ambervaletta 10.03.08, 00:30 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lu221 Re: Sprzedaż na allegro 10.03.08, 13:31 A nie wystawiasz paragonów/faktur? Wtedy nie ma żadnego problemu. Odpowiedz Link
rascha Re: Sprzedaż na allegro 11.03.08, 10:38 Rozliczasz sie według wpływów na konto firmowe chyba? Odpowiedz Link
adzia79 Re: Sprzedaż na allegro 13.03.08, 09:23 Też nie mam jeszcze kasy fiskalnej. Drukuje wyciąg z konta firmowego. Ja robię to codziennie i podpinam liste wysyłkową z MS. Potem zestawienie miesięczne. Jeśli jesteć na Vacie to jeszcze rejestry a jak nie to ewidencje. Odpowiedz Link
antea7 Re: Sprzedaż na allegro 19.03.08, 07:03 Ja drukuje wyciąg miesieczny, a codziennie liste wysyłkowa z MS i podpinam sobie potwierdzenia wysyłek z poczty. Jestem swiezo po kontroli skarbowej i stweirdzeniu braku uchybień wiec taki sposob jest ok. Odpowiedz Link
easyo2 Re: Sprzedaż na allegro 21.03.08, 16:12 co to jest to MS i jak ma się sprawa, gdy ktoś kupi i odebierze osobiscie - czyli zapłaci przy odbiorze. 2. Czy wliczacie koszty przesyłki do ceny towaru. Opiszcie jak to wygląda w praktyce pozdrawiam Odpowiedz Link
adzia79 Re: Sprzedaż na allegro 26.03.08, 14:29 MS- Menadżer sprzedaży. Abonament chyba 7,50. idg.allegro.pl/country_pages/1/0/edukacja/narzedzia/help/index.php?page=1 Jeżeli ktoś chciałby odebrac osobiście to płaci u mnie tyle co za towar. Na szczęsie nikt nie chciał. Ja się nie reklamuje w swoim miejscu zamieszkania bo nie bardzo mam możliwość i czas spotykac sie z klientami - dlatego wybrałam taka forme sprzedazy. Jednak gdyby ktoś poprosił o taka mozliwość, to w dniu sprzedaży na dziennym wyciągu z banku dopisałabym kwote np +100zł płatnosc gotówkowa. W MS tez dodałabym tę transakcje do listy i wydrukowała. i sume przelewy + gotówka wpisałabym do ksiązki jako sprzedaz dzienna. Odpowiedz Link
easyo2 Re: Sprzedaż na allegro 27.03.08, 10:23 Chcę założyć sklep ale bardziej jestem przerażona, więc na razie tylko pytam mam pytanie co do opłacania przesyłek. Np Towar na allegro wystawiam za 6 zł do teo przesyłka 8 zł. Czyli na konto wpływa 14 zł. Z tego 7,5 idzie na przesyłke reszta na kopertę. Jak się to rozlicza? No przecież ta kasa z przesyłki nie będzie dla mnie. Jak wy sobie z tym radzicie? Czy np sprzedając przez allegro muszę od razu ieć kasę czy poprostu każdąsprzedaną rzecz mogę wpisywać w książkę. To wszystko jest straszne :D Odpowiedz Link