carolla8 07.07.09, 21:17 Zgadzam się ze wybitny artysta o smutnym zyciu. W zasadzie to zawsze było mi go żal. Ale odnosze wrazenie że jest spora przesada w tych obchodach, zupełnie jakby był Bogiem. Czy mysli ktos podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleczka.889 Re: Michael Jackson 07.07.09, 21:19 Był wielki i zapisał się w naszej świadomości. Zawdzięczam mu miłe chwile przy jego piosenkach. Nie żałuj mu. Trzeba go uczcić. Odpowiedz Link Zgłoś
matka.zona.i.kochanka Re: Michael Jackson 09.07.09, 09:35 co tam Jackson i jego pogrzeb... pomyślcie co teraz będzie z jego dziećmi... one nie mają NIKOGO! matka się ich zrzekła, będą pod opieką babki i pewnie też psychopaty dziadka, który może zrobi z nich kolejny zespół "the Jackson 3". Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Michael Jackson 07.07.09, 21:27 Moim zdaniem z jego śmierci i pogrzebu zrobili żenujące show, tak samo jak z całego życia tego nieszczęsnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
snobka30 Re: Michael Jackson 07.07.09, 21:28 carolla8 No prawda,przesadzaja- Bog jest tylko jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Michael Jackson 08.07.09, 09:52 no nie gadaj. ja tam mogę wymienić co najmniej 20-30 z pamieci a pewnie jeszcze z 500 by sie znalazło na całym świecie. A Ty tu o jednym wymyślasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Michael Jackson 07.07.09, 21:30 Tak.Mi wszelki kult osobisty jakis artystow,politykow, sportowcow czy innych osob publicznych jest obcy.Nigdy nie mialem nawet jako nastolatek plakatow w pokoju z takimi ludzmi i nigdy ich pracy nie traktowalem jakos cos wybitnego.Najbardziej podziwiam ludzi pracujacych w sektorze socjalnym(pielegniarki,opiekunki w domach starcow itd), a nie kogos kto robi muzyke czy ma dar kopania pilki lepiej niz inni. Obanomania czy ta histeria z Jacksonem przypomina mi ujecia z Korei Polnocnej, gdzie fanatyczny lud placze na widok swojego Wodza.Zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Michael Jackson 07.07.09, 21:33 carolla8 napisała: > Zgadzam się ze wybitny artysta o smutnym zyciu. W zasadzie to zawsze było mi > go żal. > Ale odnosze wrazenie że jest spora przesada w tych obchodach, zupełnie jakby > był Bogiem. > Czy mysli ktos podobnie? Tak, ja myślę podobnie. Właśnie oglądam transmisję z jego pogrzebu ( a raczej ogląda ją mój mąż, a ja chcąc nie chcą tego słucham) i wydaje mi się, że jest to po prostu show dla fanów, mający na celu podniesienie sprzedaży płyt itd. Najbardziej rzucił mi się w oczy dzieciak siedzący obok matki Michaela ( z tego wnioskuję, że to jego bliska rodzina - czyżby syn?)i żujący gumę. Do tego napuszone przemowy o cudownej rodzinie, niesamowitym wpływie MJ na cały świat, jego nieskończonej dobroci i działałności charytatywnej... Tak zdecydowanie zbyt przesadzone, robienie z niego prawie Pana Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos333.1 Re: Michael Jackson 07.07.09, 21:37 Niestety, żerują na Nim nawet po Jego śmierci. Ale ja cieszę się bo mam świadomość, że będzie szczęśliwy tam, gdzie teraz poszedł. Niech tu robią z siebie pajaców plotkując o tym, co już nie wróci - ważne, że On spoczywa w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Michael Jackson 07.07.09, 21:44 Ja uważam, że miał najpiekniejszy pogrzeb na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
christina0 Re: Michael Jackson 07.07.09, 21:57 hotally napisała: > Ja uważam, że miał najpiekniejszy pogrzeb na świecie > Zgadzam się. I nie wiem,czy ktokolwiek jeszcze taki pogrzeb będzie miał.. Czy zrobili cyrk? Nie wiem,ja tego tak nie odbieram.Patrząc na zapełnioną halę widać,ile było osób,fanów,którzy potrzebowali się z Nim pożegnać. Uważam,że uroczystość była piękna.Piękne przemówienia,wspomnienia i piosenki. Jednak strasznie zniesmaczona jestem synem Michaela.Też zauważyłam tę gumę.Tak beztrosko ją żuł i byłam przekonana,że za moment ktoś zwróci mu uwagę-niestety tak się nie stało.Nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:04 Bo to Ameryka, u nich są inne standardy, a dzieci Michaela były wychowywane wyjątkowo beztrosko. Odpowiedz Link Zgłoś
posh_emka Re: Michael Jackson 08.07.09, 00:05 Dzieci są tylko dziećmi i w pewnym wieku nie dociera do nich powaga żadnej z sytuacji-zwłaszcza jak znajdą się w środku takiego cyrku jak ten. Idźcie sobie do kościoła podczas I komunii św. to zobaczycie jak się zachowują te dzieci które nie są wychowane bezstresowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.i.wyrafinowana Re: Michael Jackson 09.07.09, 22:35 a nie sadzisz ze to rodzice ksztaltuja dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: Michael Jackson 07.07.09, 21:45 piękna uroczystość i przekaz ... (*) Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: Michael Jackson 07.07.09, 21:46 Niezłą szopkę z tego zrobili. Michael pewnie przewraca się w grobie. Nie dość, że przez tyle lat musiał się użerać z paparazzi i innymi hienami, żerującymi na nim, to jeszcze odejść spokojnie mu nie dali. Dno i pięć metrów mułu. No ale pewnie niezłą kasę natrzepali z biletów i wejściówek dla fanów, telewizji itd. Tylko patrzeć aż jakieś nowe płyty wyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Michael Jackson 07.07.09, 21:52 On kochal zycie w blasku fleszy, kochał swoich fanów, szanował ich i zatrzymywal sie wszedzie gdzie ich spotkal. Wejsciowki na pogrzeb byly darmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: Michael Jackson 07.07.09, 21:55 Ja mówię o paparazzi, którzy wszędzie za nim łazili i wpieprzali się w jego prywatne życie. Bo że kochał występy i fanów, nie mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:02 Ceremonia pogrzebowa była transmitowana na cały swiat po to własnie, aby paparazzi nie mieli pożywki z ekskluzywnym materiałem na wyłączność... polecam na dobranoc: www.youtube.com/watch?v=m7RDCDLLIm8 Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:09 Ale naprawdę mogliby mu już dać spokój i zrobić pogrzeb wśród bliskich, a nie robić z tego taką szopkę. A dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:11 ma byc drugi pogrzeb tylko dla rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:17 Wiem, i o to mi chodziło właśnie. Tylko dla rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:09 Dzieci Michaela zujace gume - szczeka mi opadla. Zreszta nie tylko one - jeden z braci tez. Starszy syn nawet na scenie klapal i klapal jadaczka. A wystep corki, zenada - teatralny, nieszczery placz pod publike. Zastanawiam sie jak dlugo to cwiczyla przed lustrem. Wzruszyla mnie Brook Shields. To byl chyba najbardziej szczery wystep. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:13 tak... placzące dziecko pod publikę na pogrzebie ojca........ zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:18 Tak,Shields było widać,że przeżywa smierc Michaela, mysle ,że łzy Paris również były szczere, przecież to jeszcze dziecko ... Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:22 A ja mysle, ze nie do konca takie dziecko umie przezyc taka chwile. I zapewne pomyslala sobie dziewczyna, ze wypada sie rozplakac. I tak tez zrobila. Teatralnie i rozdzierajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
christina0 Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:48 d.o.s.i.a napisała: A wystep corki > , > zenada - teatralny, nieszczery placz pod publike. Zastanawiam sie jak dlugo to > cwiczyla przed lustrem. > > Wzruszyla mnie Brook Shields. To byl chyba najbardziej szczery wystep. Naprawdę uważacie,że Paris rozpłakała się "pod publikę"? Moim zdaniem jej łzy,lzy dziecka były najbardziej szczere ze wszystkich. Brooke Shields na początku też łamał się głos i też myślałam,że tak to przeżywa ale...ale sama nie wiem. Za to także uważam,że Usher był szczery. Ale-my sobie możemy gdybać,nie wiemy kto co czuł. Jednak syn z gumą... Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Michael Jackson 07.07.09, 23:01 Kurcze, przeciez to widac, czy ktos szczerze placze, czy dramatycznie roni lzy. A corka, ktora tak rozdzierajaco i placzliwym glosem przemawiala, 2 minuty wczesniej grzebala sobie w torebce i generalnie tez wygladala na niezainteresowana uroczystoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
christina0 Re: Michael Jackson 07.07.09, 23:14 d.o.s.i.a napisała: > Kurcze, przeciez to widac, czy ktos szczerze placze, czy dramatycznie roni lzy. > > A corka, ktora tak rozdzierajaco i placzliwym glosem przemawiala, 2 minuty > wczesniej grzebala sobie w torebce i generalnie tez wygladala na > niezainteresowana uroczystoscia. Tak,to prawda-widziałam jak stała obok Janet.Ale nie wiemy czy już wcześniej nie ściskało jej w gardle,nie wylała litrów łez za ojcem.Może próbowała się uśmiechac,nadrobić miną.Może wydawało jej się,że już się wypłakała i da radę coś powiedzieć-no,ale nie wyszło. Ja jak najbardziej rozumiem bo sama w niektórych momentach przeliczałam swoje siły. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Michael Jackson 07.07.09, 23:19 Jak dla mnie to wygladalo jakby na sile wyciskala z siebie lzy i robila tragiczna mine. Odpowiedz Link Zgłoś
christina0 Re: Michael Jackson 07.07.09, 23:21 d.o.s.i.a napisała: > Jak dla mnie to wygladalo jakby na sile wyciskala z siebie lzy i robila > tragiczna mine. Mogło i tak być,pewnie.Jednak raczej się tego nie dowiemy. Ja wierzę dzieciom bo są szczere. Ale kto wie,kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Michael Jackson 07.07.09, 23:38 a Mi serce pękło... www.youtube.com/watch?v=_i3B7U8ZCJs Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Michael Jackson 08.07.09, 09:03 >Naprawdę uważacie,że Paris rozpłakała się "pod publikę"? Ona sie nie rozplakala. Jeczala kilka chwil udajac wielki smutek po czym wbila sie w ramie Janet i tak odeszla. IMO glownie po to zeby nie bylo suchych i niespuchnietych oczu widac. Czlowiek ktory placze nie ma takich oczu. Ze nie wspomne jak synus cala uroczystosc gumsko zul ze znudzonym wyrazem twarzy.. Jak sie to ma do zalu widocznego na twarzach braci J. ? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelka_dziopkowa Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:22 nie myślę podobnie. nie jestem jego fanką ale jackson był królem, po nim nie ma już nikogo tak znanego na całym świecie. uroczystość pożegnalna bardzo amerykańska i bardzo, że tak powiem, gospel. ale jaka miałaby być. dziecko żuło gumę być może ze stresu a być może z powodu takiego, że jak ma się lat kilka to inaczej odczuwa się śmierć rodzica niż wtedy gdy ma się lat dziesiąt a może z zupełnie innego powodu, którego nie mnie oceniać. r.i.p, michael Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:27 Nie jedno dziecko, ale dwoje dzieci i jeden brat - w sumie trzy osoby z najblizej rodziny, w pierwszym rzedzie (a takze na scenie) zuly gume cala para. Dla mnie to zakrawa na zart i jest wrecz oburzajace, ze nikt z rodziny na to nie zwrocil uwagi. Mam wrazenie nawet, ze kamerzysci starali sie jak najmniej te dzieci pokazywac, bo zwyczajnie wstyd. Moj kuzyn stracil matke w wieku 13 lat, kolezanka w wieku 10 - zapewniam Cie, ze stresu nie odreagowywali zujac gume na ich pogrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelka_dziopkowa Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:37 d.o.s.i.a napisała: > Moj kuzyn stracil matke w wieku 13 lat, kolezanka w wieku 10 - zapewniam Cie, z > e > stresu nie odreagowywali zujac gume na ich pogrzebie. uhm... i są lepsi od dzieci jacksona. ok. super. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:39 ??? Skad ten absurdalny wniosek? Mowie tylko tyle, ze dzieci Jacksona wygladaly na niezainteresowane ceremonia. W dodatku zachowaly sie skandalicznie zujac gume. Jezeli dla Ciebie takie zachowanie jest ok, to spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelka_dziopkowa Re: Michael Jackson 07.07.09, 22:49 wniosek stąd, że przeciwstawiłaś swoich znajomych nieżujących gumy młodym jacksonom, które czelność miały gumę żuć... dajmy już temu spokój, ocenianie rodziny zmarłego w czasie ceremonii pogrzebowej jest stare jak owe ceremonie ale mnie jakoś nie bawi Odpowiedz Link Zgłoś
hotally patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 22:41 www.youtube.com/watch?v=zqMSnigL0aA Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 22:47 P.S. Na Moim blogu nadal trwa transmisja- relacja z helikopteru jak rodzina jedzie na prywatny pogrzeb Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 22:56 Cytat z Twojej strony: "Dziś pogrzeb Michaela Jacksona... Moi znajomi polecieli do LA, więc będę miała dla Was ploteczki z pierwszej ręki." Przerazajace... Odpowiedz Link Zgłoś
snobka30 Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 22:59 czy wiedzieliscie o tym:prawo.vagla.pl/node/6757 co do wstawiania linkow z youtoube. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 23:04 Co Cię przeraża? Oni byli wielkimi fanami Kajkela. Mieli bilety na koncerty w Londynie, wykupiony przelot i hotel i tu taka tragedia... więc polecieli do LA przeżyć pożegnanie króla w samym centrum wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 23:05 obietnica 'ploteczek' mnie przeraza. Odpowiedz Link Zgłoś
snobka30 Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 23:20 christina ok,zagalopowalam sie,nie powinnam,i tak mnie nie bedzie przez dluuugi czas takze odpoczniecie.Zrozumie mnie ten co ma podobna albo taka sama sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
christina0 Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 23:24 snobka30 napisała: > christina ok,zagalopowalam sie,nie powinnam,i tak mnie nie bedzie > przez dluuugi czas takze odpoczniecie.Zrozumie mnie ten co ma podobna > albo taka sama sytuacje. Ale to nie chodzi o to czy Ty będziesz,czy nie,bo to nie powinno mieć znaczenia.Powinno byc normalnie,powinnaś uszanować fakt,że nie jesteś tutaj jedyna a jest jeszcze mnóstwo innych osób,którzy chcą tutaj spędzić czas,odstresować się a nie denerwować.A nie da się nie wkurzać ,kiedy wszędzie natyka na takie zaczepki. Odpowiedz Link Zgłoś
snobka30 Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 23:27 christina ale ja nie pisze do Ciebie,wyluzuj,pozatym chcialam sie oficjalnie pozegnac,bede sprawdzac regularnie PW na gazecie,tagze trzymajta sie,pa. Odpowiedz Link Zgłoś
snobka30 Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 23:30 mialo byc z zadnymi pretensjami christina do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
christina0 Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 23:31 snobka30 napisała: > christina ale ja nie pisze do Ciebie,wyluzuj,pozatym chcialam sie > oficjalnie pozegnac,bede sprawdzac regularnie PW na gazecie,tagze > trzymajta sie,pa. No więc właśnie-piszesz do jednej osoby a czytać to muszą wszyscy. Czy nie lepiej byłoby takie sprawy załatwić normalnie,rozmową?Rozmową można wszystko. Trzymaj się również. Odpowiedz Link Zgłoś
snobka30 Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 23:35 christina uwazam ze jestes sympatyczna osoba,fact dalam sie tylko nietpotrzebnie sprowokowac i rozdraznic,moja wina.Zycze Ci sukcesu w drodze do tego co sobie zaplanowalac(szkola etc.),wesolego summer dziewczyny!bede na pw regularnie,pa. Odpowiedz Link Zgłoś
christina0 Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 23:39 snobka30 napisała: > christina uwazam ze jestes sympatyczna osoba,fact dalam sie tylko > nietpotrzebnie sprowokowac i rozdraznic,moja wina.Zycze Ci sukcesu w > drodze do tego co sobie zaplanowalac(szkola etc.),wesolego summer > dziewczyny!bede na pw regularnie,pa. Dziekuję,Tobie również życzę powodzenia, I mam nadzieję,że jak wrócisz na forum to już z innym nastawieniem-pozytywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
nexttonext Re: patrzcie jakie piekne!! 07.07.09, 22:57 żucie gumy, nie da się ukryć bardzo rażące. Z drugiej strony to tylko dzieci, a w Ameryce gumy żują wszędzie np. ojciec młodego na ślubie, świadek podczas ceremonii - dla mnie obrzydlistwo - dla nich normalka, o zgrozo! Odpowiedz Link Zgłoś
snobka30 Re: Michael Jackson 07.07.09, 23:03 ok, w sumie nie powinnam R.I.P dla Michaela Jaksona!ostatnio kupilam kilka jego piosenek z Itunes. Odpowiedz Link Zgłoś
christina0 Re: Michael Jackson 07.07.09, 23:18 snobka30 napisała: > popatrzcie,poparzcie Ally taka sensitive tutaj,a tak wyzywa od > psycholi i odwagi cywilnej nie ma aby przeprosic! Rany Boskie,Snobko,ja już nie wiem czy Ty masz dla kogokolwiek szacunek. Dla Forumowiczów nie,bo widać jednak wszędzie wyciągasz te brudy-ale tu jest wątek ku pamięci Michaela... Odpowiedz Link Zgłoś
pajda-chleba Re: Michael Jackson 07.07.09, 23:22 ja podziwiam tych artystow.nie chcialabym spiewac przed zwlokami Michaela.Szkoda,ze trumne zamkneli.A mogli z tego zrobic taki dobry szol.A Majkela trudno oceniac.Dorobek artystyczny rzeczywiscie ogromny.Osobiscie go nie znalam,wiec nie wiem jakim byl czlowiekiem.Pamietam tylko,ze w dziecinstwie balam sie jego wizerunku scenicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
christina0 Re: Michael Jackson 07.07.09, 23:33 pajda-chleba napisała: .A > Majkela trudno oceniac.Dorobek artystyczny rzeczywiscie ogromny.Osobiscie go ni > e > znalam,wiec nie wiem jakim byl czlowiekiem.Pamietam tylko,ze w dziecinstwie > balam sie jego wizerunku scenicznego. Na TVN24 leci program z Michaelem sprzed kilku lat. Opowiada o sobie,o swoich relacjach z ojcem-jaki miał wpływ na jego życie i to,kim teraz jest/jak wygląda,o operacjach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilka_du Re: Michael Jackson 08.07.09, 13:49 Po obejrzeniu tego dokumentu o MJ stwierdziliśmy jednoznacznie - chory człowiek. W nim było tak wiele kreacji, kłamstwa, masek, że chyba sam nie wiedział, kim jest naprawdę. Jedno jest dla mnie pewne po słuchaniu, co mówił w dokumencie - ze wszystkich rzeczy na świecie najbardziej kochał sławę i kontrolę nad tłumem na koncercie. Trzea sobie przypomnieć, że zdarzały mu się takie wejścia na scenę, że przez 5 minut tylko stał, a ludzie dostawali świra. On z tego czerpał siłę, ale też wydaje mi się, że od tego zgłupiał. Maski na twarzy, wymachiwanie dzieckiem, sypianie z gromadą dzieci w jednej sypialni. Akcja z zabieraniem umazanego krwią noworodka do domu. A przede wszystkim jego zachowanie w tym filmie - scena, gdy trzyma na kolanach Kocyka i usiłuje go nakarmić przez chustę, telepiąc dzieckiem była przerażająca. Podobnie jak wytłumaczenie, że zabierając dzieci do zoo (i narażając je na stratowanie; Paris niemal straciła oko) chodziło mu o to, że woli, by stała im się krzywda przez niego. Może i był wielkim artystą, miał na bank cudowny głos i świetnie się ruszał, ale jak dla mnie, po prostu cierpiał na jedną lub więcej chorób psychicznych. Szkoda, że nie dożył ostatnich koncertów. Odpowiedz Link Zgłoś
novalijka1 Re: Michael Jackson-jednak czlowiek chory 08.07.09, 15:03 Tez lubilam Micheala.Ale po obejrzeniu tego dokumentu z nim trzeba przyznac,ze to chiry czlowiek.Jak pokazali jak karmil to dziecko przez szmate jak narazil na stracenie oka,jaki mial obled w oczach jak wystawial dziecko do fanow i samego w siebie.I to tez co mnie uderzylo jak publicznie sie wyparl,ze on nie mial ZADNEJ OPERACJI TWARZY poza operacja nosa.Zaklinal sie,ze ta sa bzdury.Nie wiem jak on moze tak perfidnie klamac.Czy on caly czas gral i udawal takiego dobrego czlowieka?Co sie z toba stalo Michael? Na to pytanie juz nigdy nie uzyskamy odpowiedzi,jaki byl naprawde.Nie dziwie sie,ze mial problemy z psychiczne przez takiego ojca je...tego,przez zawisc i t wszystko mogl dostac w glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
posh_emka Jedno ale..... 08.07.09, 00:13 Jedyna rzecz która mnie zniesmaczyła to jego rodzina. Gdzie byli za jego życia,żeby mu pomóc,żeby się nie odpie...ć i być nachalnym w tych momentach kiedy było widać,że jest z nim źle- kiedy nie je i przesadza z lekami przeciwbólowymi- kiedy trzeba było mu pomóc. Gdzie byli wtedy?! Teraz pozują na kochanych braci i siostry,ze nie wspomnę o ojcu... Co do dzieci- no cóż jak pisałam, dzieci w pewnym, wieku nie zdają sobie sprawy z powagi sytuacji. Córki łzy prawdziwe, ale do mikrofonu niemalże popchnięta-to nie było takie samoistne z niej. Odpowiedz Link Zgłoś
jvc777 Re: ally wiem ze jestes jakims tam dzieciakiem w 08.07.09, 03:19 Wspanialy pogrzeb. Szczegolnie piekne przemowienie pastora. Zaden show, zadna szopka, po prostu ceremonie pogrzebowe w Ameryce maja zasadniczo inny charakter niz polskie. Tak jak bylo widac, byly zarty z za zycia Michaela, zabawne historie z nim; jest element radosci, ktory w Polsce wydaje sie niezrozumiany. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Michael Jackson 08.07.09, 08:15 Wredne cioty czepiły się dzieci że nieszczerze przeżywały, odwalcie się od dzieci, wielce wrażliwe wy przeżywacie najbardziej wiem, wiem, jesteście takie wrażliwe. Ale to ze kupił te dzieci, to wam rybka, że nie mają matki, a Paris zabrał ze szpitala jeszcze wymazaną po porodzie i mył osobiscie juz w domu to normalne, to dzieci są be. Odpowiedz Link Zgłoś
wioska2009 Re: Michael Jackson 08.07.09, 09:55 Mimo wszystko jaki byl, dla mnie na zawsze pozostanie Wielki !!, to przy nim sie wychowalam , i sluchajac jego piosenek zawsze mi sie humor poprawie, szkoda ze juz nie ma z nami KROLA :(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
kolia3_ltd DZIWNE 08.07.09, 10:27 dziwi mnie ze jak zyl, wszyscy po nim jechali i mowili ze ma stare beznadziejne piosenki,a teraz wszyscy za nim! ja zawsze bylam za nim,nie jestem obłudna ze wczesniej mowilam co innego i teraz.Odkad mialam 8 lat pamietam w domu tanczylam prz jego przebojach-wlaczalam rodzicow plyte Bad i teraz tak samo chce mi sie tanczyc jak wtedy..jego przeboje nigdy nie zgina! poza tym-to byl niesamowity czlowiek-z delikatna dusza,w wywiadach jest taki kruchy,pokorny.Wydaje mi sie za mial dusze dziecka. widac to w jego zachowaniach wobec dzieci(rzekomo-pedofilskich)a po 2.ze wzgledu na jego ojca do ktorego mial zal i odebral mu dziecinstwo wiec dlatego lubil dzieci.Teksnil za nimi. A jednoczesnie czul sie najlepiej w ich otoczeniu bo sa to szczere istiry,nieobludne itd. A na koniec wspomne ze miec takiego ojca jak Michael to bylo jego przeklenstwo!wywieral taka presje ze mial kompleksy i wlasnie poddawal sie tym wszystkim operacja,byl smutnym czlowiekiem-a nie powinien.Fakt zrobil kariere moze dzieci ojcu ze go napieral na ambicje i dzialanie ale mysle ze bez ojca tez by sam zdzialal podobnie a przynajmniej nie umarlby!miec wymagajacych rodzicow moim zdNIEM TO PRZKLENSTO.MAM TO SAMO i wiem wlasnie jakie zachowania to wywlojue i jakie ma konsekwencje:/ Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Michael Jackson 08.07.09, 10:35 snobka30 napisała: > popatrzcie,poparzcie Ally taka sensitive tutaj,a tak wyzywa od > psycholi i odwagi cywilnej nie ma aby przeprosic! Ty jestes powaznie jakas psychiczna, wrzuc juz na luz dziewczyno..powaznie nie masz lepszych rzeczy do roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
stinefraexeter Re: Michael Jackson 08.07.09, 13:57 Mam identyczne odczucia. Ludzie niestety tak mają. Uwielbiają takie show i gwiazdy-półbogów. Całą ceremonię uważam za żenującą. Koncert przy zwłokach, rodzina siedząca w ciemnych okularach, napuszone przemowy o tym, jak to Michael walczył o tolerancję na świecie (gdzie? kiedy?) i kochał dzieci, co w kontekście kursujących o nim plotek i pomówień było wielce niesmaczne. Niektórzy sporo zarobili i zarobią na jego śmierci, a tłuszcza będziej dalej schizować i wpadać w histerię. Mogę lubić go jako artystę, ale jako człowieka nie. Zbyt dużu pretensjonalności, zbyt wiele niewytłumaczonych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Michael Jackson 08.07.09, 14:28 tylko ze jako czlowieka to my go slabo znamy, prawda? bo ocenianie kogos przez krzywe lustro medialnych doniesien to takei troche nie bardzo... a koncert - pompatyczny do bolu zebow. z drugiej strony czego by mozna sie spodziewac :) Odpowiedz Link Zgłoś
stinefraexeter Re: Michael Jackson 09.07.09, 15:14 O to właśnie chodzi. Nie mam jak poznać go jako człowieka, więc nie zamierzam wielbić go pod niebiosa. Zresztą bardzo ciekawie opisał to zjawisko Santorski na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
carolla8 Re: Michael Jackson 08.07.09, 15:06 No, rozwinął się wątekm, nie przypuszczałabym:)) szczerze mówiąc to najbardziej wzruszyła mnie ta rodzina. Jednemu braci też się coś palnęło jak mówił ze: "w końcu dadzą Ci spokój"; to już nie wiedziałam dla kogo ta ceremonia. Prowadząca dziennikarka na tvp3 też nie mogła opanowac smiechu/uśmiechu jak rozmawiała z Frąckowiak.Nie wiem czy sam MJ chciałby takiego show. Tyle osob go krytykowało (jak zył), ze się trzyma nie tam gdzie trzeba, że w maskach chodzi, śpi w namiotach tlenowych. Genrelnie nie ma zdrowych zmysłów. A teraz Ci sami ludzie ubolewają. W sumie dziwny pogrzeb- amerykański Odpowiedz Link Zgłoś
julyana Re: Michael Jackson 08.07.09, 17:13 Właśnie dzisiaj rozmawiałam o nim ze znajomymi - ostatnio mówiło się o MJ tylko w kontekście negatywnym lub nabijania się - że pedofilia, że dziwak, że nos mu odpadnie, że jak on wygląda, ze się skończył, że coś z nim nie tak. A gdy umarł, to nagle wszyscy go kochają, oddają mu hołd i wielkim artystą był. Żałosne jest takie granie pod publiczkę. Oglądałam końcówkę pogrzebu, o ile reakcja córki MJ wydała mi się szczera, o tyle przemowa jego brata (tego, który przemawiał przed córką) już zupełnie nie. Teraz pozostaje kasę zbijać na nazwisku MJ, show must go on. Co do samego charakteru pogrzebu, to z jednej strony specyficzne, ale pewnie tylko dla Europejczyków, Amerykanie jednak mają trochę inną mentalność. Oglądałam transmisję na TVN 24 i podobało mi się jak skomentowała to wszytsko Karolina Korwin-Piotrowska (właśnie dwulicowość ludzi, patologiczna rodzina MJ), imo bardzo trafnie. Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Michael Jackson 08.07.09, 17:52 > Oglądałam transmisję na TVN 24 i podobało mi się jak skomentowała to wszytsko > Karolina Korwin-Piotrowska (właśnie dwulicowość ludzi, patologiczna rodzina MJ) > , > imo bardzo trafnie. Trafne? Bo na pogrzebie zwyklego,szarego czlowieka,nie ma oczywiscie miejsca na dwulicowosc,wszyscy sie kochali od poczatku do konca,sa szczerzy i cierpia caly sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
julyana Re: Michael Jackson 08.07.09, 17:57 Albo czarne, albo białe, znowu... > Bo na pogrzebie zwyklego,szarego czlowieka,nie ma oczywiscie > miejsca na dwulicowosc,wszyscy sie kochali od poczatku do konca,sa > szczerzy i cierpia caly sercem A gdzie ja tak napisałam? Tylko, że nad pogrzebem zwykłego, szarego człowieka media nie odstają orgazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Michael Jackson 09.07.09, 10:35 julyana napisała: Tylko, że nad pogrzebem zwykłego, szarego człowieka media nie odstają orgazmu. Media byly czescia jego zycia,towarzyszyly mu zawsze i wszedzie.Umarl ich czolowy bohater,ktory byl dla nich pozywka przez prawie,cale swoje zycie,wiec oczywiste jest ,ze sie podniecaja.Ostatnia szansa by wypuscic kolejna plotke,typu: dzieci zuly gume na pogrzebie wiec zapewne Michael nie jest ich biologicznym ojcem itp,itd. Odpowiedz Link Zgłoś