10.04.04, 00:52
Witam!

Zatem spełniam swoja groźbe wobec jednego z Uczestników Forum i zakładam
watek, który on powinien był zalożyć.

No to piszę co wiem o ATW.

Atwor zalożono ok 1995r. ( dokladnej daty nie pamiętam, bo pisze z pamięci).
Wtedy ta firma zajmowala się dystrybucją kosmetykow produkowanych prze polsko-
kanadyjska IDEE25.
Po pewnym czasie doszlo do rozwodu pomiędzy ATW oraz Ideą.
I wydwało się, że Idea jest strona, która wygrała na tym rozstaniu.
Mieli wypromowane kosmetyki, zostali przyjeci do PSSB

Gdy tymczasem ATW wyraźnie nie mógł znaleźć formuły dla siebie.

Teraz jednak mamy sytuacje taką iz ATW jest widoczny, choc słabo na rynku,
zaś o Idei słuch zaginął ( nie ma jej na liście członków PSSB)

ATW w nowej szacie sprzedaje kosmetyki homeopatyczne w systemie MLM zblizonym
do amwayowskiego ( Amway był pierwszy z tym ukladem, ale o ile pamiętam
również nie jest autorem sytemu różnicowego 3-21%).

Nie są mi znane obroty ATW, ale nie przypuszaczam aby były one porównywalne z
liderami rynku jak: Orilame czy Avon, myslę, że równiez są znacznie mniejsze
niż HL czy Amwaya.

Ktos gdzies napisal iż w sieci ATW jest ok 45tys konsultantów, ale nie wiem,
czy ta liczba dotyczy konsultantów aktywnych, nie znam też mechanizmu
weryfikacji czlokowstwa w ATW.

Z punktu widzenia marketingowego ATW wkroczył na ryzykowna droge homeopatii.
Bo homeopatia nadal nie jest uznawana przez wszystkie ośrodki i autorytety
medyczne, spośród których są i tacy, co twierdza iż nie ma ona podstaw
naukowych.

Część wpisowego wpłacanego przez wstepującego do ATW była przekazywana jego
sponsorom, co budzi poważne zastrzeżenia etyczne, gdyż upodobnia system ATW
do piramidy finasowej.
Nie wiem czy jest utrzymane w obecnym systemie ATW.

Równiez brak autoryzacji przez PSSB nie budzi entuzjazmu do ATW, gdyż sytuuje
to te firme poniżej standartu DSA

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...  Katalog Oriflame
Pozdrawiam i zapraszam!
Obserwuj wątek
    • atwklodzko Re: ATW 10.04.04, 17:28
      1szylider napisał:
      > ... piszę co wiem o ATW.

> Atwor zalożono ok 1995r. ( dokladnej daty nie pamiętam, bo pisze z pamięci).
      > Wtedy ta firma zajmowala się dystrybucją kosmetykow produkowanych prze polsko-
      > kanadyjska IDEE25.
      > Po pewnym czasie doszlo do rozwodu pomiędzy ATW oraz Ideą.
      > I wydwało się, że Idea jest strona, która wygrała na tym rozstaniu.
      > Mieli wypromowane kosmetyki, zostali przyjeci do PSSB

ATWOR to lata 1992-1996

> Gdy tymczasem ATW wyraźnie nie mógł znaleźć formuły dla siebie.

Formuła była jasno nakreślona od samego początku istnienienia firmy. 1 styczna
      1996 roku: pierwsza seria ośmiu kosmetyków opartych na pranalewkach
      homeopatycznych. Oryginalna receptura, kosmetyki z atestami polskim oraz
      francuskim - w tym Francuskiego Towarzystwa Homeopatii.

> Teraz jednak mamy sytuacje taką iz ATW jest widoczny, choc słabo na rynku,

Skąd ten wniosek?

> ATW w nowej szacie sprzedaje kosmetyki homeopatyczne

Błąd merytoryczny. Produkty ATW nie są kosmetykami homeopatycznymi lecz są
      oparte na bazie pranalewek homeopatycznych. Różnice mogę podać chętnym przy
      okazji.

> w systemie MLM zblizonym
      > do amwayowskiego ( Amway był pierwszy z tym ukladem, ale o ile pamiętam
      > również nie jest autorem sytemu różnicowego 3-21%).

Zgadza się, progi mają rozpiętośc od 3-22% w pierwszym etapie (tzw. tabela
      rabatowa)

> Nie są mi znane obroty ATW, ale nie przypuszaczam aby były one porównywalne z
      > liderami rynku jak: Orilame czy Avon, myslę, że równiez są znacznie mniejsze
      > niż HL czy Amwaya.
      Prawdopodobnie tak, nigdy tego nie porównywałem tego w ten sposób. Dość
      powiedzieć że średni, roczny wzrost obrotów za ostatnie sześć lat działalności
      firmy ATW to ponad 100%!

> Ktos gdzies napisal iż w sieci ATW jest ok 45tys konsultantów, ale nie wiem,
      > czy ta liczba dotyczy konsultantów aktywnych, nie znam też mechanizmu
      > weryfikacji czlokowstwa w ATW.

Mechanizm jest bardzo prosty: albo ktoś robi zakupy - klasyfikowany, albo nie -
      zdyskwalifikowany wink.

> Z punktu widzenia marketingowego ATW wkroczył na ryzykowna droge homeopatii.
      > Bo homeopatia nadal nie jest uznawana przez wszystkie ośrodki i autorytety
      > medyczne, spośród których są i tacy, co twierdza iż nie ma ona podstaw
      > naukowych.
      A nieprawda. Jeszcze kilka lat temu tzw. medycyna akademicka uważała homeopatię
      za coś na granicy szamaństwa. Dotyczy to głównie środowisk medycznych z
      byłych "demoludów". W krajach Europy Zachodniej, a zwłaszcza w ojczyźnie tej
      dziedziny medycznej - w Niemczech, homeopatia jest jedną z uznanych i
      uznawanych dziedzin medycyny. U nas od kilku lat również przestano patrzeć na
      tę specjalizację jak na czary-mary. Wystarczy popatrzyć na ilość powstających
      polskich firm produkujących leki, lub zwyczajnie otworzyć TV. Przypomnijcie
      sobie reklamę leku p. grypie "Oscillococinum".

> Część wpisowego wpłacanego przez wstepującego do ATW była przekazywana jego
      > sponsorom, co budzi poważne zastrzeżenia etyczne, gdyż upodobnia system ATW
      > do piramidy finasowej.

Nieprawda! Nigdy tak nie było i nie jest. Zwykłe kalumnie rzucane przez co
      bardziej zaciekłą konkurencję. Na poczatku "wpisowe" wynosiło 45 zł, przy czym
      za pełną kwotę nabywało się kosmetyki w cenie już dla konsultantów (hurt).
      Obecnie wejście, od lipca 1996 roku, to niezmiennie 5zł. W tej cenie uzyskuje
      się wpis do bazy ATW, aktualny katalog, materiały szkoleniowe, itp. Kiedyś
      zadałem sobie trud i policzyłem koszt "startera" kupowanego "w częściach".
      Wyszło mi 10,20zł. Więc jak z kwoty 5zł sponsor ma jeszcze dostać "działkę" i
      jak duża miała by ona być?

> Równiez brak autoryzacji przez PSSB nie budzi entuzjazmu do ATW, gdyż sytuuje
      > to te firme poniżej standartu DSA

Standart DSA, ich przestrzeganie oraz przynależność do PSSB to co najmniej trzy
      różne bajki. Częściowo wyjaśniłem to w wątku "Linki..." => "nieautoryzowane"
      W razie wątpliwośći służe dokumentami ATW: "Regulamin Karty Stałego Klienta"
      oraz "Zasady współpracy" z deklaracji wspólpracy dla konsultanta/dystrybutora.
      Nawiasem mówiąc wszystke te dokumenty sś dostępne w Internecie.
      Pozdrawiam, J.K.
      • ignorant11 Re: ATW 10.04.04, 18:39
        atwklodzko napisał:

> 1szylider napisał:
        > > ... piszę co wiem o ATW.
        >
        > > Atwor zalożono ok 1995r. ( dokladnej daty nie pamiętam, bo pisze z pamięci
        > ).
        > > Wtedy ta firma zajmowala się dystrybucją kosmetykow produkowanych prze pol
        > sko-
        > > kanadyjska IDEE25.
        > > Po pewnym czasie doszlo do rozwodu pomiędzy ATW oraz Ideą.
        > > I wydwało się, że Idea jest strona, która wygrała na tym rozstaniu.
        > > Mieli wypromowane kosmetyki, zostali przyjeci do PSSB
        >
        > ATWOR to lata 1992-1996
        >
        > > Gdy tymczasem ATW wyraźnie nie mógł znaleźć formuły dla siebie.
        >
        > Formuła była jasno nakreślona od samego początku istnienienia firmy. 1
        styczna
        > 1996 roku: pierwsza seria ośmiu kosmetyków opartych na pranalewkach
        > homeopatycznych. Oryginalna receptura, kosmetyki z atestami polskim oraz
        > francuskim - w tym Francuskiego Towarzystwa Homeopatii.
        >
        > > Teraz jednak mamy sytuacje taką iz ATW jest widoczny, choc słabo na rynku,
        >
        >
        > Skąd ten wniosek?

+++Znam ich siedzibę przy pl Teatralnym we Wrocławiu, ale w swojej praktyce nie
        spotykam konsultantów lub osób które poznalyby sb lub MLM na przykładazie ATW,
        w przeciwieństwie do Avonistek, których wiele dziala w zasięgu moich sieci ...

>
        > > ATW w nowej szacie sprzedaje kosmetyki homeopatyczne
        >
        > Błąd merytoryczny. Produkty ATW nie są kosmetykami homeopatycznymi lecz są
        > oparte na bazie pranalewek homeopatycznych. Różnice mogę podać chętnym przy
        > okazji.

+++Wyjaśnij różnicę.
        >
        > > w systemie MLM zblizonym
        > > do amwayowskiego ( Amway był pierwszy z tym ukladem, ale o ile pamiętam
        > > również nie jest autorem sytemu różnicowego 3-21%).
        >
        > Zgadza się, progi mają rozpiętośc od 3-22% w pierwszym etapie (tzw. tabela
        > rabatowa)

+++Przytocz ją, podaj wartość kurs pp do zlotego.

>
        > > Nie są mi znane obroty ATW, ale nie przypuszaczam aby były one porównywaln
        > e z
        > > liderami rynku jak: Orilame czy Avon, myslę, że równiez są znacznie mniejs
        > ze
        > > niż HL czy Amwaya.
        > Prawdopodobnie tak, nigdy tego nie porównywałem tego w ten sposób. Dość
        > powiedzieć że średni, roczny wzrost obrotów za ostatnie sześć lat
        działalności
        > firmy ATW to ponad 100%!

+++Podaj te dane.
        >
        > > Ktos gdzies napisal iż w sieci ATW jest ok 45tys konsultantów, ale nie wie
        > m,
        > > czy ta liczba dotyczy konsultantów aktywnych, nie znam też mechanizmu
        > > weryfikacji czlokowstwa w ATW.
        >
        > Mechanizm jest bardzo prosty: albo ktoś robi zakupy - klasyfikowany, albo
        nie -
        >
        > zdyskwalifikowany wink.

+++Sprecyzuj.

>
        > > Z punktu widzenia marketingowego ATW wkroczył na ryzykowna droge homeopati
        > i.
        > > Bo homeopatia nadal nie jest uznawana przez wszystkie ośrodki i autorytety
        >
        > > medyczne, spośród których są i tacy, co twierdza iż nie ma ona podstaw
        > > naukowych.
        > A nieprawda. Jeszcze kilka lat temu tzw. medycyna akademicka uważała
        homeopatię
        >
        > za coś na granicy szamaństwa. Dotyczy to głównie środowisk medycznych z
        > byłych "demoludów". W krajach Europy Zachodniej, a zwłaszcza w ojczyźnie tej
        > dziedziny medycznej - w Niemczech, homeopatia jest jedną z uznanych i
        > uznawanych dziedzin medycyny. U nas od kilku lat również przestano patrzeć na
        > tę specjalizację jak na czary-mary. Wystarczy popatrzyć na ilość powstających
        > polskich firm produkujących leki, lub zwyczajnie otworzyć TV. Przypomnijcie
        > sobie reklamę leku p. grypie "Oscillococinum".

+++W Polsce są leki homeopatyczne od dawna, ale równiez jest znaczny opór
        środowiska medycznego, które odnosi sie sceptycznie.

>
        > > Część wpisowego wpłacanego przez wstepującego do ATW była przekazywana jeg
        > o
        > > sponsorom, co budzi poważne zastrzeżenia etyczne, gdyż upodobnia system AT
        > W
        > > do piramidy finasowej.
        >
        > Nieprawda! Nigdy tak nie było i nie jest. Zwykłe kalumnie rzucane przez co
        > bardziej zaciekłą konkurencję. Na poczatku "wpisowe" wynosiło 45 zł, przy
        czym
        > za pełną kwotę nabywało się kosmetyki w cenie już dla konsultantów (hurt).
        > Obecnie wejście, od lipca 1996 roku, to niezmiennie 5zł. W tej cenie uzyskuje
        > się wpis do bazy ATW, aktualny katalog, materiały szkoleniowe, itp. Kiedyś
        > zadałem sobie trud i policzyłem koszt "startera" kupowanego "w częściach".
        > Wyszło mi 10,20zł. Więc jak z kwoty 5zł sponsor ma jeszcze dostać "działkę" i
        > jak duża miała by ona być?

+++Własnie pytam o to, gdyż swoja wiedzę na temat ATW opieram na relacjach.
        Jeden z moich znajomych, ktorego chciałem zasponsorować do siebie jako argument
        przytaczał wałsnie owe pogłówne, które wg niego było atrakcyjne i
        rekompensowalo mu koszty rekrutacji...
        Zatem dobrze pamiętam tę wiadomość sprzed ok 5ciu lat.

>
        > > Równiez brak autoryzacji przez PSSB nie budzi entuzjazmu do ATW, gdyż sytu
        > uje
        > > to te firme poniżej standartu DSA
        >
        > Standart DSA, ich przestrzeganie oraz przynależność do PSSB to co najmniej
        trzy
        >
        > różne bajki. Częściowo wyjaśniłem to w wątku "Linki..." => "nieautoryzowane"
        Tam raczej nie pisz textów polemicznych bo układ stanie się nieprzejrzysty i
        tak musze tam posprzątać.
        Zawsze m ożesz załozyć nowy wątek.

> W razie wątpliwośći służe dokumentami ATW: "Regulamin Karty Stałego Klienta"
        > oraz "Zasady współpracy" z deklaracji wspólpracy dla konsultanta/dystrybutora.
        > Nawiasem mówiąc wszystke te dokumenty sś dostępne w Internecie.
        > Pozdrawiam, J.K.

+++ I jeszcze jeden mankament: wprowadzenie podwójnego czlonkostwa, to
        nadmierne komplikowanie systemu.
        • atwklodzko Re: ATW 10.04.04, 19:18
          ignorant11 napisał:

+++Znam ich siedzibę przy pl Teatralnym we Wrocławiu, ale w swojej praktyce nie
          spotykam konsultantów lub osób które poznalyby sb lub MLM na przykładazie ATW,
          w przeciwieństwie do Avonistek, których wiele dziala w zasięgu moich sieci ...

Widocznie jest to zależne od rejonu Polski smile. Nie tak dawno wiozłem
          na "łebka" młodą kobietę i zapytana o chęc podjecia współpracy z firma
          kosmetyczna zapytała sie czy chodzi o AVON czy o ATW? Nie wspomniała o Oriflame
          co może być bardzo dobrą wiadomością dla konsultantów tej firmy - jest jeszcze
          w Polsce Terra incognita dla Was smile.

>>Produkty ATW nie są kosmetykami homeopatycznymi lecz są
          > > oparte na bazie pranalewek homeopatycznych. Różnice mogę podać chętnym przy
          > > okazji.
          >
          > +++Wyjaśnij różnicę.

Będzie nowy wątek.

+++Przytocz ją, podaj wartość kurs pp do zlotego.
          1 punkt dystrybucji (PD) to 0,87 zł do 1,20zł netto. Wartość jest zalezna od
          tego czy kupujesz kosmetyki z oferty ogólonodostępnej czy z zakresu
          zastrzezonego dla "Programu Biznes". Więcej na stronie firmy.

> > wzrost obrotów firmy ATW średni na rok przez ostatnie sześć lat to ponad
          100%!

+++Podaj te dane.

Podałem wyżej. Dane te sa oficjalnie prezentowane w materiałach ATW.
          > +++Sprecyzuj.

System nie wykazuje w wydrukach lub danych statystycznych tych osób, które nie
          dokonują zakupów osobistych.

+++W Polsce są leki homeopatyczne od dawna, ale równiez jest znaczny opór
          środowiska medycznego, które odnosi sie sceptycznie.

Jesteś lekarzem? Nie wiem jak we Wrocławiu ale w Kłodzku: obaj lekarze naszego
          pierwszego kontaktu posiadają specjalizację z homeopatii, w Warszawie, w
          Centrum Alergologii pracuje conajmniej kilku specjalistów co wiem dzięki
          leczeniu tam - środkami homeopatycznymi - mojego siostrzeńca.

+++ I jeszcze jeden mankament: wprowadzenie podwójnego czlonkostwa, to
          nadmierne komplikowanie systemu.

Nadmiernie skaplikowane to sa polskie przepisy skarbowe. Podwójne członkostwo
          niczego nie kąplikuje. Poprostu daje "otwartą furtkę" w zależności od
          widzimisie osób przystępujących do ATW. Wierz mi lub nie ale działa to bardzo
          dobrze i nie powoduje zamieszania.
          • ignorant11 Re: ATW 10.04.04, 19:29
            atwklodzko napisał:

> ignorant11 napisał:
            >
            >
            > +++Znam ich siedzibę przy pl Teatralnym we Wrocławiu, ale w swojej praktyce
            nie
            > spotykam konsultantów lub osób które poznalyby sb lub MLM na przykładazie
            ATW,
            > w przeciwieństwie do Avonistek, których wiele dziala w zasięgu moich sieci ...
            >
            > Widocznie jest to zależne od rejonu Polski smile. Nie tak dawno wiozłem
            > na "łebka" młodą kobietę i zapytana o chęc podjecia współpracy z firma
            > kosmetyczna zapytała sie czy chodzi o AVON czy o ATW? Nie wspomniała o
            Oriflame
            >
            > co może być bardzo dobrą wiadomością dla konsultantów tej firmy - jest
            jeszcze
            > w Polsce Terra incognita dla Was smile.

+++smile)))
            >
            > >>Produkty ATW nie są kosmetykami homeopatycznymi lecz są
            > > > oparte na bazie pranalewek homeopatycznych. Różnice mogę podać chętny
            > m przy
            > > > okazji.
            > >
            > > +++Wyjaśnij różnicę.
            >
            > Będzie nowy wątek.
            >
            > +++Przytocz ją, podaj wartość kurs pp do zlotego.
            > 1 punkt dystrybucji (PD) to 0,87 zł do 1,20zł netto. Wartość jest zalezna od
            > tego czy kupujesz kosmetyki z oferty ogólonodostępnej czy z zakresu
            > zastrzezonego dla "Programu Biznes". Więcej na stronie firmy.

+++Czy mozna przyjąć średnia na ok 1zł?
            Podaj cała tabelke.

>
            > > > wzrost obrotów firmy ATW średni na rok przez ostatnie sześć lat to po
            > nad
            > 100%!
            >
            > +++Podaj te dane.
            >
            > Podałem wyżej. Dane te sa oficjalnie prezentowane w materiałach ATW.

+++Nie mam materiałów ATW skopiuj dane o obrotach.
            > > +++Sprecyzuj.
            >
            > System nie wykazuje w wydrukach lub danych statystycznych tych osób, które
            nie
            > dokonują zakupów osobistych.
            >
            > +++W Polsce są leki homeopatyczne od dawna, ale równiez jest znaczny opór
            > środowiska medycznego, które odnosi sie sceptycznie.
            >
            > Jesteś lekarzem? Nie wiem jak we Wrocławiu ale w Kłodzku: obaj lekarze
            naszego
            > pierwszego kontaktu posiadają specjalizację z homeopatii, w Warszawie, w
            > Centrum Alergologii pracuje conajmniej kilku specjalistów co wiem dzięki
            > leczeniu tam - środkami homeopatycznymi - mojego siostrzeńca.

+++Możliwe, że jest juz specjalizacja...
            Ciekawe, że tego robia wielkie koncerny.

>
            > +++ I jeszcze jeden mankament: wprowadzenie podwójnego czlonkostwa, to
            > nadmierne komplikowanie systemu.
            >
            > Nadmiernie skaplikowane to sa polskie przepisy skarbowe. Podwójne członkostwo
            > niczego nie kąplikuje. Poprostu daje "otwartą furtkę" w zależności od
            > widzimisie osób przystępujących do ATW. Wierz mi lub nie ale działa to bardzo
            > dobrze i nie powoduje zamieszania.
            • atwklodzko Tabela rabatowa ATW 10.04.04, 19:52
              1PD (punkt dystrybucji) to około 1zł
              od 30 000 PD w grupie osobistej => 1% obrotu całej grupy dodatkowo extra!
              21 000 PD => 22%
              14 000 - 20 999 PD => 18%
              8 000 - 13 999 PD => 15%
              3 500 - 7 999 PD => 12%
              1 200 - 3 499 PD => 9%
              400 - 1 199 PD => 6%
              100 - 399 PD => 3%
              0 - 99 PD => 0%
              • 1szylider Re: Tabela rabatowa ATW 10.04.04, 23:41
                atwklodzko napisał:

> 1PD (punkt dystrybucji) to około 1zł
                > od 30 000 PD w grupie osobistej => 1% obrotu całej grupy dodatkowo extra!
                > 21 000 PD => 22%
                > 14 000 - 20 999 PD => 18%
                > 8 000 - 13 999 PD => 15%
                > 3 500 - 7 999 PD => 12%
                > 1 200 - 3 499 PD => 9%
                > 400 - 1 199 PD => 6%
                > 100 - 399 PD => 3%
                > 0 - 99 PD => 0%

Witam!

Te 22% to aby być oryginalnym?

A 3% za 100zł wydaje mie się nieco za mało, bo na rabat tzreba sobie zasłużyć.
                Nie mogą sukcesy przychodzic zbtyt łatwo, ani zbyt trudno np Amway ma
                ustawiony PP zbyt wysoko jak na nasze polskie warunki..

Pozdrawiam i zapraszam!
                • atwklodzko Re: Tabela rabatowa ATW 11.04.04, 22:40
                  Przepraszam, ale Twoja wypowiedź przypomina mi spór o "ilość diabłów
                  mieszczących sie na czubku szpilki". Tak naprawdę to liczy sie jedno: czy
                  pierwszy próg można wypracować samopas - co działa mobilizująco, czy raczej bez
                  grupy - czyli musisz rekrutować po to by zarobić pierwszą premię z firmy, co
                  wydaje mi się mało motywujące.
                • atwklodzko Re: Tabela rabatowa ATW 11.04.04, 22:41
                  Aha, przy 22% nie chodzi o oryginalność lecz o ilość kasy w kieszeni. Zawsze
                  22% to więcej niż 21% wink
                  • 1szylider Re: Tabela rabatowa ATW 11.04.04, 22:48
                    atwklodzko napisał:

> Aha, przy 22% nie chodzi o oryginalność lecz o ilość kasy w kieszeni. Zawsze
                    > 22% to więcej niż 21% wink

Witam!

Oczywiście można dać i 27%. ale to już byłaby przesada...
                    smile))
                    Kasy dla kogo?

Pozdrawiam i zapraszam!
                    • atwklodzko Re: Tabela rabatowa ATW 12.04.04, 19:29
                      No teraz to se jaja nie całkiem Wielkanocne robisz, co nie?
                      • 1szylider Re: Tabela rabatowa ATW 12.04.04, 22:58
                        atwklodzko napisał:

> No teraz to se jaja nie całkiem Wielkanocne robisz, co nie?

Witam!

Juz po jajach...

A z czego miałbym se robic owe wydmuszki?

Pozdrawiam i zapraszam!
                        • atwklodzko Re: Tabela rabatowa ATW 13.04.04, 18:27
                          Nie odpowiem, musiał bym zrobić wycieczkę pod Twoim adresem smile.
    • atwklodzko Kosmetyki homeopatyczne? 10.04.04, 19:37
      Kilka słów wyjaśnienia. Produkty ATW to biokosmetyki oparte na bazie pranalewek
      homeopatycznych. Co to takiego te pranalewki? Otóż jest to wyciąg pozyskiwany z
      żywej, zielonej rośliny. Technologia pozyskiwania takiego wyciągu opiera się na
      zasadzie dyfuzji. Rośliny więc nie sa gotowane czy wyciskane. Chodzi o
      pozyskanie wyciągu z określonym składem (kazda część rośliny zawiera nieco inne
      składniki) oraz czystego, a właściwie najczystszego pod względem bio-chemicznym
      jaki jest możliwy do pozyskania, zgodnie z naszą obecną wiedzą. Taki wyciąg ma
      wręcz zaskakujące działanie, oczywiście użyty w odpowiednich proporcjach w
      kosmetyku. Jeśli zastanawiasz się czy naprawde jest wyrażna różnica między
      pranalewką homeopatyczną, a "zwykłym wyciagiem roślinnym" to proponuje prosty
      eksperyment: zrób sobie dwie herbaty mietowe: jedną z torebki z "Herbapolu",
      drugą ze świeżeo zerwanej rośliny. Sprawdź sam czy jest różnica. Do produkcji
      preparatów homeopatycznych pranalewki się potencjonuje - rozcieńcza do
      określonych wartości oraz jednocześnie energetyzuje. W kosmetykach ATW ten
      proces nie jest stosowany, wykorzystujemy siłę działania wyciągów roślinnych w
      zgodzie z tradycyjną wiedzą na temat roślin, nie zaś w zgodzie z homeopatią,
      choć w niektórych przypadkach jest ona bardzo pomocna.
      • 1szylider Re: Kosmetyki homeopatyczne? 10.04.04, 23:25
        atwklodzko napisał:

> Kilka słów wyjaśnienia. Produkty ATW to biokosmetyki oparte na bazie
        pranalewek
        >
        > homeopatycznych. Co to takiego te pranalewki? Otóż jest to wyciąg pozyskiwany
        z
        >
        > żywej, zielonej rośliny. Technologia pozyskiwania takiego wyciągu opiera się
        na
        >
        > zasadzie dyfuzji. Rośliny więc nie sa gotowane czy wyciskane. Chodzi o
        > pozyskanie wyciągu z określonym składem (kazda część rośliny zawiera nieco
        inne
        >
        > składniki) oraz czystego, a właściwie najczystszego pod względem bio-
        chemicznym
        >
        > jaki jest możliwy do pozyskania, zgodnie z naszą obecną wiedzą. Taki wyciąg
        ma
        > wręcz zaskakujące działanie, oczywiście użyty w odpowiednich proporcjach w
        > kosmetyku. Jeśli zastanawiasz się czy naprawde jest wyrażna różnica między
        > pranalewką homeopatyczną, a "zwykłym wyciagiem roślinnym" to proponuje prosty
        > eksperyment: zrób sobie dwie herbaty mietowe: jedną z torebki z "Herbapolu",
        > drugą ze świeżeo zerwanej rośliny. Sprawdź sam czy jest różnica. Do produkcji
        > preparatów homeopatycznych pranalewki się potencjonuje - rozcieńcza do
        > określonych wartości oraz jednocześnie energetyzuje. W kosmetykach ATW ten
        > proces nie jest stosowany, wykorzystujemy siłę działania wyciągów roślinnych
        w
        > zgodzie z tradycyjną wiedzą na temat roślin, nie zaś w zgodzie z homeopatią,
        > choć w niektórych przypadkach jest ona bardzo pomocna.

Witam!

A co to znaczy "energetyzowane", bo kojarzy mi się jakimś szamanizmem w stylu
        Nowaka z Podkowy Leśnej, tego, co energetyzował wodę przez telewizor...

Pozdrawiam i zapraszam!
        • atwklodzko Re: Kosmetyki homeopatyczne? 11.04.04, 22:43
          Nie wiem, pytaj kogoś z farmacji smile.
      • 1szylider Re: Kosmetyki homeopatyczne? 10.04.04, 23:50
        Witam!

Oczywiście nalezy szukać róznych technologi, ale wcale takie max zbliżenie do
        oryginału mnie przekonuje.
        Bo np super zdrowe produkty jakimi są jogurt lub wino są już dalece
        przetworzone.

Pozatem rośliny zawierają wiele szkodliwych substancji jak alakloidy, wiele
        alergenów, które właśnie trzeba uzuwać.

Na ziołach znalazłem dziewczyny, które uważają że najlepszą maseczkę sobie
        zrobią same z herbaty spozywczej, droższy piekarniczych i ogórka czy jabłka.

Te sposoby zupełnie mnie nie przekonuja.

Jednak każda nowa technologia wzbogaca wiedzę i ofertę.

Pozdrawiam i zapraszam!
        • atwklodzko Re: Kosmetyki homeopatyczne? 11.04.04, 22:49
          Wszystkie produkty ATW sa hypoalergiczne. Dowód: mamy 0% reklamacji! Wniosek:
          technologia i półprodukty użyte przy ich wytwarzaniu są najlepsze z możliwych.
          Co do robienia preparatów samemu w domu: każdy kto choć troszkę zajmuje się
          kosmetykologią potwierdzi że zdecydowanie były by one najlepsze. Problem jest w
          uzyskaniu dobrych jakościowo produktów (warzywa i owoce z gospodarstw
          ekologicznych) czy dostępie do póproduktów w ogóle - znajdź w ogródku żeń-szeń,
          oraz w trwałości gotowego preparatu co przekłada się na czasochłonność.
          • albicilla Link do ATW 11.04.04, 22:50
            www.atw.com.pl/
          • 1szylider Re: Kosmetyki homeopatyczne? 11.04.04, 22:58
            atwklodzko napisał:

> Wszystkie produkty ATW sa hypoalergiczne. Dowód: mamy 0% reklamacji! Wniosek:
            > technologia i półprodukty użyte przy ich wytwarzaniu są najlepsze z
            możliwych.

+++No własnie możliwych dla niezamożnej i nie zbyt doświadczonej firmy.
            smile))

> Co do robienia preparatów samemu w domu: każdy kto choć troszkę zajmuje się
            > kosmetykologią potwierdzi że zdecydowanie były by one najlepsze.

+++Nie sądzę! Porównaj np z winem domowym.
            Pozatem bimber vs koniak...
            smile))

Problem jest w
            >
            > uzyskaniu dobrych jakościowo produktów (warzywa i owoce z gospodarstw
            > ekologicznych) czy dostępie do póproduktów w ogóle - znajdź w ogródku żeń-
            szeń,
            >
            > oraz w trwałości gotowego preparatu co przekłada się na czasochłonność.

+++Nie tylko ale równiez kwestia technologii.
            Przecież samochód skladak też mozna zrobić w garażu, ale zauwać o jak wiele
            mniej jest wtedy ceniony.
            A zrób komputer w garażu, złozyć możesz, ale przeciez mikrokroperocesora nie
            wyprodukujesz w szopie za domem.
            Choć jest on wykonany z tak dostepnych materiałów i tanich materialow jak
            piasek.
            smile)))

Witam!

Dymarki można budować hobbystycznie, ale nowoczesnych hut nie zastąpią.

Pozdrawiam i zapraszam!
            • atwklodzko Re: Kosmetyki homeopatyczne? 12.04.04, 19:29
              Czy znasz jakąś firmę, która w swych początkach była zamożna i doświadczona?
              Nawiasem mówiąc ATW stać było na własne laboratorium SELS - jedyne takie w
              Polsce! Z tego co mi wiadomo większośc odkryć i opracowań technologicznych to
              pomysły narodzone nie w bogatych firmach, lecz w głowach ludzi, którym chciało
              się mysleć.
              Piłem domowe wino we Francji, uwierz mi, jest znacznie lepsze niż to z Polski z
              linii produkcyjnych tongue_out.
              Jasne że "składak" jest najczęściej gorszy od seryjnej produkcji, choć Rolls-
              Roys robi właściwie same składaki tongue_out.
              Mikroprocka pewnie sam nie złożę, ale swój komputer złożyłem własnymi rękami.
              Czy mam tylko wrażenie, że przez Twoje wypowiedzi zamiast motywów poznawczych
              wyziera obawa o to, że może być coś lepszego niż "naturalne" kosmetyki pewnej
              dobrze znanej firmy ze Szwecji ?
              • 1szylider Re: Kosmetyki homeopatyczne? 12.04.04, 22:57
                atwklodzko napisał:

> Czy znasz jakąś firmę, która w swych początkach była zamożna i doświadczona?
                > Nawiasem mówiąc ATW stać było na własne laboratorium SELS - jedyne takie w
                > Polsce! Z tego co mi wiadomo większośc odkryć i opracowań technologicznych to
                > pomysły narodzone nie w bogatych firmach, lecz w głowach ludzi, którym
                chciało
                > się mysleć.
                > Piłem domowe wino we Francji, uwierz mi, jest znacznie lepsze niż to z Polski
                z
                >
                > linii produkcyjnych tongue_out.

+++Domowe u winiarza?
                Z jagód wyprodukowanych , albo szczepów otzrymanych od winiarza?
                Też wymieram sie na Morawy aby kupić ich sadzonki...

> Jasne że "składak" jest najczęściej gorszy od seryjnej produkcji, choć Rolls-
                > Roys robi właściwie same składaki tongue_out.

+++I robia go od 100 lat...

Ale czym innym jest ręczna robótka np Mogilianiego od recznej robótki faceta na
                pod Bramą Floriańską.

> Mikroprocka pewnie sam nie złożę, ale swój komputer złożyłem własnymi rękami.

+++To jest łatwe, gdy masz częsci plug -in.

Największa trudnośc to zainstalować windowsa.

> Czy mam tylko wrażenie, że przez Twoje wypowiedzi zamiast motywów poznawczych
                > wyziera obawa o to, że może być coś lepszego niż "naturalne" kosmetyki pewnej
                > dobrze znanej firmy ze Szwecji ?

+++Checi poznawcze mam, ale nie lubię propagandy, mimo iż każdy musi jakoś się
                zaprezentować to czym się fascynuje, co soba reprezentuje i na czym usiłuje
                zarobić.

A czy rzeczywiście wierzysz w to iż "może być coś lepszego niż "naturalne"
                kosmetyki pewnej
                > dobrze znanej firmy ze Szwecji ?", i czemu słowo naturalne w cudzysłowiu,
                czyż byś kwestionował ich naturalnośc?

Witam!
                Pozdrawiam i zapraszam!
              • 1szylider Re: Kosmetyki homeopatyczne? 12.04.04, 23:13
                atwklodzko napisał:

> Czy znasz jakąś firmę, która w swych początkach była zamożna i doświadczona?
                > Nawiasem mówiąc ATW stać było na własne laboratorium SELS - jedyne takie w
                > Polsce! Z tego co mi wiadomo większośc odkryć i opracowań technologicznych to
                > pomysły narodzone nie w bogatych firmach, lecz w głowach ludzi, którym
                chciało
                > się mysleć.

Jasne, że nie, więc do takich zaliczam własnie ATW.
                Niestety postep rutynowy dokonuje się w uznanych i bogatych firmach: puder w
                kulkach to Guerlain, liposomy zaklady Diora itp.

To samo w elektronice: mikroprocesory produkują i rozwijają 3 firmy, systemy
                operacyjne własciwie jedna...

W minitorach i pozostałych podzespołach tez można na palcach jednej ręki
                wyliczyć liczące sie firmy.

Zdarza sie jakaś mala firma cos opatentuje, ale ma ona za słaby potencjał na
                komplexowe badania...
                Natomiast może globalnie więcej patentów powstaje w małych firmach z tego
                wzgledu iz małych jest po prostu znacznie więcej, ale i one dla poważnych
                wdrożeń naogól szukaja potem wielkiego i silnego technologicznie i kapitałowo
                sponsora.

Aple mogła wyrosnąc z garażu ale standart szybko narzucił IBM i to samo dzieje
                w branży farmako-kosmeycznej.

Wyjaśnij skrót SELS

> Piłem domowe wino we Francji, uwierz mi, jest znacznie lepsze niż to z Polski
                z
                >
                > linii produkcyjnych tongue_out.
                > Jasne że "składak" jest najczęściej gorszy od seryjnej produkcji, choć Rolls-
                > Roys robi właściwie same składaki tongue_out.
                > Mikroprocka pewnie sam nie złożę, ale swój komputer złożyłem własnymi rękami.
                > Czy mam tylko wrażenie, że przez Twoje wypowiedzi zamiast motywów poznawczych
                > wyziera obawa o to, że może być coś lepszego niż "naturalne" kosmetyki pewnej
                > dobrze znanej firmy ze Szwecji ?
                • atwklodzko Produkty te czy tamte? 13.04.04, 18:26
                  Tak się sklada że staram się nie być "betonem" choć przyznam się nie zawsze mi
                  to wychodzi smile. Tak się sklada że znam produkty jako konsument Oriflame, chyba
                  od poczatrku bytności tej firmy na rodzimym rynku. Zbiegło się to z moimi
                  początkami pracy w systemie mlm (troche latek to już minęło). Jednak do
                  współpracy z firmą stricte kosmetyczną skłoniły mnie zupełnie inne produkty.
                  Myślę że te subiektywne odczucia wystarczą za resztę dyskusji? Nawiasem mówiąc
                  co to znaczy kosmetyk naturalny? Jaka jest tego definicja kosmetykologiczna? Ja
                  wiem tyle że są bio-kosmetyki i cała reszta. Tak na koniec - ciekawe na ile
                  zajmująca jest nasza dyskusja dla konsultantów innych firm, mnie cały czas
                  przypomina dysputy scholastyków smile.
                • atwklodzko SELS 13.04.04, 18:36
                  Zapraszam do lektury: www.atw.com.pl/index.php?
                  option=articles&task=viewarticle&artid=65&Itemid=
                  • atwklodzko Re: SELS 13.04.04, 18:41
                    Dla tych co lubią tylko "klikanie": link należy skopiować w całości i wkleić do
                    IE lub innej przeglądarki. Bez tej czynności otworzy się wyłącznie strona
                    główna serwisu ATW wink.
        • justa_79 Re: Kosmetyki homeopatyczne? 07.07.04, 12:00
          1szylider napisał:
          > Pozatem rośliny zawierają wiele szkodliwych substancji jak alakloidy, wiele
          > alergenów, które właśnie trzeba uzuwać.

sztuczne substancje zapachowe i barwniki to również jedne z najczęstszych
          alergenów w kosmetykach. tak więc, nie tylko to, co naturalne, uczula. jedni
          mają alergię na to, inni na drugie.

> Na ziołach znalazłem dziewczyny, które uważają że najlepszą maseczkę sobie
          > zrobią same z herbaty spozywczej, droższy piekarniczych i ogórka czy jabłka.
          >
          > Te sposoby zupełnie mnie nie przekonuja.

a mnie przekonują. dlaczego? bo sprawdzają się w praktyce. są to może sposoby
          mnie wygodne - wiadomo, trzeba się czasami paprać z czymż naturalnym itp. ale
          jeszcze żadne krem pod oczy nie usunął mi worków pod oczami tak skutecznie jak
          okład z herbaty. z kolei dziewczyny piszą, że naturalne drożdże o wiele lepiej
          pomagają na cerę niż tabletki z drożdży. i jeszcze wiele innych przykładów. i
          zupełnie naturalne, że tak się dzieje. przyczyna jest prosta - to, co mocno
          chemiczne i przetworzone, nie zawsze ma taki sam stopień przeyswajalności przez
          skórę czy organizm jak to, co naturalne.

przyczyna druga jest taka, że kosmetyki najczęściej zawierają minimalną ilość
          składników czynnych - wyciągów z substancji naturalnych, a więc już przez tą
          mniejszą dawkę są mniej skuteczne. reszta składników to wypełniacze i
          konserwanty, co niekoniecznie dobrze działa na cerę.

> Jednak każda nowa technologia wzbogaca wiedzę i ofertę.

owszem, dlatego dobrze, że istnieją technologie kosmetyczne, które wykorzystują
          różne nośniki, aby substancje odżywcze zostały wchłonięte przez skórę. tyle, że
          te substancje odżywcze nadal są pochodzenia naturalnego. przejrzyj sobie skład
          kremów, maseczek - w większości nadal wykorzystują to, co naturalne.
          • 1szylider Re: Kosmetyki homeopatyczne? 07.07.04, 15:44
            justa_79 napisała:

> 1szylider napisał:
            > > Pozatem rośliny zawierają wiele szkodliwych substancji jak alakloidy, wiel
            > e
            > > alergenów, które właśnie trzeba uzuwać.
            >
            > sztuczne substancje zapachowe i barwniki to również jedne z najczęstszych
            > alergenów w kosmetykach. tak więc, nie tylko to, co naturalne, uczula. jedni
            > mają alergię na to, inni na drugie.

+++Zgoda!
            Należy pamiętac jeszcze o pochodzeniu surowca roslinnego czy jest
            zanieczyszczony np pestycydami lub nawet pyłkami innych roslin. Przykladów na
            to mozna podac bardzo wiele od slynnych alergenow w truskawkach, gdy
            najczęsciej sa pestycydy.
            Inaczej jest z np z zytem zaatkowanym przez sporysz: działanie toksyczne,
            spędzające plód oraz narkotyczne LSD.
            Borówka bagienna nazywana ludowo pijanica, gdzie znowu ona nie ma działania
            narkotycznego, ale rosnące w jej pobliżu bagno...

Takie przykłady można mnożyć...

>
            > > Na ziołach znalazłem dziewczyny, które uważają że najlepszą maseczkę sobie
            >
            > > zrobią same z herbaty spozywczej, droższy piekarniczych i ogórka czy jabłk
            > a.
            > >
            > > Te sposoby zupełnie mnie nie przekonuja.
            >
            > a mnie przekonują. dlaczego? bo sprawdzają się w praktyce. są to może sposoby
            > mnie wygodne - wiadomo, trzeba się czasami paprać z czymż naturalnym itp. ale
            > jeszcze żadne krem pod oczy nie usunął mi worków pod oczami tak skutecznie
            jak
            > okład z herbaty. z kolei dziewczyny piszą, że naturalne drożdże o wiele
            lepiej
            > pomagają na cerę niż tabletki z drożdży. i jeszcze wiele innych przykładów. i
            > zupełnie naturalne, że tak się dzieje. przyczyna jest prosta - to, co mocno
            > chemiczne i przetworzone, nie zawsze ma taki sam stopień przeyswajalności
            przez
            >
            > skórę czy organizm jak to, co naturalne.

++++Ale jakoś tak dzieje się, że na serce nie stosuje się calej konwalii,
            naparstnicy, ale tylko ich stabilizowane wyciągi, podobnie:

zamiast pleśni: penicylinę ( dobra to dobrze oczyszczona)
            zamiast maku i domowego kompotu, jednak profesjonalnie: morfinę i np papawerynę
            zamiast zycia korzeni cisa odpowiedni wyciąg
            itd

>
            > przyczyna druga jest taka, że kosmetyki najczęściej zawierają minimalną ilość
            > składników czynnych - wyciągów z substancji naturalnych, a więc już przez tą
            > mniejszą dawkę są mniej skuteczne. reszta składników to wypełniacze i
            > konserwanty, co niekoniecznie dobrze działa na cerę.

+++Pisałem już komuś, że spirytus i szampan to zupelnie rózne produkty mimo tej
            samej substancji czynnej.
            Jednak to spirytus jest wyciągiem i dopiero dobrze rektyfikowany nie jest
            toksycny...
            Zatem jeszcze jeden kapitalny przyklad przeciwko domowym "bimbrom".

Wypełniacze to substancje obojętne.
            Konserwanty takie jak wit C czy E są jednocześnie substancjami czynnymi.

>
            > > Jednak każda nowa technologia wzbogaca wiedzę i ofertę.
            >
            > owszem, dlatego dobrze, że istnieją technologie kosmetyczne, które
            wykorzystują
            >
            > różne nośniki, aby substancje odżywcze zostały wchłonięte przez skórę. tyle,
            że
            >
            > te substancje odżywcze nadal są pochodzenia naturalnego. przejrzyj sobie
            skład
            > kremów, maseczek - w większości nadal wykorzystują to, co naturalne.
            >
            +++ No tak, ale gdy wprowadzimy nat wit C lub wyciag roslinny do np liposomow
            to beda one lepiej transportowane do organizmu...
            >
    • marlenci ISO 06.07.04, 17:12
      Chciałabym zauważyć, że firma ATW posiada certyfilat jakości ISO 9001:2000
      (Certyfikat nr 0410030076), co nie budzi wątpliwości, że kosmetyki są
      najwyższej jakości, a firma zarządzana jest według najwyższych standardów, po
      wtóre kolejnym potwierdzeniem doskonałości kosmetyków są liczne nagrody i
      wyróżnienia (ponad 30) m.in "Drzewko życia", "Malwa", "Złoty kosmetyk",
      Kryształowa Wenus", "Polski Prestiż", "Beauty Premium", "Złoty Szafran"...
      • avokado1 Re: ISO 06.07.04, 18:19
        Bo to bardzo dobre kosmetyki.ISO o tym właśnie świadczy.Czego nie można
        powiedzieć o orifajmach.
        • 1szylider Re: ISO 06.07.04, 20:27
          avokado1 napisała:

> Bo to bardzo dobre kosmetyki.ISO o tym właśnie świadczy.Czego nie można
          > powiedzieć o orifajmach.

Witam!

???????????????

Ale jaka poważna firma potrzebuje ISO?

Czy CD, Guerlain i kilka innych chwala się posiadaniem ISO?

A nie chcesz powiedziec chcyba, że ATW jest jest lepsza od nich?

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
          Pozdrawiam i zapraszam!
          gg 172 85 85
          • marlenci Re: ISO 07.07.04, 14:53
            www.iso.waw.pl

poszukajcie w wyszukiwarkach co tak na prawdę znaczy ISO, bo sądzę, że co
            niektórzy(mr 1szy...) nie mają zielonego pojęcia, że firma, która posiada
            certyfikat jakości ISO jest zarządzana zgodnie z europejskimi normami.
            • 1szylider Re: ISO 07.07.04, 15:24
              marlenci napisała:

> www.iso.waw.pl
              >
              > poszukajcie w wyszukiwarkach co tak na prawdę znaczy ISO, bo sądzę, że co
              > niektórzy(mr 1szy...) nie mają zielonego pojęcia, że firma, która posiada
              > certyfikat jakości ISO jest zarządzana zgodnie z europejskimi normami.

Witam!

Czyli widać, ze to nie znaczy nić pozatem, że zarząd jest zgodny z
              wyobrażeniami bruxelskich biurokratów...

A atwklodzko twierdził, że to cos mówi o jakości ich kosmetyków.
              smile)))))))hahahahha

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
              Pozdrawiam i zapraszam!
              gg 172 85 85
    • regulaminygazety Re: ATW 08.10.20, 15:50
      Ostatnio w Oriflame pojawiły się olejki eteryczne, dobrze, że firma rozwija asortyment, aczkolwiek bardzo zachowawczo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka