Dodaj do ulubionych

Okulary progresywne

04.07.14, 11:56
Czy ktoś z was ma okulary progresywne? Moja mama chciałaby takie zamówić ale koleżanka jej odradza bo podobno ciężko się przyzwyczaić do nich. Czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • 5viola Re: Okulary progresywne 07.07.14, 11:11
      Każdy musi podejść do tematu indywidualnie.Co prawda że trzeba się nauczyć korzystać z nich ale to nie jest trudne.
      • optykvisionpisz Re: Okulary progresywne 23.07.14, 16:51
        Warto też kupić lepsze szkła progresywne, gdyż pomijając wszystkie ich zalety są one również łatwiejsze w adaptacji.
        • basia374 Re: Okulary progresywne 25.07.14, 16:57
          To rozróżniane są lepsze i gorsze?
    • jolanta158 Re: Okulary progresywne 07.09.14, 10:49
      Mam 56 lat, od trzech noszę progresywne i nie wyobrażam sobie już innych. Ogromna wygoda. Faktycznie trzeba się przyzwyczaic, u mnie to trwało ok. tygodnia. Warto.
    • o.vision Masz dość korzystania z 2 par okularów? 20.11.14, 15:04
      Wyobraź sobie....

NATURALNE WIDZENIE NA KAŻDĄ ODLEGŁOŚĆ

dzięki jednej parze okularów progresywnych!

ten komfort masz na wyciągnięcie ręki!

www.falenica.optyczny.pl
      www.miedzylesie.optyczny.pl
      www.pisz.optyczny.pl
      www.grojec.optyczny.pl
      www.grodzisk.optyczny.pl
      • vo.optyk Re: Masz dość korzystania z 2 par okularów? 09.12.14, 14:28
        W przypadku, kiedy potrzeba okularów do odległosci dalekich i bliskich okulary progresywne są bardzo dobrym rozwiązaniem. Podstawą do wykonania takich okularów powinna byc aktualna recepta na okulary, by czas przyzwyczajenia był jak najkrótszy.
    • moli.eoli Re: Okulary progresywne 20.01.15, 15:08
      Kwestia indywidualna. Warto się przemęczyć jakiś czas, bo wygoda jest niesamowita, ale jeśli wciąż będą przeszkadzać to nei ma sensu się męczyć. Ja akurat nie miałam takich problemów, a swoje szkła kupowałam u kosinski.tarnobrzeg.pl/, nie ma rady, trzeba spróbować.
      • molly_wither Re: Okulary progresywne 23.01.15, 14:13
        Wyglada to na wpis sponsorowany:0 Nosze progresy od trzech lat,kosztowaly majatek (szkla z najwyzszej polki). Oczy adaptowaly sie ok 3 miesiace (ciagle piekly i byly zaczerwienione).
        Przydaja sie tylko w pracy i sklepie lepiej widze ceny).Natomiast do ogladania TV zakladam zwykle, a do czytania wcale. Mam duza krotkowzrocznosc, co tez nie jest bez znaczenia przy decyzji co do wyboru szkiel progresywnych. I najlepsze jest to,ze jesli zaczelam od tych z gornej polki (tak mi doradzil optyk) to juz nie moge mec tych gorszych, bo zle bede widziala.Ha ha!

moli.eoli napisał(a):

> Kwestia indywidualna. Warto się przemęczyć jakiś czas, bo wygoda jest niesamowita, ale jeśli wciąż będą przeszkadzać to nei ma sensu się męczyć. Ja akurat nie miałam takich problemów, a swoje szkła kupowałam u kosinski.tarnobrzeg.pl/, nie ma rady, trzeba spróbować.
    • amelkabanach Re: Okulary progresywne 07.02.15, 12:57
      Podobno nie każdy może nosić takie okulary. Mój tata nosił i wszystko było dobrze, dopóki nie wsiadał do auta. Bardzo ograniczały mu widocznośc na boki, dużo jeździ więc musiał wrócić do zwykłych okularów. Progresów używa do czytania.
      • vo.optyk Re: Okulary progresywne 10.02.15, 16:05
        To czy jedne okulary wystarczą ewentualnie czy tańsze progresy się sprawdzą zależy od wiecej niż jednego czynnika. Jedno jest pewne, zawsze warto pytac o lepsze opcje, choćby po to by mieć świadomość jakiej klasy okulary byłyby dla danej osoby najlepsze.
        • mamaciusia1 Re: Okulary progresywne 23.02.15, 11:22
          ja tam nosze od 10 lat róznej jakosci i zawsze widze dobrze. nie wyobrazam sobie wrocic do dwoch par i zmieniac. w zeszlym tygodniu zamowilam nowe i trafilam na jakas promo ze druga pare progresow dostalam za darmo. to teraz mam sloneczne progresy i zwykle. zamawialam w leclercu na inflanckiej.
          • gloriana1 Re: Okulary progresywne 27.02.15, 11:25
            Czasem bywają dobre promocje, można fajnie skorzystać. Ja zaczęłam przygodę z progresami i jestem zadowolona. Wcześniej miałam okulary tylko do chodzenia, ale od pewnego czasu źle w nich widziałam z bliska. Miałam obawy przed progresami bo różnych historii się nasłuchałam, tymczasem sprawdzają się świetnie.
            • mysza447 Re: Okulary progresywne 27.02.15, 11:48
              mnie dziwi że młode osoby obawiaja się takiej wygody. Moja babcia świetnie sobie z nimi radzi.
              • 19anastazja Re: Okulary progresywne 28.02.15, 12:01
                Jak ktoś chce to może.Komfort korzystania z nich jest nie do porównania.
                • vo.optyk Re: Okulary progresywne 13.03.15, 12:14
                  Po prostu widzenie na każdą odległość.
    • janzpisza Re: Okulary progresywne 11.04.15, 10:50
      Mnie się wydaje że nawet jak jest dyskomfort na początku noszenia to trochę chęci i silnej woli szybko pozwoli się przyzwyczaić do takich szkieł.
      • hehth Re: Okulary progresywne 08.11.15, 18:32
        Najpierw trzeba poczytac dokładnie jak trzeba sie zachowac zchodzac np. ze schodów w progresach, bo mozna sobie krzywde zrobic , przedewszystkim nie sa polecane w wieku powyzej 70 lat, ogromna trudnos jesli ktos nie chodził w takich okularach. Na promocji kupiłem soczewki Jaj Kudo ze sporym rabatem i po trzech dniach było rewelacyjnie, pozatym polecam aby były z fotochromem. Pozatym optyk musi wiedziec jakie jest ich przeznaczenie np. u mnie ; komputer, jazda na roweze i czytanie. Powiem krótko z progresami {tylko dobre soczewki}życie staje sie duzo łatwiejsze, szczególnie w pracy na zakupach i wielu innych codziennych zajeciach.
      • plewki Re: Okulary progresywne 23.01.19, 19:41
        mam je trzy dni i czuję że nie dam rady,męczą mnie i tyle
    • plewki Re: Okulary progresywne 23.01.19, 19:43
      oj ciężko to prawda
      może jednak wytrwam
    • ewaandrzej92 Re: Okulary progresywne 02.07.21, 15:41
      Jak reszta również powiem, że należy się przyzwyczaić. Warto też sobie sprawdzić takie okulary w salonie. Polecam skorzystać z usług Paris Optique, tam obsługa jest bardzo miła i na pewno chętnie doradzi w wyborze. Mają spory wybór szkieł i oprawek i wszystko w przestępnych cenach, więc w najgorszym wypadku jeśli okulary progresywne się nie sprawdzą nie będzie tak szkoda. Ogólnie jest to wygoda, jednak nie każdy potrafi się do nich przekonać. Sama używam i sobie chwalę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka