petite_sophisticated 16.11.07, 20:04 Jest to kontynuacja wątku pod tym samym tytułem (cz. 1,2,3,4) Mowy powitalnej nie będzie, bo czasu szkoda :) Zapraszam nowe serdeczne twarze :) Stałych bywalców - myślę, że - zapraszać nie trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_ska1 Re: Różności pełne serdeczności 5 16.11.07, 20:07 no to się naczekaliście.. myślałam, że już dawno na nowym wątku wpisujecie, że ktoś z Was`przedłużył w zastępstwie! Milusiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Re: Różności pełne serdeczności 5 16.11.07, 20:51 Ooooo jest! Prawdziwe! No to ja zaraz po założycielce się wpisuję! Aferowo się nam dzień zaczął, hi, hi dziewczyny no co Wy takie nerwowe, ktoś chciał dobry uczynek zrobić, pomóc, a Wy nie doceniłyście! Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Różności pełne serdeczności 5 16.11.07, 21:11 Ja umywam ręce. Kabe narobiła paniki. Ale fakt. Nick był 'lewy' i Kabe wykazała się czujnością. Zuch dziewczyna. Chyba była harcerką. Ja się dałem nabrać. Wieczorka wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Różności pełne serdeczności 5 16.11.07, 21:58 Grzechu to należą się Tobie z mojej strony przeprosiny. Początkowo myślałam, że to Ty nam tamten wątek założyłeś. Przepraszam. Cieszę się, że mamy ten właściwy. Brakowało mi go dzisiaj. KTCT dzięki za @. Masz niesamowity dar przekonywania. Zastanawiam się nad Twoją propozycją. Odpowiedz Link Zgłoś
marijola1 Re: Różności pełne serdeczności 5 16.11.07, 23:20 Ja też się dopisuję,siedząc sobie w pracy.Dziś luzy mamy i nie muszę tkwić tu aż do 8smej rano:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Różności pełne serdeczności 5 16.11.07, 23:46 Nie mogę spamiętać tych Twoich grafików - skleroza mnie dopada! Dobrze, że trochę luzu wreszcie - prawdziwie weekendowo. Mnie po dobrym dniu wieczór zepsuł się całkowicie i to czymś co miało być przyjemnością - ot taka przewrotność losu! @ Wam posłałam z tym co dzisiaj zrobiłam. Miłych snów życzę wszystkim, a moje chyba niestety takie nie będą, choć może i tu zadziała przewrotność losu - oby! ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Dobranoc 16.11.07, 22:50 Ponieważ dzień obfitował w różne atrakcje, nie tylko te forumowe, muszę się trochę wyciszyć. Na dobranoc trochę wspomnień :) pl.youtube.com/watch?v=f0-iWBckdwo Odpowiedz Link Zgłoś
alsma Re: Dobranoc 16.11.07, 23:57 Witam! Duzo się ostatnio działo na naszym forum,a ja przeoczyłam chyba wszystko. Mam zawirusowany na maxa komputer--teraz próba czy uda mi się wogole wysłać to co napisałam.Pozdrowienia i dojutra--mam nadzieję.pa Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Dobranoc 17.11.07, 00:03 Przeskannuj kompa Nortonem. Bo inaczej wirusy będą się rozsyłać. Odpowiedz Link Zgłoś
alsma Re: Dobranoc 17.11.07, 00:09 Oj udało sie choć na poczcie nie mogę niczego otworzyć. Moja latorośl ma na wszystko czas,ale żeby sprawdzić program antywirusowy,to już niestety. Od dłuższego czasu komp.chodził bardzo wolno, więc prosiłam ażeby coś z tym zrobił.Okazało się,że od miesiąca wygasła licencja i jechaliśmy bez zabezpieczenia. Potem wtrącił się "starszy" informatyk-mówiac -- ja to naprawię. Ktoś kto umie tylko zwiedzać potrale i otwierać pocztę zajął sie skanowaniem komp. czymś i niestety sprzet nie wytrzymał. Teraz ja załatwiłam znajomego, który 3 godziny starał się wyleczyć go z infekcji.Trochę naprawiony,ale nie wszystko! Więc proszę usprawiedliwić moją nieobecność. Nieobecność była spowodowana problemami technicznymi!Alsma Odpowiedz Link Zgłoś
alsma Re: Dobranoc 17.11.07, 00:11 Mam już zainstalowany Avast--usunął 5 wirusów Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin1951 Re: Dobranoc 17.11.07, 02:16 Dobranoc dla wszystkich od całego Brombergowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Balowanie: 17.11.07, 04:17 Trochę dzisiaj ( czyli wczoraj ) pobalowałam. Ale widzę, że nie ja jedna. Teraz: sprawdzam co u Was. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Balowanie: 17.11.07, 04:20 Mandy napisała: "...KTCT dzięki za @. Masz niesamowity dar przekonywania. Zastanawiam się nad Twoją propozycją. --- Mandy: gdybym ja miała dar przekonywania - to Ty byś była przekonana. a ja widzę, że Ty jesteś ( dopiero ) na etapie zastanawiania się. To: ja się martwię, że ( obok innych darów ) daru przekonywania nie mam. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Balowanie: 17.11.07, 04:24 Z powodu balowania = nie zadzwoniłam do kogoś ( dla mnie ważnego ), choć chciałam zadzwonić, po godz.20:00. --- Mam nadzieję, że ta osoba ( dla mnie ważna ), wybaczo/zrozumie. --- Usprawiedliwienie: tak się złożyło ( niespodziewanie ). Takie niespodziewanki = to sporadyczność ( u mnie ). Więc: jak się trafiło = to pobiegłam balować. Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Balowanie: 17.11.07, 04:27 Alsma: Twoje usprawiedliwienie = przyjęte. Ale: więcej nam tego nie rób! Dokładniej, to: niech Twój komputer = tego nie robi! -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Balowanie: 17.11.07, 04:30 Jutro nie baluję. --- Jutro bal ( Andrzejki ) planuję. Ale: jak Wy się nie opowiecie = to ja nie wiem czy planować, co planować, na kiedy planować i na ile osób. --- Dobranoc. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
alsma śnieg 17.11.07, 09:18 Witam w ten biały zimowy poranek. Czy u Was tez tyle śniegu? U nas masakra--samochody tańczą chyba Andrzejkowo a kierowcy razem z nimi. Komputer dalej chory--ale przynajmniej mogę do Was napisać. KTCT--aleś zabalowałała wczoraj --teraz ja napiszę-zazdroskuję na całego!!:-)))))Kochani dziś mecz!!!!!!!!I jaka wygrana lub przegrana--ciekawe pa Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: śnieg 17.11.07, 09:56 Dzień dobry w ten u nas niezimowy poranek. Ani mrozu, ani śniegu, wczoraj była temperatura minusowa, a dzisiaj powyżej 0 - my oglądamy zimę jedynie w telewizji. Biały śnieżek jest piękny, ale robi się ślisko co mi utrudnia życie - więc mówię: aby do wiosny. Miłej soboty ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: śnieg 17.11.07, 10:58 Gingi, szczerze mówiąc, to się cieszę, że u nas nie ma śniegu, bo bardzo utrudnia poruszanie się po mieście zanim służby tego nie opanują, a po dwóch dniach robi sie brudny, szary, wcale niepodobny do śniegu. I dopiero wtedy zdajemy sobie sprawę, w jakim zanieczyszczonym środowisku żyjemy. Album Twoich prac w technice decoupage obejrzałam i jestem pod wrażeniem. Jak mi się kiedyś urodzi wnuczka, to zamówię taką ramkę w róże:) Dobrego dnia wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin1951 Re: śnieg 17.11.07, 11:08 Melduję, ze w Brombergowie tez się cieszymy iż nie jest biało lecz wczesno-późno-jesienna pogoda. Tą radość potęgują wczorajsze balety za kółkiem. Zrobiło się trochę ciepło ( na plecach ). Zamiast telefonu do przyjaciela czy -ki był telefon do córki; Ania, dopiero co odebrałaś prawo jazdy...... Pzd CB1951 PS/Chyba trzeba będzie wymazać poniższy "morza szum". Zdaje się, że z wyjazdu nici a szumieć zaczyna w uszach. Jemy śniadanko, bierzemy Kalego i idziemy do lasu. Czy ktoś chciałby do nas dołączyć?! Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Morza szum i tupot białych mew....... 17.11.07, 11:32 1951 A jak wymażesz "Morza szum i tupot białych mew......." = to co wpiszesz? --- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Morza szum i tupot białych mew....... 17.11.07, 11:45 Wczoraj, z 1951, śmialiśmy się ( na komedii ). --- Po komedi też się śmiałam - bo on jest świetnym kumplem. --- Więcej o nim nie wiem, bo: więcej nie sprawdzałam ( on też nie ). No i: to nasze niesprawdzanie już tak zostanie = więc proszę mnie nie pytać czy on w innej roli też jest świetny. Dokładniej, to: pytać wolno. Ale ja, skoro odpowiedzi nie znam - to jej nie udzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Morza szum i tupot białych mew....... 17.11.07, 11:53 Alsma napisała: "...KTCT--aleś zabalowałała wczoraj --teraz ja napiszę-zazdroskuję na całego!!:-)))))..." --- Alsma: trochę pozazdrostkuj a potem w pociąg wsiadaj. 1951 zaprasza wszystkich ( kobiety i mężczyzn - nikogo nie wyróżniając i nikogo nie pomijając ). Więc: nie zazdrostkuj. W pociąg wsiadaj i na balowanie przyjedź. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Morza szum i tupot białych mew....... 17.11.07, 11:56 I żeby nikt nie myślał, że ja, do 4:17 balowałam. O nie. Jak o 4:17 pisałam: to już byłam po balowaniu, po balkonowaniu, po nocnym wyrzucaniu śmieci, po prysznicu ale przed herbatą. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
a_ska1 Re: Morza szum i tupot białych mew....... 17.11.07, 12:03 fajnie! cieszę się, że balujecie bo : niech żyje bal! to życie to bal jest nad bale i: drugi raz nie zaproszą nas wcale Ja będę balować dzisiaj = same baby będą balować! idę na urodziny (33) do koleżanki. Teraz zrobiłam sobie w domu salon fryzjersko-kosmetyczny, sama sobie będę fryzjerką i kosmetyczką, bo gapa ze mnie - zapomniałam wcześniej się umówić w salonie profesjonalnym! Andrzejki w B. - beze mnie :( Ta teraz: tanecznym krokiem lecę maseczkę z twarzy zmyć :P milusiej soboty :) Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Chciałabym: 17.11.07, 12:15 Chciałabym: żeby każdy ( i ja też ) miał taką sieć: ---- pl.youtube.com/watch?v=geIA0jTB3G8---- A_ska: też sobie maseczkę zrobię. Bo: jakaś zielona jestem. To jest zieloność niedospaniowa ( a nie z zazdrości czy niedojrzenia ). -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Chciałabym: 17.11.07, 12:18 I jeszcze bym chciała: linki, zawsze, dobrze dawać. pl.youtube.com/watch?v=geIA0jTB3G8-- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Chciałabym: 17.11.07, 12:20 Z tymi linkami, to bardzo bym chciała ( by się nie kićkały ): pl.youtube.com/watch?v=geIA0jTB3G8 =========== PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Chciałabym: 17.11.07, 12:22 O, udało się ( jest link i to niepokićkany ). Wniosek: - jak chciałam = to się kićkało, - jak chciałam bardzo = to się udało. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
a_ska1 Re: Chciałabym: 17.11.07, 12:27 no :) za trzecim razem sie udało :) dobrze że oglądania fizjonomii pana MB mi zaoszczędzono nie przepadam za nim, ;P ale przyznaję, że śpiewa nieźle :) a teraz zmykam włosy suszyć! Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin1951 Re: Morza szum i tupot białych mew....... 17.11.07, 12:41 ktotocoto napisała: > Alsma napisała: > "...KTCT--aleś zabalowałała wczoraj --teraz ja napiszę-zazdroskuję > na całego!!:-)))))..." > --- > Alsma: > trochę pozazdrostkuj a potem w pociąg wsiadaj. > 1951 zaprasza wszystkich ( kobiety i mężczyzn - nikogo nie > wyróżniając i nikogo nie pomijając ). > Więc: > nie zazdrostkuj. > W pociąg wsiadaj i na balowanie przyjedź. > -- > PApatki Jasne!!! Brombergowo zaprasza!!! I tu mała uwaga' Prosimy nie mylić Bromberga z bramborami bo się pyry pogniwają! Takie coś wielkiego i czarnego już się pogniewało. Tylko nie wiadomo dlaczego. KTCT jest tako wszystko wiedząca to może wie? ))))-: Pzdr CB1951 Odpowiedz Link Zgłoś
a_ska1 Re: Morza szum i tupot białych mew....... 17.11.07, 13:18 spróbuje i ja jakiś muzyczny link Wam wkleić. To taka dopingująca, pobudzająca do działania piosenka :) pl.youtube.com/watch?v=H-y91mzjaHA&feature=related a piosenkarka pochodzi z miasta, w którym obecnie mieszkam :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_ska1 Re: Morza szum i tupot białych mew....... 17.11.07, 13:23 i jeszcze raz ta sama piosenka, chyba lepsza wersja pl.youtube.com/watch?v=n36IqITO76g&feature=related no, już Was nie zamęczam :) słuchajcie sobie, czego chcecie - i co Wam w duszy gra :) Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Po wczorajszych perturbacjach, może uśmiech? 17.11.07, 13:53 To i ja link sobie wkleję. Może łezka się w oku zakręci...? pl.youtube.com/watch?v=Sms1TaPZOi4 Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Andzrzejki 17.11.07, 14:53 to jak rozumiem ewentualny termin spotkania w B.? Czy zgłaszać się należy jawnie czy tajnie (@)??? Bo ja chyba wtedy też mogę, ale z tego co widzę to znowu tylko ja? No nic, czekam na wieści co, kiedy i jak, ale jakby co tańczyć mi nie każecie?????????? Na razie idę spojrzeć na rozkład jazdy pociągów, może wcześniej czy później się przyda. Miłej soboty i balowania wszystkim życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Andzrzejki 17.11.07, 15:31 Dorciu - ze mną jest podobnie. Z tym, że na rozkład jazdy już patrzyłam (dogodny). Podjęcie decyzji przez Ciebie w znacznym stopniu wpłynie na moją. Kto jeszcze się zastanawia? Czy Emi i Laklik decyzję już podjęli? Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Andzrzejki 17.11.07, 19:00 Zapisy są jawne ( ale to nie wyklucza, jeśli ktoś sobie życzy, @ ukrytościowej ). Organizatorem zlotu jest = 1951. KTCT jest ( wyłącznie ) = maszynistką i telefonistką. == Stan obecny: 1) Emi chce i może. 2) Laklik chce i może. 3) Dorota chce ( to niech poda, czy będzie ). 4) Mandy chce ( to niech poda, czy będzie ). 5) KTCT - jeśli zlot będzie, to i ona będzie. === Czekamy na zdanie: 1) Flo 2) Kabe 3) Hanuli 4) Zazy 5) Elissy 6) Alsmy 7) Ginger 8) Nieświętego 9) i kogo jeszcze? == Nie czekamy na zdanie ( bo wiemy, że nie mogą ) 1) A_ski 2) 13& Parmesana 3) Sławka 4) Marijoli 5) kkosiek -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Andrzejki 17.11.07, 19:03 Zapisy są jawne ( ale to nie wyklucza, jeśli ktoś sobie życzy, @ ukrytościowej ). Organizatorem zlotu jest = 1951. KTCT jest ( wyłącznie ) = maszynistką i telefonistką. == Stan obecny: 1) Emi chce i może. 2) Laklik chce i może. 3) Dorota chce ( to niech poda, czy będzie ). 4) Mandy chce ( to niech poda, czy będzie ). 5) KTCT - jeśli zlot będzie, to i ona będzie. === Czekamy na zdanie: 1) Flo 2) Kabe 3) Hanuli 4) Zazy 5) Elissy 6) Alsmy 7) Ginger 8) Nieświętego 9) i kogo jeszcze? == Nie czekamy na zdanie ( bo wiemy, że nie mogą ) 1) A_ski 2) 13& Parmesana 3) Sławka 4) Marijoli 5) kkosiek -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Andrzejki 17.11.07, 19:20 Emi, przed chwilą, SMSa przysłała. A w nim rozkaz: mam ją na listę ( Andrzejki ) wpisać. == Ona tego nie robi ( teraz ), bo ona jest ( teraz ) bezkomputerowa. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Mnie dodatkowo ogromnie dołują. 17.11.07, 20:30 Mandy: nie Ciebie dołują = wszystkich dołują ( bo my, takie dziwaki, jesteśmy ). Ale przyznasz, że: jak już z dołka wyjdziemy ( często dlatego, że nam ktoś drabinę poda ), to: dres ubieramy, plecak bierzemy i dalej, ze śpiewem, w Polskę idziemy. Bo: tak trzeba. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
alsma Re: Andrzejki 17.11.07, 20:46 Bardzo dziekuję za zaproszenie Andrzejkowe--na prawdę zrobiło mi się jakoś miekko na sercu,ale niestety--choć nigdy nie byłam w Brombergowie(nie wiem co to jest--nazwa Bydgoszczy,lokalu-no nie wiem)to z miłą chęcią poznałabym moich witrualnych przyjaciół.Może kiedyś..... będzie mi to dane??? Życie płata nam różne niespodzinki--wiec nigdy nie mówię już nigdy. Jeśli Wasze spotkanie dojdzie do skutku to proszę wypić za moje zdrowie,którego bardzo potrzebuję i możecie pić wszystko,bo ja jestem i piwna i drinkowa i wogóle normalna! Odpowiedz Link Zgłoś
marijola1 Re: Po wczorajszych perturbacjach, może uśmiech? 17.11.07, 14:54 Pospałam,wstałam,poczytałam. A ta piosenkarka ma korzenie-czyli rodzicow,z Polski pl.youtube.com/watch?v=mmeDiiQFuTg Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Morza szum i tupot białych mew....... 17.11.07, 19:18 1951napisał: "...Takie coś wielkiego i czarnego już się pogniewało. Tylko nie wiadomo dlaczego. --- Ej, chyba wiadomo. Wielkie i czarne, jeśli się gniewa, to z powodów tylko dwóch: - albo z niedoboru - albo z nadmiaru. --- Jak już tylko dwie wersje mamy - to łatwo zgadnąć, dlaczego się gniewa. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin1951 Re: Morza szum i tupot białych mew....... 17.11.07, 12:35 ktotocoto napisała: > 1951 > A jak wymażesz "Morza szum i tupot białych mew......." > = to co wpiszesz? > --- > PApatki Rzekłem, że zaczyna szumieć w uszach. Może szum się wyszumi i wróci tam gdzie trzeba czyli nad morze. A jak to nie pomoże to będziemy śpiewali; Nie dla nas sznur samochodów i pięknych dziewczyn kształty.........! Pzdr CB1951 Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin1951 Re: Dobranoc 17.11.07, 10:55 alsma napisała: > Mam już zainstalowany Avast--usunął 5 wirusów AVasta też miałem. Robi wrażenie swoimi komunikatami. Po próbach zrezygnowałem z Nortona (pożartego przez trojana ), Pandy i Gdaty. W końcu kupiłem NODa, który po cichutku robi to co powinien. Uznawany jest za bardzo nowoczesny program który najmniej obciąża komputer. Stanowczo odradzam programy firmy Gdata. Ta firma to nieporozumienie. Tylko zmarnowałem pieniądze. Życzę powodzenia w walce z robalami itp stworzeniami. Pozdrówki dla wszystkich CB1951 Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Do Alsmy 17.11.07, 11:04 Alsmo, pytałaś kiedyś,jak logować się w Hanuli blogu. Ponieważ właścicielka Ci nie odpowiedziała, to ja to zrobię: Nie musisz się logować, login na gazecie już masz : alsma. Wystarczy wpisać, co każą w odpowiednim miejscu. Jak chcesz posługiwać się innym, to musisz go założyć na Gazecie. Możesz też wcale nie logując sie wpisywać, ale wówczas pojawi się Twoje IP. Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Za życzenia ........ 17.11.07, 12:52 ślubno - urodzinowe bardzo bardzo DZIĘKUJE . Flo , mi też was brakowało ,postaram się pisać choć raz dziennie a jak mi to nie wyjdzie to raz na tydzień . :) buziaczki dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
alsma Re: Do Alsmy 17.11.07, 20:26 Dziękuje bardzo za informację.Właśnie chodziło mi o to,aby nie pojawił się mój IP,ale nie wiedziałam,że mogę skorzystać z tego logingu,który założyłam na gazecie.Jeszcze raz dziekuję papatki Odpowiedz Link Zgłoś
alsma Re: Dobranoc 17.11.07, 20:35 Dziękuję za informację,a co sądzisz o Internet Explorer 7.0. Został mi zainstalowany (syn korzysta z Opery)ale w wersji angielskiej. Jak mogłabym to zmienić--SAMA-żeby trochę zabłysnąć przed nimi?:-))) Jak myślisz byłabym to sama w stanie zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
alsma Re: Dobranoc 17.11.07, 20:36 Chyba robię bałagan na drzewku--będzie mi to wybaczone?:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka IE 7 17.11.07, 23:13 Alsmo, IE7 jest dobre, ale FireFox łatwiejszy. My pracujemy na FireFox a maile mamy na Google, to wygodna kombinacja. Odpowiedz Link Zgłoś
alsma Re: IE 7 17.11.07, 23:22 Droga 13-nastko.Nie chce za dużo grzebać już w tym komputerze. Jestem przyzwyczajaona do IE ale chyba 5.0 Jeśli nie uda mi się zmienic języka powrócę do 5.0. Nie jestem zbyt biegła w informatyce,a poza tym na tym komputerze siedzą 4-ry osoby--2 wiekowe czyli ja i mój mąż- no dwa młodzieży;-)) Ale mogłabyś mnie trochę doinformowac?--ten FireFox to jakaś inna wersja Explorera czy poprostu inna przeglądarka? Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: IE 7 18.11.07, 00:00 Alsma: jak to dobrze, że nie mnie pytasz ( i nie ze mną dyskutujesz ). Bo ja: moge Ci coś powiedzieć ( choć też mało ) o Wyczółkowskim lub Blechaczu ( epokę i dziedzinę sobie wybierz ). ---- Natomiast: ja nic a nic nie powiem o: IE (5.0), FireFox, Explorer i jeszcze tysiącu innych dziwnościach. -- Dlaczego? Bo ja jestem chłopczyca! . Zdecydowana chłopczyca (z poglądów i z ulubienia i z doświadczenia ). Jak się męskie problemy pojawiają , to ja: najpierw pskomlę potem płaczę a potem po rozum ( do głowy swej ) sięgam. W wyniku sięgnięcia: faceta wzywam. Facet przychodzi i mój problem ( wielgaśny ) rozwiązuje w minut 5. --- Zysk: zamiast, za psychologa i psychiatrę ( i korepetycje ) płacić, to ja płacę za faeta ( i jego minut 5). Zysk? Szybciej i taniej. --- Ale ja nie o tym chciałam. Ja czekam na odpowiedź Flo. --- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Dla Ginger-Moc Serdeczności i Krocie Ciepłego ... 17.11.07, 17:17 i Puchatego! Po nocy przychodzi dzień Po burzy znów słońce zaświeci :* Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Dla Ginger-Moc Serdeczności i Krocie Ciepłego 17.11.07, 17:54 Dziękuję Eliso baaardzo serdecznie za to ciepłe i puchate, tak miło się w takie coś wtulić i schować. Jakoś to słońce dzisiaj mi nie chce jakoś dzisiaj zaświecić, tak czasem bywa. Czasami człowiek wie, że pcha się gdzieś, gdzie nie powinien, a mimo wszystko robi to nadal. Nadzieja umiera ostatnia... Pozdrawiam popołudniowo Gini ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Dla Ginger-Moc Serdeczności i Krocie Ciepłego 17.11.07, 18:12 Znawcy duszy ludzkiej twierdzą że - negatywne przeżycia uczą, wzbogacają nas, przyczyniają się do naszego rozwoju ... - pozytywne są tylko kojącym plastrem To jak w czasie lotu samolotem, podczas turbulencji, jeśli nie będziesz im stawiać oporu a złapiesz ich rytm będą mniej dokuczliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto negatywne przeżycia uczą, wzbogacają nas, przyczy 17.11.07, 18:39 "... negatywne przeżycia uczą, wzbogacają nas, przyczyniają się do naszego rozwoju ..." == Prawda. Nie wiem czy ta prawda każdego ludzia dotyczy. == Wiem, że u mnie i ze mną = jest tak: "... negatywne przeżycia uczą, wzbogacają mnie, przyczyniają się do mojego rozwoju ... - pozytywne są kojącym plastrem i szansą do rozwoju. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: negatywne przeżycia uczą, wzbogacają nas, pr 17.11.07, 19:07 "... negatywne przeżycia uczą, wzbogacają nas, przyczyniają się do naszego rozwoju ..." == Mnie dodatkowo ogromnie dołują. Chyba zaliczam się do osób mało odpornych psychicznie. -- Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: negatywne przeżycia uczą, wzbogacają nas, pr 17.11.07, 19:13 Ginger, Kochanie: przecież nie jest tak żle, przecież sama piszesz, że nie zawsze a czasami. --- "...Czasami człowiek wie, że pcha się gdzieś, gdzie nie powinien, a mimo wszystko robi to nadal..." === Czyli: dziś jest czas czasami. Ten czas minie ( bo nie jest czasem zawsze ). Więc: nadzieję na wszystko trzeba mieć ( na minięcie też ). === I: popatrz sobie na swoje dzieła ( szklanka, deseczka, ramka ). Bo: jak człowiekowi jest jakoś tak ( a nawet jeszcze gorzej ), to powinien na ładne rzeczy patrzeć. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: negatywne przeżycia uczą, wzbogacają nas, pr 17.11.07, 20:51 ktotocoto napisała: > "... negatywne przeżycia uczą, wzbogacają nas, przyczyniają się do > naszego rozwoju ..." Masz świętą rację! To jest dla mnie duża nauka, której wcześniej nigdy nie doświadczyłam. Zawsze byłam dobrą uczennicą, to mam nadzieję, że i tym razem nauka nie pójdzie w las. > - pozytywne są kojącym plastrem i szansą do rozwoju. Tak mi się porobiło, że te pozytywne, pomieszały się z tymi negatywnymi - to co to taki plaster nasączony jadem? ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Dla Ginger-Moc Serdeczności i Krocie Ciepłego 17.11.07, 20:59 elissa2 napisała: > To jak w czasie lotu samolotem, podczas turbulencji, > jeśli nie będziesz im stawiać oporu a złapiesz ich rytm będą mniej > dokuczliwe Powiem tak, samolotem nigdy nie leciałam i trzeba by mnie tam siłą wsadzić :) ale z tym stawianiem oporu to chyba racja. To jedna z nauk,jakie wyciągam z tych moich zawiarowań - zachować spokój i nie osądzać pochopnie, czekać na rozwój sytuacji. Jak mawiają: nic na siłę (tylko młotkiem). Dziękuję Wam kochane za wsparcie, gdy mi tak smutno i źle - to pomaga bardzo. Może dzisiejsza noc będzie lepsza, a dzień kolejny z pewnością! ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Bromberg 17.11.07, 21:05 Alsma; to jest tak: ----- Bydgoszcz = Bromberg (niem) = Bydgostia (łac ). Czyli: co byś nie powiedziała = powiesz dobrze. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Uaktualnienie (Andrzejki ) 17.11.07, 21:32 Zapisy są jawne ( ale to nie wyklucza, jeśli ktoś sobie życzy, @ ukrytościowej ). Organizatorem zlotu jest = 1951. KTCT jest ( wyłącznie ) = maszynistką i telefonistką. == Stan obecny: 1) Emi chce i może . 2) Laklik chce i może. 3) Dorota chce ( to niech poda, czy będzie ). 4) Mandy chce ( to niech poda, czy będzie ). 5) KTCT - jeśli zlot będzie, to i ona będzie. 6) 1951 chyba musi być (zlot,zgodnie z jego propozycją,w jego domku). === Czekamy na zdanie: 1) Flo 2) Kabe 3) Hanuli 4) Zazy 5) Elissy 6) Ginger 7) Nieświętego 8) i kogo jeszcze? == Nie czekamy na zdanie ( bo wiemy, że nie mogą ) 1) A_ska 2) 13& Parmesana 3) Sławek 4) Marijola 5) kkosiek 6) Alsma -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Uaktualnienie (Andrzejki ) 17.11.07, 21:43 Ja chcieć, to chcę, ale czy mogę? Rozsądek mi mówi, że nie mogę, a życie mi powie w ostatniej chwili. Mam sprawy, które mogą wypłynąć z dnia na dzień, z godziny na godzinę. Dlatego nie mogę się deklarować, że tak, ale jeśli można, nie powiem jeszcze ostatecznie, że nie. Już nie pamiętam kiedy byłam na prawdziwych Andrzejkach - dawno i nieprawda! ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś
marijola1 Re: Uaktualnienie (Andrzejki ) 17.11.07, 21:45 Coraz smutniej mi sie robi,jak czytam o zlocie andrzejkowym.Tak bym chciała z Wami być:((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Dla Ginger-Moc Serdeczności i Krocie Ciepłego 17.11.07, 21:25 Gingi. Co jest? Co się dzieje? Serduszko, to chyba nic poważnego?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Dla Ginger-Moc Serdeczności i Krocie Ciepłego 17.11.07, 21:45 Dziękuję Grzechu, co do powagi, to zależy... powiem tak, od tego się nie umiera, więc chyba jednak nic poważnego. Jak dziewczyny powiedziały - wszystko kiedyś przeminie i zaświeci nowe słońce. ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Dla Ginger-Moc Serdeczności i Krocie Ciepłego 17.11.07, 21:53 Gingi. Bardzo proszę. Żadnej załamki. Wierzę, że to nic poważnego. Każdy może mieć jakiegoś dołeczka. Ale tylko dołeczka. Główka do góry. A Słoneczko, zawsze pięknie zaświeci. Jak nie dziś, to jutro. Gingi, główka do góry. Serdeczności i przytulanka do serca.:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Dla Ginger-Moc Serdeczności i Krocie Ciepłego 17.11.07, 21:58 :))))))) ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Już nie pamiętam kiedy byłam na prawdziwych Andrze 17.11.07, 22:26 Ginger: jeśli te Andrzejki dojdą do skutku = to będą prawdziwe. Prawdziwe, bo: - my będziemy nie w złotościach a we flanelach, skarpetach z wełny owczej i szalikach na drutach robinych, - może nawet chusty słowiańskie ( zamiast szalika ) zabierzemy, - lanie wosku bedzie, - buty (wróżebnie) będą wędrowały ( z pokoju kominkowego na taras ), - z tarasu zobaczymy: drzewa, wodę a może i sarenkę, - ugotujemy zwykłości ( wspólnie i w kotle wspólnym ), - na śniadanie będzie smalec i ogórek i dużo ciepłości ( naszej ), - pośpiewamy wspólnie ( przy kominku ), - nadmierni śpiewacy = będą śpiewali w lesie lub nad wodą, - potańczymy wspólnie ( nietańczący umyją, w tym czasie, naczynia ), - wspólne będzie spanie ( no, prawie ), - spacery, obwiązkowo, wspólne, - przewodnika ( gratisowego ) wynajmiemy ( 1951 się nadaje !) - może jemiołę powiesimy ( tak na zapas i na szczęście ), - wino będziemy pili ( wino będzie od 1951 ), - piwo będziemi pili ( każdy sobie kupi ), - ja będę paliła papierosy ( na tarasie )- bo machorki nie mam, - każdy będzie opowiadał ( ale kto będzie słuchał?), - ktoś zrobi zdjęcia ( dla potomnych), - itd. To jest zarys. Pełny scenariusz będzie = po skompletowaniu listy obecności. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
marijola1 Re: Już nie pamiętam kiedy byłam na prawdziwych A 17.11.07, 22:40 Oj,szczęściarze,szczęściarze........... Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin1951 Re: Już nie pamiętam kiedy byłam na prawdziwych A 17.11.07, 22:48 marijola1 napisała: > Oj,szczęściarze,szczęściarze........... Szczęściarzem to była Marijola1 bo dostała specjalne zaproszenie od brombergowców i co? ((((-: I nic nie pomogło! Teraz takie spróbujemy wysłać do Alsmy. Może pomoże?! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marijola1 Re: Już nie pamiętam kiedy byłam na prawdziwych A 17.11.07, 22:51 1951- nie dobijaj mnie! Gdybym mogła nic by mi nie przeszkodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Dobranoc... 17.11.07, 22:53 Miłych snów wszystkim życzę, może dzisiaj lepiej zasnę. Dziękuję za miłe słowa, jutro z pewnością będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin1951 Re: Już nie pamiętam kiedy byłam na prawdziwych A 17.11.07, 22:55 marijola1 napisała: > 1951- nie dobijaj mnie! Gdybym mogła nic by mi nie przeszkodziło. Nie z takimi problemami sobie w życiu radziliśmy!!! (((-: Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Już nie pamiętam kiedy byłam na prawdziwych A 17.11.07, 23:00 Scenariusz poprawiam: - Flo tańczy, - Mandy czyta wróżby ( i poezję), - 1991 dokłada do kominka ( by jasno, by ciepło i by nam iskierki, w oczach i po grzbiecie, latały ), - Laklik pilnuje, by każda Pani była usatysfakcjonowana, - ja myję naczynia (dłonie mam zniszczone, to mogę, nadal, myć ), - pozostałych ról ( jeszcze ) nie przydzieliłam. --- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Już nie pamiętam kiedy byłam na prawdziwych A 17.11.07, 23:07 1951 napisał: "...się z roli współorganizatora w uczestnika...." ===== Zmuszona jestem sprostować. Jedynym organizatorem jest: bydgoszczanin1951 (CB1951). ===== Ja jestem ( jedynie ) maszynistką i telefonistką. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Już nie pamiętam kiedy byłam na prawdziwych A 17.11.07, 23:16 Kolejne sprostowanie: ==== do kominka nie będzie dokładał 1991. Dokładanie zostało przydzielone tak: - 1951 dokłada do kominka ( by jasno, by ciepło i by nam iskierki, w oczach i po grzbiecie, latały ). -- A może i rocznik 1991 też dojedzie? Alsma: w jakim wieku są Twoje żarłoki ( i okupanci komputerowi )? Bo: jeśli z rocznika 1991 = to zabierz z sobą. Gdyż: taki 16 latek też się przyda ( do obsługi konsoli ). -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Już nie pamiętam kiedy byłam na prawdziwych A 18.11.07, 00:12 Alsma: sprawę drewna zapomniałam dopowiedzieć. Dopowiadam: - drewna nie należy ( z sobą ) targać. Drewno jest. Dlaczegoj est? Bo: jak 1951 kominek wybudowal ( a zdjęcie kominka masz, bo dosłałam ), to sobie pomyślał, że - jak jest kominek, to i drewno powinno być. I zrobił tak: - las zasadził, - sprawdził, gdzie się drewno kupuje ( zanim las urośnie ). --- Czyli: jest i kominek i drewno. --- Ważna rzecz : jest kominek i drewno i faceci będą = to nie zmarzniemy. Mówicie, że ma wypowiedź, rubaszną jest? Ej, mylicie się. Ja nie mam wypowiedzi rubasznych. Mam wypowiedzi prawdziwe. --- Prawdziwość polega na: jak się kominek zapcha ( od naszych wrzuceń ), to: 1951 = kominek przepcha. I: znowu będzie dobrze. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin1951 Koniec świata! 18.11.07, 08:40 Dzień dobry od rana. Nie wiem co tu się dzieje ale nie ma co poczytać. Wieczorem było pusto. Dzisiaj od rana mgła i tez nic dojrzeć do czytania nie można. Problem tylko z jakiego powodu; czy tej mgły czy tego, że nikt nic nie napisał a towarzystwo leży jeszcze w.... A może to jakiś koniec świata skoro nawet KTCT nic nie spłodziła? Nie wiem co myśleć. Chyba czas coś pogryźć i dać Kalemu pogryźć. Kali dostanie racje. Wczoraj była córciowa kontrola i dostałem reprymendę, że się żeberka pieskowi zbytnio wyrównały. Korzystając z okazji i sprowokowany pewnymi interpelacjami chciałbym wyjaśnić, że to coś czarne i pogniewane to jest Kali. Ponadto wyjaśniam dalej, że Kali jest po matce Kali i wziął się nie po bogini Kali tylko po sympatycznym Kalim. CB1951 Odpowiedz Link Zgłoś
a_ska1 Re: Koniec świata! 18.11.07, 12:13 rzeczywiście cicho jakoś! wczoraj miałam dzień pełen wrażeń, późno w nocy (czy wcześnie rano?) wróciłam do domu, i musiałam trochę odespać :) Dzisiaj obroty zwalniam. a za oknem szaro-buro i mokrawo... Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Przeczytane 18.11.07, 12:21 na forum KJ. Cytat z "Wszystko z miłości" R.Ligockiej: "Kiedy mam zbyt wiele kłopotów, staram się być jak drzewo. Nie myśleć, nie czuć, nie uciekać. Trzymać się mocno korzeniami ziemi, oddychać, machać listkami. Pozwolić kłopotom podejść całkiem blisko i dopiero gdy mnie dotkną, wtedy im się przyjrzeć. Być może część z nich odpadnie po drodze i wcale do mnie nie dotrze? A te pozostałe może nie będą takie straszne?". Dzisiaj staram się nie myśleć. Jutro mam ważną sprawę do załatwienia, której nie dopilnowałam przez swoją niewiedzę. Trzymajcie kciuki by się udało ją załatwić. KTCT - @ przeczytałam dopiero dzisiaj. Trochę przypomina mi mojego Tatuśka. Zazo - od wtorku jestem we W. Jak u Ciebie z czasem? Wszystkim życzę miłej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Alsmo 18.11.07, 13:32 Firefox to inna przeglądarka internetowa. Działa niezależnie od Internet Explorera, ale jeśli już wolisz IE, to wersja 7.0 jest o niebo lepsza od wersji 5.0 Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Przeczytane 18.11.07, 13:36 Bardzo to mądre, podobało mi się- może sama zacznę stosować metodę drzewną? :) Mandy, już zaczynam trzymać kciuki za pomyślne załatwienie Twojej sprawy. Miłej niedzieli wszystkim życzę Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-zam Dorota 18.11.07, 18:04 do B przyjechać chce i może (stan na dzień dzisiejszy nie uwzględniający kataklizmów mogących nastąpić, tfu, tfu przez lewe ramię), chociaż pociąg wypatrzyłam mało imprezowy - 22.35 czy jakoś tak dociera, no ale może zdołam jeszcze z dworca na miejsce imprezowania przed świtem dotrzeć? Na śniadanie gdyby ktoś nie miał ochoty na smalec mogę słoiczek miodu i dżemu z pigwy dowieźć, a do picia - pigwóweczkę! Myśl o zmywaniu zamiast tańczenia nie bardzo mnie zachwyca, nie wiem czego bardziej nie lubię robić, ale chyba zmywać! KTCT ja na Twoim miejscu to 13 z listy bym nie skreślała, wybiera się chyba do Polski, więc może akurat będzie i razem z Mandy do pociągu wskoczy? Elissko, a Ty? Będziesz? Do B. masz przecież bliżej niż do dotychczasowych miejsc zlotów, więc mam nadzieję, że będę mogła Cię uściskać? Cieszę się, że będę miała okazję wreszcie Emi i Laklika poznać i liczę że jeszcze trochę osób dojechać zdoła? Odpowiedz Link Zgłoś
zaza7 Zlot w Brombergu 18.11.07, 18:10 Niestety nie mogę, będę wtedy w całkiem innym miejscu albo w drodze. Posłałam Wam @ i jeżeli ktoś nie dostał, kogoś pominęłam to dajcie znać, może być krzyk:)))) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
zaza7 Mandy:) 18.11.07, 18:12 Ja we W. będę dopiero po 26-tym. Ten tydzień muszę być na miejscu, huk roboty i takich tam spraw do załatwiania. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
zaza7 KTCT moja.... 18.11.07, 18:13 .. buziaczki, całuski i podziękowanka a Ty wiesz za co:)))) I jeszcze jedno. Kabe ma niesamowitą intuicję:))) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 KTCT moja.... 18.11.07, 18:31 Ty w Andrzejki nie szykuj się do pracy za biurkiem, tylko zadbaj byśmy na miejsce zbiorki trafiły. Dorotko ja mogę naczynia zmywać i pigwóweczkę koniecznie przywieź. Jeszcze nigdy nie piłam. Elisso - też chcę Ciebie uściskać. Emi - do Poznania nie mogłam dojechać, ale za to w B. Cię ujrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Zazo 18.11.07, 18:50 Cudeńka Twoje obejrzałam i jestem pod wrażeniem. Cudowności... piękności..... Sama nie wiem jak nazwać. Życia by mi nie starczyło by chociaż 1/3 wykonać tego co Ty. KTCT - czy Ty widziałaś te skrzypeczki na Zazy ścianie? Zazo - nie wiem czy wiesz, że Szczęśliwa Trzynastka może z Tobą konkurować w tej dziedzinie? Może nie pod względem ilości, ale zdolności i dokładności. U mnie w sypialni wisi Jej dzieło. Dostałam onego czasu z okazji urodzin. A swoją drogą jak Ty godzisz swoje czasochłonne hobby z pracą, domem, budową? Podziwiam. Oj przydałoby mi się przeszkolenie w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Kabe 18.11.07, 18:56 O Tobie myślę. Data 30.XI jest dogodniejsza dla Ciebie. Czy mogę liczyć na spotkanie z Tobą? Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 ochota 18.11.07, 18:58 Naszła mnie straszna ochota na grzane piwo. Aż czuję jego zapach. Zmykam na dłuższy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: ochota 18.11.07, 20:06 Mandy, proszę o to, byś: Ty mi kawę na ławę: - będziesz ( Andrzejki ) na @ 100 ? - czy będziesz na % 97-99? --- Tak się o procenty dopominam, bo: od Tych procentów i moja decyzja zależy. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: ochota 18.11.07, 21:40 KTCT będę. Na @ odpowiedziałam. Tulinki ciepłe i puchate przesyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Zazo 18.11.07, 19:59 Zaza: przesyłam uznania i dziękczynki. I dopisek przesyłam: wszystko śliczne ( i pracochłonne ). Ale z tych śliczności ( jak Mandy zauważyła ) najśliczniejsze są skrzypeczki. Problem: skrzypeczki są obok ( na drugim, zdjęciowym, planie ). === Czy ja mogę prosić o zdjęcie skrzypeczek ( na planie pierwszym )? Uzasadnienie proszonek: jestem fanką skrzypiec. ==== Całuski ślę. Jeszcze radości ślę = że jesteś, że powróciłaś. --- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto FLO: 18.11.07, 20:03 Pewnie jakąś niezręczność popełniłam = bo FLO się nie odzywa. FLO: jakoś tak i takie okoliczności ( miałam ). FLO: pozdrawiam Cię. A radyjka nie i światła nie = bo jeszcze wcześnie. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: Zazo 18.11.07, 21:48 mandy4 napisała: > Zazo - nie wiem czy wiesz, że Szczęśliwa Trzynastka może z Tobą > konkurować w tej dziedzinie? Może nie pod względem ilości, > ale zdolności i dokładności. U mnie w sypialni wisi Jej dzieło. Mandy, Dziękuję Ci za te słowa, ale z Zazą w tej dziedzinie odpadłabym w przedbiegach :) mimo, że to również moje ulubione zajęcie. Zazo, To jest po prostu rewelacyjne! Wspaniała uczta dla oczu. Masz talent w machaniu igłą. serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Piękności Zazowe 18.11.07, 21:07 Oglądałyśmy z Marijolą Twoje dzieła i oczy nam wychodziły z zachwytu - zresztą ona sama swój podziw z pewnością wyrazi jak dojedzie do domu. Podziwiam, podziwiam, podziwiam! Dla mnie igła to wróg nr 1. Jeszcze raz zobaczyć muszę, bo skrzypek nie zauważyłam - to tak jest, że każdy co innego widzi najlepiej. Gratuluję takich umiejętności. Pozdrawiam cieplutko :))) ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Piękności Zazowe 18.11.07, 21:32 Dotarłam, dzięki KABE! Dotarłam, poczytałam. Buziaki niedzielne dla wszystkich posyłam.Idę do łóżeczka z dobrą książeczką. hanula1950.blox.pl haneczka1950.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Re: Piękności Zazowe 18.11.07, 21:53 Hanula, a co Ty tak oszczędnie? Zaza, obejrzałam i jestem pod wrażeniem. PODZIWIAM! Też tak potrafię, ale nie mam motywacji, to mnie nie relaksuje, i jest jeszcze wiele innych na NIE. Kiedyś TAK, ale teraz już NIE :) I nie wiem dlaczego tak mi się zrobiło: Odpowiedz Link Zgłoś
marijola1 Re: Piękności Zazowe 18.11.07, 21:55 Od Zazy maila wprawdzie nie dostałam,ale widziałam piękności u Ginger.Jestem pełna podziwu. Niestety po całkiem udanej do tej pory niedzieli i mnie smuteczek mały dopadł.Następne miłe spotkanie nie wypali.Ale tak to już w życiu jest.I żyć trzeba dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Uaktualnienie ( kolejne) = Andrzejki: 18.11.07, 22:08 Zapisy są jawne ( ale to nie wyklucza, jeśli ktoś sobie życzy, @ ukrytościowej ). Organizatorem zlotu jest = 1951. KTCT jest ( wyłącznie ) = maszynistką i telefonistką. ====== Obecni będą ( na % 100) : 1) Emi 2) Laklik 3) Dorota ( 99% - i niech poda, że brakujący , 1 % = dodaje ), 4) Mandy 5) KTCT 6) 1951 chyba musi być (zlot,zgodnie z jego propozycją,w jego domku). === Czekamy na zdanie: 1) Flo 2) Hanuli 3) Zazy 5) Elissy 6) Ginger 7) Nieświętego 8) i kogo jeszcze? == Nie czekamy na zdanie ( bo wiemy, że nie mogą ) 1) A_ska 2) Kabe 3) 13& Parmesana 4) Sławek 5) Marijola 6) kkosiek 7) Alsma -- PApatki -- PApatki Re: Dla Ginger-Moc Serdeczności i Krocie Ciepłego grzech_o_1 17.11.07, 21:25 Odpowiedz Gingi. Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Jutro: 18.11.07, 22:13 Jutro: - się uśmiechnę ( do siebie i do Was ), - na @ odpowiem, - 1951 zapytam czy już drewno ( do kominka ) rąbie ( a może porąbał?) - normalności zrobię - i jeszcze zrobię to, owo i tamto ( ale same wesołości ). ----- Do zobaczenia i dobranoc. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Uaktualnienie ( kolejne) = Andrzejki: 20.11.07, 00:22 Zapisy są jawne ( ale to nie wyklucza, jeśli ktoś sobie życzy, @ ukrytościowej ). Organizatorem zlotu jest = 1951. KTCT jest ( wyłącznie ) = maszynistką i telefonistką. ====== Obecni będą ( na % 100) : 1) Emi 2) Laklik 3) Dorota 4) Mandy 5) KTCT 6) Flo ( na 98%) 7) 1951 chyba musi być (zlot,zgodnie z jego propozycją,w jego domku). === Czekamy na zdanie: 1) Elissy 2) Ginger 3) Nieświętego 4) i kogo jeszcze? == Nie czekamy na zdanie ( bo wiemy, że nie mogą ) 1) A_ska 2) Kabe 3) 13& Parmesana 4) Sławek 5) Marijola 6) kkosiek 7) Alsma 8) Hanula 9) Zaza -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Uaktualnienie ( kolejne) = Andrzejki: 20.11.07, 09:49 Ja tak jak wcześniej pisałam chcenie mam, ale praktycznie do ostatniej chwili nie będę wiedziała czy mogę :( Według mojej obecnej wiedzy wychodzi na to, że raczej nie będę mogła. Jakby się możliwość pojawiła objawię się z przjemnością i śpiworem, bez kapelusza, ale z kluczem starym. ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto a ten ktoś o 1.39 20.11.07, 10:05 Ładnie się Kabe zachowała: - śniadanie zrobiła, - i nas zaprosiła ( choć mogła, sama, cichuteńko zjeść ). Szkoda, że mi apetyt odebrało i nawet kawa mi w gardle stanęła ( jak ość ). Powód? Pijąc kawe - pocztę odebrałam. A tam wiadomość taka, która i Mandy powaliła. No, nie wiem co mam powiedzieć. Z powodu niewiedzenia - nic nie powiem. --- Idę palić papierochy ( choć zwykle chodzę na balkonowanie lub mam wyjście z zapalniczką ). I sobie, smutnawo, pomilczę. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: a ten ktoś o 1.39 20.11.07, 10:10 Jak się wymilczę ( i wypalę ) , to powrócę. Jak wrócę, to: może i A_skowym, tanecznym krokiem ( jeśli go sobie przypomnę ). -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: a ten ktoś o 1.39 20.11.07, 12:00 Jeszcze się nie wymilczałam. Ale: już musiałam powrócić, by wyjaśnionko zrobić. Bo, po moim wpisie, ktoś do mnie zadzwonił i pytał: Jezu, co się stało?, jaki dramat? ---- To ja wyjaśniłam: Flo nie przyjedzie! A Flo jest taka taneczna! To co się dziwić, że ja kroki ( taneczne ) zapomniałam - jak złą wiadomość, od Flo, dostałam. -- Wieczorem, do was, wpadnę. Kabe: znajdziesz, dla nas, jakąś muzyczną pocieszajkę? -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwatrzynastka Re: a ten ktoś o 1.39 20.11.07, 12:51 Wszystkim zasmuconym i nie tylko, posyłam coś na rozweselenie pl.youtube.com/watch?v=w7BUNiKzLlo&feature=related ten pan jest po prostu niesamowity :)) miłego dnia wszystkim życzę Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: a ten ktoś o 1.39 20.11.07, 15:09 To ja,która zamiast przewracać się z boku na bok o 1.37, pisze głupie mejle:) Mandy, ktotocoto, jeszcze pewnie niejedno spotkanie przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: a ten ktoś o 1.39 20.11.07, 19:05 Flo: a ja mam ( dziś ) taki nastrój, że mi się wydaje, iż muszę szybko tańczyć. I chciałam tańczyć z Tobą. I: żadne to dla mnie ( dziś ) pocieszenie, że jeszcze (pewnie?) niejedno spotkanie przed nami. Ja się cieszyłam na to spotkanie! O innym,przyszłościowym, to ja nie myślę. Ja dniem dzisiejszym ( i tymi do Andrzejek ) żyję. Nie wiem jak mam mówić, by do Ciebie przemówić. Bo cóż ja mogę powiedzieć, poza prośbą - przyjedź. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Lody, lody, lody...... 20.11.07, 20:34 Häagen-Dazs wchodzi do Polski z bardzo drogimi lodami Pierwsza luksusowa lodziarnia pojawi się w grudniu w warszawskiej Galerii Mokotów Lody są po prostu SUPPPER. Ba. Więcej niż super. Są wyśmienite. Warte swoich pieniędzy. Potwierdzamy w całej rozciągłości. Odpowiedz Link Zgłoś
kkosiek Re: Uaktualnienie ( kolejne) = Andrzejki: 24.11.07, 16:16 Witaski i uśmiechaski:)))) Z tego co pamiętam to 1951 z bydgoszczy jest,tak? Hm...właśnie z tych okolic wróciłam i andrzejki odpadają... Pomijaj sprawę Pana Syna,który na chwile obecną nijak się kojarzy z balangą andrzejkową...chyba że z flachą mleka i balagą do g21.00 Ale się narobiło...W życiu wszystkiego nie przeczytam bo nie wyrobię z czasem. i niespodziankę mam bo za dwa tyg kolokwium (pieeeeeeerwsze w żuciu:())))))))i zakuwanko do upadłości... Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin1951 Re: Już nie pamiętam kiedy byłam na prawdziwych A 17.11.07, 22:52 Perspektywy roztoczone przez KTCT są tak wspaniałe, że chętnie przekwalifikuję się z roli współorganizatora w uczestnika. Oj te dziewczyny z Bromberga potrafią czarować lepiej od niejednej czarodziejki. Aż strach dostać się w ich łapki bo ubezwłasnowolnią! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Dla Ginger-Moc Serdeczności i Krocie Ciepłego 17.11.07, 18:49 Ginger zmartwiły mnie wiadomości od Ciebie tutaj przeczytane. Mam nadzieję, że już wszystko się unormowało. A jeżeli nie to życzę by tak się stało. Dziekuje bardzo za @. Nie mogę się nadziwić pięknościom, które wykonałaś. Przybywa manualnie zdolnych na naszym wątku. Cieszę się, bo i od Ciebie będzie się można czegoś nowego nauczyć. Ja od rana wreszcie teraz mam czas na swoje przyjemności. Pół godziny temu skończyłam dorabiać. Pogoda pod zdechłym Azorkiem. Więc zrobię sobie grzańca i .... jeszcze nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
alsma Re: Dla Ginger-Moc Serdeczności i Krocie Ciepłego 17.11.07, 23:44 Ludki jak was sie czyta to zaraz chciałoby się z wami być. Gdybym mogła do Was przyjechać to przywiozłabym drewno.Tego mam pod dostatkiem,bo kawałek lasu też mam(alem ja niezamożna tylko mam lasek). Moje "kochane bobaski" to 1989 i 1993. Ginger czy mogłabym nieśmiało zapytać - jakie to piękności wykonujesz? Mogłabym też dostać cosik na pocztę??? A teraz uśmiechnij się troszeczkę--proszę!!!Oj już lepiej:-))) pa Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Alsma 18.11.07, 09:17 Jeśli nie dostałaś maila, to wysyłam jeszcze raz (poprzedni niechcący poszedł na pocztę gazetową). Dzisiaj jest już zdecydowanie lepiej, wszystko w głowie się poukładało, przy dużym udziale KTCT, która utwierdziła mnie, że to co nieśmiało myślała moja głowa ma sens. Jeśli druga osoba myśli podobnie, to znaczy, że to chyba dobre myślenie, szczególnie taka rozsądna osoba. Dziękuję Ktocosiu. ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Gingi. A może tak po starej 18.11.07, 18:56 znajomości, trochę 'piękności' dla mnie? Gingi. Bardzo proszę. Poetórzę. Żadych załamek. Główka do góry. :)))))))) Jak co, to wiesz. Na interię. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe :( 18.11.07, 22:02 Wróciłam do domu : zmęczona zestresowana zdruzgotana załamana zdeterminowana, ale też troszeczkę... zadowolona :) i może... trochę... zainfekowana ( katar jakiś mam ) Na @ ktotocoto odpisałam Na Andrzejki do B. nie mogę pojechać :(( W sumie jest... dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.abe Dobranoc 18.11.07, 22:14 Ponieważ ciągle mnie wylogowuje, nie wysyła moich postów, więc się nie bawię.... i idę sobie... Na dobranoc zostawiam Was z tą piosenką: pl.youtube.com/watch?v=adfY6pNKw1U DOBRANOC Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Dobranoc 18.11.07, 22:21 Kabe, Mandy: wszystko działa fatalnie. A mimo to: Wasze @ doszły. --- Nic nie odpiszę, bo sen zaplanowałam. A: plany należy nie tylko planować ale i realizować. To ja: w realizację wchodzę ( jak łazienkowanie i balkonowanie wykonam ). --- Idę do realizacji. Dobranoc -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
mandy4 Re: Dobranoc 18.11.07, 22:31 A ja myślałam, że to mój komputer szwankuje. U mnie podobnie. Kabe Ty mnie nie martw swoim postem. Wyobraźnia moja pracuje i spokoju mi nie daje. Dlaczego taki dzień miałaś? Spokojnej nocy Tobie życzę. Ps. Piosenka bardzo mi się podoba. Dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka mecz 18.11.07, 22:35 Tak, tak, wiem. Już się skończył. Ale nie dla mnie:) Wczoraj wczesnym popołudniem znajomi zadzwonili z pytaniem, co bym powiedziała na wspólne obejrzenie meczu. Spojrzałam z popłochem na moje mieszkanie, któremu potrzebny byłby co najmniej tydzień ciężkich robót, żeby bez nadmiernego wstydu kogoś wpuścić do środka, i powiedziałam, że oczywiście z największą przyjemnością będę pomagała w awansie naszym piłkarzom w ich towarzystwie. Sprzątanie rozpoczęłam jeszcze w trakcie rozmowy. Tydzień ciężkich robót udało mi się zamienić na sześć godzin robót katorżniczych. O 20 doczołgałam się jakoś do drzwi, żeby im otworzyć. Efekt tego niesłychanego zrywu narodowego: czyste mieszkanie oraz pustki w lodówce. Oba te zjawiska są zjawiskami niesłychanie pozytywnymi. Pustki w lodówce są spowodowane tym, że czasu na zakupy alkoholowe już mi zbrakło, więc po wysuszeniu wszystkiego, co oni ze sobą przynieśli, ja wyciągałam z lodówki butelki z jakimiś resztkami na dnie, co to do tej pory nie wiedziałam, co z tym zrobić – żeby wypić za mało, żeby wylać za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia zazo czy moge prosić o te cuda 18.11.07, 23:23 którymi się wszyscy zachwycają? Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Wstawać ( z usmiechem!!!), 19.11.07, 08:09 Dziewczyny, wstawać, z uśmiechem wstawać! I przypomnieć sobie, co nam w pamiętnikach pisali: ===== "Śmiej się wśród ludzi, płacz tylko w ukryciu, bądź lekką w tańcu lecz nigdy w życiu." ====== -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Wstawać ( z usmiechem!!!), 19.11.07, 08:23 Kto wstał, niech do pawlacza pędzi i plecaka szuka. I sprawdzi: - czy plecak czysty, - czy kalosze nie ciekną, - czy śpiwór jest ( bo może ktoś od Was pożyczył i nie oddał). Flo: na Andrzejki trzeba zabrać spodnie zwykłościowe, bluzkę flanelową, dres, śpiwór i kalosze. I jeszcze jakieś babskie drobiazgi. === Ma być tak: 1951 odbiera Was i zawozi do swojej rezydencji ( proszę sobie, jeszcze raz, zdjęcia rezydencji obejrzeć - by wiedzieć, gdzie się jedzie ). W rezydencji: każdy robi co chce i jak chce. === W @ ustalimy szczegóły. === Uczestnicy zlotu są zobowiązani do podania: dnia i godziny przyjazdu. Bo: Ci z miasta B. grafik chcą zrobić i sprawy organizacyjne - w głowach sobie poukładać. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Wstawać ( z usmiechem!!!), 19.11.07, 08:26 Laklik; Ty nam napisz w którym dniu i o której godzinie dostarczysz Emi do 1951. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
a_ska1 Re: Wstawać ( z usmiechem!!!), 19.11.07, 09:07 wstałam - bez uśmiechu bo: poniedziałek, deszcz i wichura straszna. Krokiem dalekim od tanecznego przyczłapałam do kuchni otworzyłam moje okno na świat, wpisy KTCT w nim ujrzałam - uśmiech zagościł i krok właściwy powrócił. Szkoda, że nie dla mnie te kalosze i śpiwory.. jeszcze nie tym razem, ale.. co się odwlecze to nie uciecze :) milusiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Wstawać ( z usmiechem!!!), 19.11.07, 09:58 Dostawa ( zimna wódka, od A_ski ) dotarła. Dziękuję. Dostawę zabierzemy na Andrzejki ( do rezydencji 1951). --- Trochę się boję, że: 1951 usłyszy jakie my plany mamy ( i co z dostawą zrobimy ). I: się przestraszy, Andrzejki odwoła. --- To może my: ciut okłamiemy i napiszemy = że my wcale a wcale nie pijemy. --- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Wstawać ( z usmiechem!!!), 19.11.07, 10:02 1951: czy Ty nam możesz pokazać ( na mapce jakiejś )położenie Twojej rezydencji? No, chociaż nam miejscowość podaj ( bo mi się zapomniało ). Jak miejscowość podasz - to sobie mapkę znajdziemy. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Wstawać ( z usmiechem!!!), 19.11.07, 10:14 Wczoraj, wieczorem, pomyślałam tak: troszkę sobie pomarudzę. - I: już początek marudzenia weszłam - a tu @ i telefon od A_ski. - To ja znowu pomyślałam i wymyśliłam tak: ty, KTCT, nie marudź. Dobrze jest. - A_ska, ze Szkocji, dzwoni ( nawet forsy, na Ciebie, nie żałuje ), - Kabe @ serdeczną dosłała, - Mandy dała 100% obecności, - Flo, w SMSie, ciepłości dała, - Dorota plecaka szuka, - Laklik Emi dostarczy, - 1951 powiedział, że = do rezydencji pojedzie ( przedAndrzejkową inspekcję zrobi ). To: nie jest źle ( a będzie jeszcze lepiej ). -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
ktotocoto Re: Wstawać ( z usmiechem!!!), 19.11.07, 10:55 Dziewczyny: a może my sobie takie czapeczki ( szydełkowe ) na Andrzejki zabierzemy? No i tą piosenkę ( by faceci wiedzieli, jak to z dziewczynami jest ). ======= pl.youtube.com/watch?v=OrtHlI55_60&feature=related======= Miłego dnia. A kto zapowie (i nam nakaże), że wieczór też ma być miły ? Ja nie - bo ja, do wieczora, znikam. -- PApatki Odpowiedz Link Zgłoś
marijola1 Re: Wstawać ( z usmiechem!!!), 19.11.07, 11:18 Dziękuję Zazie za maila-dotarł,podziwiam. Z tym uśmiechem to mam problem,bo,jak pisałam,już dwa fajne wyjazdy mnie ominą.Ale,też się powtarzam,takie życie,a żyć trzeba. Postaram się więc uśmiechnąć choć trochę i wierzyć,że co się odwlecze...... Odpowiedz Link Zgłoś
zaza7 Re: Wstawać ( z usmiechem!!!), 19.11.07, 12:17 Tak jest! "Lekarstwo" zażyte i zużyte:))) Zaczęłam nowe, ale to jest niespodzianka. Żeby niespodzianki wyszły muszę mieć coś od KTCT, ale o tym na @. Kiciu:)) Posłałam, a wiem, że Ty też się tym bawisz, pokażesz swoje dziełka?:))) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
zaza7 Poczytałam @ 19.11.07, 12:20 .. ale ponieważ jestem w pracy nie zażyję A_skowego leku, hi, hi. Może wieczorem i w towarzystwie:) Każdy ma jakiś talent, na mnie akurat padło to: cierpliwość i wytrwałość w "ściubieniu" krzyżyków. Robię to od dwudziestu paru lat, to i ilość wydaje się duża. Ot i cała tajemnica! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
zaza7 Andrzejki:(( 19.11.07, 12:24 Nie dla mnie i nie tym razem:((( Będę w zupełnie innym miejscu i z zerowymi szansami na wyrwanie do Bromberga. W związku z tym proszę skreślić mnie z listy tych, co jeszcze nie wiadomo:(( bo wiadomo. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
hanula1950 Re: Andrzejki:(( 19.11.07, 13:23 Trudno, ale mnie nie będzie, może następnym razem się uda. Jestem już po dyżurze u wnusi. Odpocznę i na 16.45 do kina się wybieram. Odezwę się wieczorkiem. Zdjęcie mojego nowego aparaciku juz w blogu zamieściłam. hanula1950.blox.plhttp;//haneczka1950.blox.pl Odpowiedz Link