flower15 14.06.04, 08:28 prosze pomóżcie. Co jest dobre po opalaniu?chyba mi skóra zejdzie.Szczypią mnie plecki.A zamierzam sie jeszcze poopalać póki mam urlop.Chciałabym coś chłodzącego nawilżającego i utzmującego opalenizne - no i niedrogiego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olik1980 Re: PO OPALANIU...HELP! 14.06.04, 08:42 Polecam to samo, co na kaca: maślankę. Odpowiedz Link
justa_79 Re: PO OPALANIU...HELP! 14.06.04, 11:05 jak nie lubisz maślanki, to może kefir albo jogurt? też powinny pomóc. no i to, co już polecone - Panthenol z apteki - działa łagodząco. pij też wapno. świetny jest też żel aloesowy Nu Skin (17 zł) - intensywnie nawilża i zpaobiega pękaniu skóry po opalaniu. Odpowiedz Link
flower15 Re: PO OPALANIU...HELP! 14.06.04, 14:30 dzia. A co myslicie o chłodzącym żelu avon albo sprayu z vitC? Lepsze od kolastyny? Odpowiedz Link
poszukiwacze Re: PO OPALANIU...HELP! 14.06.04, 15:16 Ja w zeszłym roku spieklam sie na raka tak ze nie dalo sie dotknąć, jedyne co mi na prawde pomogło to chłodzący zel po opananiu AVON - rewelacja. Naprawde czuje sie chłód na rozpalonej skórze, a do tego zminiesza skutki poparzenia słonecznego!!!!! Odpowiedz Link
ptasia Re: PO OPALANIU...HELP! 14.06.04, 16:06 no właśnie mnie ten chłodzący Avon rozczarował, bo za mało chłodził + się lepił. znacznie lepiej wspominam ten Eris po przedawkowaniu słońca z pantenolem lub żelik SOS Yves Rocher (ale strasznie małe opakowanie, chyba 100 ml), lub stary dobry Pantenol. Odpowiedz Link
poszukiwacze Re: PO OPALANIU...HELP! 14.06.04, 19:21 mi akurat podpasował ten żel. Czy sie lepil to nie pamiętam.Może troche. ale w sumie co Pantenol to Pantenol Odpowiedz Link
simona20 Re: PO OPALANIU...HELP! 14.06.04, 20:31 Smaruj się jak najczęściej balsamem, kremem nawilżającym, jogurtem, czymkolwiek, oby często. I odpocznij od słońca na jakiś czas. PS. A zdradzisz gdzie byłaś, że sie tak opaliłaś? Ja marzę o słońcu, a w Warszawie jest go jak na lekarstwo. Simona Odpowiedz Link
flower15 Re: PO OPALANIU...HELP! 15.06.04, 07:57 Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi.Jak o dobrze mieć netI takie forum.I oczywiście takie miłe doradczynie)Mieszkam jakieś 200 km za Warszawą w stronę Torunia.Tam też słonka nie ma zbyt wiele,ale jak jest to korzystam na maxa.Wczoraj np. grzało jak diabli a po południu się pochmurzyło i dziś straszny wiatr... Odpowiedz Link