Dodaj do ulubionych

Tybetański test

25.04.17, 11:23
yamba.pl/2017/03/07/tybetanski-test-3-pytan-opowie-o-cos-waznego-2/
Ponieważ ta strona otwiera się z problemami, to zamieszczam poniżej treść:

Wyłącz swoją logikę, zrelaksuj się i odpowiedz zaledwie na trzy pytania, które skierowane są na grę z twoją podświadomością. Postaraj się nie dawać sobie czas na rozmyślanie i odpowiadać to, co pierwsze przyszło na myśl.

Jeśli jest to konieczne weź ołówek i kartkę papieru, aby zapisywać odpowiedzi. Na końcu testu dowiesz się czegoś ważnego o sobie i swoim życiu.

1.Wyobraź, że przed tobą znajduje się 5 tych zwierząt. Ułóż je w dowolnie wybranej kolejności.

Tygrys, krowa, prosię, owca, koń.

2. Za pomocą jednego przymiotnika opisz każde z wymienionych słów.

Pies –
Kot –
Szczur –
Kawa –
Morze –

3. Pomyśl o 5 znanych ci osobach, które są ważne w twoim życiu. Wybierz dla każdego z nich jeden z zaproponowanych kolorów. Do każdego koloru można dobrać tylko jedną osobę.

Żółty –
Pomarańczowy –
Czerwony –
Biały –
Zielony –

Zapisaliście?

https://stroje.com.pl/597-home_default/mnich-tybet.jpg

A oto odpowiedzi:

1. W odpowiedzi na pierwsze pytanie określane są twoje priorytety w życiu.

Krowa oznacza karierę.
Tygrys – poczucie własnej wartości.
Owca – miłość.
Koń oznacza rodzinę.
Prosię symbolizuje pieniądze.

2. Z odpowiedzi na drugie pytanie możesz dowiedzieć się, jak widzisz własne życie na poziomie podświadomości.

Asocjacja z psem oznacza własną osobowość.
Asocjacja z kotem symbolizuje osobowość twojego partnera.
Pod asocjacją ze szczurem rozumie się twoich wrogów.
Asocjacja z kawą pokazuje twój stosunek do seksu.
Opis morza odzwierciedla twoje własne życie.

3. Kolory określają twój stosunek do tych osób:

Żółty – osoba, której nigdy nie zapomnisz, która wywarła duży wpływ na twoje życie.
Pomarańczowy – osoba, która jest twoim najlepszym przyjacielem
Czerwony – człowiek, którego szczerze kochasz.
Biały – pokrewna dusza.
Zielony – wspomnienia o tej osobie będą z tobą przez całe życie.

P.S. Mówią, że dokładność tego testu wynosi aż 97%. A jaki jest twój wynik?
Obserwuj wątek
    • m.a.l.a_syrenka Re: Tybetański test 25.04.17, 14:35
      Z pieniędzmi sie zgadza - są na szarym końcu. Nie umiem dopasować ludzi do kolorów...ślepa, czy co wink
      • tapatik Re: Tybetański test 25.04.17, 21:09
        Za dużo ludzi wokół? big_grin
        • m.a.l.a_syrenka Re: Tybetański test 25.04.17, 23:01
          Nijak ludzie nie kojarzą mi się z kolorami, próbowałam się wczuć i nic...to jest test dla wzrokowców. Ja widzę inaczej wink
    • vise_niena Re: Tybetański test 25.04.17, 20:46
      Fajne big_grin
      Faktycznie "zadziałało" wink
      Bardzo ciekawe...
    • kevinjohnmalcolm Re: Tybetański test 25.04.17, 21:33
      Normalnie się nie bawię takimi "testami", ale spróbowałem. Kompletna, ale to KOMPLETNA pomyłka, nic się nie zgadzało oprócz dwóch kolorów.

Przy okazji - nigdy nie rozumiałem sensu zabaw "pozwalających poznać siebie". Przecież siebie znam bardzo dobrze, doskonale znam swoje priorytety, wiem kogo kocham, kto jest moim najlepszym przyjacielem, itd. Nie potrzebuję żadnego testu żeby to wiedzieć.
      • sweetsadness_87 Re: Tybetański test 26.04.17, 13:58
        A robiles sobie kiedys test 16 osobowosci? Mi to kiedys ktos podeslal i bardzo duzo mi sie tam zgadzalo nawet sie troche dowiedzialam wiecej o sobiesmile
        • tapatik Re: Tybetański test 26.04.17, 15:10
          Daj linka smile
          • sweetsadness_87 Re: Tybetański test 26.04.17, 16:41
            www.16personalities.com/pl jest juz czesciowo przetlumaczony na polski ale dokladny opis jescze po angielsku tylko
            • tapatik Re: Tybetański test 26.04.17, 19:52
              “Pośrednik”

Hmmm...
              • sweetsadness_87 Re: Tybetański test 26.04.17, 21:54
                To chyba ja jestem jedynym ekstrawertykiem tutajwink
        • kevinjohnmalcolm Re: Tybetański test 26.04.17, 19:34
          Test 16 typów osobowości Myers-Briggs ma solidne podstawy naukowe, to nie jest zabawa!
          Robiłem test MBTI kilka razy w odstępie kilku lat i w dodatku w różnych językach, będąc w różnych nastrojach i za każdym razem wychodził mi ten sam wynik: INFJ-A. Żadne to odkrycie, bo z całej szesnastki jest to jedyny opis który do mnie pasuje. I to wręcz idealnie!

Przy okazji, w opisie jest ciekawe zdanie: "friends and colleagues will come to think of them as quiet Extraverted types". Zgadza się! Kilka razy usłyszałem od znajomych że uważają mnie za ekstrawertyka. Nigdy nie pojmowałem dlaczego, bo zdecydowanie ponad wszelką wątpliwość jestem introwertykiem. Może ich opinia wzięła się z faktu iż wiele osób myli introwertyzm z fobią społeczną i jak widzą pewną siebie osobę podejmującą różne wyzwania, to nie pasuje im ona do zakodowanego w głowie obrazu mola książkowego unikającego wszelkich kontaktów z ludźmi...
          • sweetsadness_87 Re: Tybetański test 26.04.17, 22:15
            Mysle, ze sporo osob myli pojecia introwertyzm/ekstrawertyzm ja tez kiedys myslalam, ze jestem introwertykiem, bo jestem niesmiala a teraz wiem, ze jestem 100% ekstrawertykiem i ze dla mnie lepszy bedzie "najbardziej humanistyczny zawod swiata" a nie siedzenie w labie. Mi sie najbardziej w opisie podobalo:
            " Luckily, ENFPs know how to relax, and they are perfectly capable of switching from a passionate, driven idealist in the workplace to that imaginative and enthusiastic free spirit on the dance floor, often with a suddenness that can surprise even their closest friends. " To idealnie o mniewink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka