tananas 04.09.09, 12:07 jak w tytule, czy są takowe na forum? czy jesteście zadowolone z pracy, czy może chciałbyście cofnoć czas i zmienić zawód? czy macie dzieci? czy praca ta pozwala Wam na życie rodzinne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ojejkuniu Re: kobiety prokuratorzy 13.09.09, 11:08 ja jestem:) z pracy jestem zadowolona, gdybym mogła cofnąć czas, wybrałabym tak samo. ale ja od zawsze chciałam być prokuratorem, taki mój świr, więc może jestem nieobiektywna;) dzieci jeszcze nie mam, ale to raczej kwestia wyboru, niż jakichś obiektywnych przeszkód. jeśli chodzi o czas dla rodziny, to wiadomo, że czasem bywa gorąco, ale mąż chyba nie czuje się zaniedbany. ale uczciwie zaznaczam: nie jest różowo, przynajmniej tu gdzie ja pracuję: aktualnie mam koło 80 spraw na biegu ( w tym 5 klientów na areszcie), kiepska policja, terminy śnią mi się po nocach, dyżury- u mnie tak koło 4 w miesiącu, ze względu na specyfikę miejsca gdzie pracuję na rejonie sprawy takie, jakie normalnie prowadzi okręg. starsze koleżanki cały czas powtarzają, żebym uciekała do adwokatury, póki jeszcze się nie zasiedziałam. wiem, że najwięcej zależy od miejsca, gdzie się pracuje- aplikowałam w zupełnie innym miejscu niż pracuję, więc mam porównanie. tak czy inaczej- jestem na tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
kratka-w-kratke do Ojejkuniu! 15.09.09, 03:03 Prosze napisz czy nie boisz sie ze sie kiedys na Tobie jakis zbir zemsci? Jak idziesz wieczorem przez miasto to nie boisz sie ze sie natkniesz na kogos kogo poslalas na lawe oskrazonych? Pytam powaznie i wdzieczna bede za odpowiedz. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: do Ojejkuniu! 15.09.09, 17:28 nie zastanawiam się nad tym po prostu. równie dobrze mogę dostać w łep przesłuchując sama w swoim pokoju w prokuraturze. może gdybym miała dziecko, myślałabaym inaczej. póki co, nie, nie boję się. Odpowiedz Link Zgłoś