo chętnie by to
        uczynili i zabawę by mieli jeszcze lepszą. Okrucienstwo nie zna ograniczeń.

A cierpienie to zawsze jest cierpienie, niezależnie czy ludzkie czy zwierzęcia.
        Zwierzę byc może jest bardziej bezbronne.
    • Gość: Lilka Re: czytam i placze... IP: *.71.107.41.213.rev.coltfrance.com 28.08.03, 16:59
      Jeżeli ktoś tak potrafi postąpić z żywym stworzenim, to co stoi na ppreszkodzie
      żeby tak smo zrobił z ludżmi, chyba tylko to że kara większa. Ciarki
      przechodzą, ja bym zrobiła to samo z tymi gównia\rzami co oni zrobili z tym
      psiakiem, do klatki z trzema głodnymi lwami. Tyle ludzi to widziało i nie
      zareagowało.To jest właśnie polskie społeczeństwo , takie jak tamci co to
      zrobili, takie jak ci zo to widzeili i tacy jak mario. Specjalnie piszę to imię
      z małej litery, na dużą nie zasluguje.
      • Gość: mario2 Re: czytam i placze... IP: 217.7.150.* 28.08.03, 17:06
        Gość portalu: Lilka napisał(a):

ja bym zrobiła to samo z tymi gównia\rzami co oni zrobili z tym
        > psiakiem, do klatki z trzema głodnymi lwami.

*** i czym sie roznisz od zwierzecia? Tym ze sie bzykasz takze nie bedac w rui?
        • julla do mario 28.08.03, 17:26
          Stwierdziłam, że jesteś wybitnie antypatyczny. Twoje odpowiedzi do dziewczyn,
          którym zwyczajnie żal skatowanego psa porażają chamstwem.
          Nikt ci nie każe litować się nad psem, to twoja osobista sprawa co czujesz a
          czego nigdy nie poczujesz, ale (mówiąc w twoim stylu) gówno ci do tego nad czym
          kto się użala; można nawet nad rozdeptaną gruszką jeśli akurat to kogoś wzrusza
          do łez. I nie rozumiem po co to nawoływanie do litości nad głodnymi dziećmi i
          bezrobotnymi- co oni mają wspólnego z katowanymi zwierzętami? Co ma piernik do
          wiatraka? To dwa zupełnie różne problemy; a zresztą jeśli ktoś współczuje psu
          to takze będzie współczuł dziecku i vice versa; bo to kwestia wrażliwości,
          albo się ją posiada albo ma się uczucia wyższe na poziomie ryby- młota.
          • Gość: mario2 Re: do mario IP: 217.7.150.* 28.08.03, 17:57
            Nie do konca jest tak jak mowisz. zazwyczaj ci uzalajacy sie nad losem psa maja
            gleboko w dupie los bliznich. Zreszta retoryka adwersarzy tego wlasnie dowodzi.
            Cytaty: "potrafilabym takich zabic", "zrobilabym z nimi to samo co oni z psem"
            dowodza wlasnie slusznosci mojej tezy!
            • Gość: Kasia mario ty jesteś naprawdę kretynem IP: *.internetia.opole.pl 29.08.03, 08:48
              Po pierwsze jestś strasznie wulgarnym chamem. Żal mi Ciebie zakpompleksiony człowieczku. W odpowiedzi na mój poprzedni post nazawałeś mnie kurwą!! I ty masz współczucie dla ludzi, dzieci, bezdomnych?? Ty masz co najwyżej nasrane gnojku. Zresztą poczytaj dokładnie o czym tu ludzie piszą - o zwierzętach. Załóż sobie swój wątek o biednych, pokrzywdzonych ludziach a stąd spieprzaj. Zresztą szkoda zawracać sobie tobą głowę. Jeszcze jedno - może też się tak zabawiasz jak Ci debile ze swoim psem co? Nie zdiwiłabym się.
              • Gość: mario2 Re: mario ty jesteś naprawdę kretynem IP: 217.7.150.* 29.08.03, 09:58
                Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Po pierwsze jestś strasznie wulgarnym chamem. Żal mi Ciebie zakpompleksiony
                człowieczku. W odpowiedzi na mój poprzedni post nazawałeś mnie kurwą!!

**** Zdolnosc czytania posiadlas, zdolnosci rozumienia czytanego tekstu
                niestety nie. Nie nazwalem cie kurwa, tylko dalem przyklad do czego moze
                doprowadzic uogolnianie.

I ty masz w spółczucie dla ludzi, dzieci, bezdomnych?? Ty masz co najwyżej
                nasrane gnojku.

*** mam takowe wspolczucie w odroznieniu od tych, co bardziej przejmuja sie
                losem obsrajskwerkow nizli losem ludzkim.
                Jak widze slownik obroncow zwierzatek staje sie coraz bogatszy. A i argumenty
                coraz bardziej.... smierdzace :o)

> Zresztą poczytaj dokładnie o czym tu ludzie piszą - o zwierzętach. Załóż
                sobie swój wątek o biednych, pokrzywdzonych ludziach a stąd spieprzaj.

*** o kolejna amatorka demokracji . Na zasadzie kto nie z nami ten przeciwko
                nam. Przypominam, ze jest to forum publiczne, wiec nie tobie sadzic o tym gdzie
                kto i oczym sie wypowiada. Za krotka jestes na to dziecino

Zresztą szkoda zawracać sobie tobą głowę. Jeszcze jedno - może też się tak
                zabawiasz jak Ci debile ze swoim psem co? Nie zdiwiłabym się.

*** to po co to robisz? Co do zabaw mam inne preferencje :o)
        • Gość: wiktorkaa Re: mario - półgłówku IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 17:40

> Gość portalu: Lilka napisał(a):
          >
          > ja bym zrobiła to samo z tymi gównia\rzami co oni zrobili z tym
          > > psiakiem, do klatki z trzema głodnymi lwami.
          >
          > *** i czym sie roznisz od zwierzecia? Tym ze sie bzykasz takze nie bedac w rui?

z Tobą też bym tak zrobiła.Takich jak Ty trzeba tępić!
          • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 28.08.03, 17:58
            ciebie nawet smok z pod Wawelu by nie wpier.... nawet gdybys byla dziewica :o)
            • wiktorkaa Re: mario - półgłówku 29.08.03, 08:20

> ciebie nawet smok z pod Wawelu by nie wpier.... nawet gdybys byla dziewica :o)

tak?żartujesz
              • messjasz Re: mario - półgłówku 29.08.03, 19:03
                nie zartuje, bo by cie zaraz wyrzygal. Po prostu dostalby niestrawnosci :o)
          • Gość: des Re: mario - półgłówku IP: *.acn.pl 28.08.03, 17:59
            Otóż to. Mario to zwykła kupa śmierdzącego gnoju.
            • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 28.08.03, 18:01
              i potrafisz to tak na odleglosc wyczuc? Widac masz doswiadczenie w przebywaniu
              w podobnym otoczeniu. Radze Ci- wymien slome w butach- wchodzimy do Unii :o)
            • kitka10 Re: mario - półgłówku 28.08.03, 18:25
              Gość portalu: des napisał(a):

> Otóż to. Mario to zwykła kupa śmierdzącego gnoju.

A tam, przesadzasz, przyszedl tylko poszczekac.

Co do tematu to ktos sie powinien zainteresowac ograniczeniem posiadania
              niebezpiecznych psow przez takich zwyrodnialcow. Zrobienie takiego czegos zywej
              istocie to potwornosc.
              • Gość: ChaoticEvil Re: mario - półgłówku IP: *.chello.pl 28.08.03, 20:15
                Ja bym zabila takie ludzkie scierwo, jak ci od tego pitbula.
                zeby im fiuty poodgryzal....
                Ludzie sa beznadziejni - stali i nie reagowali, Polacy to jednak glupi narod.
                • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 28.08.03, 20:30
                  Gość portalu: ChaoticEvil napisał(a):

> Ja bym zabila takie ludzkie scierwo, jak ci od tego pitbula.
                  > zeby im fiuty poodgryzal....

**** ponoc kto kocha zwierzeta kocha tez ludzi...

> Ludzie sa beznadziejni - stali i nie reagowali, Polacy to jednak glupi narod.

**** podejdz Ty do rozwscieczonego pitbula

Ryja wydzierac potrafi kazdy
                  • Gość: ChaoticEvil Re: mario - półgłówku IP: *.chello.pl 28.08.03, 20:40
                    mario - odrozniaj ludzi od scierwa....
                  • Gość: ChaoticEvil Re: mario - półgłówku IP: *.chello.pl 28.08.03, 20:41
                    mario - odrozniaj ludzi od scierwa....
                    nawet na rozwscieczone pitbulle sa sposoby
                    • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 28.08.03, 20:46
                      kiedy konczy sie czlowiek a zaczyna scierwo? Znasz taka granice? I dlaczego
                      uzurpujesz sobie prawo do decydowania kto jest kim? W/g jakich kryteriow
                      oceniasz? I dlaczego masz taki pociag do samosadow?

Aha- i wymien mi choc jeden sposob na rozwscieczonego pitbula? Moim zdaniem
                      tylko strzelba...
                      • Gość: ChaoticEvil Re: mario - półgłówku IP: *.chello.pl 28.08.03, 20:50
                        moim zdaniem ten pitbull bylby zadowolony, gdyby mogl zagryzc ciebie zamiast
                        tego wilczura
                        a ty co - fanatyk religijny? powtarzasz sie z tymi samosadami
                        • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 28.08.03, 20:55
                          nie moja droga. ja po prostu staram sie uzmyslowic tobie i innym wielbicielkom
                          obsrajskwerkow, ze kto nie ma szacunku dla istoty ludzkiej i bylby gotowy ja
                          mordowac, pokazuje sie jako wielbiciel zwiarzat tylko dla szpanu. Zreszta to
                          nie nowina, ze w obecnych czasach ludzie niektorzy nie nadaja sie do wspolzycia
                          z innymi- bedac homo sapiens li tylko z nazwy
                          • Gość: ChaoticEvil Re: mario - półgłówku IP: *.chello.pl 28.08.03, 21:00
                            kwiatuszku - dla szpanu to ja moge po ciebie podjechac honda goldwing
                            A dla przyjemnosci i szczescia moich 3 kotow i psa nie musze niczym szpanowac.
                            • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 28.08.03, 21:11
                              nie wsiadam do takich samochodow. Niestety- dorobisz sie czegos porzadniejszego-
                              daj znac :o)
                              • Gość: ChaoticEvil półgłówek, faktycznie IP: *.chello.pl 28.08.03, 21:17
                                hahahahahahahahahahahaha - do takiej hondy na pewno bys nie wsiadl
                                honda Gold Wing to jeden z fajniejszych motocykli na swiecie, baranie
                                temu panu juz dziekujemy
                                • Gość: mario2 Re: półgłówek, faktycznie IP: 217.7.150.* 28.08.03, 21:22
                                  motocykle mnie nie rajcuja. moze jednak jakis samochod? Bo z motocykli znam
                                  jedynie junaka i harleya
                                  • Gość: ChaoticEvil Re: półgłówek, faktycznie IP: *.chello.pl 28.08.03, 21:27
                                    niestety samochodem ci nie dogodze, bo na codzien jezdze zwyklym golfem III.
                                    Pax, Mario.
                                    Ta dyskusja graniczy z absurdem, jest niekonstruktywna.
                                    • Gość: mario2 Re: półgłówek, faktycznie IP: 217.7.150.* 28.08.03, 21:30
                                      nie spodziewalem sie niczego innego po blondynce z brakiem intuicji (okreslenie
                                      mojej plci) :o)

GolfIII? Standard- ale jedno z lepszych autek na polskie drogi
                          • wiktorkaa Re: mario - półgłówku 29.08.03, 08:28

> nie moja droga. ja po prostu staram sie uzmyslowic tobie i innym
                            wielbicielkom
                            > obsrajskwerkow, ze kto nie ma szacunku dla istoty ludzkiej i bylby gotowy ja
                            > mordowac, pokazuje sie jako wielbiciel zwiarzat tylko dla szpanu.

Nie jest tak,nie rozumiesz po prostu słowa pisanego.Skoro ktoś zabija w ten
                            sposób zwierzęta i znęca się nad nimi,też powinno się to samo zrobić z nim.Taka
                            jest prawidłowa kolejność.
                            • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 29.08.03, 10:02
                              glupia to ty nie jestes. By zasluzyc \na ten komplement musisz jeszcze ze 4
                              lata postudiowac!
                              Idoc twoja droga rozumowania(?) Czy ludzi chcacych mordowac ludzi ( co koilka
                              osob tu deklarowalo) tez mozna bez ostrzezenia utluc?
                              • Gość: Kasia Re: mario - półgłówku IP: *.internetia.opole.pl 29.08.03, 10:41
                                Ty chyba nie rozumiesz o czym czytasz. Zabić tych, którzy zabijają (i to obojetnie czy człowieka czy zwierzę), a nie tak sobie dla zabawy. To jest duza różnica nieprawdaż? Nawet ty mario powinieneś się ze mną zgodzić, że za umyślne zabijanie (wykluczam jakieś nieszczęśliwe przypadki czy zabójstwa w obronie własnej) mordercy powinni ponieść karę adekwatną do czynu - czyli karę śmierci. Dlaczego oni mogą zabijać a ponosić za to karę więzienia. W czym to pomoże? W niczym będą to robić znowu jak tylko wyjdą z więzienia. Zresztą nie ma sensu pisać o tym wszystkim, nie jest to tematem wątku.
                                • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 29.08.03, 11:09
                                  byl niedawno watek na temat kary smierci. Jednak istnieje pewna roznica miedzy
                                  zwierzeciem a czlowiekiem. Chyba sie za mna zgodzisz. Bo ja zgadzam sie, by
                                  dreczyciele zwierzat ponosili kare za swoje czyny. Oczywiscie kare adekwatna do
                                  popelnionego czynu. Czy ja idac na ryby i nadziewajac dzdzownice na haczyk
                                  mialbym na siebie sprowadzic kare nadziewania na pal?

P.S. Abstrahujac od tematu watku. Jestem jak najbardziej za kara smierci dla
                                  niebezpiecznych kryminalistow
                      • kitka10 Re: mario - półgłówku 28.08.03, 21:02

> kiedy konczy sie czlowiek a zaczyna scierwo? Znasz taka granice? I dlaczego
                        > uzurpujesz sobie prawo do decydowania kto jest kim? W/g jakich kryteriow
                        > oceniasz? I dlaczego masz taki pociag do samosadow?

Mario przestan juz sie zgrywac, zdaje sie ze to ty w jakims watku pisales kto
                        dla ciebie jest czlowiekiem, a kto nie, wiec pozwol innym forumowiczom rowniez
                        miec swoje zdanie co do czlowieczenstwa - czy mozna je przyznac komus kto ze
                        szczegolnym okrucienstwem zneca sie nad zywa, czujaca istota?
                        Czy dlatego, ze na swiecie jest duzo cierpiacych ludzi mam nie zauwazac innych
                        problemow? Ot, czepiasz sie i tyle.

> Aha- i wymien mi choc jeden sposob na rozwscieczonego pitbula?

To akurat tez mnie zastanawia.
                        • Gość: ChaoticEvil re IP: *.chello.pl 28.08.03, 21:13
                          dobrze dziala np. prosty pistolet na naboje z gazem paralizujacym
                          weterynarz moglby uzyc pistoletu na naboje z preparatem usypiajacym
                          zdarza sie,ze gryzace sie psy udaje sie rozdzielic strumieniem lodowatej wody
                          • Gość: mario2 Re: re IP: 217.7.150.* 28.08.03, 21:16
                            wiec trzeba do sejmu zglosic ustawe o obowiazku noszenia z soba do parkow:
                            motopompy, pistoletow, albo strzykawek.

Odpowiedz jak na blondyne przystalo- bez ladu i skladu :o)
                        • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 28.08.03, 21:14
                          to proste- czlowiek to dla mnie przede wszystkim istota myslaca, spoleczna, a
                          nie pokroj istot prezentowanych przez niektore adwersarki.

Sposobow na pitbula nie ma, a cala ta paplanina to tylko nieudane proby
                          erystyczne :o)
                          • kitka10 Re: mario - półgłówku 28.08.03, 21:21

> to proste- czlowiek to dla mnie przede wszystkim istota myslaca, spoleczna, a

Z tego co czytalam w innym watku niemale znaczenie odgrywaja tez dla ciebie
                            uwarukowania rasowe.

Sam mowisz o istocie SPOLECZNEJ i MYSLACEJ. Zadna z tych dwoch kategorii nie
                            odnosi sie do zwyrodnialcow opisanych w artukule.
                            • Gość: ChaoticEvil Re: mario - półgłówku IP: *.chello.pl 28.08.03, 21:24
                              to on jeszcze na dodatek jest rasista????
                            • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 28.08.03, 21:24
                              co do rasy- nie zgadzam sie. przeciez pisalem, ze mam przyjaciol na prawie
                              wszystkich kontynentach. A ze "kultura " jednej z nacji mi nie pasuje- to juz
                              inna sprawa. Nie ma to jednak nic wspolnego z rasa.

Sprawcy tego pozalowania godnego czynu powinni zostac ukarani- nie ma tutaj
                              kwestii do dyskusji. Jednak odmawiac im praw ludzkich jest hipokryzja
                              • Gość: ChaoticEvil Re: mario - półgłówku IP: *.chello.pl 28.08.03, 21:29
                                slicznie, wreszcie powiedziales cos madrego:)
                                pozdrooofka
                                • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 28.08.03, 21:31
                                  nie udawaj, ze zrozumialas...
                                  • Gość: ChaoticEvil Re: mario - półgłówku IP: *.chello.pl 28.08.03, 21:42
                                    nie udawaj, ze zmadrzales...
                                    • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 28.08.03, 22:53
                                      tobie to nie grozi
                              • kitka10 Re: mario - półgłówku 28.08.03, 21:43

> Sprawcy tego pozalowania godnego czynu powinni zostac ukarani- nie ma tutaj
                                > kwestii do dyskusji. Jednak odmawiac im praw ludzkich jest hipokryzja

Chyba mylisz pojecie czlowieczenstwa z prawami ludzkimi (prawami czlowieka,
                                chyba o to ci chodzilo). Ja nie naleze do osob ktore krzycza, ze nalezy
                                sprawcow pozabijac, jednak przeczytawszy kilka zdan, w ktorych wypowiadasz sie
                                z nieopisana pogarda o rozmowcach (i nie tylko) po prostu nie wierze, ze taki z
                                ciebie obronca ludzkosci. Jak wczesniej napisalam: przyszedles namieszac i
                                poublizac.
                                • Gość: mario2 Re: mario - półgłówku IP: 217.7.150.* 28.08.03, 22:52
                                  mylisz sie, mnie wkurza tylko to, ze sa indywidua, ktorzy maja taki a nie inny
                                  system wartosci
                                  • Gość: ice hmmm IP: *.pkobp.pl 29.08.03, 09:37
                                    po zapoznaniu sie z watkiem stwierdzam, iż gosci typu mario trzeba
                                    najzwyczajniej w swiecie ignorowac - sam do siebie chyba nie bedzie pisal:)
                                    Tak wiec niech sobie pisze do woli...
                                    • Gość: mario2 Re: hmmm IP: 217.7.150.* 29.08.03, 10:00
                                      twoja sprawa. Niedobrze sie czyta cos, co nie pasuje w poukladany swiat PKO BP?
                                      Nie martw sie- przyjdz na papierosa pod palme. Na pewno znam Twego szefa :o)
    • byhanya zrozumienie 29.08.03, 08:50
      hmmmmmmmm moze teraz rozumiem o co tu chodzi.
      powinnismy plakac nie nad pieskiem tylko nad ludzmi
      piesek w tym wypadku jest srodkiem
      zobaczcie sami jak sie zrecie tu na forum zupelnie jak te psy
      i czego to dowodzi? moze to jakas wscieklizna?
      zamknijcie ten watek bo pozrecie sie do krwi.
      ludzie powinni pilnowac przede wszystim siebie a potem zwierzat
      to jakie jest zwierze dyktuje czlowiek
      i to nad czlowiekiem trzeba plakac
      • Gość: Marakuja Re: zrozumienie IP: *.icpnet.pl 29.08.03, 09:34
        mam Gdzies co myslicie. W takich wypadkach, tracę serce do ludzi ktorzy tak
        postąpili. I kara powinna być taka sama jak za znecanie sie nad człowiekiem ze
        skutkiem śmiertelnym. Jesli potrafią patrzec na to co działo się psu bez
        zadnych uczuc, to los człowieka rowniez jest im obojetny.
        Nienawidze takich ludzi. CO DO CHOLERY ZROBIŁY IM ZWIERZĘTA/???
        Do zakładu psychiatrycznego
        Pozbawienie wolnosci do końca życia.l
        Kropka
    • amidala Rozpaczliwa głupota... 29.08.03, 10:13
      Im lepiej poznaję ludzi (czytaj mario), tym bardziej wolę zwierzęta.

Cytat za Bertrand'em Russsell'em. zapewne niedokładny.
      • Gość: Lilka Re: Rozpaczliwa głupota... IP: *.71.107.41.213.rev.coltfrance.com 29.08.03, 10:35
        amidala napisała:

> Im lepiej poznaję ludzi (czytaj mario), tym bardziej wolę zwierzęta.
        >
        > Cytat za Bertrand'em Russsell'em. zapewne niedokładny.

Zgadzam się. Ale na takich jak Mario jest jeden sposób: ignorować. Tylko z
        drugiej srtony patzrąc takich jak on w Polsce jest bardzo duzo i jak tu
        przechodzić obok takich obojętnie?
        • Gość: mario2 Re: Rozpaczliwa głupota... IP: 217.7.150.* 29.08.03, 11:12
          Bardzo prosto- tak jak ja obok ciebie- z ironicznym usmieszkiem na twarzy.

Wszystko mozna wybaczyc, ale nie glupote*

*Napoleon Bonaparte
          • ariels Re: Rozpaczliwa głupota... 29.08.03, 13:09

> Bardzo prosto- tak jak ja obok ciebie- z ironicznym usmieszkiem na twarzy.
            >
            > Wszystko mozna wybaczyc, ale nie glupote*
            >
            > *Napoleon Bonaparte

Mario, a dlaczego uważasz, że to Ty jesteś najmądrzejszy?
            Masz jakiś monopol?

Poza tym cały wątek dotyczy raczej subiektywnych całkiem odczuć, a nie rozumu.
            • Gość: mario2 Re: Rozpaczliwa głupota... IP: 217.7.150.* 29.08.03, 18:30
              Nie mam monopolu- racja, ale mam kilka lat doswiadczenia zyciowego za soba i
              debila wyczuwam od razu :o)
              • beatach1 Re: Rozpaczliwa głupota... 29.08.03, 22:32
                Mario a pocoz sobie nerwy psuc???
                Toc na glupote lakarstwa nie ma :)))

POzdrawiam Ciebie Mario2

BeataCh1
                • Gość: mario2 Re: Rozpaczliwa głupota... IP: 217.7.150.* 29.08.03, 22:43
                  nie psuje sobie nerwow, wszak to niezla zabawa przekonywac sie, ze sa jeszcze
                  glupsi ode mnie :o)
                  • Gość: BeataCh1 Re: Rozpaczliwa głupota... IP: *.proxy.aol.com 30.08.03, 22:35

> nie psuje sobie nerwow, wszak to niezla zabawa przekonywac sie, ze sa jeszcze
                    > glupsi ode mnie :o)

Mario Drogi, alez to nie tak. Wiktoria jest baznadziejnie glupia, a do tego
                    jeszcze slepo wierzy, ze tak nie jest.
                    Odejmnij gazu, daj jej sie nacieszyc, bo co taki osobnik ma z zycia???
                    Mario2, pomyslalas tez i o tym???

Pozdrawiam i zycze milego weekendu.

BeataCh1
    • Gość: lessie To byli prawdziwi Polacy... IP: *.intertel.net.pl 29.08.03, 18:54
      Polak lubi miec psa.Najlepiej jak jest rasowy.Ale zwierzę po cos musi być!Po co
      taki pies zyje?Po to zeby gryźć ...lub być zagryzionym!
      A na koty nie szczują psów?Jeszcze jak!
      Prawdziwy Polak kotów nie znosi.Koty są fałszywe - mówi on.
      Prawdziwy Polak...to dopiero bydlę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka