stasi1 05.06.21, 10:26 Na stojącym rowerze. Wyszedłem poobijany jak chyba nigdy w życiu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kevinjohnmalcolm Re: Miałem wypadek 05.06.21, 11:55 Dwa razy miałem wypadek w stojącym samochodzie - zostałem najechany. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Miałem wypadek 05.06.21, 14:44 Ale ja byłem poszkodowany z własnej winy, niestety. Na nikogo nie mogę zwalić tego. Chyba że na rower Odpowiedz Link
heniek.8 Re: Miałem wypadek 05.06.21, 13:14 No ale jak to na stojącym? Stałeś sobie spokojnie i rower się przewrócił? Odpowiedz Link
stasi1 Re: Miałem wypadek 06.06.21, 08:06 Tak stałem. Chciałem ruszyć a że pedał był na górze to wystarczyło stanąć obok roweru nacisnąć pedał i przerzucić się przez jadący już rower. Bułka z masłem, setki razy to robiłem . Teraz nie wyszło bo mam zębatkę zrąbaną. Naciskam na pedał chcę się przerzucić przez siodełko a pedał w dół ja za nim i rower na mnie. Wstyd bo chyba kumpel jechał i to widział. Albo jego syn Odpowiedz Link
heniek.8 Re: Miałem wypadek 07.06.21, 06:52 czyli próbowałeś wsiąść na rower jak tatarzyn na konia? Odpowiedz Link
tzn.aga Re: Miałem wypadek 07.06.21, 21:33 Nigdy nie pojmę tego waszego wsiadania na rower. Po co? I jak wy to do cholery robicie?! O ile łatwiej jest przerzucić nogę i ruszyć z przeciwległego pedała. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Miałem wypadek 08.06.21, 00:34 Nie do końca t ak prosto jak ma się ramę u roweru . Wczoraj zastanawiałem się jak ruszyć aby ponownie nie doznać wypadku Odpowiedz Link
tzn.aga Re: Miałem wypadek 09.06.21, 20:32 No ramę to chyba każdy rower ma Ja mam dość wysoką bo ASL Authora takie właśnie mają. Przekładam nogę z tyłu (jak faceci) ale ruszam dopiero z przeciwległego pedała. I bezpieczniej i wygodniej. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Miałem wypadek 10.06.21, 14:39 Rzeczy samej , ramy każdy ma rower. kiedyś na takiej ramie męskiej to dzieci się przewoziła . jak tata zdobył Ukrainę to właśnie tak się nia jeździło. wcześniej podróżowałem stojąc na damce na ramię między pedałami. Odpowiedz Link
heniek.8 Re: Miałem wypadek 10.06.21, 15:39 A mniejsze kaszojada jeździły "pod ramą" widziałem nawet takie coś Odpowiedz Link
ga77-77 Re: Miałem wypadek 07.06.21, 06:30 Stasiek, nie przejmuj się, mogło być gorzej: mogłeś wpaść pod zaparkowany samochód Odpowiedz Link
obrotowy chyba czas... 07.06.21, 14:50 "damke" sobie kupic ? (z niska rama) - ja poszedlem dalej: - mam trojkolowaca. a kupilem go po tym, jak spadlem po 5-ciu piwach z roweru (na sniegu) , lamiac sobie palca (u reki) i nos: . orthomedicus.istore.pl/pl/rower-trojkolowy-vintage-dla-doroslych.html. Odpowiedz Link
obrotowy link. - korekta: 07.06.21, 17:05 ... orthomedicus.istore.pl/pl/rower-trojkolowy-vintage-dla-doroslych.html Odpowiedz Link
stasi1 Re: chyba czas... 09.06.21, 20:15 Na razie nie mam takiej potrzeby. Jak się będzie powtarzało to oczywiście. Tak z 5 lat temu młodszy niż ja kolega parkował pod krawężnikiem. Na równej drodze często się wywracał Odpowiedz Link