aniorek Re: Kobieta i piwo 24.04.09, 14:19 Uomatko, kolejna, ktorej sie wydaje, ze jest wyjatkowa, bo pije piwo... Piwo z sokiem to jest dopiero damski trunek. Paskudny zreszta. Jak ktos nie lubi goryczki piwa, to zalewa je rozowym syropem, no cudnie. Tylko w PL to widzialam i kompletnie tego nie pojmuje. Jeszcze piwo wymieszane ze sprite zrozumiem (Radler to dosc popularny trunek w Niemczech), ale syrop? Zamiast tego paskudnego soku powinny byc dostepne w PL napoje cideropodobne o roznych owocowych smakach i takiej samej zawartosci alkoholu jak piwo. Tu, gdzie mieszkam, takie girly drinks sa bardzo popularne wsrod kobiet. Np. jablkowe, zurawinowe, grapefruitowe, gruszkowe, truskawkowe, pomaranczowe, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kociczka3 Re: Kobieta i piwo 24.04.09, 14:24 aniorek napisała: > Uomatko, kolejna, ktorej sie wydaje, ze jest wyjatkowa, bo pije piwo... tiaa, zabawne co babki potrafią wydedukować...:) Odpowiedz Link Zgłoś
astrid_nul Re: Kobieta i piwo 24.04.09, 14:37 kociczka3 napisała: > aniorek napisała: > > > Uomatko, kolejna, ktorej sie wydaje, ze jest wyjatkowa, bo pije > piwo... > tiaa, zabawne co babki potrafią wydedukować...:) noo, naprawdę zabawne, jak czasem niektóre babki potrafią zinterpretować cudzy post i wyczytać w nim coś, czego nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat wszyscy piją piwo 24.04.09, 14:42 Skończyłem politechnikę i jakoś tam dziewczyna czy nie dziewczyna wszyscy pili piwo. zastanawia mnie tylko Karmi. Dlaczego firma odrzuca połowę klienteli (facetów)? Czasami mam nawet ochotę go kupić, ale wtedy włącza się czerwona lampeczka, że to piwo jest niemęskie. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: wszyscy piją piwo 24.04.09, 16:14 Karmi to już w ogóle jest jakiś dziwotwór,ni to piwo,ni to napój.. Odpowiedz Link Zgłoś
tonik777 A meżczyźni? 24.04.09, 16:33 Ja z kolei mam chyba damskie upodobania alkoholowe. Piwo czy wódkę, owszem, wypiję, ale specjalnie nie przepadam. Lubię natomiast wina oraz słodkie alkohole (np. Baileysa). Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: Kobieta i piwo 24.04.09, 16:45 Nie znoszę piwa i nie pijam wina- kim więc jestem?;) Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Re: Kobieta i piwo 24.04.09, 17:57 Wszystko przychodzi z wiekiem. I kasą. Poczekaj, zarabiaj. Docenisz i wino i inne trunki niż 'browarek'. Odpowiedz Link Zgłoś
wojgall Re: Kobieta i piwo 24.04.09, 20:47 Witam. Moim zdaniem duży wpływ ma na to troche historia i reklama, historia bo jednak alkohol kiedyś bardziej spożywali mężczyźni, a reklama bo jednak reklamy piwa są bardziej "męskie" np. Tatra - faceci w górach, Harnaś;) wiadomo czemu, warka tak samo, same męskie towarzystwo. Reklamy wina jeśli już są zawsze "bardziej delikatne" jeśli tak to można stwierdzić, bardziej subtelne, reklamy piwa dla facetów mają być takie jak ich odbiorcy: proste i nie skomplikowane:)) pozdrawiam serdecznie. wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
pikapikaczu mężczyzna i wino :) 24.04.09, 20:58 U mnie przyszło z wiekiem, najpierw litry piwa i wódki teraz hektolitry winka mniam i o ile piwo nie jest typowo męskie bo wiele kobiet pije je z zapałem <zwłaszcza w upały :P> o tyle wino jest typowo damskie <no ile znasz facetów co potrafią się upić winem i tylko winem?> :) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Kobieta i piwo 24.04.09, 21:18 Lubie piwo i pije dosc czesto, a jesli jest to dobre piwo w dobrym towarzystiwe to juz w ogele super. Na piwach sie nie znam, chociaz na stuciach mialam wyklady na temat produkcji piw;) ale lubie smakowac rozne rodzaje, wiem co mi smakuje a co nie. Jednak jesli mialabym do wyboru piwo lub wino, to wybralabym to 2, bo nic nie przebije czerwonego wytrwanego trunku:D mmmm -- "Niebezpiecznie jest wierzyc w to, ze cos trwa wiecznie..." Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: Kobieta i piwo 24.04.09, 21:22 Po tym wątku nawet widać, dlaczego reklamy piwa kierowane są do facetów. Jakoś mniej lub bardziej świadomie dziewczyny uważają to, co stereotypowo męskie za lepsze. "Jestem taka nietypowa, bo mi w testach wychodzi, że mam męską osobowość, nie lubię słodkich alkoholi, wolę czystą, albo whisky on the rocks"... Więc kobiety "męsko" reklamowane piwo i tak kupią. Ale facet nie kupi piwa reklamowanego "kobieco". Brak płciowych podziałów wymagałby większej kreatywności... ale też się zdarza - rekalmy Żubra są np. abstrakcyjne :) A poza tym - piwo to nie jest menelski trunek, to nawet nie jest tani trunek. Tylko my Polacy chyba akurat słabymi jesteśmy koneserami alkoholi. Na winie mało kto się zna, nawet jak pije - tyle że białe/czerwone, słodkie/wytrawne... Whisky tez najczęściej blended - i to z tych tańszych. Z piwem to samo - pijamy tylko te polskie jasne taśmowo produkowane Żywce i Lechy... Małe lokalne browary mają problemy z utrzymaniem się, choć robią często piwo o niebo lepsze. A jak się stanie przed półką z piwami w jakichś lepszych delikatesach to może się w głowie zakręcić od rozmaitości gatunków. Rozstrzał cenowy też spory - i się okazuje, że np. 1,5l butelka piwa może i 200 zł kosztować. "Lepszość" alkoholu nie zależy od jego rodzaju - po prostu w każdej kategorii są trunki lepsze i gorsze. A ja sama osobiście lubię piwo, zwłaszcza pszeniczne, whisky z lodem, wiśniówkę Soplicy i gin (byle nie Lubuski) z sokiem grapefruitowym :) Koneserką nie jestem, krezusem też nie - i nie wiem, czy mój gust jest babski, męski, plebejski czy nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
abcd777 Re: Kobieta i piwo 24.04.09, 22:39 a ja kocham wino, dobre wino, moglabym pic lampkami:) Piwo mi smierdzi.. tfu... istny szajs! Odpowiedz Link Zgłoś