mi-l-ja 10.01.10, 08:35 wprawdzie mam tylko najzwyklejszą rozpuszczalną, ale jeśli ktoś ma ochotę na kubek darmowej kawki o poranku, to zapraszam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giulia1987 Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 10:01 Milja bardzo chętnie napije sie kawki z samego ranka. Bo u mnie ten ranek kijowy zimno wali śniegiem a jedyne moje towarzystwo to mój kot... Nie lubie niedzieli... Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 10:20 kubki w dłoń i ogrzewamy rączki od kubka z gorącą kawą, u nas śnieg z deszczem zacina jak nie wiem brrrrrrr Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 11:15 bardzo zmarzniętych zapraszam w okolice pieca kaflowego a za oknem śnieg brrr Odpowiedz Link
giulia1987 Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 12:10 Ciepła pachnąca kawa w taki smetny dzien dobra jest o każdej porze, jutro po prosze kawusie o 6:30 Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 19:44 nie ma sprawy ale ostrzegam, to będzie rozpuszczalna, a nie "Lavazza z kafetiery" Odpowiedz Link
marsiwenus.com Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 18:32 Zapraszam na Kawe lavazze , aromat swiezej kawy z expresu o poranku Odpowiedz Link
fallen86 Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 11:14 No jak ktoś chce mi zrobić kawę to nie odmawiam Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 11:23 raz w tygodniu, czemu nie? kubki jeszcze są, zapasy kawy też... Odpowiedz Link
srebrnalza Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 11:29 A ja mam zieloną Dzień Dobry! Ziiiiiiiiiiiiiiiiimno Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 11:40 już dokładam do pieca nie jest to wprawdzie kominek, ale działanie ma podobne: przyjemne ciepełko Odpowiedz Link
z_oddali Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 11:39 Melduję się na kawę Wprawdzie to nie 6 rano, ale prawie Śnieg nadal pada, powodów do wyjścia z domu brak, więc zapowiada się spokojny dzień. Odpowiedz Link
7stefan7 Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 11:54 i ja kawkę poproszę bo zaraz z domku muszę wyjść i autko po dwóch dniach z pól metrowej zaspy odsypać zima jest fajna ale do pewnego stopnia Odpowiedz Link
z_oddali Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 11:56 Stefan, chyba sami musimy sobie zrobić kawę Poranna się skończyła Odpowiedz Link
7stefan7 Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 12:00 W takim razie ja juz ekspres zapuszczam i już się robi południowa teraz Odpowiedz Link
mirmik Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 12:02 Stefan, ciepło się ubierz, bo ja rano pół godziny ze skrobaczka przy aucie tańczyłem Odpowiedz Link
7stefan7 Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 14:13 Ubrałem się niezbyt ciepło, ale przy autku zagrzałem się że aż tylko po łapatę wracać musiałem, bo raczej nie wyjechałbym he he a zeszło mi prawie godzinkę Odpowiedz Link
z_oddali Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 12:04 O super, bo mnie nie chce się wstać Czekam na kawkę, najlepiej z ciastkiem Odpowiedz Link
7stefan7 Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 14:17 ciastek u mnie raczej nie uświadczysz ale kawa do oporu - nawet śmietanka jest jakby trzeba było Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 12:09 jeszcze coś tam jest na dnie słoika no i zupa jarzynowa bulgocze zachęcająco... Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 12:05 hehe mi też nie do końca dzisiaj wyszło z tą szóstą witamy w gronie kawopijców Odpowiedz Link
anirat Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 12:16 O witam ja juz po kawie, nawet byłam na dworze, ale to co widze jest przerazające, samochód stoi w sniegi, do połowy zasypany, nie wiem jak ja go z tego wyciągne, nawet jak sie wyciagnie, to ulicami trudno jezdzic, bo mozna utknać w zaspie. Dawno nie pamietam takich sniegów. Nie wiem na razie co robic? Isc go potem odsniezac, czy postawic od poniedziłku na nogi... a jak to przymarznie, to te zwały sniegu dopiero bedą zycie utrudniac. Troche budzi to we mnie obawy. Pani w sklepie mówiła, ze jej brat, kierowca TIRa został uziemniony na parkingu w Kudowie, policja zamkneła parking i tam koczują, a ja jednak siedze w ciepełku, z ciepłą herbatką, nawet mam TV i radio, nie bede marudzic. No to takie refleksje z rana. Pochwalcie sie, jak wam szło to odsniezanie. Odpowiedz Link
mirmik Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 12:24 Odśnieżanie było wczoraj, dziś tylko skrobanie powłoki lodowej na szybach, coś fatalnego, taka robota. Odpowiedz Link
anirat Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 12:28 To nie pada u Ciebie, u mnie miejscami jest jakies 40-50 cm sniegu, a tam gdzie usypali wały odgarniając srodek jezdni, albo chodnika, to juz masakra. Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 12:27 odśnieżanie ograniczyłam do schodów, żeby w ogóle móc wyjść z domu dalej się nie opłaca, bo: a) ciągle sypie b) 10 metrów od domu zaczyna się coś, co w lecie jest drogą, niestety zupełnie nie odśnieżaną w zimie co z tego, że sobie odśnieżę te 10 metrów, skoro potem i tak muszę wskoczyć w śnieg? jutro pewnie pobiegnę do pracy w podskokach i to nie jest przenośnia hehe w śniegu po kolana inaczej się nie da, dobrze że mam z górki.... Odpowiedz Link
anirat Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 12:33 ale z pracy juz bedziesz miała pod góre Ja tez jutro planuje w podskokach Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 12:50 po pracy będę też miała więksżą motywację, żeby dotrzeć do celu hihi dobrego wybicia jutro z rana życzę a tymczasem skupmy się na niedzieli... Odpowiedz Link
tetika Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 14:17 A co z tymi co wola herbate?? chyba sie troszke spoznilam ale to nic zaraz ide robic spagetii wiec jak ktos ma ochote to zapraszam Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 16:07 > A co z tymi co wola herbate?? chyba sie troszke spoznilam istoty herbatolubne są bardzo mile widziane chwilowo nawet bardziej niż kawosze, bo zapasy kawy na wyczerpaniu, a herbatę gromadzę pasjami wmawiając sobie, że trzeba wreszcie ograniczyć kawę mam:zwykłą czarną, zieloną, zieloną o smaku opuncji, jakiś wynalazek o smaku i zapachu grzańca, migdałową z kardamonem tudzież jabłkowo- cynamonową i nie piszę tego, żeby załapać się na talerz spagetti w zamian za herbatkę nie, nie tak sobie bezinteresownie wymieniam... Odpowiedz Link
marsiwenus.com Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 18:31 ja zapraszam na kawe Lavazze z kafetiery - to najlepsze doswiadczenie o poranku, smak i zapach wloskiej kawy... ' Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: może kawy ;-) ? 10.01.10, 19:39 marsiwenus.com napisała: > > ja zapraszam na kawe Lavazze z kafetiery - to najlepsze > doswiadczenie o poranku, smak i zapach wloskiej kawy... > ups mam popaść w kompleksy ? Odpowiedz Link