canabis Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 14:39 chętnie pomogę rozwiązać ten problem :) Odpowiedz Link Zgłoś
haritka znam 40 letnia dziewice a jest ladna , fajna itp 08.12.08, 14:44 nie zlozylo sie jej kogos fajnego poznac a teraz tez sie tego wstydzi Odpowiedz Link Zgłoś
maku82 Re: znam 40 letnia dziewice a jest ladna , fajna 08.12.08, 15:04 No właśnie, z wiekiem jest coraz trudniej. Ja jako 26-letni "dziewic" czuje się jak opóźniony w rozwoju. Wszyscy do okoła tylko o bzykaniu, równie dobrze mogliby mówić po chińsku. :> Ech może kiedyś... nauczę się też chińskiego... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yamayka Re: znam 40 letnia dziewice a jest ladna , fajna IP: *.com.pl 13.12.08, 19:24 To nie czuj:) Są kobiety, które to uszczęśliwi. Wbrew obiegowym opiniom facet to nie jest maszyna do seksu, która "musi się wyszaleć". Dla kobiety, która Cię pokocha, będzie to darem, nie będzie zazdrosna o Twoją przeszłość, nie będzie ją dręczyło, że spałeś z inną. Mężczyzna tez powinien iść do łóżka z kobietą, którą kocha, a nie po tylko żeby się zabawić. Ukochana da Ci więcej szczęścia niż jakakolwiek inna. Szanuję takich facetów. Ha, a z doświadczenia powiem, że to wcale nie oznacza, że mają mniejszy temperament - wprost przeciwnie:D Odpowiedz Link Zgłoś
qdx [...] 08.12.08, 15:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_budyniem Re: No to chyba coś z Tobą nie tak. 08.12.08, 15:37 bzdury? ze mną też jest coś nie tak. Straciłam dziewictwo niedługo przed 22 urodzinami. wcześniej "jakoś się nie składało", ponieważ tak jakoś przygód nie lubię... bo po kij iść do łóżka z pierwszym lepszym??? i to wcale nie znaczy, że jakaś szpetna jest.. Kurde, paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: No to chyba coś z Tobą nie tak. 08.12.08, 17:56 Osioł jesteś. Straciłam dziewictwo w wieku 23 lat, a nie jestem ani brzydka, ani seksu się nie boję. Po prostu nie spotkałam wcześniej faceta, z którym chciałabym się przespać, który by mnie tak fizycznie kręcił. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 15:35 Lekarzem się nie przejmuj, bo to w sumie obcy człowiek i nie musisz się jemu z Twojego życia osobistego tłumaczyć. Jak trafisz na normalnego faceta to nie będzie z tego robił problemu, a o "pomocy kolegi" zapomnij lepiej - będziesz tego żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_budyniem Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 15:38 dobrze napisane:) Odpowiedz Link Zgłoś
rlena Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 16:15 wiekszy problem dotyczy twojej samooceny, niz tego,ze jestes dziewica. Moge latwo wyobrazic sobie osobe, ktora w wieku 24 lat nie miala seksu, i ma dobre samopoczucie na temat swojej seksualnosci. Nie martw sie tym, co facet lubi. Jesli ty bedziesz lubila siebie, bedac dziewica,czy nie, bedziesz dla niego nie do oparcia. Bo tak naprawde facet lubi kobiety z dobra samoocena na swoj temat, i takie, ktore potrafia stanac po stronie tego w co wierza. To jest prawdziwy seksaspil. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 16:21 Co za głupota, naogladałas sie amerykańskich filmów a teraz masz dylemat rodem z Hollywood. powiem tak jak ci z tym zle to idz i pusc sie jak ci to nie przeszkadza to czekaj na tego jedynego I na litośc bosąa zacznij myslec logicznie- ty nie musisz byc kukła z serialu, która robi to ciagle.Zwyczajnie zacznij normalnie żyć i przestań zadreczać sie pierdołami.A poróbnanie do ogółu jeszcze nigdy nikomu na dobre nie wyszło.... Odpowiedz Link Zgłoś
guenni Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 16:31 ale macie problemy! lepiej majac 24 lata byc dziewica niz majac lat 12 matka Odpowiedz Link Zgłoś
wbita_w_jego_cien Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 16:44 Ja bylam dziewica, mam 23 lata, wspolzycie zaczelaqm jakies 2 miesiace temu, moj chlopak tez ma 23 lata i tez nie byl jeszcze wczesnij przedemna z inna. I jest nam ze soba cudownie :)) naprawde nie warto isc z pierwszym lepszym :)) Odpowiedz Link Zgłoś
july-july Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 17:09 Skąd wiesz, że nie warto, skoro nie próbowałaś?:) Nie lubię takiego dwubiegunowego myślenia: "szanująca się" kontra puszczalska, która idzie z pierwszym lepszym, lub odwrotnie - cnotka niewydymka kontra wyzwolona i atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
kejterin Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 17:38 wlasnie, dlaczego nie sprobowac? pierwszy raz z tym "jedynym" wcale nie musi byc znow czyms uroczym, przynajmniej na poczatku, dopasowanie itd. Dlatego mozna sprobowac z tym "niejedynym", raz czy drugi, z jednym czy z drugim. Dziewczyny maja na to wieksza szanse, bo faceta, przewaznie, latwo urobic i- stety lub nie- jest szansa 1/100 ze Ci jakis odmowi;) Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 17:54 No, mój pierwszy raz nie był z tym jedynym, a wystąpił z przyczyn podobnych w sumie jak u autorki wątku. Pomimo że nie uważam się za jakąś super nieatrakcyjną, jak ktoś wyżej sugerował, że dwudziestokilkuletnie dziewice brzydkie być muszą, u mnie też się nie składało ku związkowi. I mój pierwszy raz był z facetem, który niesłychanie podobał mi się fizycznie i nic poza tym. Więc w sumie to nie jest takie głupie :-) Ale na pewno nie z facetem, który w necie daje ogłoszenia "rozdziewiczam". Raczej z jakimś... może nie kolegą, ale atrakcyjnym znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
camp40 Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 16:56 Tez mialem podobny problem. 22 lata i 5 miesiecy i ciagle prawiczek, zdecydowalem sie na salon masazu, i mysle ze zrobilem dobrze bo prawdziwa milosc znalazlem 8 lat pozniej. Najwazniejsze to miec ten pierwszy raz za soba. Najlepiej zrobic to z osoba ukochana, ale jak jej nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
sleepysheep Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 17:59 Ani podejrzana, ani dziwna, ani głupia :) Nie sztuką jest przespać się z pierwszym napotkanym facetem (dziewczyną - w zależności z czyjego punktu widzenia patrzeć). Ale seks to, przynajmniej moim zdaniem, na tyle istotna część naszego życia, że warto poszukać kogoś sensownego. Nie chodzi nawet o to, żeby kochać się nad życie (nie mówiąc już o czekaniu do ślubu - choć nie mówię, że coś w tym złego), ale potrzebne jest przede wszystkim zaufanie do tej drugiej strony. Natomiast w pełni rozumiem (przynajmniej tak myślę) pobudki autorki, które skłoniły ją do napisania tego postu. Czasy mamy takie, że gdzie się nie obejrzeć tak wszyscy trąbią o związkach, miłości, seksie itd. W momencie, kiedy osiąga się pewien wiek, zaczynają czasem nachodzić człowieka myśli właśnie w tylu "ale czy aby na pewno wszystko ze mną dobrze?" (tym bardziej, że to nie jest tylko kwestia dziewictwa, ale po prostu braku jakiegoś związku emocjonalnego). To chyba nieuniknione. Ale lastchristmas - nie martw się - jesteś całkiem normalna, a do tego nie sama na świecie:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
cagiva podejrzane!!!! 08.12.08, 18:15 podejrzane to byloby gdybys majac 24 lata miala jeszcze mleczne zeby ;))) zawartosc Twoich majtek jest Twoja wlasna prywatna sprawa ... i osobiscie mysle, ze autorem posta ktory wywolal ta dyskusje jest ktorys z szanownych redaktorow a nie zdezorientowana 24 latka. natomiast jak czytam wypowiedzi niektorych osob to po prostu niedobrze mi sie robi i przestaje sie dziwic dlaczego mamy w Polsce ujemny przyrost naturalny. Szanowne Panie i Panowie! Czy jestescie absolutnie pewni tego, ze powstaliscie w wyniku wielkiej milosci waszych rodzicow ? Czy spytaliscie sie kiedykolwiek swoich kochanych babuni ilu one mialy facetow ? ... a jezeli Babunia odpowie ze stracila cnote nie z dziaduniem tylko z jakims X'em z ktorym poszla na wiejska zabawe, albo na wakacjach u kuzynowstwa to tez nazwiecie ja puszczalska ? chcecie czy nie ludzie UWIELBIAJA sex ... a kobiety to bynajmniej nie Anie z Zielonego Wzgorza ;) nabycie umiejetnosci czytania wymaga cwiczen, jazda na rowerze tez nie jest nam talentem wrodzonym i naprawde jesli ktos uwaza, ze milosc i gleboki zwiazek jest jedynym warunkiem doskonalego sexu to prawdopodobnie mowi tak w duzym stopniu dlatego, ze nigdy nie mial/a okazji kochac sie z kims kogo sie nie kocha. mysle ze blona dziewicza szczescia nie daje w odroznieniu od jej braku i regularnego praktykowania ars amandi Odpowiedz Link Zgłoś
jezeli.tylko.ja Re: podejrzane!!!! 09.12.08, 00:19 Cagiva a bierzesz pod uwagę, ze niektórzy właśnie mieli okazje uprawiać sex z kimś kogo nie kochają?? Nie wszystkim musi to smakować... Odpowiedz Link Zgłoś
cagiva Re: podejrzane!!!! 09.12.08, 01:18 jezeli.tylko.ja napisała: > Cagiva a bierzesz pod uwagę, ze niektórzy właśnie mieli okazje uprawiać sex z > kimś kogo nie kochają?? Nie wszystkim musi to smakować... a gdzie jest powiedziane ze jest przymus uprawiania sexu ? oczywiscie mam nadzieje ze nie mowimy o gwaltach i innych sytuacjach patologicznych tylko o sytuacji gdy dwie dorosle osoby uprawiaja sex dla przyjemnosci. bo tym my ludzie roznimy sie od pozostalych zwierzat ze uprawiamy sex dla przyjemnosci a nie jedynie dla przedluzenia gatunku Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: podejrzane!!!! 13.12.08, 19:49 Odczep sie od Ani z Zielonego, miala bodajze szostke dzieci, wiec chyba seksu nie unikala :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cantatrice_chauve Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 18:18 hmm mam zgoła inne zdanie niż większość odwiedzających ten wątek.. generalnie nie sądziłam, że jeszcze można spotkać dziewicę w tym wieku, ale jeżeli już jakaś się zachowała to wg mnie: - jeżeli nie masz z tym poważnego problemu tzn. np. nie boisz się nawiązania bliższej relacji z facetami, seksu, nie myślisz o tym kilka razy dziennie i z zazdrością nie patrzysz na bardziej rozrywkowe koleżanki - tylko spokojnie czekasz na swojego księcia- to ok... mam tylko taką małą refleksję.. gdzie tu czas na tzw. wyszalenie się..? latka lecą, co ciekawsze egzemplarze potencjalnych partnerów zajęte przez bardziej obrotne koleżanki, a Ty czekasz i czekasz... trochę to smutne:(( wiem, że zaraz posypią się gromy na moją wypowiedź i posądzicie mnie o bycie wyuzadaną i wyrachowaną, ale tak nie jest. miałam kilku partnerów, dziewictwo straciłam jak miałam 19 lat i wiem nie tylko z autopsji, ale i z doświadczenie przyjaciół, że bardzo rzadko sie zdarza, że za pierwszym razem zaskakuje pomiędzy ludźmi na tyle aby iść razem przez całe życie. Seks to sfera, w której dopasowanie jest b. ważne no i poszukiwanie tego "ideału" zajmuje trochę czasu.. dlatego martwię sie o autorkę wątku, że przynajmniej o kilka lat ma mniej czasu od rówieśników na sprawdzenie tego... Odpowiedz Link Zgłoś
beaude jeśli to nie prowokacja to pisz: beaude@gazeta.pl 08.12.08, 18:41 jeśli to nie prowokacja to pisz: beaude@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 19:00 lastchristmas napisała: > Witam! > Problem może wydać się dziwny, ale mam wrażenie, że jako 24-letnia dziewica > powinnam trafić do skansenu. Hyhy, to ja chyba też, a mam więcej lat niż Ty. Tylko że mnie ten fakt wisi, wogle się tym nie przejmuję. Ludzie zbyt wielką wagę przywiązują do seksu. Wielu rzeczy się w życiu nie robiło i nie zrobi - i co z tego? Nigdy też nie latałam na lotni, nie byłam w Australii, nie upiekłam biszkopta ani nie wygrałam wyścigu w workach. I wcale mnie to nie rusza;) Odpowiedz Link Zgłoś
cagiva Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 21:39 > Ludzie zbyt wielką wagę przywiązują do seksu. Wielu > rzeczy się w życiu nie robiło i nie zrobi - i co z tego? Nigdy też nie latałam > na lotni, nie byłam w Australii, nie upiekłam biszkopta ani nie wygrałam wyścig > u w workach. I wcale mnie to nie rusza;) nie wiesz co tracisz! wyscig w workach do australii to jest to ;)))) ... tyle ze skaczac w worku trudno o orgazm ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
otaliaa Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 19:03 podejrzane - nie potrafię pozbyć się wrażenia, że ktoś, kto redaguje taki post oczekuje achów i ochów na swój temat. Nie jest to nic nadzwyczajnego, ani osiągnięcie, ani porażka. Każdemu inaczej układa się los, ma inne preferencje itd. itp. Więc zamiast dumać nad kawałkiem błony, lepiej rozejrzeć się za jakimś atrakcyjnym "czaoumilaczem" i nabyć trochę doświadczenia w relacjach damsko-męskich. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 19:24 Autorka wątku jakoś się nie odzywa, więc może ja się udzielę - sama założyłam kiedyś niemal identyczny wątek, nie dlatego, żeby czekać na ochy i achy, ale faktycznie wydawało mi się, że coś jest nie tak. Współczesny świat czyni jednak pewną presję. Odpowiedz Link Zgłoś
otaliaa Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 20:52 oczywiście, istnieje presja, odczuwają ją też osoby z "drugiej strony", posądzane o wyuzdanie, pustkę. Wydaje mi się, że wystarczy chwila refleksji nad tym, czego samej się pragnie i ufności, że dokonany wybór jest podyktowany własnym pragnieniom i celom. Współczesny świat? Każda epoka niesie ze sobą pewien teoretycznie akceptowalny styl życia, ale niekoniecznie on przynosi poczucie osobistej satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kumite Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 19:25 ani dziwne, ani podejrzane, ani tym bardziej do skansenu. Mysle ze nie jest tak jak powszechnie sie uwaza ze juz 90% 18latek ma pierwszy raz za soba. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszemamracje Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 20:44 Seks to nie wyscigi. Nadejdzie dobry czas i bedziesz szczesliwa ze czekalas. Odpowiedz Link Zgłoś
cagiva Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 21:43 zawszemamracje napisała: > Seks to nie wyscigi. Nadejdzie dobry czas i bedziesz szczesliwa ze czekalas. madrosc przychodzi z wiekiem ! ... szkoda ze jest to wieko od trumny ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marty_chce_do_dzungli Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 20:48 Nic mi do tego. Pytanie jak ty się z tym czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pete760 Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 20:56 "faceci dziewic nie lubią ponoć..." - faceta na poziomie, z klasą i wykształceniem nie interesuje to, czy kobieta jest dziewicą czy nie. A innymi facetami nie zawracaj sobie głowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kawiarniany.filozof Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 21:26 Jak pisali przedpiszcy, ani to dziwne, ani głupie, ani podejrzane. Najpierw znajdź Tego Odpowiedniego. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 21:36 To Twoja prywatna sprawa. Nikogo nie powinno to obchodzić. Ważne, abyś Ty się czuła dobrze i nie robiła nic wbrew sobie. Jeśli będziesz z facetem, który będzie Cię kochał, na pewno nie pomyśli, że jesteś dziwna czy nienormalna. A jeśli trafisz na jakiegoś prostaka, owszem, może się zdziwić, ale chyba na takiego trafić nie zamierzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
memor bardzo porządna dziewczyna z Ciebie;) 08.12.08, 21:56 Piszę to z pozycji faceta,myślałem,że takich okazów już nie ma,ale to jest określenie jak najbardziej pozytywne;) Fajnie mieć taką kobietę,chociaż raczej facetowi,który chciałby Cię tylko przelecieć to uznałby cie za zwykłą zawszoną cnotkę. Ale to nie jest tak-przede wszystkim ludzie uprawiający seks później są bardziej rozwinięci intelektualnie,a w szczególności faceci.Ostatnio czytałem eksperyment na ten temat,)Z resztą to jest zauważalne. Oby udało ci sie utrzymać to jak najdłużej i trafić na godnego faceta.Życze ci tego z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
mohock Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 22:18 a co w tym dziwnego..? przyjdzie czas na wszystko.. pewnie juz to ktos napisal.. nie chce mi sie czytac komentarzy.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 22:54 Może coraz rzadziej się spotyka 24letnie dziewice, ale czy to powód do zdziwienia to wątpię. A głupota? Dlaczego? Jedynie z hm.. "praktycznego" punktu widzenia.. seks jest fajny, jest naturalnym popędem człowieka i warto go uprawiać po prostu dla zdrowia fizycznego i psychicznego. Do tego niektóre kobiety latami uczą się osiąganai przyjemności i im więcej praktyki, tym lepiej. Ale jeżelie nie spotkałaś na swojej drodze chłopaka, z którym chcesz się w ten sposób związać, to jest Twoja sprawa, lepiej poczekać niż zrobić to dla świętego spokoju z kimś małoważnym albo zupełnie przypadkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
k.sidorczuk Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 23:23 Być może w tym momencie Cię zaskoczę,a może nie...Dokładnie rok temu byłam w twoim wieku(miałam 24 lata) i także posiadałam swoje dziewictwo i wcale nie czułam się z tego powodu gorsza od innych wręcz przeciwnie,znałam swoją wartość.W wieku 24 lat przeżyłam swój pierwszy raz z osobą,która na to zasłużyła,nie z przypadku ani nie dlatego ,że "wszyscy to robią dlatego ja też muszę" tylko dlatego że tak czułam(nie ukrywam,że mój chłopak był miło zaskoczony że to właśnie on może to zrobić a nie ktoś inny przed nim).Piszesz o ogłoszeniach związanych z rozdziewiczaniem,według mnie kompletnie bzdurny pomysł,chyba że dziewictwo stanowi dla Ciebie jakiś duży problem..."Faceci ponoć nie lubią dziewic"-chyba nie do końca właśnie tak,to zależy od tego czy mężczyzna postrzega Ciebie jako poważną życiową partnerkę-w tym wypadku powinien szanować dziewictwo kobiety z którą jest;natomiast jeśli szuka przygody na jedną noc-to tutaj się zgodzę z Tobą,tacy chyba bardziej preferują doświadczone kobiety... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 09.12.08, 00:08 k.sidorczuk napisała: > znałam swoją > wartość. czepnę się na noc.. to stwierdzenie sugeruje, że te które straciły dziewictwo przed 24 r zycia nie znaly swojej wartosci ja mam w pracy księgową coś okolo 60 i ta to dopiero zna swoją wartosc.. szkoda, ze umrze nie wiedząc co to orgazm.. ale to tylko dygresja :] Odpowiedz Link Zgłoś
cezary_futerko zupelnie normalne - jak wazysz 120 kg 08.12.08, 23:31 zupelnie normalne - jak wazysz 120 kg Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 08.12.08, 23:58 Nie ma nic dziwnego ani podejrzanego. Aby stracic cnote trzeba miec z kim, jesli nie spotyka sie nikogo godnego to co - brac pierwszego lepszego byle zdazyc przed jakim tam wiekiem? Absurd! Dziewczyno, nie szukaj problemow tam gdzie ich nie ma. Uwazam ze prawdziwy problem maja zbyt pobudzone malolaty ktore wskakuja do lozka kazdemu kto im pusci oczko, potem wychodza obolale i zryczane ale kolezankom mowia ze "bylo cudownie". Ja pierwszy raz spalam z mezczyzna w wieku 26 lat, dzis jestem zona (nie tego pierwszego) i matka. Odpowiedz Link Zgłoś
jogabo.pl Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 09.12.08, 00:23 Absolutnie zgadzam sie z przedmowczynia! Moim zdaniem seks powinien sluzyc dwom celom: 1. poglebianiu wiezi z partnerem 2. prokreacji Gdy zaden z powyzszych punktow nie jest spelniony, szkoda energii na seks szkoda! Pozdrawiam, JogaBo Odpowiedz Link Zgłoś
jezeli.tylko.ja Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 09.12.08, 00:17 Uuu... to tłoczno musiałoby być w tym skansenie. Znam co najmniej dwie 24 - letnie dziewice, kiedyś znałam jeszcze więcej. Wiec spoko nie rób dramatu. Znam tez co najmniej jednego 24 letniego prawiczka.. a jeszcze jeden 28 letni. Tak więc skansen zbyt tłoczny to i mało atrakcyjny by był. Zastanawiam się jaka jest różnica między dziewica a dziewczyną która nie jest dziewica a ma za sobą jeden stosunek, kilka lat temu i do tego jeszcze mocno nie udany?? Takie też znam. To jest dziwne robienie dramatu a kawałek błony. Myślę, ze bez specjalnego już pietyzowania sytuacji, wielu facetów wcale by nie narzekało, że dostanie nówka sztuka towar. Aha, faceci rzadko pojawiają się na horyzoncie, zazwyczaj wyskakują zza zakrętu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jogabo.pl Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 09.12.08, 00:28 Ta, zwłaszcza gdy sie jest kobietą na zakręcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 09.12.08, 00:50 Heh, już nie mówiąc o tym, że czasem dziewczyna z błoną może być o wiele bardziej doświadczona od takiej bez błony, bo to w ogóle nie o błonę chodzi. W ogóle wydaje mi się, że zaczynanie życia seksualnego od przedziurawieiania sobie za pomocą faceta błony dziewiczej nie jest do końca dobrym pomysłem, bo lepiej zaczynań od innych fajnych rzeczy :P Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: 24-letnia dziewica - dziwne? głupie? podejrza 09.12.08, 00:38 Wbrew pozorom ten "problem" nie jest wcale taki rzadki, mam teraz 22 lata, jestem na IV roku studiów i wśród moich koleżanek jest sporo osób, które nie mają za sobą żadnych doświadczeń seksualnych. Kiedyś na naszym wydziałowym forum była sonda na ten temat i wyszło z niej, że połowa głosujących to dziewice, a więc tak obiektywnie nic dziwnego w tym nie ma. W sumie to nie do końca wiem, dlaczego wydaje Ci się, że bez tego kawałka skóry między nogami coś się polepszy w Twoim życiu. Bo generalnie życie seksualne to fajna rzecz, ale zazwyczaj nie od razu, więc sam akt rozdziwiczenia da Ci tylko tyle, że już nie będziesz miała tego kawałka skóry. Seks raczej powinien wynikać z potrzeby, pożądania itp a z tego co piszesz w Twoim przypadku wynikałby jedynie z chęci pozbycia się błony dziewiczej, której de facto można pozbyć się operacyjnie, jak komuś tak bardzo zależy :P Czy faceci lubią, czy nie lubią to trudno powiedzieć, bo to są jednak nieco bardziej skomplikowane istoty, by kryterium dziewictwa było dla nich jedyną przesłanką do lubienia bądź nielubienia. Faceci nie lubią raczej tzw "kłód" w łóżku, a Ty w sumie możesz być dziewicą z potencjałem ;) Generalnie w łóżku może być bardzo fajnie i sympatycznie, więc jak spotkasz kogoś w miarę odpowiedniego to idź za instynktem ;) Może coś w tym jest, że z wiekiem jest coraz trudniej, bo tak naprawdę nie chodzi przecież tylko o pozbycie się tej błony, ale raczej o pozbycie się wstydu, który w życiu seksualnym bardzo przeszkadza, ale z drugiej strony jest też w jakiś sposób łatwiej, bo często dziewczyna podejmująca współżycie obawia się, że facet uzna ją za łatwą, zwłaszcza jak jest jeszcze bardzo młoda, a Tobie generalnie już nic takiego nie grozi, no i nie podchodź do tego tak poważnie. Mówią, żeby nie traktować seksu jak zabawy, a przecież generalnie mamy go dla przyjemności, więc najlepiej podejść do tego jak do dobrej zabawy (oczywiście z odpowiednim zabezpieczeniem), a co ma być to będzie ;) Tak wiem, że uczucia są ważne, ale też prawdą jest, że można mieć bardzo dobry seks z kimś, z kim nie spędzimy całego życia, bo w sumie tak naprawdę nigdy nie wiadomo, czy to co jest jest na zawsze, czy tylko na chwilę. Nawet nie wiadomo, czy jutro ta chwila się nie skończy, więc w tym carpe diem jest coś prawdziwego, byle podchodzić do tego z jakimś tam umiarem. Odpowiedz Link Zgłoś