bukowski27 03.09.03, 10:09 ja piernicze.. chyba z prawdziwych pomidorów była... z makaronem oczywiscie... watek ten stanowi kolejna nieudolna probe reaktywacji, wywołaną wolnym czasem oraz róznymi innymi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bukowski27 a mowiłem ze niudolna... 03.09.03, 10:20 10 minut mineło... i co i jajco... eeechhh... poczytam se gazete... Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: (b) gustav, ale jadłem pomidorowa... 03.09.03, 10:27 spokojnie brachu... tu sie pracuje:))))) szczesciaz z ciebie, zes dostapil zaszczytu z makaronem. ja ciagle czekam na moja najmilejsza (rok 2003 rokiem pomidorowki) ale ona nie raczy dotrzymywac obietnic i teraz bede ja publicznie nazywal "wielka sZu". ps. czyzby wasia dla ciebie ugotowala?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 wasia? 03.09.03, 10:42 to ona gotuje? hmmm... nie.. to nie wasia... to moja narzeczona... (mam narzeczona teraz)... ja normalnie sie wczoraj sprezyłem i dzisiaj nic nie robie... ale git! spoko amores... ja mysle ze su potrzebuje czasu... jak kazda kobieta... ale powiedz jej, zeby z prawdziwych pomidorów zrobiła... a nie z jakis holenderskich... normalnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino tyyyy buki no normalnie... 03.09.03, 10:47 masz narzeczona? no gratulacje!!! (nie uszkodz jej tylko, drwalu!) jesli chodzi o wielka sZu to zdaje sie, ze ona nie umie i nie lubi gotowac... Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 nie. no wiesz... 03.09.03, 10:58 wewnatrz jestem wrazliwy i delikatny.. su nie umi gotowac? su gotuje suszi... ale.. ale... jak oceniasz mozliwosci reaktywacji bagna na dzisiaj? bo nuda... a w gazecie to o kapuscie tylko pisza... juz mi sie czytac nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino no wiec... 03.09.03, 11:02 odpowiadajac wprost to mozliwosci reaktywacji bagna uwazam za znikome bo nie wchodzi sie dwa razy to tego samego bagna ale widze przed nami wielka przyszlosc w innych ze tak powiem konfiguracjach. przyszlosc swa na kobiecie widze wielka yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:) bukowski27 napisał: > wewnatrz jestem wrazliwy i delikatny.. su nie umi gotowac? su gotuje suszi... > ale.. ale... jak oceniasz mozliwosci reaktywacji bagna na dzisiaj? bo nuda... a > > w gazecie to o kapuscie tylko pisza... juz mi sie czytac nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 su! nie czytaj tego! 03.09.03, 11:07 wie o tej kobiecie? mozesz mi powiedziec... ja pary z geby nie puszcze... solidarnosc... wodka... sledzie... no sam rozumisz... co ci bede mowil... no wiec. wie? Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: su! nie czytaj tego! 03.09.03, 11:21 jesli chodzi o generalna pryszlosc na kobiecie generalnie to czarno to widze bo ja generalnie czarno widze przyszlosc. pomysl, masz narzeczona, nie? no. wychodzisz na pifko, nie? no. na pifku sam wiesz jak jest - smichu-chichu i nawet nie wiesz kiedy juz tanczysz na barze z barmanka mariola albo z jej kolezanka z podstawowki. no i teraz popatrz - te barany wymyslili te telefony co to zdjecia moga robic, nie? no i jakas przyjaciolka kryystny d zrobi ci zdjecie w nieodpowiednim momencie i jak wrocisz do domu z pifka to zastaniesz swoje rzeczy na wycieraczce (nawet jesli bedzie to twoje mieszkanie bo teraz kobiety cie moga brachu wyeksmitowac z wlasniego mieszkania jak nie jestes ten teges. tak pisza na "feminizmie"). oj, czarno widze przyszlosc... bukowski27 napisał: > wie o tej kobiecie? mozesz mi powiedziec... ja pary z geby nie puszcze... > solidarnosc... wodka... sledzie... no sam rozumisz... co ci bede mowil... no > wiec. wie? Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 ja piernicze gustav... 03.09.03, 11:30 to nie moze tak byc... ze za picie piwa? tak od razu? na wyciueraczke...? a za wodke*? za wodke tez? * - ew.** calvadosa ** - ewentualnie Odpowiedz Link Zgłoś
aise reaktywacjon 03.09.03, 11:23 marnie idzie ale idzie dziędobry:-) to z czym była ta pomidorówka booki? z makaronem? a dlaczego nie z ryżem? Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 z makaronem muszelki 03.09.03, 11:32 z ryzem nie, bo ryż jest obły! a makaron bywa wklesły!!! czołem aise... słyszałas ze nas (mezczyzn) beda teraz wyrzucac na wyciueraczki? amor mowił... jestes aise feministka? (chce sprawdzic czy bedziesz wyrzucała) Odpowiedz Link Zgłoś
aise Re: z makaronem muszelki 03.09.03, 11:37 > z ryzem nie, bo ryż jest obły! a makaron bywa wklesły!!! to nie takie łatwe czarls. przeczytaj sobie książke "klasyfikacja makaronu" prof. tagliatelle i porównaj z "klasyfikacja ryżu" doktora feng shui i zobaczysz, że to nie takie łatwe... > czołem aise... słyszałas ze nas (mezczyzn) beda teraz wyrzucac na wyciueraczki? mężczyzn? na wycieraczki? to jeszcze im wycie5raczki dadzą za pijaństwo? wstyd... po prostu wstyd... > amor mowił... jestes aise feministka? (chce sprawdzic czy bedziesz wyrzucała) w kwestii feminizmu to mi kiedys powiedziałeś, że ze mnie taka feministka jak nie powiem co z czego, więc się obreaziłam i sie nie wypowiadam... Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino alez aise... 03.09.03, 11:38 pomidorowka z ryzem to jakies nieporozumienie jest...ryz sie do zup nie nadaje bo rozmieka i sie robi papka. pomidorowka jest zreszta najlepsza z kluskami kladzionymi albo z lazankami. wysztko co lazi i sie kladzie sie nadaje :P Odpowiedz Link Zgłoś
aise to jakaś 03.09.03, 11:45 męska zmowa, że się ryż nie nadaje. czarls mówi, że sie nie nadaje, ty mówisz... no męska zmowa po prostu.... i jeszcze łazankami mi oczy mydlicie a ja wam mówie, że ryz w pomidorówce jest jak kropka nad "i"! jak puenta w opowiadaniu clarke'a! (tu aise popisała sie swoja erudycja i umiejetnoscia zapisywania trudnych obcych nazwisk, ktore nikomu nic nie mówią) Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino o wyzszosci makaronu nad ryzem 03.09.03, 12:32 z calym szacunkiem, co ma clarke do wiatraka? ryz - w postaci wiekszosci osiagalnych w polsce gatunkow - jest moja mila parszywiesmakowym dodatkiem do dan, ktory spelnia role wypelniacza i dopelniacza. dodany do pomidorowki bezczelnie gwalci ozywcza swiezosc pomidoro. nie nie i jeszcze raz nie. uwonic pomidorowke od ryzu! aise napisała: > męska zmowa, że się ryż nie nadaje. czarls mówi, że sie nie nadaje, ty > mówisz... no męska zmowa po prostu.... i jeszcze łazankami mi oczy mydlicie > > a ja wam mówie, że ryz w pomidorówce jest jak kropka nad "i"! jak puenta w > opowiadaniu clarke'a! (tu aise popisała sie swoja erudycja i umiejetnoscia > zapisywania trudnych obcych nazwisk, ktore nikomu nic nie mówią) Odpowiedz Link Zgłoś
aise z tym clarkiem 03.09.03, 12:52 to niby taka metafora byla... nieprawda nieprawda nieprawda! ryz jest bardzo stary, nie zawiera cholesterolu i z ryzu moge tyle potraw zrobic, ze boje sie, ze w całej polsce zabraknie... :-) amor_latino napisał: > z calym szacunkiem, co ma clarke do wiatraka? ryz - w postaci wiekszosci > osiagalnych w polsce gatunkow - jest moja mila parszywiesmakowym dodatkiem do > dan, ktory spelnia role wypelniacza i dopelniacza. dodany do pomidorowki > bezczelnie gwalci ozywcza swiezosc pomidoro. nie nie i jeszcze raz nie. uwonic > pomidorowke od ryzu! > > > > zapisywania trudnych obcych nazwisk, ktore nikomu nic nie mówią) Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: tak, ale 03.09.03, 13:00 ryZ sie nie nadaje do pomidorowki i cicho byc! ryz sie nadaje do sushi czy tam do rositto, siostro, albo do ryzu z mlekiem i ryzu z jablkami i cynamonem tez. ale nie do pomidorowki???? litosci bo strace apetyt i sama wielka sZu go juz nigdy nie pobudzi:PPP aise napisała: > to niby taka metafora byla... > > nieprawda nieprawda nieprawda! > ryz jest bardzo stary, nie zawiera cholesterolu i z ryzu moge tyle potraw > zrobic, ze boje sie, ze w całej polsce zabraknie... > :-) > > > amor_latino napisał: > > > z calym szacunkiem, co ma clarke do wiatraka? ryz - w postaci wiekszosci > > osiagalnych w polsce gatunkow - jest moja mila parszywiesmakowym dodatkiem > > do > > dan, ktory spelnia role wypelniacza i dopelniacza. dodany do pomidorowki > > bezczelnie gwalci ozywcza swiezosc pomidoro. nie nie i jeszcze raz nie. > uwonic > > pomidorowke od ryzu! > > > > > > > zapisywania trudnych obcych nazwisk, ktore nikomu nic nie mówią) Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 masz racje gustavo... 03.09.03, 13:27 ryz zdecydowanie nie nadaje sie do pomidorówki... ryz co najwyzej nadaje sie do ryzu!!!!! poza tym ryz nie rosnie w polsce!!! a makarony tak! i ziemniaki tez! tak! no własnie... Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 spisek antyryzowy 03.09.03, 13:51 to chyba jakas meska cecha jest - ta niechec do ryzu... ... moj tez nie chcial ryzu jesc (chcial kartofli, pyz i makaronu), dopuki nie ugotowalam ryzu tajwanskiego (moze mu sie z uroczymi tajkami skojarzyl?...) i teraz sie sam prosi! a prawdziwa pomidorowa powinna byc tak gesta od pomidorow i cebulki, ze makaron/ryz nie jest potrzebny, a najlepiej nadaje sie ciepla bagietka z maslem czosnkowym, howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino cebulllllaaa???? 03.09.03, 14:48 saganie, z ta bagietka to masz tysiac procent racji. jak dobra pomidorowka to tylko bagietka swieza i az sie uszy trzesa. ale zeby cebule do pomidorowki? matko swieta, no czy wyscie kurna powariowaly? cabule sie miesza z pomidorami w sosach do past ale nie w pomidorowce!!!! sagan2 napisała: > to chyba jakas meska cecha jest - ta niechec do ryzu... > ... moj tez nie chcial ryzu jesc (chcial kartofli, pyz i > makaronu), dopuki nie ugotowalam ryzu tajwanskiego (moze > mu sie z uroczymi tajkami skojarzyl?...) i teraz sie sam > prosi! > > a prawdziwa pomidorowa powinna byc tak gesta od pomidorow > i cebulki, ze makaron/ryz nie jest potrzebny, a najlepiej > nadaje sie ciepla bagietka z maslem czosnkowym, howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: cebulllllaaa???? IP: *.desy.de 03.09.03, 18:14 amor_latino napisał: > saganie, > > z ta bagietka to masz tysiac procent racji. jak dobra > pomidorowka to tylko bagietka swieza i az sie uszy > trzesa. ale zeby cebule do pomidorowki? matko swieta, > no czy wyscie kurna powariowaly? cabule sie miesza z > pomidorami w sosach do past ale nie w pomidorowce!!!! chyba zartujesz? najpierw sie przysmaza cebulke na masle, potem dodaje pomidory i znowu przysmaza, a potem dopiero dodaje do zupy! chyba, ze masz na mysli "babcina" pomidorowke ze smietana? tez moze byc, ale i ta z cebulka smakuje lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: (b) gustav, ale jadłem pomidorowa... 03.09.03, 13:54 No i przez was się zrobiłam głodna :( Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 Re: (b) gustav, ale jadłem pomidorowa... 03.09.03, 13:55 zrobilas sie? za *zawsze* jestem glodna, nawet jak ktos o d... maryni gada... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 słuchajcie! nie jest dobrze... 03.09.03, 14:52 kanał o wielkosci brodawek ma o 15 postów wiecej niz o wyzszosci makaronu i ziemniakow nad ryzem... ja bym cos napisał, ale nie napisze... Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Grzanki !!!! 03.09.03, 14:58 czy o pomidorowej z grzankami ktos wspominał ?????? pycha kto nie jad nieck koniecznie skosztuje - przepisu na grzanki z bułki ( takie małe kosteczki smażone na palelni) oczywiście podawać nie musze ?????? boszzz jaka ja głodna jestem .... Odpowiedz Link Zgłoś
agick słabe światełko ale zawsze jakieś... 03.09.03, 17:04 ale najsampierw to muszę kwestię wycieraczki rozkminić... zgadzam się z aise, że to skandal... za pijaństwo wycieraczka..? co za rozrzutność. a w kwestii pomdorówki - z ryżem..? z ryżem..??!! to brutalne barbarzyństwo. proszę zmienic temat - żarcie mnie drażni, od trzech dni na diecie (jak zawsze....) i głodna jestem jak pies. Odpowiedz Link Zgłoś
neona No i kto jest mistrzem? 03.09.03, 18:25 Oczywiście Korzeniowski Konrad Teodor Józef herbu Nałęcz profesor syn jedyny Apolla i Eweliny który chodził za Poradowską swą ciotką i chodził pisał i pisał że mu na duszy milej gdy ona mu skrobie pazurem po papierze a on chce być jej milaczkiem dzień dobry pomyliłem won! tki? Księga Bagna się odmyka gości gości nie przymyka . nareszcie jesteście upublicznieni bo się wstydzić niczego nie mamy a złym mącicielom bez humoru poczucia co mówimy? Fora ze... fora! fajnie że jesteście nie żebym od razu miał doła no ale trochę tam mam jest jakaś femma fatalia do sprywatyzowania? może być brunetka z wystrojem wnętrza w stylu rokokoko :) ps postanowiłem się oświadczyć zatem OŚWIADCZAM że to ja ten sam co kiedyś jak było na początku teraz i zawsze i w godzinę przejęcia naszej strefy amen Odpowiedz Link Zgłoś