anisia25 05.04.08, 11:05 Mam glupkowate pytanie za co z gory przepraszam: czy jesli jest dane znieczulenie to wyrywanie zeba boli czy nie? Czy znieczulenie dochodzi gleboko do korzenia zeba czy tylko dziala plytko na jego powierzchni?? Dzieki :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ansag Re: Czy to boli? 05.04.08, 11:46 Wyrywanie nic nie boli - nie powinno. Jak zacznie rwać, a Ty poczujesz minimalny ból, to poproś o jeszcze jedną dawkę lub 2-3 minuty, bo znieczulenie nie działa całkowicie. Ja miałam tylko jeden ząb wyrywany i nie bolało nic. Niestety to, co działo się potem, kiedy znieczulenie zeszło, przeszło moje najśmielsze oczekiwania, ale nie będę Cię stresować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gensek To zależy... 05.04.08, 12:05 od wielu rzeczy.Jeżeli ząb boli i zebrała się ropa pod nim to znieczulenia nie są takie skuteczne i może boleć.Jak ostatnio rwałem korzenie to poczułem tylko trochę jak dentysta grzebał mi w dziurze po korzeniu na szczęce,tak to luzik. Odpowiedz Link Zgłoś
anisia25 Re: To zależy... 05.04.08, 12:52 No ja mam wlasnie korzen do wyrwania :( I chyba pojde, dodaliscie mi odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
lilian101 Re: Czy to boli? 05.04.08, 12:12 Wyrywaie nic nie boli( o ile lekarz umnie znieczulic, sa tacy co sobie nie radza),natomiast znieczulenie jest dosc glebokie i dlugo trzyma. Spoko, najgorsze z tego wszystkiego to zastrzyk potem juz rewelka Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Czy to boli? 05.04.08, 13:00 w czsie zabiegu nie powinno. Jesli znieczulenie jest w formie zastrzyku to poczujesz tylko nieprzyjemne ukłucie ale i to dentysta moze wyeliminowac stosujac jakies mazidło na dziąsło. Na pewno bedzie pozniej kiedy przestanie dzialac znieczulenie, ale mozesz brac cos przeciwbólowego Odpowiedz Link Zgłoś
alunia78 Re: Czy to boli? 05.04.08, 16:30 nie boli jak by bolało to po co by znieczulali Odpowiedz Link Zgłoś