paulinaa46 04.07.08, 12:30 Ostatnio pod prysznicem znalazłam pająka... O mało nie zalałam sąsiadów, zachowałam się jak idiotka :( Macie takie głupie strachy? Niby wiem, że jestem większa od pająka, ale nie radzę sobie z tym... Porażka. paulina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekomimimode Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 12:35 nie wiem czy głupie- panicznie boję się starości Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 12:40 Ciężkich, nieuleczalnych chorób, nagłej śmierci. Mam taką fobię ze jak wiem że M czy któraś z bliskich osób gdzieś wyjeżdza i nie mogę się dodzwonić to od razu sobie wyobrażam najgorsze.Kilka razy się zdarzyło że jak ktoś nie dawał znaku, np nie odpisał na smsa czy coś to jechałam sama albo zmuszałam do zawiezienia mnie do tej osoby ( oczywiście w obrębie miasta ;)) bo już widziałam tą osobę jak lezy ze złamaną nogą albo rozbitą głową.. ;P Ale walczę z tym i już jest trochę lepiej ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 12:42 hehe, tez tak schizuje. jak kogos dlugo nie ma a nie odbiera telefonu to od razu mam czarne wizje. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Śmierci... 05.07.08, 19:10 Najbardziej się boję śmierci. Ale nie jest to głupie, a po prostu wynika z chęci przetrwania, jaką posiada prawie każde zwierzę. Boję się, że wszystko to czego się uczyłem, na co pracowałem, nagle przepadnie razem ze mną, że moja wiedza rozłoży się z mózgiem w trumnie. Że umrę i nie zrealizuję swoich planów, że nie zobaczę jak ludzkość się rozwinie. Że nie zobaczę co wydarzy się w przyszłości... I będę się tego bał nawet w wieku 100 lat. Bo zawsze będzie coś nowego do odkrycia, do poznania. Dlatego nie chciałbym nigdy umrzeć. Chciałbym żyć wiecznie (co automatycznie wiąże się też z wiecznym istnieniem naszej cywilizacji), i odkryć wszystkie tajemnice Wszechświata. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Re: Śmierci... 06.07.08, 16:01 Ja raczej bolu zwiazanego ze smiercia, samego przejscia 'na tamta strone' sie nie boje. Odpowiedz Link Zgłoś
sniperslaststand Re: Śmierci... 06.07.08, 20:29 Mam dokładnie takie same obawy jak Tetlian. Identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek_do_kfadratu Re: Śmierci... 07.07.08, 11:39 Ja smierci sie nie boję, chyba że przedwczesnej. Czego się boję to (w kolejnosci): -ciężkiej nieuleczalnej choroby -wojen -inflacji Odpowiedz Link Zgłoś
greczynka_77 Re: Śmierci... 08.07.08, 07:02 mi z kolei cos takiego jest zupelnie obce. Odpowiedz Link Zgłoś
murderdoll Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 19:22 Najbardziej na świecie boję się, że mogłabym mieć schizofrenię, lub być chora psychicznie w jakikolwiek inny sposób, przez który miałabym urojenia, halucynacje itd. A tak w ogóle to straszny ze mnie cienias jeśli idzie o horrory,zwłaszcza gry komputerowe, zobaczę jakiegoś screena i po mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
s_f_e Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 20:20 jo... boje sie, ze mi bliscy nagle znikna... albo, ze mnie dorwie przewlekle umieranie. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 12:42 a śmierci się akurat nie boję, znaczy w porównaniu ze strachem przed starością. mam nadzieję ,że w miarę wcześnie po mnie przyjdzie i nie będę musiała się męczyć ,ani nikt ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
maryjanek6 Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 16:16 smierci?, umiera sie tylko raz; umrzesz wczesniej najwyzej troche dluzej bedziesz martwa Odpowiedz Link Zgłoś
iexist Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 19:10 ja też, mam dopiero 73 lata :( Odpowiedz Link Zgłoś
magda8887 ja boję się ... 07.07.08, 17:06 ... wielu rzeczy, np. samotności, bezpłodności, nieuleczalnej choroby jaka mogłaby mnie i moich bliskich spotkać, starości, śmierci mojej i bliskich ... itp. Odpowiedz Link Zgłoś
krainaczaruff Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 12:38 Ja tam pająków się akurat nie boje. Ale jak bym spotkała gdzieś węża to przysiegam że bym padła trupem chyba ze strachu. Ale ogolnie bardziej boję się takich rzeczy związanych z duchami czy jakimis sztańsko-metafizycznymi shizami. Pająka czy nawet węża można zabic..a przed takim duchem co zrobisz..? :O Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 12:40 ja też się boję duchów i demonów i różnych sił wysysających energię :D a zaskrońca bardzo bym chciała spotkać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 12:41 boje sie burzy, w miescie nie ale nie daj boze w gorach. pare razy prawie, ze sie zabilam podczas szybkiego schodzenia w bezpieczne nizsze partie szlaku. na jeziorze sniardwy na kajaku tez nie bylo wesolo :) i koni, nie wiem czemu, chyba dlatego ze wieksze ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia_83 Re: Czego się naprawdę boicie??? 07.07.08, 10:19 Ja też się burzy boję panicznie.I w sumie nieważne gdzie jestem. Jak tylko mogę chowam się pod kołdrę :) Odpowiedz Link Zgłoś
mimiorny Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 19:43 Czego się najbardziej boję?? Tego że jak będe miał 80lat spojrzę wstecz i będe żałował...że zmarnowałem swoje życie nie zrobiłem czegoś co powinienem...boję się też starości... pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
alezwodzu Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 12:55 pająków, karaluchów i wszystkiego co ma chitynę albo ponad cztery nóżki. poza tym jak idę nocą przez park zawsze mam schizę, że jakaś trupia ręka spod ziemi złapie mnie za kostkę. nie wiem, skąd się to bierze, ale widzę, że nie jestem sama w moim strachu. poza tym jak ognia boję się porodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladeria Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 14:10 też tak mam z tym porodem :( Odpowiedz Link Zgłoś
winifred Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 20:24 czekoladeria napisała: > też tak mam z tym porodem :( hehehe ja się już muszę z tym strachem oswajać, to juz tylko nieco ponad 4 miesiące i zobaczę jak to jest! Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka87 Re: Czego się naprawdę boicie??? 07.07.08, 17:13 to sie nazywa TOKOFOBIA Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: Czego się naprawdę boicie??? 08.07.08, 22:11 czekoladeria , alezwodzu , winifred, balam sie przez 28 lat. Od dziecka, od kiedy pamietam... Matka straszyla mnie cale zyie, nawet jak bylam w 9 miesiacu. Teraz mam 32 i niedawno synek sie wyklul. Przez cc. Chociaz tego nie musze sie juz bac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 13:30 no dobra to lecimy :D a więc pająka przeokropnie , ćmy brrrr a szczególnie takich dużych i tłustych ;/ nietoperzy , karaluchów ;/ windy jak jestem sama oczywiście wysokości choć walczę z tym i jak na razie troszkę pokonałam – mój malutki sukces no i tego ,ze mnie ktoś porwie - tak za dużo filmów grozy ale je to akurat lubię ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 16:28 Pająk w domu, to szczęście :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pijawka_lekarska Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 13:59 chrabąszczy majowych, brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 14:04 sa takie paskudne - miodówka sie to chyba nazywa, zwykle na oślep latają kolo głowy a brzmią jak bombowce.. fuj Odpowiedz Link Zgłoś
ludek21 Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 14:20 Od momentu gdy urodziłam Małą mam taki strach że cos sie ze mną stanie a ona zostanie sama samiutka.Głupie bo jest cała rodzina ale to chyba takie schizo matki polki. Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 14:30 nieuleczalnej choroby...ale bardziej chyba świadomości...że ją mam...i że limit czasu przeznaczony dla mnie się kurczy. Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 14:31 ...I jeszcze tego, że coś złego, strasznego może się przytrafić mojemu dziecku, a ja nie będę w stanie mu pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: Czego się naprawdę boicie??? 04.07.08, 14:49 to ciekawe, wlasnie mialam zalozyc watek o fobiach, ale autorka mnie uprzedzila hue hue Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: Czego się naprawdę boicie??? 07.07.08, 15:36 Chyba najbardziej boję się zostać sama w życiu. Bez najbliższych. Z bardziej teraźniejszych - boję się, że się porywam z motyką na słońcę akceptując nową pracę.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 15:36 Tego wielkiego kolesia, ktory za mna wszedzie chodzi, zwlaszcza wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
martuskownik Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 15:49 złych ludzi...o najbliższych- to chyba jak dla mnie najstraszniejsze, z reszta da sie wygrac;) Odpowiedz Link Zgłoś
sabbatha Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 15:55 starości i większości psów. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 16:00 Żaby i dżdżownice, głównie dlatego, że są takie gładkie i śluzowate - ale tylko jeśli są gdzieś w pobliżu moich stóp. Tak to nie. A poza tym mam schizy, że umrę z nocy i znajdą mnie sąsiedzi i powiedzą: ta to miała bajzel w mieszkaniu... I boję się jeszcze, że umrę i mnie pochowają żywcem. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 16:01 A, i jeszcze, że zajdę w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiaczek Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 14:45 a tego to się w ogóle nie boje, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiaczek Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 14:44 > A poza tym mam schizy, że umrę z nocy i znajdą mnie sąsiedzi i > powiedzą: ta to miała bajzel w mieszkaniu... > I boję się jeszcze, że umrę i mnie pochowają żywcem. Mam to samo! I jeszcze że jak umrę to głupią pozycję przybiorę albo że akurat będę nago. Odpowiedz Link Zgłoś
winifred Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 20:32 liisa.valo napisała: > Żaby i dżdżownice, głównie dlatego, że są takie gładkie i śluzowate - robali to się nie boję, ani żadnych płazów, gadów, itp, raczej się brzydzę, do tego stopnia, że mnie "otrząsa z obrzydzenia" i nie umiem tego pohamować. > A poza tym mam schizy, że umrę z nocy i znajdą mnie sąsiedzi i > powiedzą: ta to miała bajzel w mieszkaniu... hehehe, to fenomenalne, boskie, po prostu. super Ci się udało :D tak czytam czego się boją inni, i dochodzę do wniosku, że boję się niemal wszystkiego co Wy. to mi daje podstawy do zmartwienia, bo dużo tego... może czas rozważyć leczenie :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wielkie.nieba Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 21:02 "gładkie i śluzowate" - wszystkich takich też boję się panicznie (żaby, ślimaki), ale najbardziej tych poprzecznie pręgowanych (robaki, ohyda największa!). Że mnie znajdą strupiałą w moim prywatnym syfie - też koszmar. I że potem będą wynosić ciało komentując, jaka to musiała być bałaganiara. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 16:10 hehe no a co pajak mial powiedziec? p: o rany znowu ta laska bedzie mi tu pokazywac cycki, o ja pie.. co za niewyzyta Kobieta :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 16:14 Ja glosuje, ze raczej pomyslal: "O ja pier*.*e, to bedzie przyjemna smierc" ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
cookie_monsterzyca Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 16:35 hmm a zatem : brzydzę się pająków, bo mają takie nogi i tak nimi ruszają bleee, dżdżownic, zwłaszcza po deszczu jak ich pełno na chodniku i nie ma gdzie stopy postawić , aż mnie trzącha wtedy ,fuu jak cholera boję się duchów i tego typu paranormalnych akcji, przez to nie moge ogladac filmow o tym i czytac takich ksiazek (chociaz lubie) ale potem mam takie schizy dugi czas ze sobie odpuscilam boję się porodu boję się, tzn może niw boje ale niecierpię wchodzic sama do pomieszczenia pelnego ludzi , wtedy wszyscy patrzą i tak dziko... nie lubię starych wind do ktorych mam wejsc sama, napewno wtedy zgasnie swiatlo a winda zatrzyma sie gdzies miedzy pietrami albo cuś Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 17:08 > nie lubię starych wind do ktorych mam wejsc sama, napewno wtedy zgasnie swiatlo > a winda zatrzyma sie gdzies miedzy pietrami albo cuś Mnie sie kiedys w szpitalu zepsula winda, samoczynnie zjechala do piwnic (gdzie byly tylko magazyny i zywego ducha), nie otwarla drzwi, a na koniec zgaslo swiatlo ;-). Co najgorsze w windzie bylem z jakas starsza pania :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 19:27 Boję się straty najbliższych, ich śmierci. Wszystko pozostałe to pikuś :) Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiaczek Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 14:37 > Co najgorsze w windzie bylem z jakas starsza pania :-( Powody tego, ze właśnei TO było najgorsze, są zapewne 3: 1. Bałeś się, że ta staruszka dostanie zawału serca z emocji, i byłoby że to Twoja sprawka, że ze złości na zepsutą winde wyżyłeś się na Bogu ducha wianej babci :) 2. Bałeś się, że ta starsza pani ... wykorzysta sytuację? 3. Było Ci na rękę,że chciałą wykorzystać sytuację, ale byłeś rozczarowany, ze nie jest młodsza?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Odkad mieszkam razem z kobieta boje sie 05.07.08, 19:44 rachunkow telefonicznych:)) Fobia ta trwa juz kilka lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
robertk2001 Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 21:44 Jak miałem lat kilka, to najbardziej bałem się dwóch rzeczy. Po pierwsze spuszczania wody w wannie kiedy w niej siedziałem - myślałem że mnie wciągnie. Po drugie kontaktu nad łóżkiem - coś przecież mogło z niego wyjść w nocy :) Na szczęscie mi przeszło. Teraz boję się tylko złośliwości i głupoty ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
glizdeczkali Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 21:56 najbardziej boje sie smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
glizdeczkali Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 00:22 jeszcze boje sie o mojego synka zeby mu sie nigdy nic nie stalo zlego. Odpowiedz Link Zgłoś
irenadodomu Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 21:58 Ja się boję, jeśli chodzi o szeroko rozumiany świat zwierząt:), wszystkiego co albo skacze albo się szybko rusza - żaby, myszy, a najbardziej szczura. Bardzo się też boję przemocy, za dużo się naoglądałam różnych 997 i wiem, że w niektórych ludziach tkwi czyste i bezinteresowne zło, tego się boję, że będę kiedyś wracać skądś, albo siedzieć spokojnie w domu i ktoś wejdzie i... scenariusze są różne, ograniczone tylko wyobraźnią moją i oprawców. I tej bezsilności wówczas. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 00:34 Jak mialem kilka lat to sie balem wanny u mojej babci, byla taka straszna ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 22:04 konikow polnych i wszlkiego rodzaju robactwa chodzacego. Smierci sie nie boje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brydzia5 Re: Czego się naprawdę boicie??? 05.07.08, 22:06 SAMOLOTÓW!!!! wiem, tp idiotyczne, ale coz poradze. Zanim pojawilo sie dziecko, latalam bez problemow, zero stresu. Teraz kazy lot to tydzien stresu, kalms i wino. Nie cierpie startow!!!! I nie umiem sobie z tym poradzic Odpowiedz Link Zgłoś
london_in_use Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 00:16 Chrabaszczy majowych - najbardziej na swiecie... Rycze, kwicze, wyrywam sobie wlosy z glowy i generalnie z 27-letniej, racjonalnie myslacej kobiety zamieniam sie w kupke trzesacej sie i smarkajacej histerii... Generalnie wszystkich fruwajacych owadow sie boje - nigdy nie weszlam do slynnego Butterfly House w Londynie... Boje sie tez golebi-mutantow - te to tylko w Londynie, zra siebie nawzajem... Z racjonalnych (i chyba normalnych) strachow mam kilka - choroba w rodzinie, wypadki etc... Nigdy natomiast nie balam sie wlasnej smierci! To dopiero dziwne! Odpowiedz Link Zgłoś
misiaam Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 00:34 Pająków, paraliżuje nie strach Boję się, że zostawię córkę samą, bez mamy, (oczywiście ma tatę i rodzinkę). Gdy lecę samolotem, tego, że gdy pójdę to nastąpi katastrofa i znajdą moje zwłoki w "kibelku" i jeszcze turbulencji. Mam koszmar z windą (choć się ich nie boję), że zwozi mnie gdzieś nisko i nie działają przyciski. Odpowiedz Link Zgłoś
dubnobasswithmyheadman Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 01:12 wyjątkowo negatywnie działają na mnie klatki schodowe Odpowiedz Link Zgłoś
red.del.sol Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 01:54 porodu samotności chorób Odpowiedz Link Zgłoś
marrgotta Re: Czego się naprawdę boicie??? 06.07.08, 01:58 ja się boję najbardziej siebie. Tego, co może mi się nagle w głowie wykluć , że nie będzie to pasowało do mojej "długoterminowej" wizji świata. Z jednej strony uważam, że starając sie być konsekwentnymi doskonalimy nasz charakter. Z drugiej że nie zmieniając nic psujemy sobie charkter jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
age.kruger Lunatykowania 06.07.08, 07:09 Boję się, że podczas snu dzieje się ze mną coś niedobrego. Tj. że mimo, że tego nie chcę, wstaję z łóżka i wychodze na miasto siać postrach. Budzę się rano wyczerpany, zlany potem i w obuwiu. Mam nadzieję, że to wszystko mi się śni. Ale boję się, że to może być prawda. I wy też się bójcie. Odpowiedz Link Zgłoś