26.12.21, 07:51
Samotność to moją droga do prawdziwej bliskości i więrności. Nawet człowiek samotny nie mógłby się czuć samotnym bez tła, które tworzą inni ludzie których spodkałem na swojej drodze życia. To strach przed samotnością uczy nas miłości. Mam już 28 lat, I widzę ten czas jak ucieka mi przez palce, samotność poznałem aż za dobrze, od czasu gdy zamieszkałem w Niemczech.
Wiem że Niektórzy są ze sobą całe lata, ale nie czują , że do siebie pasują. Wydaje ci się, że mieszkają na różnych piętrach jednego domu. Moja samotność stała się bodźcem do poszukiwań, dla których mógłbyś żyć. Choć idę nadal przez ten świat samotnie, to myślę że szczęściem będzie przez, jedną chwilę gdy należymy do kogoś i ta jedna chwila pozwala nam przetrwać całe wypełnione samotnością życie. Niestety nawet tej chwili nie dostałem od kobiet. Czasami każdy człowiek potrzebuje trochę samotności, aby umiał docenić to co ma i zapomniał o tym, czego mu najbardziej brakuje.Miłość bez samotności byłaby nieprawdą, samotność bez miłości jest rozpaczą Smutek jest samowystarczalny: by odczuć jednak pełną wartość radości, musisz mieć kogoś, by się nią podzielić. Bo widzisz, najgorszą samotnością nie jest ta, która otacza człowieka, ale ta pustka w nim samym, kiedy z kraju nie wyniósł ani cieplejszego spojrzenia, ani serdecznego słówka, ani nawet iskry nadziei.ażdy ma żal w duszy, albo coś w tym rodzaju, iż nie spełniło się to, o czym
się marzyło, o czym się myślało. Może "to" nie zasługiwało na spełnienie, nie
miało być tym czymś, co potem nastąpiło. Czy przeżyliście "miłość bez szansy
na spełnienie"?, bo ja bez szansy na miłość.Ciągle szukam miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić mnie szczęśliwym. Kochać kogoś, to przede wszystkim pozwalać mu na to, żeby był, jaki jest. Udane małżeństwo zależy od dwóch rzeczy: od znalezienia właściwej osoby i od bycia właściwą osobą, kobiety same wybieracie sobie swój los z tymi nieodpowiednimi a później oceniacie po okładce, tak jak mnie .Mysle że Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostajesz.
Dramatem życia jest to, że starzejemy się zbyt szybko, a mądrzeje my zbyt późno.Nigdy nie rezygnuję z marzenia,na miłość, tylko dlatego, że zrealizowanie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. Chcę coś zmienić, Staram się co dziennie być lepszym,
Nie chcę pod koniec życia stwierdzić, że przeżyłam tylko jego długość. Chcę przeżyć też pełną jego szerokość i być szczęśliwym.
Obserwuj wątek
    • obrotowy Niemcy i Lubelskie ? 26.12.21, 22:32
      a co ma jedno z dugim wspolnego ?

szukasz w Niemczech (gdzie jestes) , albo w twoim (bylym) Lubelskiem.

na raz tu i tam - to sie nie da.
      • real_for_life1 Re: Niemcy i Lubelskie ? 27.12.21, 02:53
        Ma wspólny cel, bo jestem gotowy nawet zostawić Niemcy już raz zostawiłem wszystko co tam miałem by być szczęśliwy, niestety.Tam gdzie mieszkam jest mało, Polaków i wszystkich znam, wątpię żeby tam poznał kogoś nowego.
      • real_for_life1 Re: Niemcy i Lubelskie ? 31.12.21, 05:21
        Nie spodziewam się już nic, nawet trochę zrozumienia, to dla mnie za dużo. Chcę tylko pomocy bo mię wiem jak usunąć tą dyskusję.
    • real_for_life1 Re: Lubelskie 05.01.22, 03:26
      real_for_life1 napisał:
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka