Dodaj do ulubionych

Schudłam! Juuuuupi

21.09.08, 02:48
Czy ktoś z Was pamięta?
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=82816947&a=82816947
Udało się. Miałam wrócić i oznajmić tą nowinę. 5kg.
Szczęśliwa i pryszczata na maxa.Te pryszcze to chyba, żebym za szczęśliwa nie była.
Takie małe przypomnienie i już lece;)
Obserwuj wątek
    • braun_f Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 03:12
      > Takie małe przypomnienie i już lece;)

na kolacyjke?
      • beberebe Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 07:59
        na 4 minutowy orgazm :)
        te 5 kg mniej to pewnie jego zasługa :p
    • niebieski_lisek Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 10:08
      Fajnie, tez muszę się wziąć za siebie. Ostatnio miałam zły czas w moim życiu i
      jestem 3 kg do przodu. Jeśli Twoje pryszcze są naprawdę dużym problemem, to
      zapytaj dermatologa o Akneneormin, albo odpowiednik - droga, kuracja, z wieloma
      skutkami ubocznymi, ale działa :)
      • iris.iris Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 10:53
        niebieski_lisek napisała:

kuracja, z wieloma
        > skutkami ubocznymi, ale działa :)

efekt uboczny? pewnie przytycie 5 kg :)
        • beberebe Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 10:55
          u liska tylko 3 do przodu
          • niebieski_lisek Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 11:12
            Tylko potencjalne samobójstwo, krwotoki z nosa, brak koncentracji, wysyp
            pryszczy i wiele, wiele innych, ale akurat na wagę nie miało to wpływu :) Nie
            radze sobie ze wszystkim i dlatego się objadałam ;/
      • kredka_kredka_kredka Do liska 21.09.08, 15:18
        Aż tak z moją cerą chyba nie jest źle więc narazie postaram się spróbować mniej radykalnych metod, ale dzięki za info:-)
        Niestety mam już taką skłonność do histeryzowania i wyolbrzymiania właściwie nieproblemów;)Pamiętam swego czasu, że znajomy, którego twarz rzeczywiście w pewnym momencie przypominała kalafior (bardzo mi było go żal)poddał się tej kuracji, wydał mnóstwo pienidęzy, efekty były, jednak gdzieś po roku kiedy widziałam go na ulicy i problem znów powrócił:-(
        Wiem jaką może być to zmorą zwłaszcza dla kobiet w dzisiejszych czasach kiedy wymaga się wręcz nieskazitelnie idealnej gładkiej buzi-oszaleć idzie!A ja jak ta głupia poddaje się temu szałowi.

Co do przytycia-u mnie skumulowało się wiele czynników.
        Mi.n hormony, które sprawiły, że wyglądałam jak nadęta beczka. Dopiero teraz widzę to na starszych zdjęciach( o dziwo w trakcie łykania wcale tego nie dostrzegałam!). Zmiana rysów twarzy, zaczątki drugiego podbródka:/ Poza tym trochę się zapuściłam, mało ruszałam i jadłam wiele niezdrowych produktów(zwłaszcza węglowodanów)...
        Teraz z perspektywy powiem Ci, że najważniejsze jest to, aby nie chcieć schudnąć za szybko. Podeszłam do tego ze zdrowym rozsądkiem, rozłożyłam na "raty".
        Odstawiłam biały chleb(który teraz jem max.2razy w tyg.w min.ilośćiach, dużą porcję słodyczy, która znajdowała się w moim stałym menu(jednak i tak sobie nie odmawiam:P-coś z życia trza mieć!)To samo sprawiło, że spadły 2kg. Do tego zmiana stylu życia(zmieniłam pracę, na taką w której dużo się ruszam i nie mam czasu na podjadanie)i...uwaga-szczęście w nieszczęśćiu-brak apetytu podczas chorób, które skumulowały się w czasie. Dodam, że była to grypa jelitowa, której nie życzę nikomu, absolutnie nikomu.
        To tyle-jak widać niewielkie poświęcenie, nieuleganie pokusom przy piwie;)i przy znajomych, którzy na wyjeździe z braku laku podjadali w mcdonaldzie. Pieczywko styropianowe, dużo warzyw(niestety sezon się kończy;( ) i mało słodyczy. Zamiast tego na początek proponuję suszone owoce, ew.świeże, jogurty, otręby itp.
        Powodzenia, trzymam kciuki!:-)
        • sumire Re: Do liska 21.09.08, 15:23
          no proszę, a ja się po prostu zakochałam i straciłam 4 kilo w tydzień... ;)
          • kredka_kredka_kredka Re: Do liska 21.09.08, 15:54
            A słyszałam taką teoryję, która mówi, że zakochane właśnie tyją bo takie są szczęśliwe! Akceptują siebie, jedzą tyle ile mają ochotę i czują się kochane:D
            • sumire Re: Do liska 21.09.08, 15:58
              widocznie nie czuję się dość kochana :P
              • niebieski_lisek Re: Do liska 21.09.08, 16:03
                A ja czytałam, że na początku związku ludzie chudną, bo chcą się podobać, ale
                jak już związek się ustabilizuje, to odrabiają straty :) Dzięki kredka za rady :)
              • kredka_kredka_kredka Sumire, 21.09.08, 16:04
                wytrwałości Ci zatem życzę i sukcesu ostatecznego:D
                Jak to moja znajoma kiedyś powiedziała "chciałabym żygać tą miłością". Hehehe. Akurat fajna z niej kobitka i text mimo, że wulgarny ma coś w sobie!;)
    • hotally Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 11:00
      gratuluję ;) pryszcze od złej diety...
      • malla.mi Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 11:03
        >>pryszcze od złej diety...

a wg mnie od oczyszczenia organizmu;) organizm wywala wszystkie
        toksyny na zewnątrz jak może
        • tupp Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 11:15
          a mim skromnym zdaniem może być zła dieta albo dieta po której organizm się
          oczyszcza. Jedno z dwóch:)
        • niebieski_lisek Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 11:19
          Ani to, ani to. Tzn zła dieta (słodycze, czipsy itd) psuje cerę, ale jeśli ktoś
          ma problemy z hormonami, tłustą cerę to samą dietą tego nie wyleczy (chociaż
          można załagodzić).

> a wg mnie od oczyszczenia organizmu;) organizm wywala wszystkie
          > toksyny na zewnątrz jak może

Pryszcze nie mają nic wspólnego z toksynami.
          • kredka_kredka_kredka Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 15:00
            Oj Lisku złociutki:D
            Dziękuję za Twą mądrą wypowiedź, po któej nie muszę się tłumaczyć moją potencjalnie złą dietą:]
            Chyba taka ma uroda:D
            A do dermatologa walczę w kolejce, bo pierwszy termin przegapiłam:-)
            • niebieski_lisek Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 15:52
              Spoko, jak ktoś przez to przeszedł, to wie że pryszcze to nie toksyny
              opuszczające ciało :D Jak już czekasz w kolejce, to zapisz się też do
              ginekologa-endokrynologa i poproś o badania hormonalne. Być może to nie jest do
              końca problem tylko dermatologiczny.
              • kredka_kredka_kredka Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 15:55
                Byłam ,lekarz mnie zbył.
                Wiem, że powinnam iść do innego, ale chyba sama wiesz jak to jest...Zawsze coś ważniejszego i cżłowiek zwleka póki się coś poważnego nie stanie:-/
    • kochanica-francuza E tam, ja też 21.09.08, 16:39
      bo mi wodę wyłączyli i codziennie targam pięćdziesiąt litrów...

Ale wolałabym wodę...
    • homo.vulgaris Re: Schudłam! Juuuuupi 21.09.08, 18:51
      To zapewne skuyek twych długotrwałych orgazmów!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka