lodziatraktorzystka 13.08.08, 18:12 sprawia że czujecie jak przechodzi was dreszcz? nie chodzi mi o znaczenie tylko o brzmienie, o to specyficzne "coś" ja się jaram okropnie słowem - omszały - mistrz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lodziatraktorzystka Re: jakie słowo 13.08.08, 18:28 no tak:) omszały to obrośnięty mchem. rety to słowo wręcz pachnie ciemną zielenią. jest piękne:) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: jakie słowo 13.08.08, 18:31 A ktoś kiedyś wymówił przy Tobie to słowo w ogóle? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
lodziatraktorzystka Re: jakie słowo 13.08.08, 18:34 nie :) ale ja je mam i sobie czasem znienacka myślę w głowie i wtedy odjeżdżam. chciałabym żeby na moje urodziny każda osoba, którą spotkam wplotła w swoją wypowiedź słowo omszały. mogłabym wtedy już umrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz.koscielna Re: jakie słowo 13.08.08, 18:42 Ok, a potem jak już "zejdziesz" ze szczęscia, złożymy Cie ze Zwirkiem i Muchomorkiem w ciemnym lesie pod OMSZAŁYM kamieniem. Moze być?:) Ommmmmmmmmmmmm szałymmmmmmmm:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lodziatraktorzystka Re: jakie słowo 13.08.08, 18:45 aaaaaaaa uwielbiam Cię!!!! kimkolwiek jesteś sprawiłaś mi największą radość dzisiejszego dnia! pójdziesz do nieba! a jak nie pójdziesz to będe pikietować na Sądzie Ostatecznym. jeny. i jak tu nie wierzyć w ludzką dobroć. :*:*:* Odpowiedz Link Zgłoś
mysz.koscielna Re: jakie słowo 13.08.08, 18:49 O raju, KTOS mnie w koncu uwielbia:))))))))) faaajnie, ale ja do tego mojego NIEOMSZAŁEGO nieba sie tak predko nie wybieram - jeszcze pare rzeczy musze tu pozałatwiać. Najsampierw - musze sobie taki wyraz przypomnieć, coby i mnie dreszcze przeszły;) Odpowiedz Link Zgłoś
lodziatraktorzystka Re: jakie słowo 13.08.08, 18:52 nooo takie wyrazy są ważne, żeby w życiu było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: jakie słowo 13.08.08, 22:25 jeny. i jak tu nie wierzyć w > ludzką dobroć. Nooo, ludzka dobroć + spadochron + wyrzutnia i można maszerować przez życie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lodziatraktorzystka Re: jakie słowo 13.08.08, 22:46 ahaś! wszystko można, tylko trzeba mieć plan. a ja mam plany na każdą okazję :) Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: jakie słowo 13.08.08, 20:36 mysz.koscielna napisała: > Ok, a potem jak już "zejdziesz" ze szczęscia, złożymy Cie ze > Zwirkiem i Muchomorkiem w ciemnym lesie pod OMSZAŁYM kamieniem. > Moze być?:) > Ommmmmmmmmmmmm szałymmmmmmmm:))))))) a toczący się kamień mchem nie porasta... czyli nie omszeje. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.paski Re: jakie słowo 13.08.08, 21:20 Ja mam tak ze słowem "obmywać". Jak podczas podniesienia w czasie mszy św. mówiłam słowa, kórych nauczyłam się babcia: "oto krew Pańska, która obmywa grzechy całego świata" przechodził mnie zawsze dreszcz - co za niespotykane zestawienie spółgłosek! Ta plozja! Uwielbiam to, jak wargi wybrzuszają mi się gdy mówię to słowo, zawsze kojarzy mi się z okrągłym, brzuchatym naczyniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: jakie słowo 14.08.08, 23:57 dita.von.teese napisała: > kutas :)))) rzeczowa kobieta. Chciałbym to słyszeć :)) Odpowiedz Link Zgłoś
co_ty_nie_powiesz Re: jakie słowo 14.08.08, 01:00 fajny temat, w tej chwili przychodzą mi do głowy takie słowa jak.. przyćmiony,mży,chędożyć,wzuć..pamiętam że były słowa które poruszały mnie jeszcze bardziej..co to były za słowa..tego właśnie już nie pamiętam;)(w tej chwili) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu pieniążki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! 14.08.08, 08:30 czy pieniądze to brzydki wyraz, że wszyscy wszędzie mówią "pieniążki" ? denerwuje mnie ten wyraz wrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: jakie słowo 14.08.08, 11:30 Tak na gorąco to mi się chędożyć i chuć pomyślalo. Ale jest ich znacznie więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
co_ty_nie_powiesz Re: pieniążki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 14.08.08, 23:46 lepiej brzmi szmal..'sz' szeleszcząc szalenie współgra z ideą środków płatniczych;) lubię też nazwę 'ecie-pecie';) Odpowiedz Link Zgłoś
co_ty_nie_powiesz Re: jakie słowo 14.08.08, 23:39 a abstrachuje..?;)taki Picasso ciężki ponoć charakter miał..;) Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: jakie słowo 15.08.08, 00:21 A propos ! Przypomniał mi się taki dowcip.Rozmawiają dwie blondynki.Jedna rzecze: abstrahuję od...czegoś tam.Druga: zaraz, zaraz!H..e to rozumiem, ale to abstra, to co to? Odpowiedz Link Zgłoś
co_ty_nie_powiesz Re: jakie słowo 15.08.08, 00:29 Analiza słowotwórcza wyrazu to podstawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
co_ty_nie_powiesz Re: jakie słowo 14.08.08, 23:50 acha.. omszały jest rzeczywiście dobry..no..:) Odpowiedz Link Zgłoś
wubetka Re: jakie słowo 14.08.08, 23:55 puchacz jest tez niezly, ale to same meskie okreslenia :) a mnie sie podoba wiedzma :D no bo tak i juz ;p Odpowiedz Link Zgłoś
best-mafefka Re: jakie słowo 15.08.08, 05:48 powiedz swojemu facetowi zeby ci szeptal do uszka , ze masz omszala mala, jak masz ! jak nie to zapusc. Odpowiedz Link Zgłoś