kredka_kredka_kredka 18.01.09, 00:07 Jakieś propozycje? P.S. Proszę o nie ocenianie wątku pod kątem głupie/niegłupie bo nie w tym ambaras:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kitek_maly Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 18.01.09, 00:15 A właśnie, że głupie. Bardzo głupie. A jak ktoś napisze coś, czego zrobić nie zdążyłam, to się załamię. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 18.01.09, 00:20 nauczyć się języka obcego Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_kredka_kredka Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 18.01.09, 00:23 Hihihihi. No to skoro z ust kitka spotkała mnie taka krytyka, to czuję usilną potrzebę usprawiedliwienia się:P Otóż:] Ostatnio robiąc porządki, natknęłam się na staaaary pamiętniko-dziennik. Przypomina on taki kalendarz, w którym dzień po dniu opisywałam swoje 'zawiłe' życiowe perypetie. Były tam również jakieś wywiady z 'idolami', psychotesty, porady kosmetyczne, listy do autorki kalendarza, a także taki bonusik-co każda dziewczyna powinna zrobić przed 18r.ż. Dla zgrywy przejrzałam tak tych 25pktów i doszłam do wniosku, że 1/3nie zrobiłam. I nie żałuję. Wzruszyła mnie moja historia. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 18.01.09, 00:28 No dobra, usprawiedliwiam Cię oto. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_kredka_kredka Justysialek 18.01.09, 00:24 Podoba mi się! Szkoda tylko, że nie sprecyzowałaś... Istnieje powszechna teoria, że każda kobieta by być tą 'prawdziwą' winna mieć w sobie coś z dziecka. Czy powinna czy nie, jedno jest pewne-teoria ładna i mnie się podoba;-) Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Justysialek 18.01.09, 14:45 > Istnieje powszechna teoria, że każda kobieta by być tą 'prawdziwą' winna mieć w > sobie coś z dziecka. To ja się z tą teorią niezgodzę. Lubię dojrzałych ludzi, niezależnie od płci. Co do sprecyzowania - chodzilo mi o szeroko pojętą dojrzałość. Odpowiedz Link Zgłoś
c_n Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 20.01.09, 04:38 a do czego niby potrzebna jest ta dorosłość ? kobiecie , która nie aspiruje do pełnienia roli matki- Polki, ani funkcji kury domowej, jest niepotrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.maskara Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 18.01.09, 00:51 zmądrzeć - najwyższy czas! Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_kredka_kredka Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 18.01.09, 01:08 Zmądrzeć? To przeczy teorii nauki w czasie trwania całego życia...Jak można w tak młodym wieku mówić o czymś 'zaprzeszłym' i dokonanym. Rozumiem mądrzeć...ale żeby zmądrzeć? Równie dobrze można w wieku17,18lat... No, pomysł jak dla mnie nietrafiony:D Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: a to są jakieś powinności wiekowe???n/t 18.01.09, 10:28 spłodzić syna zbudować dom zasadzić drzewo :p tyle w tym temacie :p Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: a to są jakieś powinności wiekowe???n/t 18.01.09, 10:39 skoncyc studia, dostac fajna prace, znalezc fajnego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: a to są jakieś powinności wiekowe???n/t 18.01.09, 11:35 madai napisała: > znalezc fajnego faceta A jak się nie znajdzie,to jest się starą panną i trzeba sobie kopać grób,ha! Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka_ltd Re: a to są jakieś powinności wiekowe???n/t 18.01.09, 12:23 bo, wtedy fajni faceci są zajęci:))) ale, jest tez tak, że ten drugi związek jest właśnie tym dojrzałym:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: a to są jakieś powinności wiekowe???n/t 18.01.09, 13:23 bo, wtedy fajni faceci są zajęci:))) co za pie...nie... z tego co pamiętam z lo, jeśli się do 17 roku życia fajnego kolesia nie znalazło, to potem "wszyscy fajni byli zajęci". Teraz niby co, następny próg to 25 lat? Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
c_n Re: a to są jakieś powinności wiekowe???n/t 20.01.09, 04:46 madai napisała: > skoncyc studia, dostac fajna prace, znalezc fajnego faceta. bo po 25-tym roku powinna już założyć rodzinę ? Rozumiem, że jeżeli komuś taki styl życia odpowiada, to na studia najprawdopodobniej już nie będzie później czasu albo za wielkich chęci. Natomiast osobie wolnej może być obojętnie, czy zakończy naukę w wieku 25 lat czy 45, chyba że środowisko ograniczonych ludzi wywiera na nią presję i ustala jakieś głupie limity. Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 18.01.09, 13:31 Tak w ogóle to poszło w jakimś żenującym kierunku. To czy znajdziesz dobrą pracę, skończysz studia i wybierzesz właściwego partnera, akurat nic wspólnego z wiekiem nie ma. Uogólnienia z kolei bywają pomocne, ale trzeba je sobie przefiltrować. A co naprawdę warto umieć w wieku 25 l. bez względu na płeć? - załatwiać urzędowe sprawy - zająć się domem, choćby podstawowo - być odpowiedzialnym i wywiązywać się z obowiązków - wyszumieć się wcześniej (dalej można imprezować, ale niewyszumienie się we wczesnej młodości ewidentnie szkodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 18.01.09, 14:32 znaleźć pracę i wyprowadzić się od rodziców samodzielnie się przy tym utrzymując Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 18.01.09, 20:22 takie jest moje zdanie - uwazam, ze majac 25 lat powinno sie miec jakies studia skonczone, bo wtedy duzo latwiej znalezc prace, gdy jest sie mlodym i atrakcyjnym.wiec jedno wiaze sie z drugim. A co do faceta - prawda jest niestety taka, ze wlasnie w wieku okolo 25 lat rodza sie najpowazniejsze zwiazki, a te mlodziencze umieraja smiercia naturalna, wiec jesli do tego czasu sie kogos sensownego nie pozna, to z roku na rok trudniej - praca, obowiazki, znajomi wychodza za maz, zenia sie, rodza dzieci, nie maja czasu, fajni faceci sa albo zapracowani, albo ich czas jest zajety przez hobby, albo maja juz zony. Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 19.01.09, 08:44 Skończyłam studia przed 25, ale co Ty na to, że mnóstwo ludzi pracuje od 20 roku życia, a studia kończy sobie koło trzydziestki? Rozglądnij się, bo świat się zaczął zmieniać trochę. Zgadzam się że 25 lat to dobry moment na szukanie pracy, jeśli ktoś jeszcze nigdy nie pracował, z tym nie można czekać. A co do facetów - czy kolesiowi w wieku 25 też powiedziałabyś, że to ostatni dzwonek dla niego? Zastanów się dobrze, bo pewnie nie. Facetów jest cała masa, a jak ma facet hobby, tym łatwiej go wyrwać na nie. Jasne że nie jest aż tak łatwo kogoś poznać, jak podczas studenckiej libacji :P ale to nie jest problem. Nie jest dobrze, jeśli w wątku o kolesiach przed 26 dajecie rady, że wystarczy, żeby miał odciętą pępowinę, a dziewczynie w tym wieku (nawet o rok młodszej) każecie mieć skończone studia, znalezioną dobrą pracę i świetnego faceta. Odcięta pępowina i odpowiedzialność nic nie znaczą, bo przecież to każda dziewczyna powinna mieć z automatu. Niezła praca lic czy mgr by z tego powstała. Jeszcze chciałam dodać, już nie zanudzając - mówi się, że to właśnie kobiety, nie mężczyźni, wysoko stawiają poprzeczkę innym kobietom. Odpowiedz Link Zgłoś
toffinka Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 19.01.09, 09:13 zbierać dośiadczenia!!! im więcej, tym lepiej, przyda się na czas "zmądrzenia" w okolicach 30-tki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 19.01.09, 09:19 kupe..to jest jedyne co trzeba ;] Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 19.01.09, 11:09 Wystarczy że spełni wymagania stawiane przedszkolakom wyborcza.pl/1,76842,6166842,Superprzedszkolak_2009.html Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 19.01.09, 13:52 Nie uznaję tego typu list, są dołujące. P.S. A do 17 roku życia to co niby trzeba zrobić:)? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 19.01.09, 15:06 Skończyć studia i znaleźć pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 19.01.09, 16:11 Zajebiste są te z Was, które piszą "skonczyć studia i znaleźć pracę". A co jeśli chcę się przekwalifikować i potrzebne mi kolejne studia lub podyplomowe? A jeśli wcześniej w ogóle nie miałam czasu/pieniędzy na studia i zaczynam je teraz? A jeśli były wazniejsze sprawy, nie do pogodzenia ze studiami? A co do pracy - jeśli byłam managerem, kierownikiem działu przed 25, a teraz pracy nie mam, jak to zakwalifikujecie? Toż to paranoja :P Odpowiedz Link Zgłoś
c_n Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 20.01.09, 05:00 Niestety nie wszyscy dzięki studiom (nawet skończonym w porę) potrafią poszerzyć swoje horyzonty myślowe. Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 20.01.09, 05:59 Dzien rozpoczynasz "igielkami"?zycie jest piekne!Usmiechnij sie! Odpowiedz Link Zgłoś
c_n Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 20.01.09, 06:45 po pierwsze nie rozpoczynam, tylko kończę...wczorajszy, po drugie uczucie zadowolenia od pewnego czasu wcale mnie nie opuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 19.01.09, 16:14 jagoda_pl pamiętam jedną rozmowę z lo, kiedy miałam niecałe 17 lat, coś w tym stylu to było :) - gdzie są ci fajni kolesie? - są jak kible, zasrani albo zajęci wtedy miałyśmy tylko 17 lat a tu chyba starsze się wypowiadają ;P Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 19.01.09, 16:24 He,he;)... Ale mnie to naprawdę nurtuje! 17 lat wypada w środku liceum i jakoś słabo sobie wyobrażam "pseudo-powinności" siedemnastolatki;). Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 19.01.09, 16:38 Aaa no jak co, powinna mieć chłopaka na poważnie, żeby zdążyli zerwać do 24 i później do 25 znaleźć sobie kogoś nowego :D Dobrze jest też zrobić "to" coby żenady w towarzystwie nie było, jak się temat pojawi xD Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Co kobieta winna zrobić przed 25 r.ż 19.01.09, 16:45 Ojojoj! Mam szczęście, że od lat na banicji nie jestem;)! Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_kredka_kredka Lisy 19.01.09, 20:51 podobają mi się Twoje wypowiedzi:-) Mądrze prawisz, polać jej! Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: Lisy 20.01.09, 08:31 wzruszyłam się <zawstydzona> ale znowu się walnęłam w warstwie merytorycznej - jak ktoś ma 17 lat i jest dziewczyną, to też ocaleje - jest nawet takie ludowe góralskie przysłowie, leci tak: "do końca studiów masz czas na znalezienie właściwego faceta" Odpowiedz Link Zgłoś