Dodaj do ulubionych

Liderzy-katastrofa!!!

29.05.06, 20:30
Właśnie rozmawiałam z koleżankami KRD (liderkami) na temat "możliwości"
stworzenia grup Liderów, które w naszym okręgu Stały się Koniecznością - nie
możliwością. W dwa dni po szkoleniu - żałosnym w treści skądinąd - miałam w
sobotę i niedzielę sms od OMS - ile i o której będę miała w poniedziałek
kandydatek na LD i dlaczego tak mało. Bo generalnie się nie staram, mam tylko
120 zamówień i 80% akt. - nędza. Robię to JEJ na Złość, widać chcę zniknąć z
raportu - ale cóż jest wiele osób, które tylko czekają aby takie MOŻLIWOŚCI
się przed nimi otworzyły. To ja poczekam, aż mnie wypieprzą, bo pracuję jako
KRD 5 lat i mam już dość. Dmuchany fotel i ręcznik plażowy to żadna
motywacja. Najwyżej wyjadę do Irlandii lub w inny rejon - zresztą po co,
przedsiębiorczość sprawdzi sie w innych firmach.
Obserwuj wątek
    • ania-avon Re: Liderzy-katastrofa!!! 29.05.06, 20:37
      Ja zostałam nowym liderem wziełam pierwszą premię i to pokaźną jak sie potem
      okazało(nie jedna takiej wypłaty ponoć nadal nie ma) a teraz zbieram nie
      wielkie kwoty ale jak to się mówi 150 zł czy 200 zł droga nie chodzi zawsze się
      sprzyda. Na siłę też nie zbieram konsultantek. Najwyżej rozwiążą ze mna umowe,
      a taka nawet niewielka kasa tez się sprzyda...
      • kwiatuszek731 Re: Liderzy-katastrofa!!! 30.05.06, 15:08
        A moze juz poszukacie pracy u konkurencji? Zapraszamsmile
        • dzizelka Re: do kwiatuszka731 30.05.06, 19:17
          Witam,dawno mnie tu nie było a nawet bardzo dawno.Wszystko ładnie pięknie tylko
          potem w toku wychodzą nie smaki.Szczerze mówiąc zaciągłam opini i wiadomości o
          inny firmach wysyłkowych.I uważam że jednak Avon w miarę dba o swoje
          konsultantki,mimo wszystko nigdzie nie jest tak pięknie i różowo jak piszecie .
          W inny poście pisałaś że startery wysyłasz po 40zł, il;e tych perfum musisz
          sprzedać by się to zwróciło?? i jakie dodatkowe korzyści.Paczka pewnie
          płatna,próbki drogie, i ta biedna konsultantka musi sobie wszystko kupić
          sama,choć w Avon jest podobnie,plusem jest dostawa gratis,produkty demo,a i na
          początki upominki dla nowych KK,nie ma sensu bym wypisywała to co jest w Avon bo
          wszystkie wiemy.Pochwal się co Twoja nowa firma ma do zaoferowania dla
          konsultantek jakie plusy?
          • kwiatuszek731 Re: do kwiatuszka731 30.05.06, 22:41
            W starterze sa dwa zapachy, po 35zł kazdy, wiec z matematyki prostej wynika, ze
            na wstepie zostaje Ci 30zł i probki. Zamowienie składasz na 6 sztuk, czyli 24zł
            razy 6 do zapłaty i nie masz opłaty za paczke. Czyli 16zł mniej niż w Avonie.
            programu dla nowych nie ma, ale za to sa punkty, z ktorych czerpiesz korzysci
            finansowe.
            Pewnie niewiele z Was pamieta początki Avonu w Polsce, ale ja sobie nie
            przypominam programów dla nowych, a starter? Kosztował 50zł i miał krem
            brzoskwiniowy i glicerynowy do rąksmileza to nie przypominam sobie 30% rabatu przy
            minimalnym zamówieniu...cos sie zmieniło o czym nie wiem?
            • dzizelka Re: do kwiatuszka731 30.05.06, 22:56
              Tak,Tak pamietam stare czasy.Tylko mnie dziwi,pisłaś że byłaś OMS? o ile dobrze
              pamiętam.Jakoś trudno mi uwierzyć że sama zrezygnowałaś.Cóż temat bez
              tematu.Nie czas i miejsce.Tak wogule mnie nie przekonują te kokosy.
              Jeśli zakotwiczyłaś z inną firmą Twoja sprawa,życzę Ci powodzenia.
              Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
            • beata9922 Re: do kwiatuszka731 30.05.06, 23:31
              Krótka pamięć-dobra pamięć.Gdy były startery za 50 zł to oprócz w/w kremów była
              świetna torba KK i próbki.Przy swojej nowej firmie zapomniałaś dodać,że jeśli
              ktoś chce zarobić pieniądze za tworzenie drzewka to musi założyć działalność.W
              innym wypadku zapychają Cię kolejnymi zapachami.Dziwi mnie fakt,że każda Kk
              Twojej firmy mówi co innego na temat zapachów,drzewka-może mało szkoleń,albo
              jest to dla nich zbyt skomplikowane.
              • jaurszula Re: do kwiatuszka731 31.05.06, 00:29
                Uważam, że z pewnością jest wiele osób na tym forum które mogą się pochwalić
                osiągnięciami w Avon ...szkoda tylko że nie piszą o tym..
                Firm bezpośredniej sprzedaży coraz więcej,więc zarzuca się sieci..może rybka
                wpadnie...
                chicarica..powinna założyć nowe forum, z możliwością wypowiedzi o wszystkich
                firmach działających na podobnych zasadach.
                A tu poprostu gawędzimy o Avon.!!!!!
                • katalogavon Re: do kwiatuszka731 31.05.06, 07:55
                  forum założyć może każdy...
                • avoniunia Co jest???Liderzy o tym miało być. 31.05.06, 07:58
                  Stworzyłam ten wątek, żeby porozmawiać o Waszych opiniach na temat Liderów, a
                  tu się odbywa licytacja na zalety i wady w innych firmach. Proszę stworzyć inny
                  wątek.
      • justa_79 Re: Liderzy-katastrofa!!! 30.05.06, 15:36
        a można wiedzieć, przy jakich obrotach grupy masz te 150-200 zł?
        • ania-avon Re: Liderzy-katastrofa!!! 31.05.06, 09:59
          Powiem że mam 7 KK
    • dolores151 Re: Liderzy-katastrofa!!! 30.05.06, 19:59
      Dziewczyny ratujcie!!! Jak przekonujecie swoje Liderki do tego, żeby regularnie
      i z efektami pracowały? Dajcie jakieś rady. Jak je motywować? Jak z nimi
      pracować? (szkolą nas z procedur mianowania a nie pomagają w tym czego naprawdę
      potrzebujemy) Cieszyłam się, że mam tylu Liderów a tu ... niespodzianka. Te
      które już mam nie mają umów na drugi katalog, są coraz bardziej zniechęcone
      ciągłymi odmowami ze strony potencjalnych konsultantek. Jedna Liderka po
      rozmowie z rodzicami o założeniu firmy wycofała mi się a kilka niby się
      zastanawia ale widzę to w coraz ciemniejszych barwach. Tracę siły i motywację na
      dalszą pracę. Boję się, że jak coś nie wymyślę to jutro stracę kolejną
      kandydatkę. Może macie jakieś ciekawe pomysły? Czekam z niecierpliwością.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka