Dodaj do ulubionych

UWAGA!!! Piramida!!!

08.03.05, 21:11
Witam!

Wpisujemy tu doniesienia o dostrzezonych przez nas piramidach.

Proszę o podawanie nazwy tego szwindla, jakieś linki, krótki opis
charakterystykę itp.

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
Pozdrawiam i zapraszam!
gg 172 85 85
Obserwuj wątek
    • 1szylider Cechy piramid (produkty) 08.03.05, 21:47
      Witam!

Klasyczna piramida finansowa nie potrzebuje żadnego produktu i polega wyłacznie
      na naciaganiu naiwnych, których rekrutuje sie w postepie geometrycznym.

ten schemat jest znany jako łańcuszek szczęscia, łańcuszek świętego Antoniego.

Oprócz takich klasycznych piramid niektóre szwindle dla upodobnienia się do
      szacownych firm MLM jednak jakis produkt oferują:

ulubione przez takie afery sa produkty finansowe:
      pożyczki lub polisy, ale tu łatwo jest odróznić piramidę od szacownego czy
      firmy ubezpieczeniowej po tym cz posiada on koncesje bankową oraz
      ubezpieczeniową, czy nalezy do Polskiej Izby Ubezpieczycieli.

Jeżeli nie to znaczy, że sprzedaje nie polise czy kredyt ale jest po prostu
      oszustwem.

Tu zmieszczą sie wszelkie systemy agentyńskie i podobne inicjatywy.

Czasem jednak piramida oferuje jakiś produkt fizyczny materialny, ale tu
      najczęsciej jest jakieś cudowne lekarstwo, np bardzo czesto na raka wynalezione
      przez jakiś "autorytet", którego nikt nie znasmile))

Cechą takiego szwindla jest sprzedawanie jakiegoś soku z jakiegos egzotycznego
      buraka po cenie wyższej niz super koniaki i zachecanie do picia prawie zamiast
      soku np pomarańczowegosmile))

Oczywiście jest to "samo zdrowie" i lekarstwo na wszystko od raka począwszy na
      katarrze i impotencji skończywszy.
      Łatwo rozpoznać takie oszustwo również po tym, ze nie ono działań ubocznych,
      jak prawdziwe leki.

Nie jest też wpisane do Urzędowego Spisu Leków(SIC!!!)

Tak więc produktami w piramidach są:

1. "super-wynalzki", najczęsciej zdrowotne i "wszystko leczące", szczególnie
      najgroźniejsze choroby;
      2. pseudo-produkty finansowe;
      3. szkolenia ( naogól bezwartościowe metody budowania piramid);
      4. "Inwestycje" czyli brak żadnego produkty, a jedynie licencja na oszukiwanie
      innych.

Pozdrawiam i zapraszam!
      gg 172 85 85
    • 1szylider System finasowy piramidy 08.03.05, 21:59
      Witam!

Niemal reguła w piramidach jest relatywnie wysokie wpisowe

oraz:

Rozbudowany system wynagradzania kopiujący MLM z ta róznica iz
      w piramidach mamy stałe poziomy rabatowe.

W piramidach "sprzedających" jakis produkt regułą jest wysoka, znacznie powyżej
      wartości rynkowej cena ich "wynalazku".

Inna cecha piramidy jest koniecznośc wykupienia znacznych partii "wyjatkowego
      towaru po cenach detalicznych"

I jeszcze jedna klasyczna juz cecha piramidy to płatne zaproszenia na wstepne
      spotkania rekrutacyjne.

Jest rzeczą niesłychana aby klient płacił za zlożenie mu oferty, wiec zawsze
      gdy mamy zapłacić za spotkanie, na którym będa omawiali tajemniczy biznes to
      jest to prawie ZAWSZE piramida.

I jeszcze jedna cecha piramidy: ŻADNA piramida NIE nalezy do PSSB.

tak wiec ZAWSZE gdy mam do czynienia z "super-interesem" opartym na "najnowszym
      wynalazku" , gdy każa nam płacić za wstęne spotkanie i NIE chca podac nazwy
      firmy, która oczywiście NIE należy do PSSB, to jest z cała pewnościa PIRAMIDA.

Czy teraz juz umiesz rozpoznac piramidę?

Czy spotkałas się z takim zaproszenie, może też znasz jakąs piramide z nazwy?

No to opisz ja w nastepnym poscie.

Pozdrawiam i zapraszam!
      gg 172 85 85
      • art1975 Re: System finasowy piramidy 22.04.05, 18:11
        Kilka lat temu zostalem oszukany przez piramide finansowa o nazwie fun world.
        Miala ona rzekomo oferowac program inwestycyjny wraz z systemem szkolen.
        • ignorant11 Re: System finasowy piramidy 22.04.05, 22:51
          art1975 napisał:

> Kilka lat temu zostalem oszukany przez piramide finansowa o nazwie fun world.
          > Miala ona rzekomo oferowac program inwestycyjny wraz z systemem szkolen.
          Sława!

Programem inwestycyjmym było zapewne wpłacanie kasy tej piramidzie, zaś
          szkolenia ograniczały sie do nauki nqaciągania czyli wspołtworzenia piramidy?

Pozdrawiam i zapraszam na:
          Forum Słowiańskie
          • vitalia Re: System finasowy piramidy 23.04.05, 20:32
            Cha..Pamiętacie może SKY jakoś tam..To było coś pięknego.Ludzi autobusami
            wozili na szkolenia.Wycięgali 2.ooo tys marek ..a ludziska dawali i wierzli.
            • ignorant11 Re: System finasowy piramidy 27.04.05, 00:59
              vitalia napisała:

> Cha..Pamiętacie może SKY jakoś tam..To było coś pięknego.Ludzi autobusami
              > wozili na szkolenia.Wycięgali 2.ooo tys marek ..a ludziska dawali i wierzli.

Sława!

To chyba sky light potem było sky line, global explosion i pare inych...

Co ja sie tym ludziom natłumaczyłemsad((

A potem inni mi mówili, że na mlm mozna tylko stracić i że dobry jest tylko dla
              tych co na poczatkusmile))

Może stad jest tak zakorzenione w pewnych srodowiskach koniecznośc działania w
              nowych firmach i wchodza oni we wszystko co nowe i tak co pól roku i każda
              nastepna firemka jest "jeszcze lepsza od poprzedniej"smile))

Mam nawet stale grono taki nowicjhuszy, którzy gdy tylko pojawi się cos nowego
              to wala do mnie i pytaja co ja sądzę o XYZ i czy znam?smile))

Ja im NATO, że skoro nie znam to chyba to raczej żel swiadczy o tym szyldzie
              niż o mnie...

No ale ignorantom wolnosmile))]

Pozdrawiam i zapraszam na:
              Forum Słowiańskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka