15malina 04.07.14, 11:56 Czy ktoś z was ma okulary progresywne? Moja mama chciałaby takie zamówić ale koleżanka jej odradza bo podobno ciężko się przyzwyczaić do nich. Czy to prawda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5viola Re: Okulary progresywne 07.07.14, 11:11 Każdy musi podejść do tematu indywidualnie.Co prawda że trzeba się nauczyć korzystać z nich ale to nie jest trudne. Odpowiedz Link
optykvisionpisz Re: Okulary progresywne 23.07.14, 16:51 Warto też kupić lepsze szkła progresywne, gdyż pomijając wszystkie ich zalety są one również łatwiejsze w adaptacji. Odpowiedz Link
jolanta158 Re: Okulary progresywne 07.09.14, 10:49 Mam 56 lat, od trzech noszę progresywne i nie wyobrażam sobie już innych. Ogromna wygoda. Faktycznie trzeba się przyzwyczaic, u mnie to trwało ok. tygodnia. Warto. Odpowiedz Link
o.vision Masz dość korzystania z 2 par okularów? 20.11.14, 15:04 Wyobraź sobie.... NATURALNE WIDZENIE NA KAŻDĄ ODLEGŁOŚĆ dzięki jednej parze okularów progresywnych! ten komfort masz na wyciągnięcie ręki! www.falenica.optyczny.pl www.miedzylesie.optyczny.pl www.pisz.optyczny.pl www.grojec.optyczny.pl www.grodzisk.optyczny.pl Odpowiedz Link
vo.optyk Re: Masz dość korzystania z 2 par okularów? 09.12.14, 14:28 W przypadku, kiedy potrzeba okularów do odległosci dalekich i bliskich okulary progresywne są bardzo dobrym rozwiązaniem. Podstawą do wykonania takich okularów powinna byc aktualna recepta na okulary, by czas przyzwyczajenia był jak najkrótszy. Odpowiedz Link
moli.eoli Re: Okulary progresywne 20.01.15, 15:08 Kwestia indywidualna. Warto się przemęczyć jakiś czas, bo wygoda jest niesamowita, ale jeśli wciąż będą przeszkadzać to nei ma sensu się męczyć. Ja akurat nie miałam takich problemów, a swoje szkła kupowałam u kosinski.tarnobrzeg.pl/, nie ma rady, trzeba spróbować. Odpowiedz Link
molly_wither Re: Okulary progresywne 23.01.15, 14:13 Wyglada to na wpis sponsorowany:0 Nosze progresy od trzech lat,kosztowaly majatek (szkla z najwyzszej polki). Oczy adaptowaly sie ok 3 miesiace (ciagle piekly i byly zaczerwienione). Przydaja sie tylko w pracy i sklepie lepiej widze ceny).Natomiast do ogladania TV zakladam zwykle, a do czytania wcale. Mam duza krotkowzrocznosc, co tez nie jest bez znaczenia przy decyzji co do wyboru szkiel progresywnych. I najlepsze jest to,ze jesli zaczelam od tych z gornej polki (tak mi doradzil optyk) to juz nie moge mec tych gorszych, bo zle bede widziala.Ha ha! moli.eoli napisał(a): > Kwestia indywidualna. Warto się przemęczyć jakiś czas, bo wygoda jest niesamowita, ale jeśli wciąż będą przeszkadzać to nei ma sensu się męczyć. Ja akurat nie miałam takich problemów, a swoje szkła kupowałam u kosinski.tarnobrzeg.pl/, nie ma rady, trzeba spróbować. Odpowiedz Link
amelkabanach Re: Okulary progresywne 07.02.15, 12:57 Podobno nie każdy może nosić takie okulary. Mój tata nosił i wszystko było dobrze, dopóki nie wsiadał do auta. Bardzo ograniczały mu widocznośc na boki, dużo jeździ więc musiał wrócić do zwykłych okularów. Progresów używa do czytania. Odpowiedz Link
vo.optyk Re: Okulary progresywne 10.02.15, 16:05 To czy jedne okulary wystarczą ewentualnie czy tańsze progresy się sprawdzą zależy od wiecej niż jednego czynnika. Jedno jest pewne, zawsze warto pytac o lepsze opcje, choćby po to by mieć świadomość jakiej klasy okulary byłyby dla danej osoby najlepsze. Odpowiedz Link
mamaciusia1 Re: Okulary progresywne 23.02.15, 11:22 ja tam nosze od 10 lat róznej jakosci i zawsze widze dobrze. nie wyobrazam sobie wrocic do dwoch par i zmieniac. w zeszlym tygodniu zamowilam nowe i trafilam na jakas promo ze druga pare progresow dostalam za darmo. to teraz mam sloneczne progresy i zwykle. zamawialam w leclercu na inflanckiej. Odpowiedz Link
gloriana1 Re: Okulary progresywne 27.02.15, 11:25 Czasem bywają dobre promocje, można fajnie skorzystać. Ja zaczęłam przygodę z progresami i jestem zadowolona. Wcześniej miałam okulary tylko do chodzenia, ale od pewnego czasu źle w nich widziałam z bliska. Miałam obawy przed progresami bo różnych historii się nasłuchałam, tymczasem sprawdzają się świetnie. Odpowiedz Link
mysza447 Re: Okulary progresywne 27.02.15, 11:48 mnie dziwi że młode osoby obawiaja się takiej wygody. Moja babcia świetnie sobie z nimi radzi. Odpowiedz Link
19anastazja Re: Okulary progresywne 28.02.15, 12:01 Jak ktoś chce to może.Komfort korzystania z nich jest nie do porównania. Odpowiedz Link
vo.optyk Re: Okulary progresywne 13.03.15, 12:14 Po prostu widzenie na każdą odległość. Odpowiedz Link
janzpisza Re: Okulary progresywne 11.04.15, 10:50 Mnie się wydaje że nawet jak jest dyskomfort na początku noszenia to trochę chęci i silnej woli szybko pozwoli się przyzwyczaić do takich szkieł. Odpowiedz Link
hehth Re: Okulary progresywne 08.11.15, 18:32 Najpierw trzeba poczytac dokładnie jak trzeba sie zachowac zchodzac np. ze schodów w progresach, bo mozna sobie krzywde zrobic , przedewszystkim nie sa polecane w wieku powyzej 70 lat, ogromna trudnos jesli ktos nie chodził w takich okularach. Na promocji kupiłem soczewki Jaj Kudo ze sporym rabatem i po trzech dniach było rewelacyjnie, pozatym polecam aby były z fotochromem. Pozatym optyk musi wiedziec jakie jest ich przeznaczenie np. u mnie ; komputer, jazda na roweze i czytanie. Powiem krótko z progresami {tylko dobre soczewki}życie staje sie duzo łatwiejsze, szczególnie w pracy na zakupach i wielu innych codziennych zajeciach. Odpowiedz Link
plewki Re: Okulary progresywne 23.01.19, 19:41 mam je trzy dni i czuję że nie dam rady,męczą mnie i tyle Odpowiedz Link
plewki Re: Okulary progresywne 23.01.19, 19:43 oj ciężko to prawda może jednak wytrwam Odpowiedz Link
ewaandrzej92 Re: Okulary progresywne 02.07.21, 15:41 Jak reszta również powiem, że należy się przyzwyczaić. Warto też sobie sprawdzić takie okulary w salonie. Polecam skorzystać z usług Paris Optique, tam obsługa jest bardzo miła i na pewno chętnie doradzi w wyborze. Mają spory wybór szkieł i oprawek i wszystko w przestępnych cenach, więc w najgorszym wypadku jeśli okulary progresywne się nie sprawdzą nie będzie tak szkoda. Ogólnie jest to wygoda, jednak nie każdy potrafi się do nich przekonać. Sama używam i sobie chwalę. Odpowiedz Link