Dodaj do ulubionych

DLACZEGO STOSUJĄC PREPARATY PRZECIWTRĄDZIKOWE...

IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 22:55
NIE WOLNO KORZYSTAĆ Z SOLARIUM? CZY CHODZI O TO ŻE SŁABIEJ WTEDY ONE DZIAŁAJĄ?
CZY O ZWIĘKSZONE RYZYKO POPARZEŃ ? CZY MOŻE JESZCZE O COŚ INNEGO? NIEDAWNO MOJA
SIOSTRA KUPIŁA DOMOWE SOLARIUM PHILIPSA I CHETNIE BYM Z NIEGO SKORZYSTAŁA,ALE
NA ULOTCE KREMU "DIFFERIN" KTÓRY STOSUJĘ (ZRESZTĄ BARDZO SKUTECZNEGO) PISZE ŻE
LEPIEJ "UNIKAĆ EKSPOZYCJI NA SWIATLO SLONECZNE W CZASIE STOSOWANIA
PREPARATU".DLACZEGO???????????
DZIEKI Z GORY ZA POMOC
Obserwuj wątek
    • Gość: Ech Re: DLACZEGO STOSUJĄC PREPARATY PRZECIWTRĄDZIKOWE... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.01.02, 23:37
      Bo moga ci sie porobic przebarwienia.
    • Gość: fanny Re: DLACZEGO STOSUJĄC PREPARATY PRZECIWTRĄDZIKOWE... IP: *.chello.pl 14.01.02, 12:24
      I skora robi sie bardziej wrazliwa na promieniowanie UVA i UVB i moga zrobic
      sie POPARZENIA.
      • Gość: pop Re: DLACZEGO STOSUJĄC PREPARATY PRZECIWTRĄDZIKOWE... IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 13:17
        Gość portalu: fanny napisał(a):

> I skora robi sie bardziej wrazliwa na promieniowanie UVA i UVB i moga zrobic
        > sie POPARZENIA.

Czyli wogóle nie wolno stosować? Czy można ale z umiarem?
        • Gość: kb Re: DLACZEGO STOSUJĄC PREPARATY PRZECIWTRĄDZIKOWE... IP: 206.215.229.* 18.01.02, 20:28
          Jeśli stosujesz maść differin czy inne maści oparte na kwasie retinowym i jego
          pochodnych czyli najmocniejszej formie witaminy A solarium jest wykluczone a na
          dzień stosuj kremu z dobrymi filtrami przeciwsłonecznymi.

Gość portalu: pop napisał(a):

> Gość portalu: fanny napisał(a):
          >
          > > I skora robi sie bardziej wrazliwa na promieniowanie UVA i UVB i moga zrob
          > ic
          > > sie POPARZENIA.
          >
          >
          > Czyli wogóle nie wolno stosować? Czy można ale z umiarem?

• Gość: Ola Re: DLACZEGO STOSUJĄC PREPARATY PRZECIWTRĄDZIKOWE... IP: 157.25.122.* 21.01.02, 11:06
            Basiu, (bo pewnie kb to ty) proszę, poradź mi, czy jeśli stosuję Differin co
            drugi dzień i tylko na noc, to czy po zmyciu twarzy umiarkowane opalanie się
            też jest niewskazane? Czy to znaczy że latem mam chodzić biała na twarzy, bo
            zakładam, że moje leczenie Differinem trochę potrwa... Dziękuję ci za radę.
            Ola
            • Gość: kb Re: DLACZEGO STOSUJĄC PREPARATY PRZECIWTRĄDZIKOWE... IP: *.rasserver.net 21.01.02, 18:26
              Myślę, że przez umiarkowane to masz na myśli, że latem zawsze gdy wychodzimy na
              zewnątrz jeśteśmy poddane działaniu słońca, bo takiego leżeniea placekime na
              plaży i opalania to ci odradzam. Natomiast tak na codzień to radzę używać kremu
              z dobrymi filtrami UVA i UVB conajmniej SPF 15, a jeśli masz zamiar spędzić
              aktywnie cały dzień na dworze wtedy SPF 30 będzie lepsze, przynajmniej będziesz
              pewna, że nie narazisz się na brązowe przebarwienia na twarzy oraz podrażnienia
              skóry, jakie może spowodować słońce. Obecnie jest już coraz więcej preparatów z
              filtranmi do stosowania na codzień, które nie pozostawiają białej warstwu na
              twarzy i nie są tak tłuste jak typowe kremy i mleczka do opalania. Pozdrawiam
              serdecznie!

Gość portalu: Ola napisał(a):

> Basiu, (bo pewnie kb to ty) proszę, poradź mi, czy jeśli stosuję Differin co
              > drugi dzień i tylko na noc, to czy po zmyciu twarzy umiarkowane opalanie się
              > też jest niewskazane? Czy to znaczy że latem mam chodzić biała na twarzy, bo
              > zakładam, że moje leczenie Differinem trochę potrwa... Dziękuję ci za radę.
              > Ola

• Gość: Ola Re: DLACZEGO STOSUJĄC PREPARATY PRZECIWTRĄDZIKOWE... IP: 157.25.122.* 24.01.02, 12:37
                Dziękuję Ci Basiu, ja też pozdrawiam.

Przyznam się szczerze, że chyba nie spotkałam dobrego kremu (tj. nietłustego,
                nie powodującego świecenia się twarzy) z filtrami UVA i UVB więc chyba na te
                najgorętsze dni przerwę swoją kurację. Mówiąc umiarkowanie, miałam na myśli
                opalanie się z godzinkę raz w tygodniu no i nie w samo południe. Mam jasną
                karnację, która nieopalona wygląda latem bardzo niekorzystnie. Chyba więc
                porzucę Differin i zrezygnuję z wysokich filtrów żeby trochę nabrać koloru.

Jeszcze raz dziękuję.
                • Gość: kb Re: DLACZEGO STOSUJĄC PREPARATY PRZECIWTRĄDZIKOWE... IP: 206.215.229.* 24.01.02, 20:53
                  W zasadzie kremy z filtrami UVB/UVA powinny być czymś niezbędnym na codzień,
                  niezaleznie od pory roku. Ja ci polecam np Krem ochronny na dzień z SPF 15 z
                  serii Hydrosystem, nie tłusty, i nie drogi ok 10zł oraz krem z serii
                  słonecznej, włąściwie mleczko, które może być jednak z powodzeniem stosowane
                  codziennie, z firmy Shiseido Ultra-Light Sun Block Lotion SPF 30
                  100 ml./ 3.5 oz.. Jest to płynna emulsja, bardzo lekka, dobra zwłaszcza dla
                  tłustej cery, która nie pozostawia tłustej warstwy. Pozdrawiam serdecznie:))
                  • Gość: Ola Re: DLACZEGO STOSUJĄC PREPARATY PRZECIWTRĄDZIKOWE... IP: 157.25.122.* 25.01.02, 14:52
                    OOOOOOOOO, nareszcie coś dla tłustej cery z filtrami!!!!! Dziękuję Ci Basiu,
                    jak zwykle jesteś niezawodna!!! Nie mam nic przeciwko filtrom, wręcz
                    przeciwnie, ale dobija mnie gdy na takim kremie nie chcie rozprowadzić się
                    podkład a po godzinie spływa mi z twarzy :((((( Wypróbuję oba kremiki:))))
                    Dziękuję i pozdrawiam serdecznie!!
                    • Gość: kb Re: DLACZEGO STOSUJĄC PREPARATY PRZECIWTRĄDZIKOWE... IP: 206.215.231.* 25.01.02, 16:29
                      Olu, oczywiście tobie mogą się akurat nie spodobać te kremy, ciekawa więc
                      jestem twoich wrażeń!!!!! Daj znać jeśli uda ci się je wypróbować!

Gość portalu: Ola napisał(a):

> OOOOOOOOO, nareszcie coś dla tłustej cery z filtrami!!!!! Dziękuję Ci Basiu,
                      > jak zwykle jesteś niezawodna!!! Nie mam nic przeciwko filtrom, wręcz
                      > przeciwnie, ale dobija mnie gdy na takim kremie nie chcie rozprowadzić się
                      > podkład a po godzinie spływa mi z twarzy :((((( Wypróbuję oba kremiki:))))
                      > Dziękuję i pozdrawiam serdecznie!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka